Sverige har fått ett PK-styrt sosse-spel

8
Jan Norberg och Bo Persson - Montage: NewsVoice
Jan Norberg och Bo Persson – Montage: NewsVoice

DEBATT. Sossarna 2019 lika pålitliga som Hitler när han 1938 försäkrade Neville Chamberlain om ”Peace in our time” Det har gått mer än 80 år sedan Stor Britanniens premiärminister återvände till London från Hitlertyskland år 1938 med en liten papperslapp där han försäkrats om ”Fred i vår tid” av Hitler och hans mannar.

Text: Jan Norberg, Bo Persson

Värdet av denna överenskommelse vet vi ju idag mer om och vad den betydde för britterna samt vad som väntade den engelska befolkningen.

Den överenskommelse som nyligen ingåtts av S+ MP med C och L har i praktiken ungefär samma värde som överenskommelsen 1938, C och L är så grundlurade att Neville Chamberlains deal med Hitler framstår som seriös vid en jämförelse. Inte att undras över att Sara Skyttedal (KD) kallar C och L för quislingar.

Gunnar Axén som varit moderat riksdagsman har i samtal med Rebecca Weidmo Uvell listat 10 punkter som förklarar hur S och MP lurat skjortan av dessa Quislingar, eller vad säger man efter att ha tagit del av detta? När sossarna känner sig pressade så hänvisar man bara till dessa utredningar, vad kan C och L göra åt detta? Ingenting.

  1. Först ska man komma överens om ett utredningsdirektiv. Denna diskussion kommer regeringen kunna dra ut på i evigheter. Personellt och kompetensmässigt har C och Fp ett otroligt underläge och kommer effektivt sysselsättas i ständiga möten med regeringstjänstemännen.
  2. Sedan ska utredare utses. S har ett omfattande lager av lojala och erfarna utredare att föreslå och argumentera för. Även detta kan dra ut på tiden i många månader innan man ens kan enas.
  3. Under utredningens gång kommer säkert utredare kunna hitta många invändningar för att förslaget måste justeras eller nya aspekter utredas. Socialdemokraternas lojala sidoorganisationer, fackförbund och S-influerade myndigheter samt generaldirektörer (finns ett gäng med Arbetsförmedlingen, MUCF och MSB i toppen) kommer att bistå med försenande och försvårande opinionsbildning/interventioner under processen.
  4. Det hela leder till att utredningen försenas och att utredaren begär förlängd tid, vilket regeringen beslutar om.
  5. När sedan utredningen försenat presenteras kommer man ta tid på sig innan den skickas ut på remiss, nya delfrågor kanske måste utredas.
  6. Remisstiden blir maximalt lång. Fack och andra S-organisationer kommer bedriva hård kampanj emot under tiden.
  7. När remissvaren inkommit kommer ansvarig departement ta lång tid på sig att sammanställa remissvaren.
  8. Utifrån remissvaren kommer regeringen göra allt för att stoppa eller justera förslaget. Nya långa förhandlingar med C och L vidtar.
  9. Därefter ska en proposition skrivas, något departementet gör mycket nogsamt och under lång tid.
  10. Därefter kommer kanske regeringen att leverera propositionen till riksdagen.

…och sedan  begravs frågan i utredningsväsendet. Sverige har inte alls fått en liberal reformagenda. Sverige har fått ett PK-styrt sosse-spel.

Text: Bo Persson, Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
20 mars 2019 kl 12:03

@ Jan Norberg

Tänkte att du kanske ville veta det här.

https://nyadagbladet.se/inrikes/sverigedemokraterna-vill-bygga-moske-i-hoga-kusten/

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
7 februari 2019 kl 10:24

Sen vet vi när det gäller utredningar så är Löfven expert. Efter den stora branden i Västmanland 2014 så blev det utredningar (26st) av regeringen Löfven fram till sommaren 2018 och dom bränder som skedde då. Blev det bra? Nej det kan man inte säga. Hade det inte varit för brandmän från Portugal och Polen så hade det nog bara varit aska kvar av Sverige. Och nu har man startat nya utredningar om sommarens bränder. Sverige är fantastiskt. Lycka till.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Bo Persson
7 februari 2019 kl 12:16

Håller med dig Bo.

Svenska politiker är världsmästare på att tillsätta utredningar. Syftet är såklart att skjuta beslut och nödvändiga svåra ställningstaganden på framtiden med förhoppning om att folket och media skall glömma bort problemet.

Tyvärr så fungerar den bedrägliga strategin väldigt bra. Dock är den ändå bedräglig!

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
7 februari 2019 kl 13:06

Ja Öystein det är som du säger just för att slippa ta svåra beslut och att avsäga sig ansvaret. Och det funkar eftersom alla politiker är likadana så vill man inte kritisera varandra.

Anders Wiman
Gäst
5 februari 2019 kl 21:26

Ja i den där låtsasvärlden finns det många “viktiga” personer. Varför inte lägga ut en utredning som ett vanligt anbudsförfarande. Den som har lägsta anbudet får jobbet. Och vite ska utgå om den disponerade tiden överskrids med si o så mycket. Och om inte utredningen är av god kvalitet så ska betalningen anstå.

Det vore väl kul att se dessa proppmätta egenkära och förakt för “vanliga” människors verklighet att förändras. Att få betalt för det som produceras tror jag skulle vara ett surt körsbär att smälta för dessa personer.
Det är det som de flesta av oss gör. Vi får betalt för det som vi åstadkommer.

Sture B
Sture B
Gäst
5 februari 2019 kl 21:08

Det tråkiga i det hela är ju att samtidigt som detta politiska fulspel pågår så körs landet i botten, men det drabbar väl ingen med statsrådspension.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 februari 2019 kl 14:23

Ha-ha, ja så ser det ut. Även Jonas Sjöstedt har lurat sig själv och sina väljare. Han har ju lämnat ett “misstroendelöfte” om sossarna försöker sig på att verkställa exempelvis ändringar i arbetsrätten och marknadshyror.

Det är bara så att dessa förslag inte kommer att läggas förrän året innan nästa val, och vid den tidpunkten blir en misstroendeomröstning ett slag i luften.

Ett spel är precis vad det är! Och väljarna är de som låter sig luras.