Statistik – Så här mycket ljuger politikerna om massinvasionen

55
61
Jan Norberg 2019.Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg 2019.Foto: NewsVoice.se

DEBATT. För att ytterligare höja temperaturen i debatten om massinvasionen som Sverige utsätts för kan vi nu se hur Stefan Löfven och andra politiker medvetet fortsätta ljuga inför svenska medborgare. Så här förvanskar sossarna statistiken. Hur länge skall detta bedrägeri få pågå?

Text: Jan Norberg

Migrationsverkets statistik ger vid handen att det hittills i år har beviljats ca 26,000 nya uppehållstillstånd, dvs en årstakt på drygt 100,000 om denna trend håller i sig. Vem var det som sa att massinvasionen numera är nere på rekordlåga nivåer?

Självklart finns det anledning att titta närmare på denna statistik, och det som alla älskare av massinvasionen sannolikt kommer att hävda är att den största gruppen består av arbetskraftsinvandring. Just detta argument är ju det relativt nya sättet att kringgå regelverket (infört av Reinfeldt-regeringen).

Har man inga asylskäl så inser man att arbetskraftsinvandring blir ett annat sätt att få fotfäste när man tar sig till Sverige. Då tar släkten som redan finns här alltid fram någon mindre nogräknad klanmedlem som på papperet kan erbjuda en anställning.

När uppehållstillståndet väl är beviljat kan man ju inte rå för att man som arbetskraftsinvandrare ”råkar” bli arbetslös och därmed berättigad till den svenska välfärdens smörgåsbord med alla sina läckerheter. När nu försörjningskraven på anhöriginvandring nästan helt tagits bort så kan alla dessa anhöriga lugnt och stillsamt räkna med bidragsförsörjning utan motprestation.

Beviljade uppehållstillstånd jan-mars 2019. Tabell: Migrationsverket
Beviljade uppehållstillstånd jan-mars 2019. Tabell: Migrationsverket

Asylsökande, exakt 4685 stycken, som beviljats uppehållstillstånd går ju nästan undantagslöst in direkt i bidragsförsörjning. Tack för det Stefan.

Återstår då endast cirka 3000 personer vilka kommer från EU/EES området för att studera. Huruvida dessa 3000 är förmögna att försörja sig själva är något jag inte säkert kan ha en uppfattning om, men sannolikt finns det anledning att tro att det också ibland studenter finns en del vilka tar del av det frikostiga svenska bidragssystemet. Det är alltså lite drygt 10% som har hyggliga skäl att beviljas temporära uppehållstillstånd. Resten dvs runt 90 % kommer med största sannolikhet att belasta den svenska statsbudgeten.

Grattis alla vilka med sina skatter bidrar till detta vansinne och detta är bara vad som skett under 2019 års tre första månader! För att undvika påhopp från massinvasionsvurmarna så är mitt eget bidrag till detta via inbetalda skatter ca 300,000 kr för 2018.

Text: Jan Norberg


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

55 KOMMENTARER

 1. Demografiskt problem i Malmö. Eller vad tycker du? Kommentera.

  Micke K skriver på Twitter:

  ”Personer med svensk bakgrund är nu i minoritet i Malmö
  Svensk bakgrund 31 december 2018: 168 652 personer
  Utländsk bakgrund 31 december 2018: 170 662 personer
  Och folkutbytet fortsätter…”

  Micke K länkar sedan till:
  https://thoralfsblogg.com/2019/04/05/befolkningsutvecklingen-i-malmo/

  …och där skriver Thoralf A. bla:

  ”…ca 96 procent av befolkningsökningen sedan 2002 består av utrikes bakgrund. Grattis Malmö”

 2. Utgår vi ifrån första kvartalet 2018 så är nu årstakten 112.792 uppehållstillstånd för 2019! En ny kommun i storlek med Borås.

 3. Magnus.
  Men är det en sund utveckling där hänsyn tas till alla berörda? När tex Portugal tog in afrikaner från sina kolonier gick integrationen smärtfritt men r Sverige tar in människor består en stor del av individer som inte är kristna/ateister och inte talar svenska el engelska.
  Migranterna till Portugal talade portugisiska och var kristna eller ateister.
  Skillnaden är enorm.

 4. Tack Jan för att vi får nyttiga siffror om invandringen av dig. Men jag måste säga att det gör lite ont att bli påmind om hur Sveriges politiker håller på att förstöra vårt land – men det är klart att sanningen måste fram – man måste höra det då och då för att förstå allvaret och vara uppdaterad med verkligheten.

  Av bilden på dig att döma så trivs du med din tillvaro i Portugal, i ett land som ännu inte har förstörts av invandring av främmande kulturer. Det är bara att gratulera dig ! För med all rätt ska den som tar tag i ett problem, pragmatikern som är klok nog att förstå när det är dags att flytta på sig, den ska också ha utdelning av sitt klokskap.

  – Ja, vart är Sverige på väg ? Men jag tycker ändå att man idag kan skönja en liten liten ljusning, en liten ökning av medvetenheten hos politikerna i Sverige om invandringens baksidor – att de börjar tala mer öppet om dessa problem – och detta kan göra så att folket får lite lättare att nicka med, hålla med om det, eftersom orden kommer från politikerna – så att det därmed blir legitimt att tala om invandringsproblemet – då kanske PK-fördämningen hos folket släpps fram, löses upp – och då kan vi stå inför en stor vändning i det svenska samhället. Det är väl det vi kan hoppas på.

 5. @ Erik Wiklund 7 April, 2019 at 08:50

  Tack Erik för de uppskattande orden, de värmer. Min avsikt med detta är endast att försöka få debatten att dels handla om de så berömda volymerna, men också om vilka konsekvenserna blir av denna ständigt pågående katastrof.

  Massinvasionsvurmarna försöker hela tiden att föra den här debatten på ett principiellt plan, normalt med argument som att Sverige är bundna av internationella avtal och konventioner. FN och dess underorganisationer förekommer ju oftast som ursäkt för att INTE kunna/behöva åtgärda den pågående katastrofen.

  Hela den av globalistmaffian finansierade lobbyn och dess samtliga organisationer typ Humans Right Watch, Läkare Utan Gränser, mfl agerar ju globalt som åsiktspoliser, ve den vilken skulle våga uttrycka sig frågande eller negativt till den pågående massinvasionen.

  Det har ju gått så långt att våra svenska politiker under press från dessa lobbyister, finansierade av globalister som tex Soros, känner sig manade att jaga oliktänkande, Näthatsgranskaren är ju ett exempel på när en fd djurplågare kan hålla sig undan rättvisan (preskription) och slippa straff och därefter erhålla statlig finansiering för att jaga oliktänkande. Då har det gått för långt.

  Genom att envist redovisa siffror så kan inte massinvasionsvurmarna ostört styra debatten till att enbart handla om principiella spörsmål. Vi måste få etablera en korrelation mellan volymer och dess praktiska konsekvenser i det Sverige som faller brant utför på alla fronter.

  Förnekelsen att kunna se vart detta leder påminner mycket om när den starkt hjärntvättade tyska befolkningen inte förmådde resa sig och protestera mot det pågående vansinnet under nazistregimen.

  Det slutade ju som vi alla vet med en gigantisk katastrof inte bara för den tyska befolkningen utan också får många andra vilka på ett eller annat sätt blivit drabbade av detta bedrägeri.

  Så Erik, jag håller nog dessvärre inte med dig att man i Sverige håller på att vakna betr massinvasionen och dess praktiska konsekvenser. Frågan blir istället hur långt det måste gå innan bedrägeriet får ett slut??

  • Ja, massinvasions-vurmarna försöker hela tiden skylla på regelverk och annat och försöker därmed leda bort fokus från kärnfrågan – ja, det är dom specialister på – och när dom har gjort det då är diskussionen slut, för ingen av dem vill ta sig an frågan på ett ansvarsfullt sätt.

   Du har rätt när du ser likheter med Hitler-regimens hjärntvätt av det tyska folket – och det som sker i Sverige idag med våra politikers hjärntvätt av det svenska folket. Men inte på alla punkter, för dagens människor (västerlänningar) tror mindre på att våld är den rätta vägen och folk idag ser en social gemenskap mellan folk i högre utsträckning än vad de gjorde på 30-40-talet.

   OK du tror inte på mig – Du säger – Frågan blir istället hur långt det måste gå innan bedrägeriet får ett slut?? Och jag svarar att det inte behövs mer än att någon har en nål i handen och sticker hål på den här falska politikerbubblan och därmed kommer all bluffpolitik kommer fram till allmän beskådan. Och detta skulle kunna ske när som helst.

 6. Ba Jan att då påminner oss om de bedrövliga siffrorna i statistiken, så vi inte glömmer eller ”anpassar oss”.

  Håller även med Erik, även jag har sett en liten liten kursändring som kanske också innebär en ljusning.

  Om det du är så att den trenden fortsätter, alltså att fulmedia försiktigt successivt och trevande börjar beskriva verkligheten så beror det såklart på att alternativmedias inflytande börjar slå igenom.

  Fulmedia vill helt enkelt inte sitta med Svarte Petter när den obehagliga och mörkade sanningen blir så uppenbar att den inte längre går att mörka.

  Men vi skall aldrig glömma namnen på hela det svenska journalistpacket i MSM som bedragit folket, ALDRIG!

 7. Njae, att tro och hoppas på att ”politikerna” äntligen ”fattat” något är troligen att hoppas på väl mycket. Jag litar inte mycket alls på någon enda av dem. I synnerhet inte strax innan val. Denna gång till EU parlamentet. Vi har ju hört det förut. Minns ni när Löfven sade ”Sverige har varit naivt”, många trodde och hoppades säkert att nu, nu kanske poletten trillat ned. Vad hände? Det som hände var att retoriken blev annorlunda, man sade sig ha minskat inflödet. Siffrorna säger något helt annorlunda. Statistiken finns där svart på vitt. Om det någonsin kommer vända så är det nog långt kvar till botten. De ansvariga kommer aldrig erkänna sina misstag. Det har pågått för länge, de har namngett, smutskastat och kletat för många epitet på för många för att någonsin kunna ändra sig. Det är för mycket prestige på spel. De tar hellre med sig hela nationen till botten än ändrar sig.

 8. När alla biståndspengar leder till massinvasion, måste där döljas en lögn!

 9. Den statistiska lögnen har nu nåt den nivå, att den etniska empirin måste göras till minoritet.

 10. Asylrätten måste dock försvaras och låt er nu inte falla i den högerpopulistiska fällan att anklaga invandrarna för dom skattesänkningar och den plundring av vår välfärd som nyliberalernas marknadsextremism har fört med sig.

  Import av billig arbetskraft är däremot antagligen en av EU;s grundtankar, allt i syfte att pressa ner löner och arbetsvillkor i hela Europa.
  Hade vi haft fungerande stridbara fackföreningar som stoppade alla sådana försök, så hade enbart dom vars kompetens behövdes blivit intressanta för företagen. Nu har sossarna genom ett mycket målmedvetet arbete i massor av år sett till dom flesta fackföreningar bara är en tandlös del av företagens administration, så nu är portarna vidöppna för överheten att köra sitt ”race to the bottom”.
  Svexit är nog mer aktuellt än någonsin.

  • Vadå ”högerpopulistiska fällan”? Det är inte de invandrarna som anklagas, utan invandrarpolitiken. Alltså våra egna landsförrädiska politiker. Utöver dessa alla även de som tjänar pengar på massinvandringen, och de är väldigt många (flyktingförläggningar, skattesubventionerade ”låtsasjobb”m.m.).

   Det handlar heller inte om skattesänkningar, utan om att massinvandringen stjäl resurser för vanliga svenska invånare ur våra stats-, landstings- och kommunala bugdetar.

   Det är bara att slå upp en dagstidning och läsa om effekterna, även om mycket döljs.

   Ditt andra stycke håller jag dock i stort sett med om. Det som styr i princip alla fackföreningar är makt och pengar. Egna förmåner som erhålles genom ett organisatoriskt bedrägeri mot de egna medlemmarna.

   Så svenskarna är bedragna av både sina politiker och fackföreningsrörelsen. Och såklart av i stort sett hela makteliten.

   • Det där har du missförstått Öysten. Högerpopulisterna har ett oerhört fokus på muslimer och deras bloggar och även alla grodorna som hoppar ur deras munnar gör detta mycket tydligt. Syftet är att få Svenska folket att prata etnicitet istället för klass.

    Man kan inte på ett seriöst sätt diskutera offentliga resurser utan att ta med alla skattesänkningar för dom rika. Att slå upp en dagstidning, ägd och kontrollerad av dom nyliberaler som sänker skatterna, privatiserar offentlig sektor och jobbar för att klyftorna skall fortsätta öka ger dig ingenting.
    Det är i själva verket dessa överhetskontrollerade tidningar och media som genom att vägra prata om skattesänkningar och plundring av välfärden, ger högerpopulismen sin livsluft. I dessa fulmedia står valet för vanligt folk mellan fortsatt nermontering av välfärden eller att kasta ut invandrarna, inga andra alternativ tillåts.

    • Jag är enig med er båda två. Problemet är att V och SD inte är motiverade att samala, men kastar glåpord på varandra, där ”högerpopulism” bara är ett av de något mer oskyldiga. Det är inte konstruktivt. Det är odemokratiskt.

     SD är höger socialpolitiskt jämfört med V, men SD är inte så höger som S eller MP, som är för globalism och EU-medlemskap, vilket undergräver både demokrati och en hygglig välfärd för folket.

     Vänstern förstår heller inte att högern, S och MP håller på att förstöra Sverige, men har satt sig i denna globalisthögers knä, vilket ä dåligt för arbetarklassen i Sverige, som sannolikt kommer bli offer för den rasism och de konflikter som S, MP och Alliansen har skapat och nu förvärrar ytterligare.

     Massmigration av barnavlande sekter är naturligtvis inte heller ekologiskt hållbart.

    • Återkommer med ett svar när jag är tillbaka iland igen. Så håll ögonen öppna Anders!

 11. @ Anders Åberg 8 April, 2019 at 11:23

  Anders du börjar med en uppmaning om att vi måste försvara asylrätten, jag antar därför på goda grunder att du därmed anser den rätten överställd allt ifrågasättande.

  Asylrätten är just en rättighet som ursprungligen definierats av FN, ett FN som till stora delar finansieras av globalister och alla dess olika lobby organisationer. Grundtanken med just asylrätten började på allvar tillämpas efter ww2, men den har tyvärr liten eller ingen relevans som den nu tillämpas då världsläget nu ser helt annorlunda ut om vi jämför med situationen efter ww2.

  Asylrättens förvanskade tillämpning försvaras med näbbar och klor av våra politiker just med hänvisning till att vi är bundna av FN:s traktat betr asylrätten. Att kommunister som Anders Åberg ändå hyllar den oinskränkta och mycket diskutabla asylrätten är märkligt då en dess mest bisarra konsekvenser drabbar de vilka kommunisten Åberg värnar mest om, dvs arbetarkollektivet.

  Med insikten om att inte ens fackföreningarna står upp och skyddar denna grupp (arbetarkollektivet) upprör tydligen Åberg väldigt. Men lika fullt erkänner inte Åberg kommunisternas frustration, han landar istället med en diffus antydan att det är EU:s fel. Suck !!!

  Anders, om du tar av skygglapparna och slår på lite tankeverksamhet så borde även du begripa att det egentligen inte spelar någon roll om det finns motstridig logik mellan en missbrukad asylrätt och ett ”race to bottom” som du kallar det. Vi måste oavsett våra förklaringsmodeller få stopp på inflödet av välfärdsmigranter som strömmar in i Sverige.

  Att gå ut ur EU löser momentant inga problem, kanske ett Swexit i praktiken ändå blir resultatet när EU också överges av andra länder efter UK:s Brexit. Under tiden kan ju nationella och konservativa partier återställa EU till vad det en gång var tänkt att vara, dvs en tullfri handelsunion.

  Men allra först måste vi gå ur FN som bakbinder oss till all den korrupta verksamhet vi är en del av.

  • Tack Jan för din lite djupare analys och beskrivning av asylrätten. Den är viktig, alltså analysen…

  • Jan.
   Hoppsan, nu blev jag kommunist också, lustigt att jag inte ens själv märkte när det hände. Att kalla folk för kommunister verkar vara en återkommande metod i din strävan att förstöra diskussioner. Du har en rent märkligt primitiv debattstil Jan. Vad sjutton får du ut av det där?
   Du glömde dock ditt vanliga påhitt om dålig läsförståelse, så då får väl jag ta till det istället.
   Att försvara rätten för människor på flykt att få asyl betyder inte kommunism. Lite tankeverksamhet från din sida hade låtit dig slippa det misstaget.
   Om du hade bra läsförståelse så hade du också sett att jag inte anklagar EU för att ha förstört fackföreningarna. Socialdemokratin är dom som får äran av denna bedrift.

   EU är dock överhetens projekt från början och ett av syftena är säkert att förhindra att arbetarrörelsen återuppstår. Den fria rörligheten och inflödet av billig arbetskraft är ett bra redskap för dom i det arbetet.
   Att gå ur EU ger oss sannolikt större möjlighet skapa nytt folkligt inflytande över politiken, men naturligtvis uppstår inga folkliga organisationer enbart för att vi lämnar EU.

   Att lämna FN i dagsläget tror jag inte på. Det skulle sannolikt isolera oss alldeles i onödan. Om vi kan samla ihop oss till att lämna EU och skapa folkligt motstånd mot den galna nyliberalismen så får vi nog tillräckliga problem på den fronten.

 12. @ Anders Åberg 8 April, 2019 at 17:09

  Jaså Du liksom många andra vilka hyser socialistiska/kommunistiska ideal vill inte vidkännas att bli kallade för vad de är. Det är inte vad man själv anser sig vara som räknas, det är vilka åsikter man vädrar som avgör hur andra värderar dessa åsikter. Dina åsikter är om inte fullblodskommunistens så väl extrem socialism. Att bli kallad kommunist är inget som jag anser vara nedsättande, det är mer en varudeklaration som alla kommunister måste acceptera så att alla som läser förstår på viket försåtligt sätt en kommunist uttrycker sig.

  Om du och andra vill veta varför jag är så envis beror på det faktum att alla vi som kategoriserar oss som konservativa och Sverigevänliga ständigt har blivit stigmatiserade av alla från socialister och kommunister, att bli brunsmetade slår nu tillbaka på de vilka startade denna stigmatiseringskampanj. Smaka på egen medicin och stå för att du och andra hyser extrema vänsteråsikter. No more Mr Nice Guy!!!

  Om du känner dig obekväm med min debattstil så är det ditt problem, jag och många andra har bestämt oss för att kalla saker för vad de är med dess rätta namn. Tiden är förbi när vänsterextrema människor kunde styra debatten i enighet med sina egna måttstockar, smaka på den egna medicinen som sagt.

  Jag har bestämt mig för att inte längre acceptera debattens spelregler där vänstern tror sig kunna tysta mig och andra om vi uttrycker oss rakt och klart. Den tiden är förbi!!

  Polarisering är ordet för det nya debattklimatet, dvs motarbeta det av vänstern självpåtagna tolkningsföreträdet. Ingen socialist/kommunist skall längre få stå oemotsagd. Gilla läget eller avstå debatten.

  Asylrättens försvarare i dagens horribla tappning används av liberaler, socialister och kommunister som ursäkt för att slippa ta ställning till de bisarra konsekvenser av denna asylrätt som drabbar Sverige, inte bara arbetarkollektivet.

  Som för att urskulda dig så börjar du på sedvanligt manér använda begreppet ”överheten” utan att närmare definiera vad detta egentligen står för, du liksom andra kommunister förväntar er att vi andra skall förstå vad du och dina gelikar laddar det begreppet med. Tyvärr Anders vi köper inte den skiten mer.

  Att du låtsas vara förbannad på sossarna lurar inte mig, du står betydligt längre ut på den extrema vänsterkanten och försöker attackera sossarna från vänster för att de agerar svekfullt mot arbetarklassens ideal.

  Fråga dig istället varför du och andra kommunister tror att mer av socialismens idéer skall göra samhällsutvecklingen bättre??

  Tvärtom så blir mitt råd att du och andra på vänsterkanten börjar erkänna konsekvenserna av den förda politiken, utan att ständigt försöka verka enligt det politiskt korrekta godhetsaxiomet.

  Vi delar dock en uppfattning och det är att lämna EU, men det är i dagsläget inte Prio 1. Att lämna FN är betydligt mer akut så att vi själva råder över vår eget land utan att styras av den genomkorrupta organisationen FN.

   • TACK !!!

    Jag skulle vilja passa på att slå ett slag för en betydligt bredare debatt där många från olika läger deltar.

    Räkna dock inte med att extremvänsterns självpåtagna tolkningsföreträde kommer att få stå oemotsagt.

    Kanske är den svenska konfliktobenägenheten ett oöverstigligt hinder för många, strunt i det och gör Newsvoice till den verkligt öppna och helt pk-befriade kanalen inom alternativmedia.

    Jag är övertygad om att Torbjörn Sassersson kommer att ta in artikelförslag fån alla möjliga olika politiska läger.

   • Öystein Rönne 8 April, 2019 at 19:28

    Det är klart att du som vanligt delar Bills uppfattning, du är ju Bull.

  • Jan.
   Oerhört okunnigt och löjligt skrivet. Dom positiva förslag jag förmedlat och som möjligen skulle kunna antyda politisk härkomst, är försvar för flyktingars rätt till hjälp i en hopplös situation. Den åsikten delas av nästan alla civiliserade människor och har ingen tydlig politisk profil. Den andra är en viljeyttring om återuppbyggnad av starka folkliga och demokratiska organisationer för att bemöta en arrogant överhet som håller på att ta över alla delar av våra liv. Den åsikten kan nog kallas vänster, men i första hand demokratisk.
   Dina taffliga försök till etikettering är mest sannolikt att hänföra till din mycket väl dokumenterade drift att trampa ner dina debattmotståndare och förstöra alla former av konstruktiv debatt.

   Bra ändå att du är öppen med att du är konservativ och nationalist. Det gör iallafall diskussionen mer begriplig. Det gör dig per definition till ”överhetens” försvarare och med överheten menar jag både dom nationella och globalistiska storkapitalister som dominerar vår värld. Deras köpta politiker och media får också äran att ingå i begreppet.

   Överhetens taktik har alltid varit att söndra och härska och utmåla folk av annan etnicitet som skyldiga till överhetens egen plundring eller mindre värda och då möjliga att bekriga. Redan i gamla testamentet säger ”Gud” till israeliterna att utrota minst tio hela folk och besätta deras länder. Det är inte alls osannolikt att katoliken Hitler hämtade sin inspiration från GT. Han behövde bara byta ut Israeliterna mot germanerna och måla ut judarna som skyldiga till överhetens tillkortakommanden. Storkapitalet jublade och miljonerna rullade in.

   Hitler var överhetens springpojke och du verkar också vara det. Tillvägagångssättet är inte alls så olika, snacka bara om invandrare eller folk av annan etnicitet och strunta i överhetens privilegier och plundring. Även om dagens högerpopulister inte kan kallas Nazister, ännu, kan tilläggas, så får ni allt stå ut med att jämförelsen görs. Lite ”brunsmetning” är definitivt på sin plats här.

   Mina tankar om lösning på detta inbegriper inte kommunismen. Snart har nästan alla manuella arbeten ersatts av maskiner så ”proletariatets diktatur” lär vara ett överspelat fenomen. Kommunistiska partier vid makten har dessutom ett mycket dåligt CV.
   Det bästa samhälle för vanligt folk vi sett hittills är antagligen det gamla Svenska folkhemmet, men det utspelades i en annan värld än dagens, så någon klar politisk definition av mig själv hittar jag inte och du lyckades inget vidare heller.

   Sedan bara en kort reflektion. Är ni inte oroliga över att bli utnämnda till bloggvärldens Bill och Bull, du och Öystein. Det hela är allt mer än en aning skrattretande måste jag säga.

  • Bra skrivet Jan ! Det du skriver här visar på att du har förstått sakernas (samhällets) rätta tillstånd. – Ja, det har du ju redan tidigare visat prov på.

   • Va! Är det två bullar här. Måste vara därför det luktar bak om era inlägg.

    • Oj nu blev det visst knas, men samtidigt roligare. Två bullar, två kommentarer och då luktar det dubbelt så gott….eller nåt.

 13. @ Anders Åberg 8 April, 2019 at 21:21

  Anders, du fortsätter i sedvanlig stil genom att inleda med följande:

  ”Oerhört okunnigt och löjligt skrivet. Dom positiva förslag jag förmedlat och som möjligen skulle kunna antyda politisk härkomst, är försvar för flyktingars rätt till hjälp i en hopplös situation. Den åsikten delas av nästan alla civiliserade människor och har ingen tydlig politisk profil. ”

  Jaså, skulle mitt svar kunna bli men du uttrycker precis så predikabelt som man kan förvänta sig av en kommunist. Som vanligt så avfärdar kommunister sina meningsmotståndare gm tillmälen som ”oerhört okunnig och löjlig”, jag ser dock inte på vilket sätt min okunnighet eller löjlighet skulle ha visat sig då du inte behagar bemöta detta i någon sakfråga.

  För du menar väl inte att alla de vilka massinvaderar Sverige och andra länder i EU verkligen uppfyller samtliga kriterier för att kunna tas in som asylflyktingar, om så är det på sin plats och fråga sig varför tex Ungern, Polen, Österrike mfl länder gör helt andra tolkningar av asylrätten.

  Jamenvisst, jag glömde ju att dessa länder är odemokratiska, okunniga, ociviliserade och löjliga enligt dina och andra kommunisters måttstockar. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt Anders, hur kunde jag vara så ”löjlig”.

  Det Du med vänsterns självtagna rätt till tolkningsföreträde på ett ganska subtilt sätt försöker tillskriva era meningsmotståndare med är just den här typen av retorik, dvs att andra uppfattningar än era egna betr asylrättens olika tolkningar och tillämpningar egentligen bara är ociviliserat trams från högern. Att asylrätten inte är en politisk fråga som Du påstår är bara dålig omskrivning av din uppfattning om att asylrätten med självklarhet är det samma som din socialistiska tolkning av asylrätten, allt annat är ju bara ociviliserat trams från såna som jag.

  Det är så här det går när vi dagligen matas med detta typiska kommunist narrativ, som samtidigt är rejält stigmatiserande för de flesta. Dock inte på mig!!!

  Du tycker vidare att det är bra att jag är öppen med att vara konservativ och Sverigevänlig, även med detta försöker du stigmatisera mig och andra med liknande åsikter. Dvs du försöker få det att framstå som något man skall skämmas för, eller hur Anders?? Du använder in i det sista ditt och andra kommunisters självpåtagna tolkningsföreträde att försöka stigmatisera andras åsikter och politiska hemmahörighet. Du får det nästan jämställt med en homosexuell som kommer ut ur garderoben, bra jobbat Anders!!!

  Ditt påstående att jag är ”överhetens” försvarare är ett påstående så infantilt och långsökt att det kan avfärdas med uppmaningen att verkligen läsa vad jag skriver om tex FN, globalister och EU. Snacka om ”etikettering”!!!

  Därefter kommer du med en lång utläggning med religiös hänvisning för att kunna brunsmeta mig som nazist, i min värld så ger du med detta uttryck för en illa dold antisemitism.

  Med lite välvilja kan jag ställa upp på att det svenska sk folkhemmet representerade något gott då det inneburit tydliga framsteg för Sveriges alla människor vilka med sitt hårda arbete gjort Sverige till en hyggligt framgångsrik industrination. Tyvärr är baksidan av detta folkhemsbygge en kolossal socialistisk hjärntvätt som du och andra socialister utgör ett utmärkt exempel på då ni tar till orda.

  Du rundar av med frågan om jag och Öystein är oroliga för att bli utnämnda till bloggvärldens Bill och Bull. För egen del skulle jag se det som smicker om det kommer från såna som dig Anders.

  • He he, det här är roligt tycker jag, men bortsett från det, så är ett sätt som din okunnighet och löjlighet visar sig på att du inte ens begriper att du just har blivit bemött i sakfrågan. Jag visade att dina kommunistetiketter är rena påhitt, helt utan saklig grund. Dock kräver ju det att man kan slår på lite tankeverksamhet för att förstå det. Testa det någon gång Jan.

   Sedan var det ju det här med läsförståelsen. Tror faktiskt att du behöver jobba lite extra med den.
   Jag skrev mycket tydligt att jag vill att vi lämnar EU och dess fria rörlighet. Eftersom jag också vill att vi slår vakt om asylrätten så borde du verkligen ha fattat att jag inte anser att arbetskraftsinvandrarna från EU har flyktingstatus. Det där var allt snudd på pinsamt Jan.

   Att vara konservativ har naturligtvis ett politiskt innehåll och den normala tolkningen av ordet innefattar att man då stöder den överhet som sedan länge styrt landet. Högerpopulismen har heller inget handlingsprogram för att begränsa denna överhets härjningar. Den enda rimliga slutsatsen blir då att du i all praktisk mening stöder den ekonomiska elit som utgör basen för vår kära överhet.

   Ordet antisemitism skall du kanske inte använda innan du lärt dig vad det betyder.
   Jag skulle rekommendera dig lite studier av Svenska akademins ordlista, eller kanske bara googla lite på orden innan du använder dom.

 14. @ Anders Åberg 9 April, 2019 at 09:36

  Hehe, eller inte hehe ja det är frågan??

  Som vanligt fortsätter Anders Åberg med sin för extremvänstern så vanliga retorik, dvs förlöjliga och nedvärdera sina meningsmotståndare. Tyvärr Anders, det fungerar inte på mig, fråga Prillige Per han har minsann försökt.

  Nåja, så du vidbliver din tidigare inställning och hävdar därmed att du bemött sakfrågan. Eftersom jag själv skrivit artikeln så är sakfrågan massinvasionen och dess konsekvenser. Jag tolkar ditt svar som att du själv står fast vid det du sagt, dvs följande:

  “Oerhört okunnigt och löjligt skrivet. Dom positiva förslag jag förmedlat och som möjligen skulle kunna antyda politisk härkomst, är försvar för flyktingars rätt till hjälp i en hopplös situation. Den åsikten delas av nästan alla civiliserade människor och har ingen tydlig politisk profil. ”

  M a o är jag inte civiliserad då jag hävdar att asylrätten missbrukas.

  Du skriver vidare m a a frågan om läsförståelse följande:

  ”Jag skrev mycket tydligt att jag vill att vi lämnar EU och dess fria rörlighet. Eftersom jag också vill att vi slår vakt om asylrätten så borde du verkligen ha fattat att jag inte anser att arbetskraftsinvandrarna från EU har flyktingstatus.”

  Så talar en sann kommunist, dvs Anders Åberg som känd kommunist vill alltså låsa in nationalstaternas medborgare genom att ta bort den fria rörligheten. Menar du verkligen allvar med detta???

  Så gjorde alla kommuniststater som du och andra kända kommunister lovprisar, eller är det också något som du förnekar???

  Den arbetskraftsinvandring som förekommer till Sverige från EU:s medlemsländer är ju den nästintill försumbara posten i det av Migrationsverket redovisade diagrammet. Men såklart kan man som tex UK också ha synpunkter på den kategorin, en av anledningarna till Brexit var ju den enorma flod av välfärdsmigranter som tog sig till UK från mindre ekonomiskt utvecklade EU-nationer. Hört talas om den polske rörmokardebatten??? Du som värnar det stängda Europa kan ju rimligen inte tycka det är ok heller. Inser du inte det ologiska i din omvärldssyn??

  Du skriver vidare:

  ”Att vara konservativ har naturligtvis ett politiskt innehåll och den normala tolkningen av ordet innefattar att man då stöder den överhet som sedan länge styrt landet. Högerpopulismen har heller inget handlingsprogram för att begränsa denna överhets härjningar. Den enda rimliga slutsatsen blir då att du i all praktisk mening stöder den ekonomiska elit som utgör basen för vår kära överhet.”

  Så är vi där igen när kommunister försöker ladda begrepp med vad i vanlig ordning skall anses vara ett adekvat tillmäle gentemot sina meningsmotståndare, dvs högerpopulist är något som självklart skall betraktas som ett skällsord. Det bekommer mig föga att Du ånyo försöker etikettera mig som högerpopulist, jag tar det och ser detta närmast som en komplimang, keep up the good work Anders!!!

  Det Du noggrant undviker att gå i polemik emot är att jag, liksom du, är mycket tveksam till det du på sedvanligt kommunistmanér väljer att kalla ”överheten”, dvs EU och de vilka starkt påverkar EU från globalister och dess lobby organisationer. Tänk om det skulle vara så illa att vi faktiskt delar uppfattning i en sakfråga???

  Du ger tydliga indikationer på antisemitism, sedan får du tycka vad du vill om den saken.

  • Det får nog bli ett he he till. När du kritiserar mig för att ha samma debattstil som dig själv så blir det lite svårt att inte dra lite på mungiporna.

   ”låsa in nationalstaternas medborgare genom att ta bort den fria rörligheten” Hört talas om pass och normala gränskontroller? Nähä, men sådant finns serru. Vi kan t.om. åka till länder som inte har fri rörlighet och nästan alla av dom är inte kommunistiska. Du har en hel värld kvar att upptäcka Jan!

   Visst är högerpopulist ett skällsord. Äntligen fick du ett rätt! Bra Jan, du tar dig.

   Hur du tänker angripa överheten och globalisterna vill jag gärna veta. Hittills har ni högerpopulister inte presenterat något annat än bjäbb om invandringen, vilket inte stör dessa herrar det minsta.
   Man kan t.om. tänka sig att dom underlättar migration just för att skapa grogrund för högerpopulismen, som då skall utföra sitt historiska trolleritrick och leda berättigad folklig vrede bort från dom verkliga skurkarna.

   Tack för att jag får tycka vad jag vill om dina debila anklagelser om antisemitism. Dom tyder på en närmast desperat brist på sakliga argument och bidrar starkt till bilden av dig som en ganska patetisk figur.

  • Anders Åberg´s debatt- och formuleringsstil är väldigt lik ”Prillige per”. Undrar om det är samma person….

   • Sade Bull i brist på argument!
    Som ett brev på posten kom det löjliga ifrågasättandet om vem eller vad man är.
    Ni högerspöken verkar ha en mall ni lägger på alla diskussioner. Först pubertala tillmälen, du är kommunist, du är antisemit osv. och när inte det funkar så tvingas ni ta till detta.
    Tänk om ni skaffade er sakliga argument istället så slapp ni göra er till allmänt åtlöje på det viset.

   • Öystein Rönne 9 April, 2019 at 11:43

    Märker du hur allt fler här på NewsVoice kommer ut ur garderoben med vilka träskallar du och seniloren Jan S norberg är, Öystein Rönne. Tidigare har sympatiska och respektfulla personer lämnat kommentarsfälten på grund av ditt och hans sjukligt dåliga bemötanden, men ”Korp”, Kenneth Thorberg, Anders Åberg, Martin Gustavsson med flera accepterar uppenbarligen inte att ni oprovocerat kastar skit på dem och deras meddebattörer.

    ”Bill och Bull” går en inte så ljus framtid till mötes här på NewsVoice, deras sötebrödsdagar med ohämmat självförhärligande och verbala övergrepp torde snart vara över.

  • Jan Norberg 9 April, 2019 at 10:32

   Du är sannolikt fullt medveten om, men vill inte erkänna, att jag har lyckats förlöjliga dig ganska ordentligt, Janne. Däremot tillåter inte din förbluffande dåliga självinsikt dig att se ditt eget ovärderliga bidrag i det arbetet.

   • Önsketänkande igen per. Du ger dig inte.

    Jag har för länge sedan förstått att du har en dålig självkänsla med stor vurm för att göra självmmål.

    I denna intelligenta kommentar blottar du totalt ditt behov av att ”förlöjliga” de som inte tycker som dig.

    Observera att det är du själv som anser dig (med illa dold naiv stolthet) ha lyckats förlöjliga Jan och ingen annan som skriver det.

    Hur är det med självinsikten bäste per?

    Att ens tro sig kunna förlöjliga Jan är inte så lite naivt!

 15. Anders Åberg.. Du och jag har sällan (på gränsen till aldrig) varit överens i sakfrågor i Romelsjös blogg.
  Men i detta fall är jag faktiskt överens med dig.

 16. Anders Åberg… Bill och Bull är kända för att nästan aldrig gör någonting rätt, eftersom de är ovanligt korkade och enfaldiga. De har utöver detta en vana att upprepa vad den andra av dem säger, dock i något förändrad formulering.

  • Säkert kända i din stora skara bestående av 3-4 personer.

   Kämpa på du, det är faktiskt lite kul att läsa vad du skriver!

 17. Varför är det inte straffbart när PK media för regeringens räkning bedrager svenska folket?

 18. Ö Rönne.. Så du är en av de 3-4 personerna som tycker det är kul att läsa vad jag skriver?
  Jag tycker inte något av vad du skriver är kul och dessvärre inte heller intressant!
  Men kämpa på du, så länge du har friheten att trakassera övriga skribenter här på NewsVoice.

 19. Jag ser mig föranledd att skratta bäst såväl som sist, när den samlade kommunist eliten av juniora amatörtyckare, normalt botaniserande i undervegetationen på olika kommunist siter som den tex Romelsjö driver, tvingas mobilisera alla de kvarvarande kommunisterna (och de är minsann inte många numera) för att med ett gemensamt försök få tyst på en av alla sina meningsmotståndare (vilka däremot är desto fler).

  Tyvärr grabbar ni kommer till korta då ni saknar den intellektuella spänsten att bemöta sakfrågorna, som vanligt driftar alla ni kommunister ner i det så förhatliga diket där många av kommunisterna befinner sig. Frågan bör väl snarare bli om det är detta gäng dövblinda som skall försöka leda varandra framåt i den kollektiva jakten på meningsmotståndare.

  I krig är tydligen alla medel tillåtna, tidigare ovänner får nu vädring på en gemensam fiende, då kan till och med gamla oförrätter kommunister emellan på tex Romelsjös blogg vara förlåtna. Det måste kännas vidrigt att på sedvanligt kommunistmanér inte kunna tysta två ganska envisa meningsmotståndare, men snart knackar väl Näthatsgranskaren på eller man kanske skall räkna med att ni med hjälp av Expo kan övertyga Aschberg om att göra ett hembesök. Nej, jag glömde ju att ni i såna här lägen hemfaller till ert vanliga beteende, dvs på med de svarta huvtröjorna och smörj upp basebollträna för nu j-lar skall det knackas konservativa Sverigevänner.

  Per Melin (Prillige Per) är en patetisk typ vilken i sin roll som allmänt klandervärd bidragstagare och hypokondriker ständigt kommer med sina pekpinnar och verklighetsfrämmande inlägg, att denne i så pass unga år fått såväl rent medicinska som psykiska problem säger nog det mesta om den killen. Fixa ett jobb Per och jobba dig trött, något du kanske aldrig provat men du kan ju då möjligen slippa alla dina komplex.

  Anders Åberg, Martin ”vetenskapliga partiet” Gustavsson, sign Korp, Kenneth Thorberg, Hans Berggren, mfl delar en sak gemensamt och solidariskt och det är den genuina tron på kommunismen. Eller varför inte citera den mer kände Anders Romelsjö från den 23/8 2012: ”Trotskister och f.d. maoister måste kunna samarbeta i gemensamma frågor- Vänstern har inte råd med annat.” Så sant som det var sagt!!

  Tar man del av deras tidigare inlägg så är det förvånande att de överlevt , dvs det kan inte finnas mycket galla kvar i någon av de kropparna. Den är redan via kroppsliga konvulsioner uppspydd och fördelad över någon annan vilka dessa ”gentlemen” gemensamt valt att utse som sitt villebråd. Bring it on mina gossar!!

  Det som i dessa herrars fall är mest beklämmande är att de inte kan ta en saklig debatt kring ämnet för denna och många andra artiklar som skrivs, det spårar snabbt ur när de inte kan dominera på sitt försåtliga sätt.

  Min uppmaning blir därför att hänvisa till ett gammalt känt talesätt, ”välj era krig” för mig är detta snabbt ihoptrummade gäng av ärkekommunister en munsbit som jag mer än gärna debatterar med. Men då självklart under förutsättning att vi någorlunda håller oss till ämnet och de sakfrågor som finns inkluderade i den artikel som utgör själva grunden för kommentarerna.

  Jomenvisst ja, debattera sakligt är ju kanske inte en ärkekommunists främsta kännetecken. Tittar man lite närmare så hittar man dock en del inkonsekventa synpunkter från tex Anders Åberg, eller vad sägs om det här citatet från en hyggligt känd kommunist site:

  ”Anders Åberg
  2019-02-01 kl. 12:03
  Ja det var ingen vacker beskrivning av T-rumpan, men den kan mycket väl vara sann. Trots det så blir ändå det för omvärlden kanske viktigaste intrycket (hittills måste man nog tillägga) att hans ovilja att kriga i andra länder faktiskt gör honom till en bättre president än nästan alla sina företrädare.”

  Vackert Anders Åberg, du kan ju om du bara vill. Inte visste jag att Du av alla människor var en Trump-vän, även om du, för att uttrycka mig med din vokabulär, inte kunde avhålla dig från att komma med ”pubertala tillmälen”.

  Nu får ni återkomma med egna artiklar i massinvasionsfrågan då den här kommentarstråden hamnat så pass off topic att en fortsatt debatt

 20. Jan Norberg grävde en grop till sig själv och sedan lockade han ner alla motståndare i den. Nu hoppade Norberg upp ur gropen och NewsVoice stänger kvickt kommentarsfältet. En konspiration? Kanske det.

  Jag kastar dock ner en stege i gropen. Alla där nere är välkomna upp att skicka in egna debattartiklar och repliker. Rock the boat, hard. 🙂

  NewsVoice förenar det bästa från vänstern och högern och andra inländska och utländska positioner.

Comments are closed.