Dr Erik Enby: Förruttnelse dödar våra kroniskt sjuka – Sjukvården samarbetar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 mars 2019
- NewsVoice redaktion
Dr Erik Enby - 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Dr Erik Enby - 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Dr Erik Enby – 2016 – Foto: Anna Böhlmark

VÅRDDEBATT. “Efter att i åratal ha tagit del av hur man i svensk sjukvård ”tar hand om” kroniskt sjuka patienter står det helt klart för mig att myndigheterna stödjer en agenda vars innehåll visserligen går ut på att eliminera sjuklighet i populationen, men det sker ständigt genom att till mycket stor del medvetet eliminera de sjuka”. Det starka påståendet gör dr Erik Enby som efterlyser infektionshämmande vårdmetoder för att bekämpa förruttnelseprocesser i kroppen. Vi ska inte börja ruttna medan vi fortfarande lever.

Denna “uppfräschning” av populationen pågår i all hemlighet bakom kulisserna med hjälp av mediciner som inte är utvecklade i samklang med de processer av mikrobiologisk natur i kroppsvätska och vävnader som orsakar de kroniska sjukdomsbilderna. Det leder till att de kroniskt sjukas livslängd kortas ner. Visst är det otäckt att inse att man arbetar så med de kroniska sjukdomstillstånden i den svenska sjukvården!

Livsförlängning – en dålig affär för Staten

Det är emellertid inte så svårt att förstå varför det mer och mer har blivit så, ty om man med bra antiseptiska – icke gängse terapier – förlänger livet på alla kroniskt sjuka några extra år, blir detta en dålig affär för staten, eftersom mängder av kroniskt sjuka är i hög ålder. Sådana terapier leder således till att behovet av vård och omhändertagande ökar, då de kroniskt sjuka inte kan botas utan bara förbättras och då lever längre med sina successivt ökande hjälpbehov.

Det förvånar mig således inte att det är totalt tyst kring allt det som jag har publicerat angående de i de kroniskt sjukas kroppsvätskor och vävnader förekommande mikrobiologiska processer, som är orsaken till att olika besvärande och ofta allvarliga sjukdomsbilder uppstår.

Infektionshämmande terapi bäst för kroniskt sjuka

Mina undersökningar visar att all kronisk sjukdom har samband med sådana processer vilka orsakar förändring av kroppsvätskan och irritation och till och med nedbrytning av individens olika vävnader med olika former av sjuklighet som följd.

Varierande  mikrobiologiska växtformer pågår också i olika former av tumörer. Alla dessa processer kan ofta hämmas med infektionshämmande terapier, vilket ofta leder till förbättringar.


Om man däremot behandlar med terapier som enbart kamouflerar sjuklighetens olika symptom leder detta till att de bakomliggande mikrobiologiska orsakerna till olika sjukdomsbilder fortsätter ”under ytan” dock med en mindre besvärande symptombild.


Kroniska sjukdomar en del av den naturliga förruttnelseprocessen i naturen

Ophiocordyceps unilateralis - Foto: David Hughes, Penn State University
Ophiocordyceps unilateralis – Foto: David Hughes, Penn State University

Sådan påverkan leder därför till att livslängden kortas ner. När döden infinner sig de sjukdomsalstrande mikrobiologiska flororna i somat [latin: kroppen], de tar fart och inleder den så kallade förruttnelsen eller med andra ord den slutgiltiga nedbrytningen av hela organismen. Detta leder till att man kan hävda att olika former av kronicitet och den slutliga nedbrytningen av somat –  förruttnelsen – till sin natur är samma sak.

Antibiotika inte helt fel för kroniskt sjuka

Egentligen är det väl bara antibiotika som förbättrar så grundligt att man kanske till och med kan hävda att man blir botad när man snabbt blir av med en infektion vid sådana kroniska tillstånd som rosfeber, tonsillit eller gonorré med hjälp av penicillinbehandling!

Kroniska sjukdomar kan smitta genom att sjuka djur äts upp av oss

Resonemanget leder till att man kan börja misstänka att all kronicitet smittar. De olika formerna av mikrobiell växtlighet tar sig då långsamt in i kroppsvätskan och invaderar med tiden kroppens olika vävnader. Inkubationstiden har börjat och under denna är individen sjuk utan symptom, eftersom infektionen i sig är symptomfri. När sjukdomssymptomen med tiden uppenbarar sig betyder detta att individen har varit sjuk länge – utan symptom.

Hur blir man då smittad? Ja, kroniska tillstånd smittar för det mesta inte som en förkylning eller influensa. Istället kan det vara så att det är farligt att äta sjuka djur och sådana är det gott om i vårt land. Om man emellertid slaktar tidigt, då djuren kanske befinner sig i den symptomfria inkubationstiden, ser de friska och krya ut utan att – djupt sett – vara det.

Att äta vävnader från dessa djur är således inte att rekommendera!  Än värre var det med de sjuka kor som nyligen slaktades i Polen och därefter skickades till Sverige så att vi skulle få köttet från dessa sjuka djur på vårt middagsbord. Det var givetvis inte alls bra för de som åt köttet.

Läs mer: SvD 30 jan 2019: Polskt kött från sjuka kor sålt till Sverige

Åtminstone en nobelpristagare har visat att det är farligt att äta sjuka vävnader. Läs om Gajdusek och sjukdomen kuru. I ljuset av detta resonemang kan man med rätta fråga sig om blod som erhållits från individer som befinner sig i inkubationstiden till olika kroniska åkommor är olämpligt att skicka vidare till sådana sjuka som i grund och botten faktiskt behöver en påfyllning av blod. [se referenser]

Vi kan inte längre blunda för tex mikrosvampar som genom sin natur vill infektera oss

För att kunna ta ordentlig ställning till ovanstående måste man studera och lära känna de olika former av mikrobiologisk växt som finns i blod från kroniskt sjuka. De utgörs av ett hundratal mögelsvampar som är i stånd att invadera och växa på olika sätt i våra kroppsvätskor och vävnader, vilka därvid reagerar med inflammation och långsamt förändras och till och med förstörs med successivt ökande sjuklighet som följd.

I svensk sjukvård sopar man allt detta under mattan och ordinerar mot kronisk sjuklighet ”läkemedel” som inte är i samklang med den verkliga orsaken till kronicitet utan enbart minskar ner den besvärande symptombilden, vilket är samma sak som att ordinera värktabletter mot halsfluss istället för penicillin.

Text: Dr Erik Enby

Referenser

  1. Erik Enbys forskning: Enby.se
  2. Erik Enby: En bröstcancertumör utgjordes av en sporsäckssvamp, Nr 1/2013 2000-Talets Vetenskap
  3. Erik Enby: Genhypotesen som orsak till cancer stämmer inte, NewsVoice (2014), (Artikeln var urpsrungligen publicerad i Nr 3/2013 2000-Talets Vetenskap)
  4. Different Brain Regions are Infected with Fungi in Alzheimer´s Disease. Scientific Reports 5, Article Number: 15015 (2015)
  5. Endocrine and Metabolic Manifestations of Invasive Fungal Infections and Systemic Antifungal Treatment. Mayo Clinic Proceedings. September 2008 Volume 83, Issue 9, Pages 1046-1060
  6. The  Role of Fungi in the Etiology of Multiple Sclerosis. Frontiers in Neurology 2017 Oct 16
  7. Evaluation of Human Body Fluids for the Diagnosis of Fungal Infections. BioMed Research International,Volume 2013, Article ID 698325
  8. Fungal Infections in Gastroenterology. Lupine Publishers. August 20, 2018
  9. Revolutionerande internationell studie: Mikrober i blod och vävnad kan vara orsaken till inflammatoriska och kroniska sjukdomar (NewsVoice, 21 maj, 2015). Upptäckten rubricerades: “The dormant blood microbiome in chronic, inflammatory diseases” (PDF) vilken publicerades i FEMS Microbiology Reviews i maj 2015. De fyra forskarna kommer från universiteten i Pretoria i Sydafrika och Manchester i England samt från Manchester Institute of Biotechnology.
  10. Kuru Information Page, National Institute of Neurological Disorders and Stroke

Relaterat

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *