Därför är digitala pengar och chippning inte säkrare än kontanter

publicerad 5 januari 2019
- Extern skribent
Online-bedrägeri eller identitetsstöld.
Online-bedrägeri eller identitetsstöld.
Online-bedrägeri eller identitetsstöld. Foto: Patrick Cannon. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

DEBATT. Jag hörde på dagens eko den 3 januari 2019 att det vanligaste brottet av alla brott i Sverige idag är kortbedrägerier. Det görs över 100,000 polisanmälningar per år. Den vanligaste formen av kortbedrägeri är att man köpt hackad information via nätet, personuppgifter och pinkod till någons kort och att man sedan gör inköp i någon utlandsbaserad webbshop.

De flesta utredningarna läggs ner, eftersom det är så svårt att utreda när det finns internationella kopplingar i brottet.

Polisens talesman säger att brottsstatistiken visar en ökning av kriminalitet i Sverige när det är så enkelt att bara sitta hemma i soffan och pinna på med datorn. En enda person kan ju göra tusen köp per år, med stulna uppgifter. Om det blev svårare att genomföra sådana här brott så skulle brottsligheten genast minska, för de här personerna skulle inte gå ut och börja med rånöverfall istället.

Det här är viktiga fakta när det kommer till diskussioner om att ta bort kontanterna av säkerhetsskäl. Bra att veta också när man hör propaganda för de små datachip som många vill tro på att de skall ge större säkerhet. Det finns ingen grund för det i verkligheten, att ökad datorisering av information, kortbetalningar och chippning av människor skulle ge ökad säkerhet.

Tvärtom finns det nu erfarenheter av att det minskar säkerheten, genom bedrägeribrott, fusk och slarv. Därtill finns ju faran med att elektroniskt lagrad information kan försvinna vid strömavbrott, naturkatastrofer eller sabotage i större skala.

Är du en robot?

Man tänker också på den fråga man numera ganska ofta får på internet: “Är du en robot?” Man har börjat förstå hur befogad den frågan är, då det finns många robotar som är aktiva där, att de är gjorda för det och att de kan ställa till en hel del besvär.

Det var tex robotar som höll på att orsaka en börskrasch nyligen, men de blev avslöjade av kritiska bedömare av marknaden, som gjorde en mer positiv analys och lugnade ner hela situationen.

Robotarna kan börja prata med varandra på ett eget språk, som ingen människa förstår och då brukar de stängas av, så fort någon märker det – och så länge det är möjligt. Vem vet vad de planerar då? De skulle ju kunna tömma alla bank- och kortkonton över en natt, flytta om alla pengar på alla konton i alla banker hur som helst eller kortsluta hela systemet, så att det blir en global ekonomisk krasch.

Om människor skulle anslutas till detta system via ett inplanterat datachip kan de säkert släcka ut livet hos dem som är chippade – eller plåga och styra dem på olika sätt som inte går att rå på. Hur kan man ens för ett ögonblick få för sej att det finns någon säkerhet att få via datorer och chip som är anslutna till ett internet där robotar går lösa och bedragare kan härja fritt?

Text: Maria, m-strand[snabel-a]hotmail.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Skillnaden är, att de som nu har somnat in till de vaggsånger som sjungs fortfarande går att väcka. De som låter sej “chippas” kommer inte mer att kunna vakna upp till fullt medvetande. De kommer inte heller att kunna “avchippas”. En transhumanistisk dröm som blir en verklig mardröm. Låt oss väcka någon idag!

 • Förmodligen kommer alla stackare som numera är diagnostiserade med olika diagnoser, allteftersom de blir fattigare erbjudas billigare chip med automatiskt administrerade substanser som kan styras av monopolkapitalets läkemedelsföretag. Är det hipp så gör man det. Tjolahopp.

  Eller har man en underkastelse-lydnads-religion och en mulla säger det så gör man det, men vad är egentligen skillnaden mot idag? Folket är till ca 83% chippade genom fulmediernas vilseledning till att rösta för sin egen undergång ändå. (sic) Inget chip behövs.

  • Skillnaden är, att de som nu har somnat in till de vaggsånger som sjungs fortfarande går att väcka. De som låter sej “chippas” kommer inte mer att kunna vakna upp till fullt medvetande. De kommer inte heller att kunna “avchippas”. En transhumanistisk dröm som blir en verklig mardröm. Låt oss väcka någon idag!

 • Det största orosmomentet är ändå myndigheter, finansinstitut och banker sällan avslöjar ”avbrotten” nedsläckning av systemen. Plånboken är lätt att öppna för att se om pengarna finns där.

 • Läsarna bör vara medvetna om att Googles “Är du en robot?” är en säkerhetsrisk. Det är en trojan som registrerar identiteten av användare oberoende av om du använder en säker och krypterad förbindelse. Spärrar man trojanen släpper den inte förbi användaren. Varning.

 • Mikrochip för alla människor verkar vara en av de viktigaste planerna för att kunna genomföra det nya slavsamhället med en global regering. Aaron Russo som kandiderade till presidentposten i USA 2004 har berättat om detta innan han avled. Kanske planen har ändrats till att bara tillåta digitala pengar i framtiden? Resultatet kanske bli detsamma.

  Presidentkandidat Aaron Russo menar att demokraterna och republikanerna är kontrollerade av samma ”elit”. – https://www.youtube.com/watch?v=p4UIZObL8_Q

  Aaron Russo berättar om planen om att mikrochippa befolkningen (svensk text) – https://youtu.be/h091kMDXvDA?t=200

 • Mitt kreditkort kan jag instruera på nätet att bara vara öppet för fysiska köp i butik, eller vid behov vara öppet en timme för nätshopping. Bra, tycker jag!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *