DEBATT. Om man skall jämföra kraven på en avtalsenlig överenskommelse i näringslivet med vad som gäller när politiska partier gör upp om landet Sveriges framtid inser man snabbt att det är stora skillnader.

Text: Jan Norberg | Bild: Svenska flaggan (redaktionell licens). Foto: Carina Andreasson.

Jan Norberg 2019.Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg 2019. Foto: NewsVoice.se

Ett kommersiellt avtal mellan två parter innehåller undantagslöst en ovillkorlig beskrivning för parternas respektive åtagande, åtföljt av en tydlig leveransplan kopplat till en tidplan när leveranserna skall ske, samt hur dessa leveranser skall kontrolleras före ett leveransgodkännande.

Den uppgörelse som vi nu ser ta form mellan S+MP+C och L om landet Sveriges framtid innehåller absolut ingenting i den vägen, tvärtom så består den med bedövande tydlighet enbart en lång rad fluffiga löften om att olika saker skall utredas. Utredningar, ca 35 st, som inte ens är närmare formulerade till sitt innehåll, ännu mindre åtföljda av en detaljerad leveransplan med andra ord när de i tid skall levereras. Skandal.

Hade ett företag med krav från sina aktieägare att ingå avtal om leveranser accepterat denna typ av avtal så hade VD och styrelseordf inte blivit långlivade, i den politiska världen ställer sig däremot partiledare i TV och försöker framhäva sin förhandlingsskicklighet. Styrelsen, dvs partiråd osv, godkänner aningslöst dylika avtal utan minsta frågor eller kritik. Är det då så konstigt att landet Sverige nu passerat alla anständigheters nedre gräns?

Med licens att skita i “aktieägarna”

Aktieägarna, dvs de svenska skattebetalarna, har dessutom inte ens en möjlighet att på bolagsstämman (vid valen vart 4:e år) kunna avsätta vare sig styrelsen, ordföranden eller VD:n. Skandal är återigen ordet.


Att dessutom leverantör och säljare, dvs regering och opposition, öppet kommer överens om att helt strunta i sina respektive aktieägare (skattebetalarna) antyder att dessa missdådare är väl medvetna om sin straffrihet (inget personligt tjänsteansvar), skandal igen.


Hur detta mycket illa dolda sk Ponzi scheme kan få ske rakt under allas öppna ögon säger nog mer om de vilka investerat sina skatteinbetalningar än det säger om de bedragare som fortsätter bedrägeriet valperiod efter valperiod.

Vad kan få svenska skattebetalare att resa sig mot dessa bedragare?

När inte valresultatet respekteras i en så kallad demokrati öppnar det för framtida våldshandlingar, vilka vi ser i vår omvärld så ofta. Att kartellbildning i näringslivet är förbjudet känner nog de flesta till, men detta förbud omfattar inte de politiska partierna. De bildar helt öppet karteller med uppenbara ambitioner att etablera monopol. Skandal igen.

Personligen ser jag framför mig att våldet mot dagens politiker kommer att öka dramatiskt när skattebetalarna får smaka på effekterna av detta gigantiska bedrägeri. Möjligen dröjer det ytterligare något år, men den inslagna vägen som landet Sverige nu valt kommer att leda till en brutalisering som ganska snart övergår i naket våld. En ny svensk motsvarighet till Brasiliens Bolzonario är inte långt borta.

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

25 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mats Jangdal
Gäst
16 januari 2019 kl 19:31

Tack till Jan och Öystein!

Mats Jangdal
Gäst
15 januari 2019 kl 22:28

Det blir ingen ordning förrän vi skrotar den stora staten, den sk. välfärdsstaten. För det är den som drar makthungriga och penningsugna politiker till sig som en koblaffa drar till sig flugor!

Vi behöver en konstitution som i klara och otvetydiga ordalag anger vad den begränsade staten förväntas göra och att den under inga omständigheter får hitta på något annat som kan expandera statens makt eller penningbegär.
För att kontrollera detta behöver vi en författningsdomstol med rätt att kasta olydiga politiker i fängelse.
En federal polis med nationellt säkerhetsansvar och lokal polis där ledningen väljs lokalt vore också bra.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
16 januari 2019 kl 10:25

Jag delar din uppfattning! Så är det!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 januari 2019 kl 21:42

Intressant antagande Julius. Dock är jag själv inte längre riktigt säker på att detta bedrägliga hopkok verkligen kommer att effektueras. Redan är det ovanligt många MSM-folk och annat PK-folk som har börjat ifrågasätta det hela med ganska starka ordval.

Kanske har de redan kraschat in i betongväggen. Vilket borde göra det tydligt för ännu fler hjärntvättade hur bedrägligt spelet är, samtidigt som det skulle blotta politikerelitens totala avsaknad av respekt för demokratibegreppet.

I Wikipedia kan vi läsa bl.a. följande om Fascism:
“Fascismen förknippas ofta med en massrörelse, elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet. Olika forskare framhåller olika karakteristiska egenskaper hos fascismen, men en vanligt förekommande modell sammanfattar den med ett motstånd mot kommunism, konservatism och liberalism (politisk och ekonomisk) med mål att upprätta en nationalistisk och auktoritär, ej traditionsbunden stat.”

Känns det på något sätt bekant?

Som George Orwell tydligen sa: Den framtida fascismen kommer att klä sig i antifascismens ansikte.

Insiktsfullt!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
13 januari 2019 kl 20:22

Tack Jan en utomordentlig analys.

Julius
Julius
Gäst
13 januari 2019 kl 19:43

Där ser man. Kommer du ihåg Jan när jag skrev att den är redan bestämt av Bilderbegrsgruppen att A.L. ska blir den nästa statsminister och du var rätt skeptiskt till det. Nu är chansen stor att så blir det. Jag gissar att A.L. blir vice statminister och sedan svetsare kommer avgå p.g.a. hälsa eller något annat och då blir A.L. statsminister. Gud bevara oss alla från A.L. som statsminister för i så fall kommer Sverige falla väldigt snabbt.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Julius
16 januari 2019 kl 10:20

Jag tror mer och mer att du kommer att få rätt i ditt antagande Julius.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Julius
16 januari 2019 kl 10:22

Jag tror faktiskt mer och mer på att du kommer att få rätt i ditt antagande Julius.

Ulf ClaréusD
13 januari 2019 kl 18:16

Invandringen, som kom igång efter Vänstervågens inrullande, Vietnamkrig och Bonnierpressens totaluppställning av och för, en “generös flyktingpolitik” kan till mycket stor del tacka “förintelsen/holocaust” för sin stora “succé” och den socialdemokratiska hybrisen, att inget socialt problem i världen, inte kunde lösas av deras “framgångsrika socialingenjörer”. Bara se på “Miljon-programmet”! “Holocau$t/hollowcause” var vi svenskar inte inblandade i, för det första, men framförallt var/år det fråga om en mycket saftig överdrift.”
“its-time-drop-jew-taboo”
https://russia-insider.com/en/politics/its-time-drop-jew-taboo/ri22186

Ulf ClaréusD
Reply to  Ulf Claréus
13 januari 2019 kl 22:08

Ett tillägg till min kommentar ovan, som olyckligtvis föll bort, utgör nedanstående länk.
https://russia-insider.com/en/mainstream-holocaust-narrative-substantially-if-not-entirely-false-editor-top-us-conservative-site.
The author Ron Unz is a [raderat ord] and the founder and editor of the Unz Review, a conservative American political website, an entrepreneur, and a one-time candidate for the governor of California.
Uppsatsen är lång, men ämnet är ju långt och komplicerat.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 januari 2019 kl 16:02

Vi får väl se hur denna synnerligen märkliga uppgörelse kommer att utveckla sig under kommande vecka. Et flertal skribenter och makthavare lever just nu om ordentligt i MSM.

Inte så konstigt; maken till dålig uppgörelse har jag knappt någonsin sett, resultatet av den är ju i princip bara förlorare. I sanning en bragd. Man brukar tala om win-win uppgörelser, men detta är ju ett praktexempel på en loose-loose uppgörelse. Ocvh all denna desperation för att bara kunna klamra sig fast vid makten.

Men men, verkligheten kommer nog ikapp även dessa maktberusade landsförrädare.

Jag vill passa på att slå ett slag för Lars Berns senaste analys av läget (utkom idag):

https://www.youtube.com/watch?v=rfIjY02TgkY

Karl W
Karl W
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 januari 2019 kl 08:21

Vad vilja dessa fransmän? Är det så svårt. En gång valda skiter ju politikerna blankt i vad dom lovat och gör som som själva vill. Att välja någon blir då helt meningslöst. Mycket enklare att slopa alla val och låta politikerna själva göra upp om vem som skall regera. Fransmännen vill ha samma sak som svenskarna folkstyre. Dessutom vore det bra med ett system där man kunde avskeda de politiker omedelbart som inte sköter jobbet.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
13 januari 2019 kl 12:48

Tack Jan för en mycket bra artikel.
Folkdomstol före blodiga lösningar där vi kapitulerar och lämnar över oss helt i ny-slav ägarnas händer. Tror de gula västarnas kamp för demokrati och frihet långsamt kommer att sprida sig till våra breddgrader. Som det ser ut idag så kommer vi att landa i en valsituation, ett val mellan pest och kolera

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
13 januari 2019 kl 12:46

Tack Jan för en mycket bra artikel.
Folkdomstol före blodiga lösningar där vi kapitulerar och lämnar över oss helt i ny-slav ägarnas händer. Tror de gula västarnas kamp för demokrati och frihet långsamt kommer att sprida sig till våra breddgrader. Som det ser ut idag så kommer vi att landa i en valsituation, ett val mellan pest och kolera.

Torsten Johansson
Torsten Johansson
Gäst
13 januari 2019 kl 12:16

Qv….Vad kan få svenska skattebetalare att resa sig mot dessa bedragare?
Mitt svar; Byt ut begreppet höger/vänster mot det som är aktuellt för medborgarna i dag. T.ex.
NATO fjäsket, som riskerar att förinta oss.
EU anslutningen som plundrar oss genom globaliseringsbehovet.¨
Försvarets tro på maskiner, som ersättning av den lojala medborgarens
möjligheter att möta vilken ockupationsmakt som helst efter en kris.
Nödvändigheten, att behålla ett omfattande samhällsägande, för att jämna ut konjungtursvängningar.
Öka kraven på media, att använda egna medarbetare som informatörer, i stället för existerande nyhetsbyråers texter.
Skolornas förstatligande/kommunala styrning bör läggas på valmanskårens bord.
Mm mm

Torsten Johansson
Torsten Johansson
Gäst
Reply to  Torsten Johansson
13 januari 2019 kl 15:51

Mm,mm blir ett tillägg . USA, som skall framstå som okritiserbart eller förtiget föredöme, övertygar inte alla . USAs befolknings elände, vilket PK politikerna i vårt land strävar att dra oss mot, har snart nått helvetets centrum där. Den definitiva ooch oreparabla uppdelningen av de som har och de som kan förbrukas är på väg.
Chris Hedges c;a 30 min. https://youtu.be/0DtwEmi7HsE

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
13 januari 2019 kl 12:06

Läser man “Albert Pike’s brev” till Mazzini om de tre världskrigen så är man på tidsplanen här i landet.
Menigheten skall utsättas för ett så blodigt kaos, att de blir fullt upptagna till att försvara sig och i ett senare skede ropa efter en drastisk lösning.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
13 januari 2019 kl 13:10
Harriet Larsson
13 januari 2019 kl 11:57

Tack för en mycket träffande jämförelse. Tjänsteansvaret måste självklart åter, men det största problemet är att väljarna inte vill se vad som sker, efter åratal av indoktrinering med allas lika värde mantrat.
Troligen måste en våldtagen dotter släpa sig hem, sonen rånad på mobilen, gamla farmor skinnad i sitt eget hem och frun med cancer dö i operationskö, innan rörelsens make begriper att hans gamla arbetarparti smutsats ner av karriär politiker, som ljuger oss fulla med floskler om trygghet med fler poliser, samtidigt som porten nu har öppnats på vid gavel för nya migranter samt anhöriga till de gamla, att vandra in till bidragsparadiset med Koranen under armen och FN:s migrationspakt i väskan, som är den nya passet.
Den slipade Löfven har nog redan fått gratulationskort från EU kommissionens ordf Junker, som är glad över fortsatt stöttning av sin pålitlige vän, när hans “ischias” gör att både händer och fötter slinter. Det känns som Sverige kan hälsa hem.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
13 januari 2019 kl 10:43

Ja detta är verkligen en enda stor politisk skandal. Jag tänker som dig Jan. Efter att ha läst den s.k. överenskommelsen och dess formuleringar måste man ju ställa sig frågan: – vad håller dom på med??

Om vi ser till bara den dokumenterade uppgörelsen så innehåller den egentligen inget bindande alls. De flesta av oss svenskar, nåja rätt många iaf, går inte på detta spektakel. Vi vet att en politiker inte behöver hålla sina utfästelser. Det finns ett otal exempel där man bara skiter i vad man sagt och lovat. För en politiker, händer absolut inget vid dylika svek.

Utöver ovan så har man å det grövsta begått våldtäkt på väljarna (folket) och den demokratiska processen.

Allt för att få sitta kvar vid makten. Dags att dra igång och mobilisera folkdomstolen??