Klimathotet är konstruerat inom FN-organet IPCC:s politiska uppdrag

73
Mats Jangdal - Pressfoto
Mats Jangdal – Pressfoto

DEBATT. Klimatfrågan har sitt ursprung i FN-organet IPCC:s politiska uppdrag att söka bevis för att människans utsläpp av koldioxid påverkar planeten på ett negativt sätt. Tesen kallas för antropogen global uppvärmning, förkortat AGW.

Man har alltså ett politiskt uppdrag, inte ett vetenskapligt. Uppdraget är att endast leta efter mänsklig påverkan. Denna begränsning visar att det inte alls handlar om vetenskap, det handlar uteslutande om politik. För att ge sken av vetenskap påstår man att man samlat världens bästa klimatforskare och redovisar deras kunskap i ämnet.

Men det är sedan minst tio år visat att IPCC inte använder sig av de bästa forskarna. Man använder istället studenter och lobbyorganisationer för att skriva sina texter. De riktigt duktiga forskarna har för länge sedan lämnat projektet i protest mot dess bristande vetenskaplighet. Den sammanställning som meddelas allmänheten och politikerna är en politisk produkt som representanter för FN:s medlemsregeringar förhandlar om vid de olika ”klimattoppmötena”.

Det är också avslöjat för tiotalet år sedan att IPCCs ledande forskare medvetet fuskat med metoder och data, det så kallade ”Climategate”. Bedrägeriet har fortsatt och inte minst så i Sverige, där FN hålls i helighet efter Dag Hammarskjöld. Med parisavtalet 2015 är det tänkt att 100 miljarder dollar varje år ska betalas av demokratierna i väst till diktaturerna i tredje världen, som kompensation för vårt välstånd. Pengar vi ska bidra med via skattsedeln.

De ledande personerna inom IPCC har gång på gång de senaste åren, när AGW avslöjats som en falsk vetenskap, medgett att det inte längre handlar om klimatet. AGW är bara ett svepskäl för att göra om hela världen till en planekonomi, likt en kommunistisk diktatur. Kapitalismen ska förstöras och världen centralstyras från FN.

Miljö-Greta den 12 dec 2018 i Katowice. Foto: SVT Nyheter
Miljö-Greta den 12 dec 2018 i Katowice. Foto: SVT Nyheter

Barn utnyttjas politiskt

I det läget skickar svenska aktivister fram 15-åriga flickor som skolkar från skolan för att legitimera propagandan. Dessa flickor kan inget om klimatet, har inte livserfarenhet av vad totalitära ideologier som kommunismen ställer till med. De har inte lagt på minnet den kunskap man ska ha lärt sig i grundskolan vid femton års ålder, att koldioxiden är livets gas och att den ingår som en väsentlig del i livets viktigaste ekvation, den för fotosyntesen.

Där 6H2O + 6CO2 + energi ger C6H12O6 + 6O2. Där den tillförda energin utgörs av solljus och produkten blir kolvätet druvsocker som vi kan äta och syrgas som vi kan andas. När vi eldar kolhaltiga ämnen i form av kol, olja eller ved går processen åt andra hållet och vi ger därmed koldioxid tillbaka till växterna som då mår utmärkt väl.

De variationer i klimat och väder som observerats kan alla beskrivas med det väletablerade svenska begreppet årsmån. Det är naturligt att det är så helt enkelt.

De vuxna som ger dessa barn klimatångest, i synnerhet de barn de har vårdnad om som föräldrar eller lärare, borde kunna åtalas för psykisk misshandel av minderårig och fråntas vårdnaden. Så allvarligt är de vuxnas svek mot framtiden i denna fråga.

Ett avslöjat falskt klimatlarm skapar tillitsproblem. Folkets uppvaknande blir katastrofalt för trovärdighet och legitimitet hos många regeringar, partier, vetenskap, media och NGO:s. Tilliten till dem och till samhället kommer att skadas djupt. Många får svårt att acceptera att få sin världsbild krossad. Det spelar mindre roll, det viktiga är, att man äntligen fastställer sanningen. Konsekvenserna av sanning kan vi alltid hantera.

Klassiskt liberala partiet

Som enda svenska parti vill Klassiskt liberala partiet skrota Kyotoprotokollet och alla efterföljande avtal och deklarationer från IPCC. Eftersom klimatet sköter sig själv behöver vi inte lägga politiskt krut på det. De skattepengar som idag går till allehanda klimatpolitiska symbolåtgärder gör större nytta om de får bli kvar i skattebetalarnas egna fickor.

Text: Mats Jangdal, Broby, Östra Göinge, kandidat för Klassiskt liberala partiet till EU-parlamentet.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

73 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Perra J
Gäst
1 april 2019 kl 21:09

Tack för mycket bra text.
Beträffande FN:s verkliga agenda: jag anser att det verkligen finns anledning att passa sig för denna globala maktelit. Vi ska inte ge dem alltför fria händer.
Att oskälig beskattning och Parisavtal osv, är ett problem, visst absolut, men det är inte vårt största bekymmer med detta!
Vi vet inte exakt vilka de är, men det existerar en elit som ser ner på resten av mänskligheten som boskap, eller parasiter. De betraktar jordklotet som sin privata ägodel.

Hur vet jag det? Det är en intuitiv känsla jag alltid har haft, sedan jag var ca 10 år. Men vi har också t ex The Georgia Guidestones, som någon global elit uppenbarligen måste ha rest,
och det är inte alltför långsökt att göra kopplingen till FN.
Denna elit vet att vi är “för många”. De har troligen också präntat in denna falska doktrin i våra media, under alla år.
De allra farligaste klimatalarmisterna är sådana som Guy McPherson, som spenderar sin tid med att orera: “det är för sent! Vi kan inte stoppa katastrofen, oavsett vad vi gör!”,
och tyvärr – det är mycket sorgligt – också lilla Greta när hon säger : “I want you to panick!”. Utan att veta vad hon används till.
Lägg ihop två och två. Vad skulle eliten kunna ta sig till, som en “panikåtgärd”?
Det är väldigt svårt att konfrontera det här, men vi måste. Det är nu vi kan göra något.
Lämnar vi över till FN är det ingen återvändo. Då tar vi defintivt adjö av demokrati, och utlämnar oss åt ett envälde. Men vi har inte varit med om något sådant, så vi fattar inte.

Petra Inna
Gäst
31 mars 2019 kl 12:33

Vore intressant att läsa källhänvisningarna till följande citat: “De ledande personerna inom IPCC har gång på gång de senaste åren, när AGW avslöjats som en falsk vetenskap, medgett att det inte längre handlar om klimatet. AGW är bara ett svepskäl för att göra om hela världen till en planekonomi, likt en kommunistisk diktatur. Kapitalismen ska förstöras och världen centralstyras från FN”.

Guest
Guest
Gäst
26 mars 2019 kl 18:57

Börjar fundera på om inte “per” och “Martin Gustavsson – Skapliga partiet” är samma person? Ser vissa likheter… Skriver kanske från samma IP?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Guest
26 mars 2019 kl 22:35

Det är två olika personer.

LKM
LKM
Gäst
25 mars 2019 kl 13:44

Inte alls !
Att ljuga med statistik och men “studier” är en sport alla PK-iter ägnar sig åt och sådana som du falskeligen sprider.
“Det finns även statistik på hur mycket naturkatastrofer har ökat och de sista 10 åren har tagit alla rekord” är ren och skär lögn från början till slut !
Det är fantastiskt hur lite naturkatastrofer det varit de senaste 8 åren !
(Som om det skulle ha nå´n betydelse…)

Kerstin Unger Salen
Kerstin Unger Salen
Gäst
25 mars 2019 kl 13:11

Det finns utomordentlig statistik på Globocan som har tagit hänsyn till åldersfaktorer och som visar en skrämmande utveckling av ökade cancerfall.
Det finns även statistik på hur mycket naturkatastrofer har ökat och de sista 10 åren har tagit alla rekord

Stefan Eriksson
Stefan Eriksson
Gäst
Reply to  Kerstin Unger Salen
25 mars 2019 kl 17:13

Men här t.ex finns ju att läsa statistik som helt entydigt anger en växande och åldrande befolkning som de huvudsakliga skälen till ökad förekomst av cancer (i absoluta tal). Det nämns också socioekonomiska faktorer (ökad levnadsstandard), men då först i andra hand.

Jag har inte kunnat hitta uppgifter på vilken referensram som använts. En ökning i absoluta tal anges, men i förhållande till vadå? År 1850, 1950, eller 2000 ?
Men, kanske Ni Kerstin har denna uppgift till hands att delge mig i detta forum.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.3322/caac.21492
Med vänlig hälsning
Stefan

Jan Norberg
24 mars 2019 kl 19:49

@ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 2019-03-24 at 16:18

Hmmm….. Martin du verkar frustrerad av att andra synpunkter än dina egna får ta plats i Newsvoice.

Läser man din länk till den egna bloggen så får man en fingervisning om vad du tror. Tex tror du att jag är avlönad av någon för att skriva här för Newsvoice.

Inget kan vara mer fel, jag skriver här av helt ideella skäl och helt oavlönat. Det trodde du inte va?

Din inställning är så typisk för kommunister vilka tror att de själva är de enda vilka arbetar ideellt, du skriver också att jag “kölhalar” Klimat Greta.

Det påståendet säger en del om din egen läsförståelse. Du vare sig vill eller kan ta debatten om vänsterns indoktrinerande hjärntvätt.

Kommunister som du själv har under många årtionden fått stå oemotsagda då ni självsvåldigt tagit er tolkningsföreträde i en lång rad frågor. Det verkar dessutom skava rejält när man som jag talar klarspråk och kallar en kommunist för en kommunist.

Som kommunist har du dock några försonande drag, vilka jag också givit dig cred för vid olika tillfällen. Du stoltserar ju att du är nationell kommunist, vad nu det är egentligen.

Men snus är snus om än i gyllne dosor.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Jan Norberg
24 mars 2019 kl 23:54

@ Torbjörn
Du kunde ha svarat i tråden, men ok. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/07/17/kritik-osanning-ofrihet-censur-av-hogerns-pr-konsulter-som-kvaver-newsvoice/#comment-11796

@Jan Norberg
Vad gäller min åsikt, Jan så läs mer under “politisk färg”! Min politiska åsikt är av regnbågens alla färger i olika frågor! Kanske för att den som söker sanningen struntar i partifärger, nedsättande kontrollord och tabun.

F.ö. kritiserar jag även de svenska kommunisterna på olika sätt, men jag gillar ofta kommunister som ex. Marx, Romelsjö, Ekis, Linderborg och Wagenknecht som finns citerade under “citat om demokrati”. Verkligen skärpta kommunister, men så ibland repeterar de också fulmediafloskler, ex. om “klimathotet”, som helt evident överdrivits i jämförelse med andra hot som vi står inför, eller “flyktingarna” som bara är migranter och då blir man givetvis lite besviken på dem, men så drabbas de av sin omgivning och medierna, precis som alla andra, och man kan bara tycka synd om dem och försöka rätta dem via kommentarsfälten på ett så vänligt och vetenskapligt sätt som möjligt.

Det finns även en skärpt moderatkvinna med bland demokraticitaten som talar om att Palme hade rätt.

Tyvärr lyckas sällan de skärpta få med sig de andra som tittat för mycket på dumburkan. Det är en slags förbannelse för alla skärpta människor.

LKM
LKM
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
25 mars 2019 kl 13:49

VAKNA, det är ingen som tittar på “dumburken” längre, det är kristallkulan facebook som gäller.
Och du, att blanda demokrati med kommunism kan barr en sällsynt enögd obildag tomte göra. “Vetenskapliga partiet”……skämta inte om så allvarliga saker. Du yttrar dig som den “studie”-dyrkande icketänkande besserwisser du är underskrivet av dig själv:
“man kan bara tycka synd om dem och försöka rätta dem via kommentarsfälten på ett så vänligt och vetenskapligt sätt som möjligt.” OJ DÅ

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
24 mars 2019 kl 19:15

Det som är huvudbudskapet i artikeln håller jag helt med om.
Men. Påståenden om att en kommunistisk världsregering ska ta över och kapitalismen skall förstöras är helt missledande. ‘Kommunismen’ ska i stället tjäna som täckmantel för det angloamerikanska imperiets monopolkapitalistiska oligarker för att med falska förevändningar utmanövrera sina rivaler innan de hinner skydda sina intressen.
Både vänstern (i vid bemärkelse) och dess traditionella motståndare tävlar om vem som mest lyckas dölja sanningen om vilka det är som hela tiden drar i tåtarna.
Alla länder där kommunismen tog över hade innan dess intellektuella nationalister påverkade av angloamerika och avsåg att utvecklas på ett liknande sätt som väst. Ho Chi Minh tex sökte samarbete med Usa utan positivt gensvar innan han gick den röda vägen. Både vänstern och deras traditionella motståndare blundar för såna fakta.

LKM
LKM
Gäst
Reply to  Peter Grafström
27 mars 2019 kl 22:33

@ Peter Grafström. Du, varför skriva:
“angloamerikanska imperiets monopolkapitalistiska oligarker” när det räcker med liiberaler ?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2019 kl 17:48

per 2019-03-24 at 17:36

Vem har ett intresse att vara en utmaning för dig? Tror du att det finns någon alls?

Det är nog som Jan säger, du är just nu inne i en manisk period/skov.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
24 mars 2019 kl 21:01

p, du är hopplöst OT.

Jan Norberg
Reply to  Öystein Rönne
24 mars 2019 kl 22:38

Prillige Per, är du igång nu igen?? Har du blivit försöksutskriven den här gången?? Skaffa ett jobb Per, kliv ut i verkligheten och försörj dig själv genom att jobba dig trött så att du slipper sitta och häcka framför datorn dag och natt.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
25 mars 2019 kl 07:31

OT igen…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
26 mars 2019 kl 09:46

Gör det du per.

Ett bra sätt för dig att visa upp dina tillkortakommanden. Jag tänker inte störa dig.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
26 mars 2019 kl 15:19

Det tror jag med. Yes, färdig.

Kerstin Unger Salen
Kerstin Unger Salen
Gäst
24 mars 2019 kl 17:09

Har läst webbsidann för det parti Mats Jangdal representerar, Klassiskt liberala partiet . Det låter som partiet gärna vill ta Trump i handen. Läs gärna deras webbsida. Eftersom miljöengagemang rent generellt handlar om globala samordningar och initiativ, är det som en röd flagga för Mats Jangdal. Men en sak är säker vad gäller utsläpp och där håller jag helt med Birgit Sjölander, vi kan inte fortsätta att förgifta oss själva och jorden som vi gjort hittills. Olja är grunden till den petrokemiska industrin som skadar vår miljö. Minska oljeanvänding på alla plan är en bra början. Globala initiativ, folkrörels växer ofta fram ur en medvetenhet. I det här fallet är det ganska uppenbart att vi håller på att förgifta vär planet. Kanske borde man fråga sig varför cancer ökar hela tiden och varför naturkatastrofer ökar med snabb takt. Det är bara att läsa de senaste rapporterna från USA och Nebraska som ligger under vatten, precis som delar av Mozambique och Mali. Att människan inte skulle ha något att göra med det klimatkaos som blir allt mer uppenbart för var dag som går, är en önskedröm som tyvärr inte grundar sig på tillänglig statistik, vetenskapliga studier eller sunt förnuft.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Kerstin Unger Salen
24 mars 2019 kl 17:44

– Ja, Kerstin, det är ju klart att det är människan på jorden som har förorenat jorden, eller rättare sagt – det är makteliten och dess underordnade politiker som är ansvariga för att ha förorenat luften, vattnet och jorden med gifter och genom förstörelse av regnskogar, genom att dämma upp floder, genom borrning, sprängning och gruvdrift, m.m. Men att människans utsläpp av koldioxid skulle vara orsaken till den förhöjda temperaturen på jorden – det stämmer inte.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
24 mars 2019 kl 17:50

Precis Erik. Jag förstår inte att folk fortfarande har så svårt att skilja på klimat och miljö.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
25 mars 2019 kl 08:37

– Javisst är det så att folk blandar ihop dessa frågor, men värst är det när massmedia och PK-eliten medvetet blandar ihop dessa saker så att det ska låta som att världen är på väg mot en klimatundergång. Men det är ju så dom jobbar, att endast berätta om den ena sidan av saken oavsett det handlar om klimatet eller om krigshot eller SD eller 5G eller Donald Trump eller migrationen. Folk får ju inte veta vad som händer i världen ! Det är ju förfärligt – det är ju en sån falskhet och en ondska som råder bland våra politiker och vår massmedia att man måste nypa sig i armen för att se om man vaknar upp ur den här mardrömmen.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
25 mars 2019 kl 15:56

Jag skulle inte ha kunnat uttrycka det bättre själv. Det är verkligen hårresande. Man tror inte att det kan vara sant.

Samtidigt triggar det mig otroligt. Kan man bidra till att rädda Sverige vill man ju göra sitt yttersta.

Stefan Eriksson
Stefan Eriksson
Gäst
Reply to  Kerstin Unger Salen
24 mars 2019 kl 18:36

Kerstin, en fråga;
Ni beskriver att cancer och naturkatastrofer ökar i snabb takt. Är det verkligen så? Att cancerdiagnoser förefaller öka i antal och andel i statistik över ohälsa, kan ju ha mycket att göra med en bättre diagnostisering och ej att förglömma att medellivslängden ökar hos i stort alla befolkningsgrupper.
Att naturkatastrofer förfaller öka i antal och omfång, kan ju ha mycket att göra med dagens snabba rapportering om inträffade katastrofer. Det verkar som var och en har en kamera till hands idag för att kunna dokumentera dramatiska händelseförlopp.
Omfånget av olika katastrofer kan ju också beskrivas som ett mått på förstörd egendom t.ex ett hus. Värdet av detta hus är idag genomsnittligt mycket högre än tidigare, därav en mer omfattande skada som redovisas i katastrofens kölvatten.
Det finns nog en hel del att ifrågasätta då det påstås att naturkatastroferna blir fler och värre.

LKM
LKM
Gäst
Reply to  Stefan Eriksson
27 mars 2019 kl 22:30

Du “glömde” den största anledningen, befolkningsexplosionen.
OCH den enorma historielösheten.
När jag gick i skolan fick vi lära oss t.ex. att Ganges svämmar över runt vart 30 år.
2-300 000 strök med runt 1960 med ca 2,8 miljarder människor på jorden…..
I 10 år bodde inte en käft efter stränderna, 1970 – 1980 exploderade befolkningsökningen på strandbäddarna då floden…..torkat ut…..
Runt 1990 var jordens befolkning ca 5,3 miljarder varav befolkning runt Indiens stränder ökat från 0 – 6,5 miljoner men !bara ca 100.000 strök med…. Värre naturkatastrofer, nej du. Mycket fler som bosätter sig på fel ställen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2019 kl 13:51

@Per Nordgren
Föräldrarna har INGET ansvar över situationen.

Ingen kan ha ansvaret som blivit hjärnförsmutsad av monopolkapitalister via den politiska och korrumerade agenda-organisationen IPCC och via de medier som ständigt repeterar det hela storvulet, medan de systematiskt mörkar vetenskapsmän som har motstridiga evidens till den sekteristiska domedags-skrämseln.

Föräldrarna och deras barn tror med stor sannolikhet att de räddar världen och sig själva. Det kan inte fördömas att de agerar. Det är självklart att de gör det.

Trots att media är full med lögner, halvsanningar och agenda-journalistik tar de media för sann, således kan de inte ställas till ansvar. Offret är inte ansvarigt för brottslingarnas bedrägerier.

Den känslokalla retoriken mot offren har givetvis motsatt effekt. Offren för propagandan är ofta mer inutiva, baserar sin tro på mängd repetitioner, styrkan i skrämseln och inte dess kvalitét. De är inga vetenskapsmän.

De har varken filosofiska eller ledarskapspsykologiska verktyg för att kunna avslöja lögn, för att på så vis bli mer sanna, ej heller den vetenskapliga kompetensen på något forskningsfält som kan vara relevant, oftast ej heller förmågan att tolka forskningsrapporter.

Alla människor skriver ju faktiskt inte lika bra på alla delar av högskoleprovet och det finns en mycket god anledning till det. Vi föds med olika förmågor, väl utspridda på olika normalfördelningskurvor och i den här artikeln var känslan mycket låg, anser jag.

Förnuft utan känsla är på något vis värre än motsatsen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
25 mars 2019 kl 21:54

Tack Per. Man kan inte rädda framtidens generationer utan en djup medkändla för alla barn i alla länder, deras föräldrar och för naturen. Denna medkänsla kan odlas i lunget av enskild meditation i stillhet. Där kan man även ställa frågor och få svar från ett högre medvetande.

Jan Norberg
24 mars 2019 kl 12:07

@ Ebo 2019-03-24 at 08:35

Utan att exakt veta så antar jag på relativt goda grunder att du är ganska representativ för den svenska uppfattningen att FN är en god och trovärdig organisation.

Alltsedan Dag Hammarskjölds dagar har ju FN haft en speciell status i Sverige, en syn som till huvudsak bygger på gedigen okunskap parat med den svenska naivismen att FN står för något gott.

FN och alla dess förgreningar är en ond organisation, helt finansierad och styrd av skattemedel och globalister.

FN är definitivt ingen välgörenhetsorganisation om du nu till äventyrs skulle tro det, det är ett forum för hur man på ett överstatligt sätt skall manipulera världens alla länder över till en globaliststyrd världsordning där västvärlden skall medverka till en förmögenhetsöverföring till icke demokratiska länder så att dessa globalister kan optimera sina egna profiter.

Inser man inte det så är man naiv, förvisso en naivitet som du delar med ganska många i tex Sverige.

Läs på och väx upp Ebo!!!

Ebo
Ebo
Gäst
Reply to  Jan Norberg
24 mars 2019 kl 18:33

Fel av mig.
Det var såklart dumt av mig att inte kolla upp vad detta var för “nyhetssida” innan jag skrev min kommentar…
Men nu vet jag, och jag ska inte störa mer i ert outbildade lilla dockhus.
Tack och hej!

Jan Norberg
Reply to  Ebo
24 mars 2019 kl 22:08

Hej Ebo(la), med din attityd kommer du inte långt i detta debattforum för här finns inget tolkningsföreträde där såna som du kan komma in med den typiskt klassiska begäran om källor på det ena eller det andra.

Att hålla rent från såna dom dig ser jag som en hygienfråga.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ebo
30 mars 2019 kl 09:12

Hej då.

Korp
Korp
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
30 mars 2019 kl 12:23

“Måns” lakejer “Bill” och “Bull” är som vanligt överens.

Korp
Korp
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
30 mars 2019 kl 12:36

Påminner om Bill och Bull.. tvillingkatterna i böckerna om Pelle Svanslös av Gösta Knutsson. De är osjälvständiga eftersägare och medhjälpare till Elaka Måns. Måns själv är aktivt beräknande och förutseende i sina elakheter. Bill och Bull saknar förmåga att ifrågasätta ledarfiguren Måns. Hos dem kommer därför ondskan till uttryck i deras glada villighet att medverka i elakheterna. Eftersom de nästan aldrig gör någonting rätt, det vill säga som Måns har tänkt sig det, misslyckas dock de flesta av Måns planer. Bill och Bull är klumpiga och enfaldiga, vilket bidrar till att ge de lätt sadistiskt färgade upptågen i Pelle Svanslös-böckerna ett drag av tragisk komedi. De är ovanligt korkade och skvallrar om Måns planer.
Bill och Bull har utöver detta en vana att upprepa vad den andra av dem (eller andra, som Måns) säger, dock i något förändrad formulering och många gånger med helt förändrad innebörd.

Ebo
Ebo
Gäst
24 mars 2019 kl 08:35

Oj. Är detta ett tidigt aprilskämt?
Vad har du för källor till alla dessa påståenden?
Vad kan en organisation som FN överhuvudtaget ha för intresse av att driva politiska frågor? De vinner absolut ingenting på det.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ebo
24 mars 2019 kl 10:25

Ebo, välkommen till Newsvoice!

Vem är det du frågar?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Mats Jangdal
24 mars 2019 kl 13:29

Bra att du hänvisar till dessa länkar. Detta är utmärkta sidor, men det allra bästa är givetvis vara mer precis, inte tvinga läsaren att söka efter de evidens som du menar finns.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Mats Jangdal
25 mars 2019 kl 14:32

Jag avser givetvis din artikel som påstår en massa saker utan specifika källhänvisningar.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
24 mars 2019 kl 07:48

Här är några (och det finns många) klimatforskare som inte håller med den falska PK-elitens klimathysteri:

Dr Rosa Compagnucci: ”Människor har bara bidragit med några tiondels grader till uppvärmningen på jorden, solens aktivitet är istället en viktig drivkraft för klimatet.”

Dr Eigil Friis-Christensen: ”IPCC vägrar att betrakta solens påverkan på jordens klimat som ett ämne värdigt en utredning. IPCC har tänkt att deras uppgift endast är att utreda möjliga mänskliga orsaker till klimatförändringarna.”

Dr Mike Hulme: ”Påståendet att 2,500 av världens ledande forskare har nått ett samförstånd om att mänskliga aktiviteter har en betydande påverkan på klimatet – är oärlig – det faktiska antalet forskare som stöder detta påstående kan bara vara ’några dussintal’.

Dr Madhav Khandekar: ”Jag har noga analyserat de påstådda negativa effekterna av klimatförändringen från IPCC och jag ser dessa påståenden som överdrivna och att de saknar någon som helst bevisning.”

Dr Richard Lindzen: ”. IPCC-processen drivs av politik snarare än av vetenskap. IPCC använder sammanfattningar för att förvränga vad forskarna säger och utnyttjar allmänhetens okunnighet.”

Dr Harry Lins: ”Yttemperaturförändringar under det senaste århundradet har varit episodiska och blygsamma och det har inte skett någon global netto-uppvärmning i över ett decennium nu. Larmen om klimatförändringarna är grovt överdrivna.”

Dr Steven Japar: ”Temperaturmätningar visar att den heta zonen i mitten av troposfären som klimatmodeller förutspått är obefintlig. Det här är mer än tillräckligt för att ogiltigförklara de globala klimatmodeller och prognoser som de har gjort.”

Men dessa röster tillåts inte komma fram i massmedia !!!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
24 mars 2019 kl 09:02

Bra Erik!

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
23 mars 2019 kl 21:02

Ransoneringen av livsmedel orsakade av miljöfanatiker står säkert även på socialisternas agenda. De vet bara inte riktigt hur det skall genomföras för att inte väcka gryende orosandar hos svenska folket.
För folket skall straffas till varje pris för att korrumperade politiker skall behålla makten!
Kan vi hoppas på att få sparka dem vid ”allmänna” val?

Stefan Eriksson
Stefan Eriksson
Gäst
23 mars 2019 kl 20:31

@Per Nordgren 16.10
Odlingsgifter.
Det är ett gissel att stora “drakar” som Monsanto skaffar sin verksamhet “patent” som leder till monopolliknande förhållanden i livsmedelsbranschen.
Det gäller både utsäde och “växtskyddsmedel” som “skräddarsys” för enskilda växtslag och mutationer därav.
Det är ett gissel.
Samtidigt produceras mycket, mycket mer på samma areal nuförtiden med dessa förädlade metoder, och då inställer sig frågan;
Hur har Ni Per, tänkt att en växande befolkning på vår jord skall födas om “klockan” vrids tillbaka till förindustriell epok, utan växtförädling, konstgödning och växtskydd ?
Vilka skall ha förmånen att med gott samvete få svälta i brist på näring?
Är det vi här i Sverige som skall “gå före” och visa gott omdöme?

Jag har förmånen att från tid till annan anförskaffa ett till 100 % naturbeteskött och äter det med njutning. Samtidigt inser jag att väldigt många människor inte har den möjligheten.
Har Ni den insikten Per?

Stefan Eriksson
Stefan Eriksson
Gäst
Reply to  Stefan Eriksson
23 mars 2019 kl 23:42

“Människor behöver återgå till att själva producera en så stor del som möjligt av vad de äter.”
I en tid av urbanisering som pågår i alla världsdelar så har möjligheten att överhuvudtaget idka “självhushållning” i stort sett försvunnit. Det är helt enkelt inte genomförbart utan en brutal politik som då skulle tvinga folk ut på landsbygden, likt fruktansvärda experiment iscensatt av Pol-potts regim.

Det är “vackra” tankar och intressanta likväl, men “hållbarheten” ifrågasätter jag bestämt.
Om vår “vrå” av världen vill visa på möjligheter med ett småskaligt och “hållbart” jordbruk, bör våra folkvalda se över produktionsskatterna som belastar vår jordbruksnäring.
Kunde ju förslagsvis lyfta bort skatten på diesel i produktionen. Men då stämmer ju inte det med ambitionerna att visa på ett hållbart klimattänk.

Nu spelar det ju mindre roll eftersom vi lär knappast kunna påverka den globala utvecklingen i kraft av vår relativa ringa andel av världens befolkning.

Jan Norberg
23 mars 2019 kl 18:04

Mats Jangdal, du är så fantastiskt spot on med denna artikel. Det finns anledning befara att väder/klimatfrågan är den domedagsfråga som kommer att kunna leda till västvärldens undergång.

Precis som du säger klart iscensatt och orkestrerad av FN, ett FN som till stora delar finansieras av skattemedel och globalister.

Jag har tjatat om detta förut men jag tar det igen, Sverige måste skyndsamt gå ur FN.

Att gå ur FN är en mycket prioriterad fråga helt överställd valet till EU och den svenska riksdagen.

Precis som Donald Trump redan gjort så måste vi gå ut ur alla tokiga avtal och konventioner där FN varit med om att tvinga oss som medlemsstat att delta i dessa tokigheter.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 mars 2019 kl 17:38

per, lär dig att läsa mellan raderna….

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
24 mars 2019 kl 07:30

Kommentarer överflödiga.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
24 mars 2019 kl 12:43

Snälla per, det är inte bara du och jag som läser och skriver kommentarer här på NV. När jag skriver att kommentarer är överflödiga så menar jag att andra säkert förstår vad jag menar. Att du inte gör det och att du inte gillar att jag skriver som jag gör är din sak.

De allra flesta läsare här på NV är faktiskt kloka och intelligenta människor.

Men jag vet att du inte gillar att man inte applåderar allt du skriver.

Jan Norberg
Reply to  Öystein Rönne
24 mars 2019 kl 12:52

Öystein, sign Per är inte mödan värd att tjafsa med. Jag talar av egen erfarenhet. Han är besatt och inte så lite sjuk. Förmodligen har hans läkare nu åter ställt honom på något preparat som gör honom manisk. Per inser inte sina tillkortakommanden utan fortsätter hänga framför sin skärm dag och natt. Per ger sig till slut så fortsätt utmana honom så att han återigen drar sig tillbaka.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 mars 2019 kl 17:36

Mycket bra och upplysande artikel Mats Jangdal! Du har helt rätt!

Härom dagen höde jag en flicka på tunnelbanan i 15-årsåldern som sa att hon gick i terapi för sin klimatångest. Ett sanningsvittne på hur illa det ser ut, och en av effekterna på maktelitens klimatbedrägeri mot sitt eget folk.

Jag håller med dig, ibland måste man spetsa till argumenten, även om de inte är 100% realistiska, för att få folk att vakna.

per
per
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
23 mars 2019 kl 19:25

Din efterlysning “De vuxna som ger dessa barn klimatångest, i synnerhet de barn de har vårdnad om som föräldrar eller lärare, borde kunna åtalas för psykisk misshandel av minderårig och fråntas vårdnaden” var själva frågan och det jag opponerade mig emot.

Daniel
Daniel
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
25 mars 2019 kl 10:10

Finns en enkel fråga man kan ställa: Skulle du tänka dig att sitta i din diesel/bensin bil med motorn igång i ett stängt garage? Svarar du ja så förstår jag verkligen varför du inte fattat klimatproblemen

Anti Yngves
Anti Yngves
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
24 mars 2019 kl 09:07

SLU är en nationell desinformationsvariant av FN:s internationella motsvarighet och d.v.s. att båda tjänar den rådande agendan. Man kan inte klaga på FN-organ samtidigt som man försöker lyfta fram grenar ur den svenska tomteverkstaden.

per
per
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
24 mars 2019 kl 11:02

Anti Yngves 2019-03-24 at 09:07

Anti Yngves har rätt, SLU tjänar de stora företag som missköter samt har större delen av makten över matproduktionen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 mars 2019 kl 16:30

Artikeln av Mats Jangdal saknar källhänvisningar och övertygar därför inte med rationaliet.

Vilket syfte den amerikanska cowboyhatten har vet jag inte, men jag betvivlar att den i dagsläget, med USA:s beteende i världen, övertygar särskilt många känslomässigt.

Jangdals Klassiskt Liberala parti ligger på 0,02%, och valsamverkar inte mot 4%-spärren. I EU valet där Sverige får in 20 kandidater är spärren 5%.
Kasta inte bort era röster gott folk och inte du heller bäste Jangdal!

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
23 mars 2019 kl 16:05

Ja det är sannerligen beklämmande hur människans naivitet och okunnighet utnytjas. Det enda som är bra med diskussionen om klimatet är, att man börjar blir mer medveten om de skador som människan tillfoga jorden genom sin girighet och ständiga expansionstro.
För mig är alla total otrovärdig som inte snackar om och försöka bekämpade pesticider och gifter som naturen ständig utsätts för, för de är det egentliga hotet mot jorden och allt levande och inte CO2.