Regeringskrisen – Maktpositionering viktigare för politiker än ta nationellt ansvar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Politiker i media. Montage: NewsVoice. Foto: Crestock.com
Politiker i media. Montage: NewsVoice. Foto: Crestock.com
Politiker i media. Montage: NewsVoice. Foto: Crestock.com

DEBATT. Frånvaron av en fungerande regering i Sverige påvisar politikernas inkompetens att ta ett nationellt ansvar för att istället fokusera på sin egna maktpositioner, skriver samhällsdebattören Öystein Rönne angående  regeringskrisen. Politiker som föraktar sitt folk föraktas konsekvent av sitt folk.

Text: Öystein Rönne

Vi har nu sett våra folkvalda politiker negligera sitt ansvar som just folkvalda politiker genom att i 4 månader undan låtit att bilda en regering.

Det är anmärkningsvärt att våra folkvalda inte tillsammans skulle kunna bilda en regering på så lång tid. Framförallt gäller tillkortakommandet så klart partiledarna. Situationen illustrerar tydligt deras ointresse och inkompetens av att ta ett nationellt ansvar, utan istället blottar deras uppenbart primära intresse att fokusera på sin egen maktposition.

Makt berusar, det vet vi, men avgå hellre och skapa ert eget behov av rus genom att ta en flaska whiskey eller en dunk vin, än att spela hazard med nationen Sverige!

Politikerna drar in höga löner medan de tjafsar

Utöver rent demokratiska och parlamentariska tillkortakommanden har sittande riksdag visat att man långtifrån lever upp till det som förväntas i leverans, av någon som tjänar mellan 66,900-172,000 kronor. Som jämförelse tjänar de yrkesgrupper som måste sopa upp spillrorna och försöka hålla ihop Sverige en struntsumma i jämförelse.

Exempel på några av dessa yrkesgruppers genomsnittslön:

Polisman                27 600:-
Brandman                24 090:-
Sjuksköterska           25 700:-
Undersköterska          20 500:-
Socionom                26 500:-

Sverigedemokraterna är mesiga i regeringskrisen

Att inte kunna sätta ihop en fungerande regering på 4 månader kan inte anses som något annat än en förolämpning mot väljarna och de yrkesgrupper som trots allt måste sköta sina uppgifter, samt ett kvitto på politikernas förskjutning av dess huvudintresse, från befolkningens bästa till egenintresset att inneha så mycket makt som möjligt.

Resultatet av den rådande situationen har tydligt visat att främst 7-klövern visat sig oförmögna att ta ett politiskt ansvar för nationen. Sverigedemokraterna klarar sig i mitt tycke med liten marginal. De borde ha varit betydligt mer högljudda i debatten, även om de ofta i MSM inte får komma till tals.

Förslag till primär kom-ihåg-lista för den regering som kanske kan bildas trots att underlaget är undermåligt:

 • Stoppa direkt all invandring. Om än tillfälligt, för att utarbeta en plan för hur den problematik, som den i nuvarande storlek, visat sig bidra till i Sverige.
 • Höj lönerna rejält för de som är satta att städa upp effekterna av förd invandringspolitik (ett rimligt sätt att visa uppskattning och att deras uppdrag är viktigt).
 • Definiera hur vanliga svenskars problem (bl.a. bostadsbrist för unga, sjukvårdsköerna, äldrevården, pensionerna och skolan) skall prioriteras och avhjälpas i konkurrens med de resurser som idag läggs på invandringen.
 • Definiera för er själva vad begreppet demokrati betyder. Samt vilka förhållningsregler såväl medborgare som politiker (förtroendevalda) har att följa för att bidra till att vårda och upprätthålla denna.
 • Definiera hur regeringsbildning skall ske med avseende på, och hänsyn taget till hur Sveriges befolkning har röstat (detta är en hörnpelare i en fungerande demokrati).
 • Definiera vilka krav som skall/bör ställas på våra invandrare för att få ett uppehälle i vårt land. Se till att det är demokratiskt förankrat.
 • Skapa en organisation för att finna alla tiotusental invandrare som är här illegalt, och en plan för utvisning av dessa.
 • Definiera hur strategin skall se ut för att erhålla en polisstyrka i nivå för vad som krävs (liggande vallöften är orealistiska då alltför få klarar intagningsproven. Dessutom slutar drygt 100 unga poliser om året på egen begäran). Tips: Höj lönen rejält.
 • Upprätta tillräckligt bemannade Polisstationer i alla s.k. ”särskilt utsatta områden” = No-go zoner.
 • Sänk era egna löner för att föregå med gott exempel (skulle ev kunna bidra till att ni återfår en del av ert förlorade förtroendekapital).
 • Skapa en intern konferens, i ert eget parti, i syfte att lära er själva hur, och förstå vikten av, att man lyssnar på folket (borde vara självklart i en demokrati). De senaste opinionsundersökningarna har visat att förtroendet rasat.
 • Förbjud alla påhittade och flitigt missbrukade begrepp såsom: missnöjesparti, rasist, populistisk, nazistisk, högerextrem m.fl. Dessa syftar bara till att vilseleda och skrämma folket och är inte värdigt att användas av en vuxen i debatt/diskussion.

Lycka till Kära politiker. Ni har en ganska stor uppgift framför er för att till en del återupprätta ert folks förtroende.

Text: Öystein Rönne


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag tycker att det borde införas folkomröstningar på ett mycket större plan än det är för närvarande.
  Det visar sig ju att dagens “regering” inte kan ta några vettiga beslut överhuvudtaget.
  Schweiz ligger mycket längre fram och de har omröstningar om lite av varje. ( jag är inte i detalj insatt i den verksamheten). Men “Eliten” tycker kanske/säkert/folket vet ju ingenting etc. Att det är för kostsamt !! Samtidigt som de kan spendera hur mycket tid o pengar som helst på denna s.k. klimatfråga!!!
  Nu vet de inte hur de ska vända sig för att slippa SD och deras nationella strävan
  Vad vi behöver är patrioter och för närv. är Jimmie Åkesson den enda patrioten i denna samling av infantila och ambivalenta personer. Det är en mobbning utan dess like som är vardagsmat i dagens Riksdag.

  • Kan bara hålla med dig Anders! Men Folkomröstningar i Sverige ligger nog ganska långt fram, tyvärr. Det vore iaf synnerligen önskvärt anser jag. Borde inte vara så svårt att genomföra rent organisatoriskt. Vi kan ju idag redan deklarera elektroniskt, så vad kan problemet vara???

 • Påminner än en gång om att Sverige sedan länge, INTE är en suverän nation. EU’s icke folkvalda ledargarnityr har till exempel lagt en tung hand över vårt oberoende, det vet ju alla. Till detta kommer att svensk Elit i slutet av 90-talet steg på tåget med riktning NWO, under ledning av The AngloZionists, som ju då hade bestämt sig för att skapa en Uni-Polär värld, med en början i MENA, vilket passade in på Israels gamla plan, utarbetad 1982 av Oded Yinon. Den innebar att Israels grannländer skulle styckas upp i små, ganska homogena småländer och med godkända regeringar. Det har ju också skett, med start 11/9 2001, medelst en spektakulär falskflaggad operation och Israels grannländer har blivit krigsskådeplatser.
  Dock, tankegångarna i PNAC, har inte kunnat infrias. Den nationella och folkliga oppositionen har bara tilltagit. Den kom sent igång visserligen, kanske först runt 2013/14. Nu är den förstås stark.
  Svensk Elit (toppfolket i partierna, LO, storföretagen, finansiella institut och media mm) insåg inte att otåligheten var stor, så stor, att man nu ofrivilligt blev indragen som ansvarig i 9/11, i alla fall genom att mörklägga SR och SVT och ljuga stort om det verkliga skeendet. Därmed blev Sverige en diktatur!
  För privatmedia var ljugandet inga problem. SvD och AB hade ju sålts till storbankerna på Wall Street 1998 och Bonnierpressen var ju sedan gammalt i judisk ägo.
  Jag menar således att svenska politiker inte vet vilken fot som man skall (bör) stå på. Ungefär som läget måste ha varit 1943/44 för svensk press. Osäkert läge! Men nu: vem vinner, nationalisterna eller de globala aktörerna? Se särskilt på hur L’s Jan Björklund krumbuktar sig. Alla partibossar försöker vinna tid och därmed få bättre kunskap om slutpositionen. Så varför ha brådska med att få till en regering, som ju ingen vill leda, inte just nu, i a f.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *