Kinas sätt att bekämpa Islam kanske är något för Sverige att ta efter

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 25 februari 2019
- Jan Norberg
Omskolningsfängelse för muslimer i Kina. Foto: Thomas Peter, Reuter. Montage: NewsVoice (skärmdumpar från The Guardian och Twitter)
Omskolningsfängelse för muslimer i Kina.

Som Karl Wang skrivit om tidigare så tillämpar Kina en helt annan strategi för att komma tillrätta med islamsk terror. Även om västerlänning har lite svårt att förstå hur kineserna tänker i alla lägen har man trots allt faktiskt gjort något handfast för att förhindra islamsk terror.

Text: Jan Norberg

The Guardian skrev i går söndags:

“China is stepping up its diplomatic outreach over controversial detention camps in the heavily Muslim region, inviting more foreign diplomats to visit as it seeks to head off criticism from Muslim-majority nations and at the United Nations.

The government says the camps are re-education and training facilities, and have been highly successful in stopping attacks previously blamed on Islamist militants and separatists, but rights groups say they are internment camps.” – The Guardian

Läs mer: If you enter a camp, you never come out: inside China’s war on Islam

Visserligen kan jag tänka mig att Kinas metodik inte är särskilt uppskattad av dem vilka blir föremål för ”utbildningsinsatser”, men det ger de mordlystna muslimerna en tydlig signal att släppa alla funderingar på att ens tänka tanken på att utöva sin sedvanliga terror.

Det är den här sortens språk som muslimer behöver för att inse att Islam aldrig kommer att accepteras i Kina, så varför inte Sverige tar efter detta initiativ ter sig svårt för en normalbegåvad svensk att förstå.

Öppenheten från Kinas sida gentemot omvärlden för att visa upp denna metodik är förvånande, men om de globalistiska krafter som styr migrationspolitiken i FN och EU skulle se och lära sig av detta står det kanske 500 miljoner européer i kö för att tacka sina politiker för att de gör något konkret i närtid för att stoppa de islamska mördarsekternas framfart.

Kinas initiativ är i alla fall ett sätt av många möjliga att faktiskt göra något konkret för att undvika islamsk terror, om de inbjudna 80 länderna av principiella skäl ändå väljer att avfärda Kinas metoder så visar detta bara att västländer fortsätter att stå handfallna inför det islamska dödshoten.

Läs artikeln “China says ‘preventive’ work in Xinjiang detention camps should be applauded” och kommentera gärna nedan.

Text: Jan Norberg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: kina islam