Tyskar ser negativt på USA och endast 1,9% ser Ryssland som ett hot

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 15 februari 2019
- NewsVoice redaktion
Udo Ulfkotte - Foto: RT.com

DEBATT & ANALYS. Enligt en nyligen genomförd gallupundersökning i Tyskland, genomförd av Civey och Atlantic-Bruecke (Atlantic Bridge), så har endast 10% av de tillfrågade en positiv uppfattning av relationen Tyskland – USA. Kina ses enligt samma undersökning som mer pålitlig än USA. Vidare framgår av undersökningen att endast 1,9% av de tillfrågade avsåg att Ryssland utgjorde ett militärt hot. Man fruktade mer för ett växande kinesiskt inflytande.

Text: Hans Myrebro

Det inflytande som främst USA utövar genom att använda mainstream som en gigantisk hjärn-tvättmaskin var en av de faktorer som gjorde att man gärna ifrågasatte relationen med USA. Dess sanktionspolitik mot allt och alla har inte heller gjort saken bättre.


Enligt samma undersökning anser mer än 60% av tyskarna att Trump är farligare än Putin. Tydligen är det så, att trots att massmediernas lögnmaskineri arbetat för högtryck under senare år, tycks man ha kastat vatten i motvind. Det är ju också känt sedan gammalt att man kan bara ljuga till en viss gräns, sedan slår lögnerna tillbaka.


Udo Ulfkoffe

En insider som helt kan bekräfta detta är framlidne toppjournalisten på Frankfurter Allgemeine Zeitung, Udo Ulfkoffe. Han kunde i en intervju 2014 klargöra att:

” I have been journalist for about 25 years, and I was educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public. But seeing within the last month how the German and American media tries to bring war to the people in Europé, to bring war to Russia, this is a point of no return.

I am going to stand up and say; It is not wright what I have done in the past – to manipulate people; to make propaganda against Russia; and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people, not only Germany, but all over Europe.”

Udo Ulfkotte - Foto: RT.com
Udo Ulfkotte – Foto: RT.com

Udo Ulfkotte fortsätter:

”If you see the German media, especially my colleagues who day after day write against the Russians, those journalist are in transatlantic organization, and are supported by the United States to do so. People like me; I became Honorary citizen of the state of Oklahoma in the United States. Why? Because I write pro-American. I was supported by the CIA. Why? Because I am pro-American. I  am feed up with this, but I don’t do it anymore.”

Se hela videointervjun

Ulfkotte berättar också om att bjudresor för hela familjen på CIA:s bekostnad förekom också liksom pengar under bordet. Ulfkotte hoppade av från ljugarbänken och skrev en bok om eländet (Gekaufte Journalisten). Boken blev en bästsäljare i flera länder och bidrog säkerligen till förändringen av opinionen gentemot USA.

Kort efter att boken kom ut avled Udo Ulfkotte under oklara omständigheter. Inget tyder på att de svenska mainstream-journalisterna skulle ha en mindre undergiven relation till USA än de tyska.

Koreaner och japaner skeptiska till USA

Boken: "De skapade ett blodigt 1900-tal" av Hans Myrebo - Historisktkorrekt.se
Boken: “De skapade ett blodigt 1900-tal” av Hans Myrebo – Historisktkorrekt.se

Det inte bara i NATO-landet Tyskland som man börjar inse varifrån hotet mot oss alla kommer. Pew-Research har nyligen gjort en liknande undersökning i Sydkorea och Japan. Washington ses i båda länderna som det största globala hotet.

I de båda länderna finns sammanlagt 82000 amerikanska soldater. De finns där för att skydda, men mot vad eller vilka? Man ser alltså i Japan och Sydkorea inte Nordkorea som något reellt hot och inte heller Ryssland skrämmer. Det latenta hotet kommer hela tiden från USA med dess globala ambitioner.

Ändå har svenska regeringsmedlemmar i årtionden rest till USA för att dels försäkra Washington om att den svenska neutraliteten ligger fast, samtidigt som man försäkrar att vår underdånighet under den amerikanska terrorregimen aldrig kommer att ifrågasättas.

Text: Hans Myrebro

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Udo Ulfkotte
 • RT (12 Mar, 2019): The US military ‘gets its ass handed to it’ in World War 3 simulation – researchers [RAND]

  “Military wargames carried out by RAND Corporation show that the US’ advantage is slipping. In a simulated ‘World War 3’ scenario, the world’s greatest military power loses decisively to Russia and China.
  RAND’s wargames pit the United States – depicted in blue on maps – against an imaginary aggressor, this time Russia and China. In these simulated scenarios, taking place in either the Baltic region or Taiwan, things don’t go well for the United States.”

  https://www.rt.com/usa/453550-us-loses-world-war-three/

 • Udo Ulfkotte har skrivit många böcker med — för Fake-News-media och det korrupta PK-etablissemanget — “obehagliga sanningar”.
  Jag köpte mitt exemplar av ‘Gekaufte Journalisten’ på kopp-verlag.de

  På följande websida visas övriga böcker den modige Alternativ-journalisten Udo Ulfkotte skrivit:
  https://www.kopp-verlag.de/?query=udo%20ulfkotte&channel=de&sid=s4qEc24ECXbN5jJKd969Zc6mP7iQyq&websale8=kopp-verlag.01-aa&act=search&fp2=factfindersearch

  Fick dessvärre reda på UU:s existens samt hans böcker först efter hans synnerligen märkliga tillika plötsliga frånfälle — det hade varit mkt givande att få träffa honom….
  Må du Vila i Frid, Udo Ulfkotte!

 • Udo Ulfkotte dog på samma sätt som vår svenske medborgarjournalist Bechir Rabani – hjärtattack i relativ ung ålder. Det har ju uppfunnits ett vapen som i hög hastighet skjuter ytterst små pilar med fruset gift, som utlöser hjärtattack utan att lämna några spår. https://youtu.be/BSEnurBApdM
  Såg en intressant dokumentär på Netflix ‘Unacknowledged’ som utgick från att man mörkat om alla de besök som vi har haft från yttre rymden. Intressantast var kanske hur man vi säkra källor klargjorde hur ‘The Deep State’ inte ens lät presidenter får tillgång till hemliga planer och fakta. Ett intressant faktum var också att Werner von Braun på sin dödsbädd redogjorde för de kommande false flagg operations, som kriget mot terrorismen, skurkstater med kärnvapen (Nordkorea) och den slutliga sättet att skapa rädsla i hela världen kunde bli en låtsad attack från främmande världar. Dokumentären är väl värd att se.
  Dock visade dokumentären att de som besökt oss varit oroade för våra kärnvapen och lärt sig att förhindra att de skulle kunna komma till användning.
  Allt detta låter ju konspiratoriskt men mycket av det som jag funnit vara sant hade verkat just som några galna konspirationsteorier för 20 år sedan.

 • Ryss hotet är fabricerat. Det finns inget som helst skäl för att Ryssland skulle angripa Sverige. Vi skall ha goda relationer med Ryssland som bl a har olja att förse oss med.

 • Boken kan fortfarande köpas på Tyska som kindle!
  Från Tysk avdelning av Amazon, tror jag.
  Jag köpte den där för mindre än 20 Euro!
  Gissar att Ulfkotte mördades.
  Gav man honom ett par låga doser i två attacker först så att han blev stämplad med svag hjärta?
  “Naturlig död” i 40-årsåldern?

   • Jag kan, se ovan några snäpp.
    Vill man exempelvis, studera vad som verkligen inträffade på 30- och 40-talen angående vissa kritiska historiska aspekter, sådana som under mer än sjuttiofem år, enbart framförts som tes, en tes skriven i betong synes det, är det mycket värdefullt att kunna tyska, något så när. Det underlättar stort framväxten av en antites, helt nödvändigt för att formulera en syntes, enligt Hegel, som bekant.

   • Tyska lärde sig alla gymnasister på min tid. Även på radion talade och intervjuade man på tyska. Nu gäller ju engelska över hela linjen, inget annat, vad gäller utrikes språk.
    Dock talas inte längre rikssvenska, fastmer gurglande på nån’ form av halvsvenska.
    Varje morgon på P1 är det mycket amerikansk-engelska, då SR/SVT kontaktar sina neocon-vänner i New York med omnejd och låter dess bre’ ut sig om de senaste feministiska landvinningarna eller nåt’ liknande.

 • Bra att fler av oss Europeer inser att den riktigt farliga propagandan kommer från krigshetsare i USA. Och även mer och mer ser NATO som en förkortning för “North Atlantic Terror Organisation”.
  Efter den kommentaren blir jag säkert klassad som en “Rysk Bot”, trots att jag är ursvensk bortsett från lite Valoonblod.

 • Då kan vi konstatera att den tyska befolkningen är mycket kunnigare än den svenska, kanske även intelligentare. USA:s Rysslandshysteri har Sverige anammat, utan grund. Pratet om det spända läget i Östersjöområdet är naturligtvis bara en del av ambitionen att upprätthålla skräcken för Ryssland och att motivera försvarskostnader.

 • En bra artikel som beskriver hur USA:s vasallstater i Europa styrs! Men det verkar som Tyskland håller på att befria sig från USA:s ok och åter bli en fri nation. Sveriges politiker har svikit det svenska folket och sålt ut vår frihet till de globala monopolkapitalisterna som styr i Bryssel och Washington mot folkets vilja!

  • Folkomröstning borde självklart ha genomförts. Men med MSM:s massiva antiryska propaganda är det är långt ifrån säkert att valresultatet hade blivit alliansfrihet. Sorgligt men sant.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *