Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Seattle har radikaliserats till ett socialistiskt helveteshål – anser vissa

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 april 2019
- Torbjörn Sassersson

NOTERAT. Reportern Eric Johnson från KOMO News utreder hur den en gång vackra och omtyckta staden Seattle på USA:s västkust transformerats till en stad plågad av misär, otrygghet, skräpiga tältläger, råttor, drogmissbrukare och kriminella. Boende anser att stadens ledning har förstört Seattle som numera kallas för “Freeattle”, staden där brottslighet är “tillåtet” utan konsekvenser.

Text: Torbjörn Sassersson

Det är inte bara i Europa som det sker ett socialt förfall i städer och förorter. I Europa skyller många på massmigrationen, men Seattle i USA har inte drabbats av den typen av demografisk ommöblering. Här sker ett annat migrationsproblem. Seattle översvämmas av kriminella som söker sig till Seattle från omgivningarna.

Anledningen till att staden lokalt kallas för “Freeattle” beror på att stadens ledning är extremt tillåtande och oansvarig, menar de boende. Kriminella behöver sällan ta konsekvenserna för sina brott. De kan begå brott, men släpps ofta inom 24 timmar och återfaller då omedelbart. Medborgare i staden beskriver att de kriminella därför utvecklat arrogans och fräckhet som en konsekvens av att de slipper böter och fängelsestraff.

Poliser berättar under anonymitet att de förhindras av stadens ledning att upprätthålla lagarna. Polisernas vittnesmål är kanske de mest chockerande att ta ta del av i KOMO News reportage om Seattle.

Citat från en Seattle-polis - Grafik: KOMO News
Citat från en Seattle-polis – Grafik: KOMO News

Konsekvenserna har lett till att Seattle attraherar kriminella som reser till staden för att löpa amok. Brottsstatistiken når skyhöga tal. Rån, våldtäkter, snatteri, stölder och hotelser plågar de boende. Barnfamiljer kan inte längre ta sina barn till parkerna eftersom det ligger kanyler i gräset och sopor ackumuleras, skräp som inte ens rensas bort av stadens renhållningsbolag. Nu tar hederligt folk allt mer lagen i egna händer.

Socialist hellhole

Lisa Kennedy Montgomery som är libertarian och republikan chockerande tittarna när hon som programledare på Fox News Business i ett reportage från 2018 pekade ut  staden som ett socialistiskt helveteshål. De som håller med henne ger skulden till Seattle City Council.

Hon inleder med orden:

Lisa Kennedy Montgomery. Foto: Fox News
Lisa Kennedy Montgomery. Foto: Fox News

“Seattle used to be one of the most beautiful and livable cities in the world, but it has devolved into a Socialist hellhole, besieged by violence and economic immobility. The do-gooder authoritarians on Seattle City Council want the once robust Emerald City to swirl down the collective commode by enacting punishing minimum wage laws, a gun tax, and now a new tax on the wealthy that may not even be legal.” – Fox News

Stadsledningen som Montgomery kallar för “do-gooder authoritarians“, “emotionalists” och “red geniuses” försöker höja skatterna vilket drabbar alla. Staden har även infört minimilöner som fått effekten att de fattigaste i staden blivit ännu fattigare, menar vissa. Andra hävdar det omvända.

Flera politiska skribenter i flera Seattle-tidningar kommenterar sedan TV-inslaget på Fox News med stor indignation. Bara de senaste 10 timmarna har KOMO News reportage ovan setts ytterligare 12,000 gånger av för närvarande 1,7 miljoner visningar (kl 09:25 den 2 april 2019), konstaterar NewsVoice.

Tidningen “The Seattle Democratic Socialists of America” som också representerar partiet “Democratic Socialists of America”, det socialdemokratiska partiet i USA (DSA) anser att Fox News reportage om det socialistiska helveteshålet är en komplimang i sin artikel “Introducing…The Hellhole”.

“Fox News’ Kennedy called Seattle a “socialist hellhole” in a July 12 broadcast. We’ll take that as a compliment.”

NewsVoice har tidigare skrivit om hur Project Veritas avslöjande (see länkarna om “deep state” nedan) hur statsanställda “DSA-aktivister” i Washington DC infiltrerat amerikanska departement där de långsamt och under radarn försöker införa partiets värdegrund. När departementens beslut går emot DSA:s målsättningar försöker DSA-medlemmar göra allt för att fördröja processerna, enligt DSA-sympatisörer som filmats med dold kamera.

Debatt: Anser du att det finns en koppling mellan DSA och vad som sker i Seattle? Handlar det om något helt annat som “bara” dåligt ledarskap? Kommentera nedan. 

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: KOMO News

Citat från en Seattle-polis - Grafik: KOMO News
Citat från en Seattle-polis – Grafik: KOMO News

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq