Seattle har radikaliserats till ett socialistiskt helveteshål – anser vissa

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 april 2019
- Torbjörn Sassersson red.

NOTERAT. Reportern Eric Johnson från KOMO News utreder hur den en gång vackra och omtyckta staden Seattle på USA:s västkust transformerats till en stad plågad av misär, otrygghet, skräpiga tältläger, råttor, drogmissbrukare och kriminella. Boende anser att stadens ledning har förstört Seattle som numera kallas för “Freeattle”, staden där brottslighet är “tillåtet” utan konsekvenser.

Text: Torbjörn Sassersson

Det är inte bara i Europa som det sker ett socialt förfall i städer och förorter. I Europa skyller många på massmigrationen, men Seattle i USA har inte drabbats av den typen av demografisk ommöblering. Här sker ett annat migrationsproblem. Seattle översvämmas av kriminella som söker sig till Seattle från omgivningarna.

Anledningen till att staden lokalt kallas för “Freeattle” beror på att stadens ledning är extremt tillåtande och oansvarig, menar de boende. Kriminella behöver sällan ta konsekvenserna för sina brott. De kan begå brott, men släpps ofta inom 24 timmar och återfaller då omedelbart. Medborgare i staden beskriver att de kriminella därför utvecklat arrogans och fräckhet som en konsekvens av att de slipper böter och fängelsestraff.

Poliser berättar under anonymitet att de förhindras av stadens ledning att upprätthålla lagarna. Polisernas vittnesmål är kanske de mest chockerande att ta ta del av i KOMO News reportage om Seattle.

Citat från en Seattle-polis - Grafik: KOMO News
Citat från en Seattle-polis – Grafik: KOMO News

Konsekvenserna har lett till att Seattle attraherar kriminella som reser till staden för att löpa amok. Brottsstatistiken når skyhöga tal. Rån, våldtäkter, snatteri, stölder och hotelser plågar de boende. Barnfamiljer kan inte längre ta sina barn till parkerna eftersom det ligger kanyler i gräset och sopor ackumuleras, skräp som inte ens rensas bort av stadens renhållningsbolag. Nu tar hederligt folk allt mer lagen i egna händer.

Socialist hellhole

Lisa Kennedy Montgomery som är libertarian och republikan chockerande tittarna när hon som programledare på Fox News Business i ett reportage från 2018 pekade ut  staden som ett socialistiskt helveteshål. De som håller med henne ger skulden till Seattle City Council.

Hon inleder med orden:

Lisa Kennedy Montgomery. Foto: Fox News
Lisa Kennedy Montgomery. Foto: Fox News

“Seattle used to be one of the most beautiful and livable cities in the world, but it has devolved into a Socialist hellhole, besieged by violence and economic immobility. The do-gooder authoritarians on Seattle City Council want the once robust Emerald City to swirl down the collective commode by enacting punishing minimum wage laws, a gun tax, and now a new tax on the wealthy that may not even be legal.” – Fox News

Stadsledningen som Montgomery kallar för “do-gooder authoritarians“, “emotionalists” och “red geniuses” försöker höja skatterna vilket drabbar alla. Staden har även infört minimilöner som fått effekten att de fattigaste i staden blivit ännu fattigare, menar vissa. Andra hävdar det omvända.

Flera politiska skribenter i flera Seattle-tidningar kommenterar sedan TV-inslaget på Fox News med stor indignation. Bara de senaste 10 timmarna har KOMO News reportage ovan setts ytterligare 12,000 gånger av för närvarande 1,7 miljoner visningar (kl 09:25 den 2 april 2019), konstaterar NewsVoice.

Tidningen “The Seattle Democratic Socialists of America” som också representerar partiet “Democratic Socialists of America”, det socialdemokratiska partiet i USA (DSA) anser att Fox News reportage om det socialistiska helveteshålet är en komplimang i sin artikel “Introducing…The Hellhole”.

“Fox News’ Kennedy called Seattle a “socialist hellhole” in a July 12 broadcast. We’ll take that as a compliment.”

NewsVoice har tidigare skrivit om hur Project Veritas avslöjande (see länkarna om “deep state” nedan) hur statsanställda “DSA-aktivister” i Washington DC infiltrerat amerikanska departement där de långsamt och under radarn försöker införa partiets värdegrund. När departementens beslut går emot DSA:s målsättningar försöker DSA-medlemmar göra allt för att fördröja processerna, enligt DSA-sympatisörer som filmats med dold kamera.

Debatt: Anser du att det finns en koppling mellan DSA och vad som sker i Seattle? Handlar det om något helt annat som “bara” dåligt ledarskap? Kommentera nedan. 

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: KOMO News

Citat från en Seattle-polis - Grafik: KOMO News
Citat från en Seattle-polis – Grafik: KOMO News

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Hans Berggren 5 April, 2019 at 16:49

  Den här tråden är ett ganska bra exempel på när en upprörd kommunist släpper alla hämningar och villkorslöst ger på sitt tangentbord utan att reflektera det minsta, det blir så illa att Hans B till och med glömmer hur man gör radbrytningar för att lätta upp läsbarheten. Grattis Hans!!!

  Jag har aldrig utgivit mig för att vara någon veritabel expert på Brasilien, har aldrig ens varit där själv. Men i Portugal, där jag numera bor, så finns det en ganska stor kontingent av Brasilianare och jag har träffat en del av dem i från alla samhällsklasser.

  Min första fråga till dessa inflyttade brukar vara varför de flyttat till Portugal, då undantar jag språket som de har gemensamt. Deras svar har hittills nästan undantagslöst varit att det är så otryggt i Brasilien, dvs våldet och korruptionen är så utbrett att det inte går att undvika.

  Då måste man ju fråga sig om dessa människor är representativa för alla Brasilianer, jag brukar då gå till mig själv och ställa samma fråga. Jag inser snabbt att jag själv nog inte är representativ för alla Svenskar, med den insikten så får man givetvis ta mitt resonemang med en nypa salt.

  Däremot så beror ens egen trovärdighet i stor utsträckning på hur ödmjukt man ser på sig själv när man torgför sina argument. Nu när jag medvetet provocerat dig Hans så att du på sedvanligt kommunistiskt manér släpper alla hämningar så dyker din trovärdighet dramatiskt. Synd på så rara ärtor!!!

  Låt oss lugnt och sakligt titta på dina argument. Den viktigaste frågan är om Bolsonaro gripit makten med våld genom en statskupp eller om han blivit vald i demokratiska val. Såvitt jag känner till så har han blivit vald av folket genom val, inte genom en statskupp. Om valet gått helt rätt till undandrar sig min personliga insiktsnivå. Jag antar att man haft internationella valövervakare vid detta val som vid alla andra val.

  Med detta sagt så går jag därför över till ditt påstående, på inget sätt styrkt med angivande av källa. Du säger utan att darra på manschetten:

  “Mannen är inte kompetent att göra nåt mer än att sprida hat och söndring omkring sig. Att valet skulle vara demokratiskt kan jag inte hålla med om när den vinnande kandidaten hela tiden gömde sig bakom läkarintyg för att slippa debattera men hade krafter nog att babbla en massa vidriga lögner och skit dygnet runt om sina motståndare, hota och skrodera på whatsapp till miljoner medan media och domstolarna (häpet?) såg på. Och inte gjorde något för att stoppa honom. Mannen är en katastrof för hela Sydamerika. Var finns förbuden mot hate speech när det gäller folk som honom eller Trump? ”

  Ditt hat och förakt är påtagligt, det tror jag alla som läser kan inse. Du går så långt att du önskar att någon hade “stoppat” honom, ett politiskt lönnmord kanske??

  Att han liksom Donald Trump insett sociala mediers betydelse för att kunna vinna val driver dig att på sedvanligt kommunistiskt manér ropa på förbud mot hate speech. Hans, ta en titt på vad du skrivit, det verkligen sprudlar av hat och förakt, tidigare illa dolt men nu har du verkligen släppt sargen och visat ditt kommunistiska tryne. Du kan inte använda svenska måttstockar och tro att det är någon i tex Brasilien som bryr sig om dessa.

  Det som gör att jag trots allt respekterar Bolsonaro är att han är vald av folket i vad som för mig i alla framstår som hyggligt demokratiska val, samt att han lovat ta tag i det utbredda våldet i Brasilien. I Brasilien har man insett att dialogpolisens tid är förbi, likaså att bjuda yrkeskriminella och andra gangsters på korvgrillning med kaffe och bulla.

  Han står för en stenhård bekämpning av synnerligen grovt våld där han liksom andra insett att daltandets tid är förbi, kanske något Sveriges politiker och polis skulle fundera på??

  Avslutningsvis så hänvisar du till sign Gerrard för att besvara min fråga vilka de åtta är. Det var Du som skrev:

  ““Hela skiten är ju iscensatt av helt andra intressen än de sociala. Bl a av de där åtta personerna som anser sig äga mest och därmed veta bäst.”

  Varför hänvisar du då till din kommunistiska kompis Gerrard?

  Svara nu på min fråga, vilka är de åtta????

 • B:s kampanj gick inte ut på något annat än att sprida skit och lögner via whatsapp och twitter till fansen, och så har det fortsatt, det twittras utav helvete, men nån regering värd namnet syns inte till, alla ligger i luven på varann eller försöker slinka undan korruptionsutredningar. B själv är gravt insyltad med Rios miliser, som har tusentals liv på sina samveten och mördade den unga politikern Marielle Franco i fjol. Generalerna har flera ministerposter, de andra besätts av hispiga frimicklare eller bankspringpojkar.
  Mannen är inte kompetent att göra nåt mer än att sprida hat och söndring omkring sig. Att valet skulle vara demokratiskt kan jag inte hålla med om när den vinnande kandidaten hela tiden gömde sig bakom läkarintyg för att slippa debattera men hade krafter nog att babbla en massa vidriga lögner och skit dygnet runt om sina motståndare, hota och skrodera på whatsapp till miljoner medan media och domstolarna (häpet?) såg på. Och inte gjorde något för att stoppa honom. Mannen är en katastrof för hela Sydamerika. Var finns förbuden mot hate speech när det gäller folk som honom eller Trump? Då är det träffarna som räknas.
  B blev avskedad som major (fullkomligt opålitlig, dålig militär enligt generalerna) och slog sig på politiken på 90-talet. Där har han berikat sig utan att komma med ett enda konstruktivt förslag på 25 år. Men håvat in har han. Hans egna assessorer betalar en del av sin lön för att jobba för honom! Han har hotat parlamentskolleger med våldtäkt och mord, vill ge polisen rätt att skjuta först och fråga sen. 30 000 meningsmotståndare vill han utrota. Och svarta och indianer. Skolan ska nedmonteras eller förvandlas till kasern. Pensionerna privatiseras. Sjukvården likaså. Läs själv, sök på namnet, om du verkligen vill veta vad vi har att göra med. Och prata inte om socialism eller konservatism, här är det storhetsvansinnet som härskar. Och kryperiet inför USA och Israel, vilket kommer att kosta agrobusinessen här miljarder. Apropå det, sök också B-klanens guru, astrologen Olavo de Carvalho, som sitter i Virginia bland sina vapen och twittrar otidigheter mot alla, “vänner” som “fiender”, och ställer till ännu mer oreda.
  Vad gäller tunnlar och dagsljus eller lokomotivstrålkastare, den där fågeln jag talade om tidigare, den som behöver jämvikt mellan vingarna för att kunna flyga, den brukar undvika tunnlar.
  Jag har aldrig sagt att det inte finns korruption inom brasilianskt näringsliv, var får du det ifrån? Klart det gör! Och i det svenska likaså. Korruption och konspiration är inte teorier utan mångtusenårig praktik.
  Läs på mer om Lula. Vad gäller svenska jaktplan så har de aldrig ens varit på tapeten i domen mot honom. Syftet var helt politiskt och jobbet beställt av USA eftersom ha tveklöst hade vunnit valet 2018 om han fått ställa upp. Sök på de sköna juvelerna som åtalade och dömde honom, Dallagnol och Moro, när du ändå är igång. Vilka de åtta är får du fråga Gerrard om.

 • @ Hans Berggren 4 April, 2019 at 16:52

  Ser man på Hans, tidvis boende i Brasilien men vad jag förstår inte på heltid. Grattis!! Det är alltid kul med människor vilka vågar ta steg utanför komfortzonen, min första fråga blir därför varför du inte bor i Brasilien permanent?

  I vilket avseende jag skulle vara fascist, som du påstår, är dock lite långsökt utan att du vidare förklarar hur tänker. Jag inväntar närmare replik.

  Du har helt rätt att jag kan se något positivt med Bolsonaro, åtminstone att han blivit vald i något som i alla fall liknar hyggligt demokratiska val. Du kanske kan ge din syn på varför du kallar honom “gangstern, odågan, drummeln och idioten som vi har fått på halsen”. har han blivit president genom en statskupp eller…???

  Att det inom Brasilianskt näringsliv inte skulle förekomma korruption är ju så naivt att du väl inte ens själv tror på det, var nu ärlig Hans B. Du kan ju inte enbart referera till dina egna personliga erfarenheter, dessutom berättar du inte om du själv bedriver näringsverksamhet i Brasilien.

  Vi kan ju ta Saabs försäljning av Gripen som ett exempel, du som bor där borde ju kunna ge en hyggligt initierad bild av läget.

  Lula är fälld och skulle domstolsväsendet vara så korrupt som du säger så är väl det om något ett bevis för att Brasilien genomsyras av korruption, eller hur??

  När det gäller Brasiliansk media så blev jag själv intervjuad i en brasiliansk TV-kanal när för Newsvoice räkning rapporterade från en konferens här i Portugal för snart 2 år sedan. De tappade hakan när jag berättade hur illa ställt det är i Sverige.

  https://newsvoice.se/2017/05/estoril-konferensen-usa-massmigrationen/

  https://newsvoice.se/2017/05/estoril-massmigration-invasion/

  https://newsvoice.se/2017/06/estoril-konferensen-islamistiska-extremismen/

  Du återkommer på slutet av ditt genmäle till “den verkliga högern”, men du har fortfarande inte svarat på frågan jag ställt om de verkliga makthavarna. Jag citerar dig ännu en gång med samma fråga. Vilka är dessa åtta??

  “Hela skiten är ju iscensatt av helt andra intressen än de sociala. Bl a av de där åtta personerna som anser sig äga mest och därmed veta bäst.”

  Jag trodde för ett ögonblick att du var på väg att se ljuset i socialismens mörka tunnel, men det verkar istället vara tåget som kom med full fart.

  Tacksam för ditt genmäle!!

 • Då vet jag, Jan, jag får väl betrakta dig som fascist i fortsättningen, om vi prompt ska stämpla varann med fula ord. Du kan tydligen se något positivt hos president B. Att han ska återställa ordningen. Det tror inte ens Marknaden längre. Den utlovade presenten, privatiseringen av pensionssystemet, ser ut att utebli …
  Jag bor sen många år mest i Brasilien och tror att jag har lite bättre koll på läget här än du.
  Den som tror att en president som den här gangstern, odågan, drummeln och idioten som vi har fått på halsen ska ställa till något annat än brakfest för bankirer och gift- och vapentillverkare och kaos och misär för alla andra är mycket illa informerad.

  Att företagande skulle vara korruption har jag aldrig påstått, det beror helt på hur man sköter affärerna. Etiken, du vet. Och att korruptionen skulle ha varit värre under PT-regeringarna, glöm det. Det var PT som började utreda den politiska korruptionen på allvar, vilket inte föll höga vederbörande och deras fega högerbögande i smaken. Och med hjälp av CIA-dresserade åklagare och domare kom Lava-Jato att inriktas främst mot PT-politiker, medan bevisade miljardtjuvar som fd senatorn Aécio Neves fortfarande går omkring på fri fot. Bevisen mot Lula som sitter fängslad sen ett år kan ju du försöka hitta, det har ingen annan lyckats göra. Domen grundar sig på resonemanget att om han inte var korrumperad så vore han en idiot. Och det är han inte, alltså är han skyldig.

  Jag har aldrig behövt betala några mutor. Ännu. Här ett par länkar ifall du vill se vad som händer här just nu. De är vänstervridna, tycker du nog, men innehållet kan vara bra att känna till: brasil247.com är en, tijolaco.net en annan. Båda drivs av erfarna journalister som har tröttnat på att ljuga på order i MSM. Och i MSM har du t ex globonews som motgift.

  Och kom ihåg: den verkliga högern, den som verkar men inte syns, har bara en tanke: fasan för att mista sina privilegier. Sossarna hade åtminstone två, enligt Vilhelm Moberg: att ta makten och att behålla den. Det var de bra på rätt länge.Till ganska allmän belåtenhet. Högern är i full färd med att skrota politiken och sabotera alla rimliga, vettiga projekt för det allmänna bästa eftersom det allmänna bästa ÄR att minska klyftan mellan mellan fattiga och rika. Den vill de ha kvar. Därför satsar man på att fösa fram så odugliga politiker som möjligt. Pantskallar som Macron, Macri, Annie Lööf eller Löfven eller Jimmie Åkesson stör inte affärerna. Men blådårar som Trump och B är svårare att styra och inte att lita på.

 • Man kan enbart konstatera att epitet-pingpongen fortsätter. Den dagen man ser att världen är digital, ser man en lösning. Detta universum är baserat på två poler med potensskillnader. Ex. hur stor är en bil i ett tomt universum förutom bilen? Que??
  Att hela vår civilisation är på väg utför kan klart konstateras, som i artikeln. Men varför? Jo, därför man adderar energi till de lägre frekvenser, som i sin tur skapar massor (E=mv2), som i sin skapar gravitation (minnesbilder packas), som i sin tur sänker personer förmåga att tänka etiskt, som i sin tur skapar mer smärta (läs mer massa). Försök att se rakt igenom en packe diabilder! Det är synligt “svart”, men data har ingen färg, men finns där ändå. epitetskastandet skapar enbart protester, som i sin tur är energi. Perpetum mobile!
  Lösningen: För in tid i sinnets diabildspacke, så personen kan se varje sinnesbild i sin egen tidsenhet och personen förändras radikalt på nolltid. Tekniker finns om man behagar söka rätt på dem.

 • @ Hans Berggren 3 April, 2019 at 15:32

  Du verkar så smått ha börjat komma till insikt Hans B, men personligen tror jag inte ett skvatt på vad du säger. Du söker nu bara ursäkter och förklaringsmodeller för att med någon slags heder kunna retirera från lovprisandet av socialismen.

  Det bästa Hans är att riva av plåstret snabbt, erkänna för sig själv och andra att man haft fel samt be om ursäkt och fortsätta framåt med sitt liv.

  Vi andra har ingen anledning att “straffa” den vilken gör avbön när vederbörande kommit till insikt om sina missuppfattningar.

  Nåja, du skriver följande:

  “Hela skiten är ju iscensatt av helt andra intressen än de sociala. Bl a av de där åtta personerna som anser sig äga mest och därmed veta bäst.”

  Nu har du plötsligt namnen på dem vilka du anser vara de verkliga makthavarna, intressant Hans. Vilka är dessa åtta personer??

  Du vänder plötsligt blicken mot Brasilien och vill med detta exemplifiera och lovprisa socialismen, du är m a o inte riktigt botad ännu Hans B. Att Lulas korrupta regim enligt sedvanligt sydamerikanskt mönster inte lyckades genomföra sin socialistiska dröm berodde till största delen på en helt enorm statsapparat där man på känt socialistiskt manér först försåg sig själva med otroliga löner, pensioner osv och först därefter gav man lite allmosor till de bredare folklagren.

  Att allt privat företagande givetvis är genomkorrumperat utgör ju själva hörnstenen för att korrupt sydamerikansk socialism skall kunna fungera öht. Dvs utöver de pengar man trots allt lyckas driva in på skatter så smörjs ju offentliganställda med mutor dagligen.

  Om det är den typen av socialism du förespråkar skulle jag rekommendera ett besök på plats, men innan du åker rekommenderar jag att du höjer din livförsäkring pga ett helt sanslöst vardagsvåld och där ett liv inte är särskilt mycket värt. Min uppfattning om Brasilien bygger till stora delar på möten och diskussioner jag haft med människor som tvingats flytta från Brasilien till Portugal. De har ju knappast några större skäl att ljuga om förhållandena i Brasilien.

  Du tar vidare upp migrationsfrågan och där kan vi möjligen till vissa delar vara av samma uppfattning, men det du vill förklara bort m h t de egentliga “grundorsakerna” är väldigt svåra att bevisa och bedöms av andra som konspirationsteorier.

  Jag är pragmatiker och tycker därför att som i fallet med Seattle så måste man upphöra med att använda samma ögonbindel dag efter dag, åtgärda problemen med rejäla och robusta metoder gå till handling enligt Bolsonaro modell och ordningen är snart återställd. Oavsett vilka “grundorsaker” som finns är ordningen återställd.

  Du tänker möjligen inte kalla dig socialist i fortsättningen säger du avslutningsvis, men i själ och hjärta är du fortfarande en brinnande socialist.

  Hans, våga vara sann mot dig själv, det är det enda som krävs för att komma ut på andra sidan och se ljuset.

  Välkommen ut Hans!!

 • Jag fattar inte vad det är för “socialism” som Ulf och Jan m fl ser i nedmonteringen av politiken och hela samhället, lokalt såväl som globalt. Hela skiten är ju iscensatt av helt andra intressen än de sociala. Bl a av de där åtta personerna som anser sig äga mest och därmed veta bäst. Svensk socialdemokrati har tappat trovärdigheten pga sitt ivriga svansviftande åt Soros, USA, EU och Nato. Men demokratin (den måste väl ändå vara social?) lever på andra håll. I Brasilien ledde Lulas och PT:s regeringar 2002-2014 till en aldrig tidigare skådad tillväxt och höjning av levnadsstandarden för alla. Arbetslösheten låg 2014 på 4,5%. Detta har nu på fyra år slagits i spillror av USA, TV-bolagen, en orimlig impeachment, det politiska fängslandet av Lula för att han inte skulle kunna kandidatera och fakenewsvalet av bindgalningen som leker Napoleon just nu. Arbetslösheten har stigit till 15%, men bankerna rapporterar som alltid rekordvinster…
  Vet ni vilken ekonomi som växer mest i Sydamerika sedan flera år? Bolivia. Det trodde ni inte. Där har de till och med kunnat sänka pensionsåldern.
  Nej, Jan och Ulf, ni stirrar er blinda på den hejdlösa invandringen och ser inte vilka som ligger bakom detta jätteprojekt inom området söndra och härska, verka men inte synas. Din “egen” bank är säkert med på ett hörn och hyr ut lägenheter till nyanlända som du får betala ockerhyror för via skattsedeln. Så gör Wallenbergs. Först säljer man vapen , sen håvar man in på flyktingarna som blir resultatet när platser blir obeboeliga pga krig.Och de som tycker det är för liten återväxt bland konsumenter och kanonmat i väst puffar på för att få ännu fler att söka lyckan i Europa.
  Det är högern som med sina överlägsna propagandaresurser har gjort den s k vänstern till vad den är på de flesta håll idag. En bankblind vänster med ett storartat godhetsvansinne som berättigar att dessa “vänsterpolitiker” betraktar det egna folket som fiender.
  Själv har jag sällan röstat och tänker inte kalla mig socialist nu när det ordet har släpats i smutsen så till den grad, men: “En fågel behöver båda vingarna för att kunna flyga”, sa en klok indianhövding för över hundra år sen apropå höger- och vänsterpolitik. I vår värld är den ena vingen så nertyngd av guld att fågeln inte förmår mer än att vilt flaxande med andra vingen släpa sig varv efter varv runt guldet. Det är ingen vacker syn.

 • För en gångs skull håller jag med dig Jan Norberg. Själv har jag i min ungdom varit en stinkande Maoist och är glad att jag började läsa om den riktige Mao. Nåväl det mesta är glömt när det gäller socialism och kommunism. Idag är jag pensionär och som tidigare ateist börjar jag nu förstå hur viktig samhällstillhörighet och värdebygget är! Värdet av en Nation, värdet av en gemenskap inom familj, religion ja mest andlighet. Som Naturläkare har jag träffat hundratals patienter och fått lära mig massor om människor. För att vi ska kunna hålla ihop ett land måste vi ha en grund att bygga på och då kan vi inte hålla på att babbla om politiska tillhörigheter hela tiden, vist måste vi klargöra men vi kanske ska tänka oss för innan vi angriper fel och brister i allt. Kanske måste vi se det positiva hos människan, att vara Svensk och tillhöra en Nation, en familj, en grupp. Människor börjar allt mer vakna upp när det gäller religionen, att slå vakt om Kristendomen är ett måste om vi ska rida ut problemen och inte förlita oss på att politikerna ska fixa skivan det kommer aldrig gå för de har en annan agenda än vi.

 • Sign Gerrard törs som den sannskyldige socialist han/hon är inte stå för att denne indikativt istället vill peka ut kapitalism som orsak till dagens problem.

  Det är Seattles problem som nu ska debatteras inte alla undanflykter som dessa socialister försöker hitta som utväg för att slippa ta tag i de akuta mest överhängande problemen

  Att fortsätta hitta på imaginära förklaringar som “grundorsaker” är endast tarvliga försök att undvika de reala problemen. Hur blir Seattles hjälpta med sina problem genom att få veta att kommunister och annat slödder försöker komma med samma sorts undanflykter gång på gång???

  • Ha ha “socialism” när hela det offentliga maskineriet monteras ner. Otroligt löjligt. Att hitta på imaginära förklaringar som “grundorsaker” är verkligen ointelligent.
   Här finns inte minsta spår av socialism och det verkar inte som varken Lisa Kennedy Montgomery eller jan Norberg vet vad ordet betyder.

   • Repetition av den lögnen är högerns PR-konsulters signum. Tyvärr tar högerfolk såväl som vänsterns människor ofta efter i det dåliga beteendet att käbbla mot varandra med olika former av lögn.

    ”I religion och politik är människors tro och övertygelser i nästan varje fall införskaffade i andra hand, och utan undersökning, från auktoriteter som själva inte har granskat frågorna i fråga, men har tagit dem i andra hand från andra icke-granskare, vars åsikter om dem inte var värda en mässingsprutt.”
    / Mark Twain (I reviderad utgåva, kapitel 78, sid. 401, The Autobiography of Mark Twain, 1959, Charles Neider, Harper & Row.)

    …när det är så enkelt att bli mer sann.

 • Socialism?

  Snarare kapitalism som är den stora orsaken. Rikare bli rikare. 8 personer äger hälften av jordens rikedomar. Det finns inget stopp för skulderna som ökar – och notan hamnar på folket. Det här blir symtomen.

  Hur svårt ska det vara att se grundorsaken? Ett sjukt ekonomist system skapar detta.

 • Ja, det tuffar på enligt plan! Inte bara i Seattle, utan på många andra ställen i västvärlden. Eller som det hette från femtiotalet: The Free World. Inte bara Seattle, med den mer än hundraåriga, världsberömda och framgångsrika Boeing – flygplanstillverkaren, genomlider negativ förändring Många svenska flygingenjörer har bott och arbetat därstädes, i en del av USA, som något påminner om Sverige. Skärgård och skog. En plats som är en symbol för västerlandets vetenskapliga traditioner och rationella tänkande. Men det var då, det. Sextiotalet blev brytpunkten. Precis som Benjamin Disraeli hade förutspått under 1800-talet, var det rasfrågan, som blev ödesfrågan, för i alla fall den kristna vita europeiska rasen. Det var 1966 som USA fick helt nya immigrant lagar, som tillät folk från hela världen att komma och bo där. Befolkningstillväxten i USA har därefter varit exceptionellt stor och det demografiska landskapet är helt förändrat. Som i Sverige alltså och i UK, Frankrike, Tyskland, mm. För egen del, Malmö, där jag föddes och bodde i två dussin år, är sedan 2013 inte längre en stad med en majoritet av svenskar. En stor industristad en gång och med den, Arbetarrörelsens högborg, där första majdemonstrationerna avslutades vid den stora arbetarstatyn på Möllevångstorget; numera ett rent arabiskt tillhåll. Det är bara hycklare typ Mikael Wiehe, min gamla mångåriga skolkamrat, som kanske gillar det nya läget.
  Man behöver inte gå till Kevin McDonald, för att förstå att denna förändringsprocess har legat väl till hos judiska intressen. För Sveriges del kan ju nämnas David Schwarz, Barbra Spectre och Göran Rosenberg, samt naturligtvis den dominerande Bonnierpressen med über-liberala Expressen främst.

  # Debatt: “Anser du att det finns en koppling mellan DSA och vad som sker i Seattle? Handlar det om något helt annat som “bara” dåligt ledarskap? Kommentera nedan”.
  Läget i Seattle kan jag inte diskutera, men att vänsteraktivister har infiltrerat de flesta svenska myndigheter och kanske mest märkbart inom rättsväsendet, känner många på sig.
  Flummeriet, godhetsextremism, hyckleri, relativism mm, går hand i hand med stor okunskap, långvarig hjärntvätt och den naturliga flockmentaliteten, har skapat en livsstil som inte är bra och framförallt inte konkurrenskraftig. Konstvetare säger att vi har passerat postmodernismen och nu sedan ett bra tag befinner oss i dekonstruktivismens tidevarv. Så rätt så!

 • Donald Trump har försökt åtgärda problematiken med sk sanctuary cities, tyvärr utan större framgång måste dock tilläggas.

  USA är, precis som Sverige, uppenbart på väg mot en kraftig uppdelning av såväl befolkningsgrupper samt de geografiska områden där skillnaderna mellan grupperna blir alltmer tydliga.

  Det tycker jag personligen är bra då det påskyndar processen att allt ändå till slut måste “åtgärdas” med mer radikala metoder.

  Polarisation är inte enbart av ondo då den leder till tydlighet samt att skillnaderna mellan folks olika åsikter blir frågor för envar att förhålla sig till på ett personligt plan.

  Det blir i längden därför helt omöjligt att som pk-isterna ständigt försöker, dvs att våra gudabegåvade politiker har svar på alla dessa “utmaningar”.

  Deep State som så förtjänstfullt har avslöjats av Ben Swann är politikernas allierade vars uppgift det är att förstärka effekterna av vänsterpolitikernas beslut, i de fall de inte anses som tillräckligt effektfulla.

  USA:s västkust Los Angeles upp till Seattle tillsammans med New York är kontinentens skithålsstater, vilka ännu så länge är veritabla socialistfästen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *