Grattis Sverige, katastrofen fortsätter 3,5 år till

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 13 januari 2019
- Jan Norberg
Svenska flaggan - Foto: Carina Andreasson, Mostphotos

DEBATT. Om man skall jämföra kraven på en avtalsenlig överenskommelse i näringslivet med vad som gäller när politiska partier gör upp om landet Sveriges framtid inser man snabbt att det är stora skillnader.

Text: Jan Norberg | Bild: Svenska flaggan (redaktionell licens). Foto: Carina Andreasson.

Jan Norberg 2019.Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg 2019. Foto: NewsVoice.se

Ett kommersiellt avtal mellan två parter innehåller undantagslöst en ovillkorlig beskrivning för parternas respektive åtagande, åtföljt av en tydlig leveransplan kopplat till en tidplan när leveranserna skall ske, samt hur dessa leveranser skall kontrolleras före ett leveransgodkännande.

Den uppgörelse som vi nu ser ta form mellan S+MP+C och L om landet Sveriges framtid innehåller absolut ingenting i den vägen, tvärtom så består den med bedövande tydlighet enbart en lång rad fluffiga löften om att olika saker skall utredas. Utredningar, ca 35 st, som inte ens är närmare formulerade till sitt innehåll, ännu mindre åtföljda av en detaljerad leveransplan med andra ord när de i tid skall levereras. Skandal.

Hade ett företag med krav från sina aktieägare att ingå avtal om leveranser accepterat denna typ av avtal så hade VD och styrelseordf inte blivit långlivade, i den politiska världen ställer sig däremot partiledare i TV och försöker framhäva sin förhandlingsskicklighet. Styrelsen, dvs partiråd osv, godkänner aningslöst dylika avtal utan minsta frågor eller kritik. Är det då så konstigt att landet Sverige nu passerat alla anständigheters nedre gräns?

Med licens att skita i “aktieägarna”

Aktieägarna, dvs de svenska skattebetalarna, har dessutom inte ens en möjlighet att på bolagsstämman (vid valen vart 4:e år) kunna avsätta vare sig styrelsen, ordföranden eller VD:n. Skandal är återigen ordet.


Att dessutom leverantör och säljare, dvs regering och opposition, öppet kommer överens om att helt strunta i sina respektive aktieägare (skattebetalarna) antyder att dessa missdådare är väl medvetna om sin straffrihet (inget personligt tjänsteansvar), skandal igen.


Hur detta mycket illa dolda sk Ponzi scheme kan få ske rakt under allas öppna ögon säger nog mer om de vilka investerat sina skatteinbetalningar än det säger om de bedragare som fortsätter bedrägeriet valperiod efter valperiod.

Vad kan få svenska skattebetalare att resa sig mot dessa bedragare?

När inte valresultatet respekteras i en så kallad demokrati öppnar det för framtida våldshandlingar, vilka vi ser i vår omvärld så ofta. Att kartellbildning i näringslivet är förbjudet känner nog de flesta till, men detta förbud omfattar inte de politiska partierna. De bildar helt öppet karteller med uppenbara ambitioner att etablera monopol. Skandal igen.

Personligen ser jag framför mig att våldet mot dagens politiker kommer att öka dramatiskt när skattebetalarna får smaka på effekterna av detta gigantiska bedrägeri. Möjligen dröjer det ytterligare något år, men den inslagna vägen som landet Sverige nu valt kommer att leda till en brutalisering som ganska snart övergår i naket våld. En ny svensk motsvarighet till Brasiliens Bolzonario är inte långt borta.

Text: Jan Norberg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Mats Jangdal 2019-01-15 at 22:28

  Din inledning om att skrota välfärdsstaten delar jag helt, dvs ett samhälle måste överlåta på individen att själv sörja för sin egen välfärd.

  Självklart måste de politiker vi valt göra allt för att skapa de förutsättningar som krävs för att individen skall få det frirum som krävs för att ta ansvar för sin egen välfärd.

  Dvs de obligatoriska skatterna skall vara ett minimum som alla betalar lika (platt skatt), därutöver kan man kräva att inkomster över vissa nivåer beskattas med tex 10 %. MEN där den skattskyldige på sin deklaration själv väljer vilket/vilka områden just dennes skatt skall gå till.

  Jag ser framför mig som ett typexempel att vi alla betalar en platt skatt på ca 10-15 % (Ryssland betalar 13 % om jag minns rätt), vad som exakt skall ingå i denna platta skatt kan ju givetvis diskuteras men jag tror alla är överens om att vi behöver tex brandförsvar, viss infrastruktur, och några andra saker men ett verkligt minimum.

  De skatter där den skattskyldige själv får bestämma vilket område just dennes skatter skall gå till innebär ju att vi får verklig demokrati och att valda politiker får rätta sig efter vad folkets skatter skall gå till för ändamål.

  Notera att detta förslag behöver förfinas till sin utformning men jag vill bara åskådliggöra ett helt nytt tänk som klargör vad Mats J snuddat vid om att begränsa politikers makt och att reducera välfärdssystemen som helt passiviserar individen på det så typiska socialistiska sättet.

  När det så gäller författningsdomstol och tjänsteansvar så tror jag att vi utan dessa två saker aldrig kommer till rätta med korrupta och galna politikers handlande.

 • Det blir ingen ordning förrän vi skrotar den stora staten, den sk. välfärdsstaten. För det är den som drar makthungriga och penningsugna politiker till sig som en koblaffa drar till sig flugor!

  Vi behöver en konstitution som i klara och otvetydiga ordalag anger vad den begränsade staten förväntas göra och att den under inga omständigheter får hitta på något annat som kan expandera statens makt eller penningbegär.
  För att kontrollera detta behöver vi en författningsdomstol med rätt att kasta olydiga politiker i fängelse.
  En federal polis med nationellt säkerhetsansvar och lokal polis där ledningen väljs lokalt vore också bra.

 • @ Karl W 2019-01-14 at 08:21

  Karl W du bor vad kan förstå i Kina, av dina kommentarer att döma så gillar du den kinesiska ordningen framför tex den svenska. Om jag missuppfattat så ber jag rent preventivt om ursäkt.

  Du säger att det borde finnas ett sätt att omedelbart avsätta de politiker som inte sköter jobbet. På ett principiellt plan kan jag hålla med men om vi nu har ett demokratiskt system så vore det intressant om du kunde föreslå hur detta skulle gå till rent praktiskt.

  Du verkar också förorda att vi skall slopa alla val och låta politiker själva inbördes mellan sig göra upp om vilka som skall bestämma. Lite som i Kina då menar du??

 • Intressant antagande Julius. Dock är jag själv inte längre riktigt säker på att detta bedrägliga hopkok verkligen kommer att effektueras. Redan är det ovanligt många MSM-folk och annat PK-folk som har börjat ifrågasätta det hela med ganska starka ordval.

  Kanske har de redan kraschat in i betongväggen. Vilket borde göra det tydligt för ännu fler hjärntvättade hur bedrägligt spelet är, samtidigt som det skulle blotta politikerelitens totala avsaknad av respekt för demokratibegreppet.

  I Wikipedia kan vi läsa bl.a. följande om Fascism:
  “Fascismen förknippas ofta med en massrörelse, elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet. Olika forskare framhåller olika karakteristiska egenskaper hos fascismen, men en vanligt förekommande modell sammanfattar den med ett motstånd mot kommunism, konservatism och liberalism (politisk och ekonomisk) med mål att upprätta en nationalistisk och auktoritär, ej traditionsbunden stat.”

  Känns det på något sätt bekant?

  Som George Orwell tydligen sa: Den framtida fascismen kommer att klä sig i antifascismens ansikte.

  Insiktsfullt!

 • Där ser man. Kommer du ihåg Jan när jag skrev att den är redan bestämt av Bilderbegrsgruppen att A.L. ska blir den nästa statsminister och du var rätt skeptiskt till det. Nu är chansen stor att så blir det. Jag gissar att A.L. blir vice statminister och sedan svetsare kommer avgå p.g.a. hälsa eller något annat och då blir A.L. statsminister. Gud bevara oss alla från A.L. som statsminister för i så fall kommer Sverige falla väldigt snabbt.

  • Nja Julius, jag tror att globalisterna misstog sig lite pga Annie Löövs hybris. Hon trodde nog på fullt allvar att hon skulle kunna få en ministerpost i en sosseregering, som jag förstår det så har hon inte fått det.

   [Raderat ord ersatt med Annie Lööf] är dock smart, då hon inte har några garantier för att detta regeringsalternativ släpps fram av V så vill hon ha reträttvägen säkrad.

   Dvs vid ett nej från V så släpps antagligen inte Stefan Rövén fram som statsministerkandidat nu i veckan, och då går antagligen budet till M och de måste då ta in C och L i ett regeringsalternativ och där kommer hon sannolikt att få en ministerpost i utbyte mot att sätta sig i M och KD regering. Allt för att inte spräcka Alliansen.

   Tyvärr för dem så blir de då beroende av SD, personligen tror jag inte att SD släpper fram en allians med C och L. Då har vi ett nyval den 7/4 att se fram emot.

   Vänstern har logiskt sett allt att tjäna på ett nyval, de kan då räkna med en kraftig väljarflykt från S och MP och därmed bli det stora vänsterparti de en gång var under Gudrun Schymans tid.

 • Invandringen, som kom igång efter Vänstervågens inrullande, Vietnamkrig och Bonnierpressens totaluppställning av och för, en “generös flyktingpolitik” kan till mycket stor del tacka “förintelsen/holocaust” för sin stora “succé” och den socialdemokratiska hybrisen, att inget socialt problem i världen, inte kunde lösas av deras “framgångsrika socialingenjörer”. Bara se på “Miljon-programmet”! “Holocau$t/hollowcause” var vi svenskar inte inblandade i, för det första, men framförallt var/år det fråga om en mycket saftig överdrift.”
  “its-time-drop-jew-taboo”
  https://russia-insider.com/en/politics/its-time-drop-jew-taboo/ri22186

 • Vi får väl se hur denna synnerligen märkliga uppgörelse kommer att utveckla sig under kommande vecka. Et flertal skribenter och makthavare lever just nu om ordentligt i MSM.

  Inte så konstigt; maken till dålig uppgörelse har jag knappt någonsin sett, resultatet av den är ju i princip bara förlorare. I sanning en bragd. Man brukar tala om win-win uppgörelser, men detta är ju ett praktexempel på en loose-loose uppgörelse. Ocvh all denna desperation för att bara kunna klamra sig fast vid makten.

  Men men, verkligheten kommer nog ikapp även dessa maktberusade landsförrädare.

  Jag vill passa på att slå ett slag för Lars Berns senaste analys av läget (utkom idag):

  https://www.youtube.com/watch?v=rfIjY02TgkY

  • Tack Öystein för länken till Lars Berns analys, den landar väl i stort som min egen om man lägger till att Lars B anser att det är Stefan Lövén som lurat skjortan av Annie Lööv.

   Vem som lurat vem är i mina ögon av lite mer akademiskt intresse, det är just bedrägeriet som sådant vilket borde uppröra alla med läsförståelse som en femteklassare.

   En annan sanning som Lars B också berör behöver lyftas fram, dvs att numera finns det inte ett enda ideologiskt drivet parti i Sverige. Alla partier är ju som han så fyndigt formulerade det, ett yrkesnätverk för karriärpolitiker. Något som jag personligen sett på ytterst nära håll.

   Ser man politik från mitt perspektiv så är det som väljare inte längre frågan om att väga ihop konkreta politiska förslag med en ideologisk förankring. Som väljare röstar man emot den 7-klöver som endast representerar det globala etablissemanget, sig själva och sin egen yrkeskarriär utveckling.

   Likadant förefaller det vara ibland 7-klöverns politiska ledning, dvs man gör allt i sin makt för att kunna runda ett valresultat som man av olika skäl inte vill respektera, läs SD.

 • Jag vill återgälda smickret nedan med att tacka dig för en bra länk som stämmer väl överens med min egen uppfattning.

  Likheterna med läget på 30-talet är skrämmande och vi vet ju alla hur det gick då.

  Den skillnad som finns nu mot då, på 30 talet, är att vi i västvärlden sedan dess upplevt en lång period av obruten ek tillväxt som gjort att människor idag tar välstånd för givet.

  Det gjorde man inte på 30 talet, då slog krisen till mot de breda folklagren på ett mycket mer brutalt sätt. Några sociala skyddsnät fanns inte då utan folk gick från mycket knappa förhållanden till ren svält på några månader.

  Dagens yngre generationer är så historielösa att de inte inser ens de mest basala ekonomiska grundreglerna. Liksom på 30-talet så skuldsätter man sig själva och på nationsnivå så till den grad att kraschen nu närmar sig med stormsteg.

  Våra politiker liksom många i den socialistiska klanen tycks tro att om man ständigt kissar i byxorna så går det att fortsätta ett tag till innan det blir kallt och obehagligt så till den grad att läget fryser till is.

  Fransmännens stridsvilja är beundransvärd, läs de gula västarna, men den stora frågan är om fransmännen egentligen lärt sig något öht m a p historien??

  Först röstar de fram en konservativ republikan (Sarkozy), när han inte levererar vad de förväntat sig så röstar de fram en tvättäkta socialist (Hollande) för att vid det senaste valet rösta fram den nu sittande presidenten (Macron).

  När han visat sitt rätta ansikte så tar fransmännen till gatorna och protesterar mot sitt eget val av president, en logik som inte direkt imponerar på mig. Vad vilja dessa fransmän??

  För att knyta ihop säcken så tror jag att de franska väljarna liksom de svenska blivit så hjärntvättade att de i det längsta trott på etablissemangets propaganda mot tex Le Pen och därför valde Macron för att inte släppa fram hennes betydligt mer realistiska agenda.

  • Vad vilja dessa fransmän? Är det så svårt. En gång valda skiter ju politikerna blankt i vad dom lovat och gör som som själva vill. Att välja någon blir då helt meningslöst. Mycket enklare att slopa alla val och låta politikerna själva göra upp om vem som skall regera. Fransmännen vill ha samma sak som svenskarna folkstyre. Dessutom vore det bra med ett system där man kunde avskeda de politiker omedelbart som inte sköter jobbet.

 • Tack Jan för en mycket bra artikel.
  Folkdomstol före blodiga lösningar där vi kapitulerar och lämnar över oss helt i ny-slav ägarnas händer. Tror de gula västarnas kamp för demokrati och frihet långsamt kommer att sprida sig till våra breddgrader. Som det ser ut idag så kommer vi att landa i en valsituation, ett val mellan pest och kolera

 • Tack Jan för en mycket bra artikel.
  Folkdomstol före blodiga lösningar där vi kapitulerar och lämnar över oss helt i ny-slav ägarnas händer. Tror de gula västarnas kamp för demokrati och frihet långsamt kommer att sprida sig till våra breddgrader. Som det ser ut idag så kommer vi att landa i en valsituation, ett val mellan pest och kolera.

 • Qv….Vad kan få svenska skattebetalare att resa sig mot dessa bedragare?
  Mitt svar; Byt ut begreppet höger/vänster mot det som är aktuellt för medborgarna i dag. T.ex.
  NATO fjäsket, som riskerar att förinta oss.
  EU anslutningen som plundrar oss genom globaliseringsbehovet.¨
  Försvarets tro på maskiner, som ersättning av den lojala medborgarens
  möjligheter att möta vilken ockupationsmakt som helst efter en kris.
  Nödvändigheten, att behålla ett omfattande samhällsägande, för att jämna ut konjungtursvängningar.
  Öka kraven på media, att använda egna medarbetare som informatörer, i stället för existerande nyhetsbyråers texter.
  Skolornas förstatligande/kommunala styrning bör läggas på valmanskårens bord.
  Mm mm

  • Mm,mm blir ett tillägg . USA, som skall framstå som okritiserbart eller förtiget föredöme, övertygar inte alla . USAs befolknings elände, vilket PK politikerna i vårt land strävar att dra oss mot, har snart nått helvetets centrum där. Den definitiva ooch oreparabla uppdelningen av de som har och de som kan förbrukas är på väg.
   Chris Hedges c;a 30 min. https://youtu.be/0DtwEmi7HsE

 • Läser man “Albert Pike’s brev” till Mazzini om de tre världskrigen så är man på tidsplanen här i landet.
  Menigheten skall utsättas för ett så blodigt kaos, att de blir fullt upptagna till att försvara sig och i ett senare skede ropa efter en drastisk lösning.

 • Tack för en mycket träffande jämförelse. Tjänsteansvaret måste självklart åter, men det största problemet är att väljarna inte vill se vad som sker, efter åratal av indoktrinering med allas lika värde mantrat.
  Troligen måste en våldtagen dotter släpa sig hem, sonen rånad på mobilen, gamla farmor skinnad i sitt eget hem och frun med cancer dö i operationskö, innan rörelsens make begriper att hans gamla arbetarparti smutsats ner av karriär politiker, som ljuger oss fulla med floskler om trygghet med fler poliser, samtidigt som porten nu har öppnats på vid gavel för nya migranter samt anhöriga till de gamla, att vandra in till bidragsparadiset med Koranen under armen och FN:s migrationspakt i väskan, som är den nya passet.
  Den slipade Löfven har nog redan fått gratulationskort från EU kommissionens ordf Junker, som är glad över fortsatt stöttning av sin pålitlige vän, när hans “ischias” gör att både händer och fötter slinter. Det känns som Sverige kan hälsa hem.

 • Ja detta är verkligen en enda stor politisk skandal. Jag tänker som dig Jan. Efter att ha läst den s.k. överenskommelsen och dess formuleringar måste man ju ställa sig frågan: – vad håller dom på med??

  Om vi ser till bara den dokumenterade uppgörelsen så innehåller den egentligen inget bindande alls. De flesta av oss svenskar, nåja rätt många iaf, går inte på detta spektakel. Vi vet att en politiker inte behöver hålla sina utfästelser. Det finns ett otal exempel där man bara skiter i vad man sagt och lovat. För en politiker, händer absolut inget vid dylika svek.

  Utöver ovan så har man å det grövsta begått våldtäkt på väljarna (folket) och den demokratiska processen.

  Allt för att få sitta kvar vid makten. Dags att dra igång och mobilisera folkdomstolen??

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *