Vilken jävla välfärd ska vi portugalsvenskar betala skatt för?

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Bo Persson och Magdalena Andersson
Bo Persson och Magdalena Andersson
Bo Persson (selfie) och Magdalena Andersson (Pressfoto: Kristian Pohl för Regeringskansliet).

DEBATT. Sverige och Portugal har kommit överens om nya skattelagar för de svenskar som lämnat hemlandet. Det gäller privat tjänstepension, en pension som du fått från företaget du jobbar på. Den har egentligen inte något med Staten att göra. Jag tror finansminister Magdalena Anderssons drivkraft är avundsjuka mot de pensionärer som haft förmåga och intelligens att lämna fattigdomen i Sverige för att skapa sig ett bättre liv på gamla dar.

Text: Bo Persson, Portugal

Jag skriver av egen erfarenhet. Det är inte skatterna i första hand det handlar om utan att komma bort från ett land som har blivit extremt och sjukt på många sätt. Magdalena Andersson sa i en intervju att svenskarna bara stannar i Portugal 5 år för att komma ifrån skatten på tjänstepensionen för att sedan vilja komma hem igen till välfärden. Vilken jävla välfärd? Cancerköer på 10 månader, bostadsköer på 30 år, tandvårdsköer på 8 år.

Min egen då 12- åriga dotter (2016) fick vänta i 5 månader för att komma till en läkare som kunde titta på en misstänkt knöl på benet. Det visade sig senare var en mycket aggressiv cancer. Då hade jag och min fru länge kämpat för att en läkare skulle titta på hennes ben. Är det detta Magdalena Andersson tror att vi utlandssvenskar längtar till?

Jag tror ingen har något emot att betala skatt om det går till något som vi kan få tillbaka från samhällets kassa, men kontraktet är brutet av samhället och politikerna för många år sen. Om vanliga människor tänkte efter lite över vad de får för skattepengarna hade det kanske bullrat mer i samhället. Leif Östlings kommentar ”va fan får jag för pengarna” skulle nog alla skattebetalare ställa sig.

Se video med Östling: Leif Östling har rätt att fråga – “Vad fan får jag för pengarna?”

Men många skattebetalare lever kvar i en tid för 40-50 år sen när man sa att ”ja, men vi får ju en hel del gratis”.

Inget är gratis.

Många säger att Sverige har gratis sjukvård, gratis skola, etc. Av din årliga skatt går ungefär 60,000 kr bara till sjukvården, men du måste ändå lägga en patientavgift varje gång du ska besöka en läkare. Sverige har världens högsta skatter, men inte världens bästa vård och service.

Här är några saker som jag inte tycker att mina skattepengar ska gå till:

Invandringen kostar uppskattningsvis 400 miljarder om året för staten och kommunerna men all forskning och rapporter säger att det enbart är en kostnad. Man får inget tillbaka. Att det handlar om raketforskare, ingenjörer  och ett kompetensregn är bara lögner. Uppenbart så eftersom man inte vill räkna på det från regerings sida. Man räknar på allt i samhället men inte på detta. Det finns omkring 70,000 somalier i Sverige och 68,000 av dessa går på livslånga bidrag (skattepengar). Gymnasielagen för främst 10,000 illegala afghaner kostar omkring tio miljarder. Nu visar en undersökning att de kommer inte att klara detta eftersom de flesta är analfabeter. En insatt i frågan sa att en svensk sjuåring hade större chans att klara detta och allt fler av dessa blir nu anhållna för olika brott.

Sen har illegala invandrare rätt till sociala bidrag, gratis tandvård (50 kr för en tandlagning), gratis sjukvård och gratis medicin. Skattebetalarna stödjer utan ett medgivande ett tjugotal islamiska intresseorganisationer. Varför det? Sedan alla dessa skattefinansierade idiotiska projekt för integration såsom kamelcentret i Göteborg, bäversafari mm. Sedan har vi skattefinansierade utbildningar på högskolor om genus och normkritik. Helt utan vetenskaplig substans.

Olika feministiska vänsterprojekt kostar hundratals miljoner av skattepengar årligen. En skattefinansierad statlig kommunist-TV som skulle göra STASI avundsjukt.

Vi har en polis som kostar tiotals miljarder kr om året i skattepengar och som är totalt paralyserad och tandlös. De kommer inte om medborgarna ringer. Vi har kriminaliteten och alla fängelsekunder (många migranter) som ska betalas med skattepengar, en kriminalitet och utgift som till stor del beror på politikernas och polisens beröringsskräck för brottslingarnas etnicitet.

En enda gängskjutning kostar samhället omkring 20 miljoner i skattepengar. Denna importerade brottslighet kostar fångvården, domstolarna, advokater, åklagare och rättsväsendet enorma summor av skattepengar.

Du som tycker att jag har fel ska så klart stanna kvar i Sverige och betala all denna skatt. Jag har kommit till insikt att den övervägande delen av den skatt jag betalar går till saker som skulle kunna åtgärdas med rätt politik och därmed skulle det bli trevligare att betala denna skatt. Därför har jag flyttat till Portugal och kommer inte tillbaka till Sverige för att utnyttja någon ”välfärd”. Har man en självbevarelsedrift så finansierar man inte sin egen undergång.

Text: Bo Persson, Portugal

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Maj Renberg skriver: “Vad gör ni för att vi ska få en fri sjukvård?” Men då har du ju inget begripit. Det finns inget “fritt”. Man kan inte ha att staten nallar som de gör ur våra plånböcker och håller oss halvfattiga och beroende av onda staten, som sedan ger tillbaka lite av sjuk vård genom ett primitivt system. Ska din granne betala för att du har kol genom rökning? Vård som allting får bra effekt när man själv också ger något tillbaka, man värdesätter det då, det blir ett utbyte. Annars går det ju att emigrera till Nordkorea. Allt “gratis” är en fälla för oss. Samtidigt skriver du annat bra… som motsäger din underliga fråga.

 • Till Janne: Det kanske tar 20 timmar om man har annat och göra än att sitta och läsa kommunistiska manifestet som du din enfaldiga fjolla gör. Jag jobbar. Jag är yrkesman som betalat skatt i 48 år för dig och andra skatteätare. Men ni kommunister brukar leva på bidrag. Jag har fattat hur politiken och samhället fungerar men det har inte du gjort. Du är för dum. Och du vet inget om mig ,skvallerkärring.Ja jag är ohyfsad mot enfaldiga dumstrutar som dig. Du saknar kunskaper ,erfarenheter för att läxa upp mig eller någon annan.
  Har dina få hjärnceller inte förstått vad jag skrivit. Jag skrev inte att jag drar ALLA över en kam. Jag skrev att 80-90 % står för denna brottslighet i Sverige. Hur det är söder om Gibraltar vet jag inte. Det är fakta. Känner en sån inskränkt lögnare som du till ordet fakta? Det är inte min människosyn du ska fundera över utan det är dessa våldtäktsmäns människosyn du ska fundera över. Men jag kan förstå efter att ha varit med i Fi som du säkert har varit så blir man så där. Tala inte om för mig i fortsättningen vad jag ska skriva eller hur jag ska vara. Det beror på vilka idioter jag möter. Inte heller hur saker och ting fungerar. För det vet jag. Man såg nu i EU valet beviset för hur dårhuset Sverige ser ut. Tänk att det fortfarande finns flera miljoner döva och blinda som inte fått nog av självskadebeteendet. Du var säkert en av dom. Sen försök och stava rätt. Du kanske heter Jane men du har kanske stavat namnet fel så det blev janne.

  • @Bo Persson
   Jag hittar en liten droppe faktoid i ditt långa infantila förolämpningsförsök. Sen är inte världen så enkel som höger eller vänster. Det är bara enkla människor som tror detta. Men du gör onekligen en liten intellektuell tankevurpa. Du skriver 80-90 % står för denna brottslighet och d.v.s. att du därmed påstår att 80-90 procent är våldtäktsmän/brottslingar. Men det är väl i så fall mer att en mindre klick som står för 80-90 % av våldtäkterna och det är ju inte riktigt samma sak som ditt rent felaktiga påstående. Väntar med stor spänning på ditt nästa fjoll-skatteätare-kommunist-lögnar-idiot-anklagelse. Gissar att du är den där “morbrodern” som alla andra släktingar har lite överseende med men innerst inne skäms för. LOL. Sen är ålder, ilska och värme ingen bra kombo då man lätt spräcker ett kärl eller två. Men vem vet, du kanske skulle bli lite trevligare då.

 • Bo Persson. I all vänlighet vill jag bara påminna om mitt försäkringsresonemang. Om du blir sjuk och saknar försäkring. Ska du då få vård och vårdkostnaderna (som kan röra sig om flera hundra tusen) täckta genom att börja betala premie från sjuksängen?

  Jag påminner om att jag varken vill hindra ut- eller återflytt. Det är risker och pengar jag talar om.

  • Torsten: Vad är det för försäkring du pratar om? Om jag bor i ett EU land så ingår jag i det landets försäkringssystem eller så tar jag en privat försäkring. Om jag är svensk medborgare och kommer tillbaks
   och skriver in mig så är jag ju med i det allmänna försäkringssystemet som finns i Sverige. Vad jag vet så behövs ingen privat försäkring i Sverige. Men du kan ta en om du vill. Ni verkar ha mer bekymmer med pensionärer som kan tänkas komma tillbaka efter ett antal år än med dom återkommande IS terroristerna.
   Jag tror inte att du och ett antal som kommenterat här på inlägget har ens reflekterat över vad den återkomsten betyder. Men pensionärerna som eventuellt återkommer är ni rädda för att dom ska belasta samhället. Ni kan sitta där och invänta en sannolik katastrof. Men jag tror inte att det beror på svenska pensionärer.

 • Bo Persson
  Vi kan ju inte alla flytta till Portugal. Jag tycker ni ska beakta Torbjörns kommentar. Vårdköerna beror inte på invandringen. Naturligtvis belastar den och gör det värre. Men det stora felet är att sjukvården styrs av läkemedelsbolagen. Detta har pågått och byggts upp under mer än hundra år.

  Vad gör ni för att vi ska få en fri sjukvård? Jag vill inte betala skatt till sjukvården och sedan bekosta mina alternativa behandlingar och kosttillskott. Nej, låt skatterna endast gå till akutsjukhus och sjukhus för kroniskt sjuka. Mycket som heter att det är kroniskt går att bota så då skulle det inte bli så höga kostnader.

  Om patienterna får lägga ut sina egna pengar skulle snabbt skolmedicinen överges.

  Ni som har råd att flytta utomlands hur har ni tjänat in era pengar? Har avkastningen möjligtvis kommit från läkemedelsbolagen eller någon annan näring som vanligt folk fått betala med sin hälsa och liv?

  • Till Maj Rehnberg: Det ligger så till att pensionärerna har inte råd att bo kvar i Sverige. Du såg vad jag skrev i inlägget om min erfarenhet. Där har jag Vårdcentralens egna ord på varför vi fick vänta på läkare. Dom sa att det beror på tillströmningen av nyanlända och så såg det ut och ser ut även idag på hundratals Vårdcentraler i Sverige. Primärvården har kollapsat men sekundärvården fungerar
   bättre. Denna samhällskollaps kan du se, inom vården, skolan, polisen, rättsväsendet, kommuner och många andra områden. Beror det också på läkemedelsbolagen? Det måste vara något allvarligt fel på dig. Du snackar om vårdköer som började för hundra år eller t.o.m har pågått i hundra år. Vilket jävla stolleri!
   Jag var hos läkare på 50-60 talet och väntrummen var då inte fulla. Och absolut inte av utomeuropeiska patienter. Och var det många svenska patienter så är det helt rimligt anser jag. Jag pratar om svenska vårdcentraler. Du har nog kommit med den mest korkade inlägget hittills. Vakna upp ur din kommunistiska törnrosasömn.

   • @Bo Persson
    Du verkar ha mer problem med de “utomeuropeiska” symptomen än vad du har problem med själva åkomman och d.v.s. de som har släppt in dem i landet. Men med ditt resonemang skulle det vara helt okej med knökfulla väntrum så länge du bara fick trängas med och vänta på andra européer.

    • Janne : Jag har lika stort bekymmer över båda problemen. Idioten Löfven som bjuder in dom och dom som tackar för gästfriheten med våldtäkter ,bilbränder,
     gängskjutningar, könsstympningar, hedersmord och all annan importerad skit som massinvandringen åstadkommit.
     Sen när det gäller din analys över mitt resonemang ser jag att din tankeverksamhet är inte knivskarp. Självklart om ett väntrum på vårdcentralen är “knökfullt” med svenskar är väl för fan naturligare och mer självklart än ett svenskt väntrum fullt med importerade myglare. Köer är aldrig bra, men det är frågan om hur har dessa köer uppstått. Jag är inte imponerad av intelligensen i ditt inlägg.

     • @Bo Persson
      Tror knappast att alla invandrare är vare sig myglare eller gangbangers för då hade vi redan haft ett fullskaligt u-lands-inbördeskrig på halsen. Att du sen hela tiden hänvisar till dina meningsmotståndares intelligens är likvärdigt med det lilla barnets retoriska “du är dum”. Sen argumenterade du inte för svenskar kontra icke-svenskar utan du snöade in på utomeuropeiska patienter, då du rent generellt tycks tycka lite extra illa om dem.

      • Här finns det alla anledning och prata om intelligens. Du kör med exakt samma motivering som andra marxister. Som t.ex att ALLA invandrare från MENA är inte brottslingar. Nej det har ingen påstått. Men när det börjar bli 80-90 % som gör alla våldtäkter då kan man ta hela gruppen som exempel. Eller en annan sak som ni hala slemålar kör med är “det finns också svenskar som gör våldtäkter”. Ja det vore konstigt annars när vi pratar om det som händer i Sverige. En riktigt ointelligent åsikt. Hur många svenskar är med i våldtäktsstatistiken i andra länder? Har du som inte vill bli kallad ointelligent tittat på det? Så klart att jag nämner utomeuropeiska individer. Nordiska eller andra europeer är inte så starkt representerat i brottsstatistiken i Sverige som just utomeuropeer. Kan din hjärna förstå detta.

      • @Bo Persson
       Det tog dig ca 20 timmar att komma på denna “dräpande” replik? Och nu är jag inte bara ointelligent utan jag är en ointelligent marxistisk slemål. Du borde nog öva upp din argumentationsteknik en smula samtidigt som du bör tagg ned på det ohyfsade tugget. Sen hoppar du skjälv rätt friskt och slemmigt mellan grejerna. Vad har knökfulla väntrum hos primärvården med våldtäktsstatistiken att göra? Visst är gruppen utomeuropeiska invandrare överrepresenterade vad gäller våldtäkter men det gör ju inte alla söder om Gibraltar till våldtäktsmän. Du generaliserar när du drar alla över en och samma kant och det säger en hel del om din människosyn som det säger något om dig som människa. Men en del människor utvecklas genom åren medan andra bara åldras.

 • Torsten! Jag glömde en sak. Det låter på dig som att när den personen flyttar tillbaks till Sverige så betalar han ingen skatt i fortsättningen. Han har ju fortfarande pension och kommer att betala svensk skatt när han flyttar tillbaks. Och när han är utomlands belastar han ju inte svenska samhället. Vad är det för problem ni försöker skapa med denna avundsjuka och vänster ideologi?

 • Torbjörn, jag har som du ser inget emot att man flyttar ut för att få lägre skatt. Det är fritt val.

  Det jag däremot är kritiskt mot är flytt tillbaka när – eller om – man önskar ta del av den högteknologiska och mycket dyrbara vård som trots allt erbjuds i Sverige. OK för hemflytt förstås, men i så fall menar jag att det måste kosta rejält. Man har ju inte rätt att beställa en sjukförsäkring först när man blivit sjuk.

  Det är det jag menar med fair play.

 • Jag förstår inte varför svenska staten vill se till att Portugals skatter höjs för de svenskar som väljer att flytta ut till Portugal. Det är väl Portugals ensak att locka till sig inflyttare. Detsamma gäller utflyttarnas fria val av nation och beskattning.

  Men däremot anser jag att de som flyttar tillbaka till Sverige, när de blivit skröpliga eller av annat skäl, och behöver svensk vård ska tvingas betala fult pris för vården. I ett försäkringssystem kan man nämligen inte sluta att betala premierna en tid, för att sedan tro att allt är gratis när tiden gått och man blir äldre och behöver stöd. Det förefaller självklart att portugalsvenskarna då ska betala full vårdkostnad, som kompensation för utebliven skatt till Sverige under de år som passerat utan avgift. Det är fair play. Men jag antar att min tanke kan vara juridiskt svår att reglera inom EU. Men den verkar rättvis.

  Kom nu inte bara och säg att du betalat svensk jättehög skatt många år innan du flyttat ut. Jag bor kvar och har dessförinnan betalat hög skatt hela tiden, tyvärr. Inte för att jag till hundra procent älskar Sverige. Men för att jag helt enkelt inte vill flytta till Frankrike eller Portugal och inte vill lämna barn och barnbarn i fjärran.

  Jag antar att många som flyttat till Portugal skrattar och säger att de ändå är i Sverige lång tider under året – exv på fixade sommarställen – och att de på så vis träffar sina barn och barnbarn ofta. Är det så tycker jag de ska betala svensk skatt och vara tysta.

  Trixande ska inte favoriseras.

  • Jag tillhör skara av person som anser att Sverige har sämst sjukvård av alla i-länder. Vi har en sjukvård och därtill en äldreomsorg som behöver haverikommissioner. Jag fick denna uppfattning för flera år sedan och sedan dess har den blivit mer uppenbar. Jag hade önskat det vore tvärtom. Så om man är gammal, låt säga 70+, så är det hög tid att lämna Sverige.

   Den äldreomsorg vi idag har består av att olika omsorgsföretag vars personal administrerar enorma mängder skadliga läkemedel vars sammansättning ger allvarliga biverkningar, egna sjukdomar och en säkrad förtidig död. Mitt råd är att åka till och stanna i tex Portugal om man vill ha bättre sjukvård och korta vårdköer.

   Exakt hur äldreomsorgen för svenskar i Portugal fungerar vet jag inte, men den kan inte vara sämre än den läkemedelsförgiftning som man garanteras i Sverige.

   “Trixande” tycker jag alla svenskar som betalt skatt i hela sitt liv har en rättighet till. Det stora trixandet står Staten, kommunerna och politikerna för. De har trixat med de snälla, ängsliga och duktiga svenskarna i generationer och det är dags att vi trixar oss ur deras garn för att få värdiga och friska liv både som unga och gamla.

  • Torsten! Jag måste kommentera det du skriver. Om man betalat full skatt i 48 år till Sverige och flyttar t.ex till Portugal efter pensionen och vill tillbaks till Sverige låt oss säga efter tio år skulle det vara så förbannat girigt? Har du haft samma reflektion när det gäller icke skattebetalande invandrare som kommer från första dagen och utnyttjar systemet? Vet du också att den som är 65 år och kommer för första gången till Sverige får lika mycket i pension som en fattigpensionär och som jobbat i 45 år och betalat skatt i landet? Har du haft nån tanke om den situationen? Men är du svensk så gäller inte detta. Är du svensk så måste du ha varit i Sverige i minst 40 år för att få full pension. Detta har ni trångsynta inget problem med!! Du är helt enkelt jävligt avundsjuk på dessa pensionärer som har kraft och energi att göra något av sitt liv på gamla dar. Vad svenskar vill är att alla ska vara jämlika. Alla pensionärer ska har det lika jävligt, hemma som utomlands. Det är just där den klassiska svenska avundsjukan kommer in. Du kanske också har en åsikt om dessa som “flyr” krig och lämnar hustru och barn där, men sen dom fått PUT och försörjningsstöd så åker man tillbaks på semester
   till denna “krigszon”. Är det en liknande situation du jämställer svenska pensionärer med när du är orolig att dom ska komma tillbaks och utnyttja “välfärden”. Du är ute och cyklar och du vinglar jävligt mycket.
   Det som pågår i Sverige kan liknas med att man skiter i sina egna barn utan man tar hand om grannens barn istället.

 • Intressanta kommentarer men som alltid är det någon annans fel för svenskarna i allmänhet. Vilka har röstat fram dessa politiker och partier i senaste fyra valen, har deras vallöften till folket blivit verkställda? Det finns bara de röstande folket i Sverige som har ansvaret för den förda politiken. Partierna har numera inga ledare som värnar om Sverige och svenska folket och det lär inte bli bättre efter nästa val. Personröstning och en stark ledare behövs vilket är idag en bristvara i Sverige.

 • Mycket bra artikel med många bra kommentarer utom de som präglas av kulturmarxistiskt tankegods. De senare skribenterna värnar om sina köttben/levebröd.

  Invandrare som sköter sig och jobbar för landets bästa är inget problem. Arbetskraftsinvandring är superbra. Något är snett åt h-e när staten skapar en massa låtsasjobb för de icke anställningsbara. Problemet är alla andra som kommit för att leva på bidrag till politikernas stora förtjusning, vilket inneburit att de fått massor av nya väljare och konsumenter och, inte minst, vilka även verkar störande av den sociala ordningen och den kulturella samsynen om rätt och fel.

  För ett antal decennier så var skattesatsen bra mycket lägre och allt fungerade och det var, i stort sett, frid och fröjd. Med tiden har vi blivit ålagda att betala allt mer i skatt och nya höjningar är att vänta samtidigt som allting verkar gå överstyr. Hade jag bara råd skulle jag också gärna vilja flytta utomlands – gärna till Italien som har bra politiker med rätt inställning och som värnar om sina invånare.

 • Till Abdi och Hasse. Ingen klagar på en fungerade invandring. Men när den är tärande på samhället så deras egen befolkning drabbas måste myndigheter säga ifrån. Och det sker inte i dom politiskt korrekta partierna av rädsla. Och efter år 2005 har den bara varit tärande. Hur ser det ut på fängelserna? Hur ser det ut i kommunerna? 69 kommuner håller på att gå i konkurs just nu efter invandringen som har varit efter 2015.Hur ser det ut med kriminaliteten? gängskjutningar? gängvåldtäkter? bilbränder? Vilka gör dessa? Svensk rättsväsende är utformat för den kriminalitet som har varit förekommande tidigare i Sverige.Vi har inte lagar för hedersmord, barnäktenskap, gängvåldtäkter, terrorism m.m. Detta har inte förkommit i Sverige förut så domstolarna är handfallna. Kommunerna klarar inte av alla socialbidrag, boenden och arbetslöshet. Sanningen är den att dom flesta som kommer har inte utbildning för att klara svensk arbetsmarknad. Det finns inga enkla jobb i Sverige. Det är länge sen skoputsarna försvann. Liberalen Björklund kallade dessa för något år sedan för “40-åriga analfabeter”. Märk väl att jag säger aldrig ALLA men när det börjar bli 80-90 % så kan man använda hela gruppen som måttstock. All denna kollaps ska regeringen åtgärda med skattehöjningar. Du kan ge dessa grupper 1000 miljarder så blir det inte bättre. Det har inte med pengar att göra.Invandringen från Balkankrisen kunde hanteras någorlunda. Kultur en stor bidragande orsak till detta. Dom var europeer som lättare kunde anpassa sig. Invandringen på 50-talet har varit mycket nyttig för Sverige. Men det var människor med i stort sett samma värderingar som svenskar. Men det absoluta ansvaret för denna kris har politikerna. Sen 2006 har det varit politiker som det verkar gått inför att haverera Sverige av rädsla för att bli kallad rasist.
  Man säger att Polen vägrar ta emot invandrare. Polen har tagit emot över 1 miljon ukrainare som jobbar där. Men detta tystas ner i den svenska debatten. Men det verkar vara en attityd i Sverige att om man tagit emot invandrare så menar man muslimer från MENA länderna. Ingenting annat räknas. Portugal kan nämnas att dom har tagit emot också över 1 miljon från Angola och Mozambique sen dom blev fria. Men det fungerar bra och då ser man vad språk, religion, rätt politik, en polis som gör sitt jobb och kultur har stor betydelse. Detta kan inte och vet inte svenska politiker något om.

 • @ Hasse 21 May, 2019 at 17:23
  @ Abdi 21 May, 2019 at 23:59

  Hasse skriver: “Jag har jobbat med rätt många afghanska ungdomar.”

  Jag säger: Om det inte tagits in alla dessa afghanska illegala välfärdsmigranter så hade du sannolikt inte haft ett jobb utan varit bidragsförsörjd utan att behöva jobba. Nu är du bidragsförsörjd och sitter därför i samma båt som dessa illegala välfärdsmigranter. Det är därför av de skälet som du solidariserar dig med dessa illegala afghaner, du vill helt enkelt inte mista din försörjning.

  För den nettobetalande svensken är skillnaden semantisk, det är skattepengar som försörjer dig i båda fallen.

  Apropå den “mytbildning” du refererar till så kan jag glädja dig med att den vilken på allvar försökte göra ett nummer av detta, dvs Erik Ullenhag (L), kandiderar till partiledare för L och kanske du skulle registrera dig som betalande medlem i L. Om nu inte L helt faller ihop och inte får ett enda mandat i EU-parlamentet, men med Erik “myten” Ullenhag vid rodret kan vi nog vara säkra på att L inte klarar riksdagsspärren vid nästa riksdagsval.

  Abdi skriver: “Allt är invandrares fel eller hur?”

  Jag säger: Där har du alldeles rätt, det är absolut inte invandrarnas fel. Det är våra svenska politikers fel att så många släppts in.

  Du skulle inte ha varit här öht om svenska politiker följt den folkliga viljan hos det svenska folket.

  Abdi skriver: “Det finns också många invandrare som betalar skatt till det här jävla kalla och tråkiga landet och bidrar till starkare ekonomi. Men ni korkade svenskar ser bara negativa saker med invandring.”

  Jag säger: Hur många invandrare är nettobetalare under sin tid i Sverige, du säger nämligen att det är “många”. Och varför har du och andra invandrare valt att just komma till Sverige om det nu är så jävla kallt och tråkigt?? Vilket underlag har du för att påstå att svenskar är korkade?? Om svenskarna nu är korkade, och det kan jag delvis hålla med dig om men av helt andra orsaker, så förstår jag inte varför du inte återvänder till ditt ursprungsland.

  Abdi skriver: “Sämre välfärd gäller för alla människor i sverige och inte bara svenskar.”

  Jag säger: Helt rätt att Sverige fått en försämrad välfärd, men det har Sverige fått därför att såna som du kostar landet ca 400 MILJARDER.

  Abdi skriver: “Alltid ska eran korkad hjärna tänka fel om invandrare. Är ni emot invandrare så flytta till grönland där ni passar bättre. Lev med isbjörnar istället med hundar i Sverige.

  Jävla Europas bönder.”

  Jag säger: Trots din bristande svenska språkbehandling så ger detta dig ingen rätt att uppmana svenskar att flytta till Grönland, det är nog du själv som borde pröva att bo på Grönland. Att dessutom kalla de svenska skattebetalarna som betalar kalaset för jävla bönder tyder på att ditt förakt för dina välgörare är djupt. För egen del kan jag säga att du måste vara högutbildad raketforskare med en något förvrängd världsbild.

  Åk hem igen!!!!

 • GULA VÄSTARNA

  Nu är det enkelt att protestera redan nu på söndag i EU-valet, på det enda sättet som politikerna bryr sig om. “Gula västarna” som ställer upp i EU-valet har kunniga och erfarna kandidater som vet vad det handlar om och ett kanonbra helhetsprogram som gynnar vanligt folk som värdesätter trygghet och välfärd (på riktigt) >>> http://folkhemmetsverige.se/2019/05/20/nu-kan-du-i-eu-valet-26-maj-tala-om-for-vara-politiker-att-nu-racker-det/

  Varje röst i EU-valet är viktig för att placera det nya partiet “Gula västarna” på den politiska kartan – ett första steg mot riksdagsvalet 2022. Läs programmet och fundera på hur många punkter som “ditt parti” uppfyller.

  Varför rösta på det minst dåliga partiet – nu när det finns ett kanonbra alternativ som utmanar på alla fronter?

 • Babla bara om invandring. Allt är invandrares fel eller hur? Anledningen att sverige blir ett sämre land beror på svenskarna som är en korkat samhälle.

  Det finns också många invandrare som betalar skatt till det här jävla kalla och tråkiga landet och bidrar till starkare ekonomi. Men ni korkade svenskar ser bara negativa saker med invandring.

  Sämre välfärd gäller för alla människor i sverige och inte bara svenskar.

  Alltid ska eran korkad hjärna tänka fel om invandrare. Är ni emot invandrare så flytta till grönland där ni passar bättre. Lev med isbjörnar istället med hundar i Sverige.

  Jävla Europas bönder.

  • Om du är så missnöjd med Sverige så förstår jag inte varför du stannar kvar i Sverige. Jag tycker att du ska flytta hem till ditt eget land, jag vill inte ha sådana som dej här. Hej då!

   • Säger det samma till ha som har skrivet denna smörjan! Om han ville flytta till Portogal, så sluta klaga på Sverige. Från början hade han en mening med artickeln, men som vanlig SD smörja så spårade det ut fullständigt i slutet

 • Jag fick detta intressanta tips om SINK via Facebook, Sparsamskatt.se skriver:

  “Om du pensionerar dig utomlands och ”klipper alla band” med Sverige så kommer skatten på din pension normalt sett att bli mycket lägre. Det finns nämligen en speciell skatt i Sverige för personer som bor utomlands, s k SINK-skatt, som är 25 % (höjd från 20 % till 25 % med start 1 januari 2018). Kravet är att du saknar väsentlig anknytning och alltså ”klipper alla band” till Sverige.”

  https://www.sparsamskatt.se/skatt-och-juridik/skattesystem

 • #Hasse 21 May, 2019 at 17:23
  Bara helt kort.
  Mycket svammel utan att peka på någon fakta.
  Skall man tillrätta visa något kan det vara bra att komplettera “Du har fel!” med några vettiga data.

  Kan bara efter 40 år i skolan och mycket arbete med denna grupp du talar om säga. Du har fel!

  Men massor av afghanättade kommer hit ifrån Iran efter flera års pluggande och dom är inte
  analfabeter, inte heller afghaner om man ser till var dom tillbringat merpartenav sin levnad.
  Ibland, inte sällan, är dom också födda i Iran. Att kalla dessa flyktingar som tryggt levt på
  iranska välfärdssystemet är inte heller särskilt klokt.

  “mytbildning kring tandvård” kan du enkelt själv kontrollera.
  Det mesta omfattas av “sådant som inte kan anstå” vilket varken du eller jag omfattas av.
  Jag förmodar att du är vuxen genom ditt alias, men jag kan ha fel.

  Så lägg ner denna diskussionen o ta den på plats den hör hemma.

 • Fattig och rik har givetvis olika åsikter om höga proggressiva
  skatter.

  Däremot så är nog fattig och rik rörande eniga i samhällsnytta för skattemedlen.

  …men folket röstar märkligt nog för de åtta EU-vurmande partierna, som skapar bristerna, medan Swexit-alternativen oftast inte inser att de måste valsamverka sig över 4% för att folk ska rösta på dem.

  Jag bryr mig inte vilken politisk färg du har. Starta nya valsamverkande partier, Gott Folk! Jag menar det!

 • Tack Bo Persson för ditt inlägg – du har så rätt i allt du skriver. Själv drabbas jag av fru Anderssons och hennes vidriga skattepolitik. Som (fattig) pensionär betalar jag ca 17% på min allmänna pension och 30% på min tjänstepension. På en liten pension som jag får från Danmark vill Sverige att den inkomsten ska med i min skattedeklaration och då blir det hela 35% på min danske pension trots jag redan har betalt skatt på pensionen i Danmark. Fru Andersson bedriver ingen seriös och värdig skattepolitik utan håller på med ren plundring – stöld tycker jag …

 • Så jävla less på alla som visar sitt missnöje genom att peka vilt överallt utan att förstå rotorsaken till varför samhället ser ut som det gör.
  Syftar inte till artikeln utan även kommentarerna.

  För övrigt väldigt bra blogg, men Lars se till att åtgärda detta nu så strålkastarljuset riktas mot rätt problemställningar.

  Bo,
  Tack men vad du tycker dina skattepengar skall gå till är helt irrelevant för frågeställningen till så pass grad att denna artikel medvetet eller omedvetet är direkt vilseledande.

 • Ja det är givetvis helt verklighetsfrånvarande, men vem är förvånad när det gäller den totalitära staten Sverige? Allt förvanskas. Lögnen är ledordet.

  • Jenny Madestam är en vänsteraktivist som SVT brukar anlita. Och kommer man från Södertörns högskola då får man vara beredd på allt. Sveriges ekonomi går inte bra om man räknar per capita. Då är vi sist i Europa.
   Och man ska räkna per capita och inte på total tillväxt där befolkningsökningen är med. Men detta trix kör regeringen med för att få upp tillväxtsiffrorna.

 • [Var god vårda ditt språk! / NewsVoice]

  Vilket enögt och rasistiskt dravel.

  Jag har jobbat med rätt många afghanska ungdomar. Att de skulle vara analfabeter är ren lögn. Dessutom – trots uppenbara språkliga hinder (främst med engelskan, inte svenskan) har de genomsnittligt jobbat bra mycket hårdare i skolan än sina svenska kamrater.

  Lägg därtill sedvanlig [raderat ord] mytbildning kring tandvård (gäller bara akut tandvård och innebär ofta utdragning snarare än lagning), att “all forskning” säger att invandring enbart är en belastning (det säger “all forskning” inte alls) och ökande brottslighet (som totalt sett inte alls ökar).

  Men visst, stanna du i Portugal. Ju fler svenska [raderat ord] som flyttar dit, till Thailand eller andra paradis desto bättre blir Sverige att leva i.

  • Ja det passar bra om du stannar i Sverige sen alla svenskar flyttat för då får du användning av din låga IQ
   tillsammans med likasinnade. Lev du med sådana som är jämbördiga med dig. Är det på svenska HBV hem du jobbat eftersom du känner till afghaner? Jag tror inte att dom har haft nån nytta av dig i Afghanistan.
   Är det på HBV hem du jobbat så har vi precis läst vad som försiggår där. Du blir nog i Sverige för jag tror inte du är kapabel att köpa en flygbiljett. Sen en ekonomikurs för dig. Att dra ut en tand för en svensk kostar omkring 1000 kr. Det är mer än 50 kr. Har jag räknat rätt?

  • Typiskt svar från en individ som själv känar pengar på invandringen. De blir fler och fler ju fler så länge massinvasionen pågår. Dessa individer kallas “Landsförrädare”!

 • Bra artikel. Kommer svensken först att reagera när de själv blir drabbat, för nu med den kungliga svenska avundsjukan är det rimlig att de som har flytt skall blöda.

 • Tack Bo för en alldeles lysande artikel, de saker du berör är så många och så viktiga att de egentligen vore värda en artikel vardera.

  Jag tänker då bla på den totala kostnaden för invandringen som uppgår till astronomiska 400 MILJARDER varje år, kostnader som inte går att koppla till några intäkter öht. Ur minnet (kan ha fel) så är detta ca 1/3 av den totala svenska BNP siffran.

  Om vi istället för det pågående vansinnet kunnat sänka skattetrycket med motsvarande belopp så kanske några av våra äldre kunnat få en värdig äldrevård, det ju trots allt dessa människor som grundlagt det välstånd som nu snabbt urholkats så till den grad att Sveriges kronkurs på kort tid tappat mellan 25-30 % gentemot andra valutor.

  Men det är ju omvärldens bristande förtroende för Sverige som nation som avspeglas i den allt sämre kronkursen, huvudorsaken till omvärldens bristande förtroende stavas massinvasionsvansinnet som ständigt kräver mer pengar.

  Vare sig regeringen, oppositionen eller riksbanken tycks dock bry sig, näringslivet med stor export jublar och tjänar massor med pengar. Det är rejäl svensk sossepolitik och som fortfarande ca 25 % av väljarna röstar på.

  Med en så pass kraftigt försämrad kronkurs så närmar sig Sverige konkursens brant och när det väl smäller så kommer det att smälla rejält. Det kommer att bli den genomsnittlige svensken med höga bostadslån som först kommer att få ta smällen, och bo måste ju de flesta. Bankerna kommer då i kris och om jag förstått Lars Bern rätt så har bankerna numera rätt att ta sina kunders banktillgodohavanden om de anser att detta blir nödvändigt, lånen som bankkunden har gentemot banken skrivs däremot inte av. Något som gör låntagaren livegen och tvingad att bo kvar i Sverige, dvs en mycket sofistikerad modell för att låsa in svenskarna i sitt eget land.

  Högmod går före fall sägs det ju, att få politiker och erkänna sina tillkortakommanden betr bla massinvasionen är lika troligt som att den aspergerdrabbade Klimat Greta kan gå på vattnet.

  Det pratas mycket om den fria rörligheten och många politiker sjunger dess lov, men det gäller som sagt bara i den ena riktningen. Dvs de islamska analfabeter vilka söker sig till det svenska smörgåsbordets alla läckerheter, finansierat av svenska skattebetalare, de skall minsann inte behöva bidra till Sveriges välstånd. Men ve den svensk vilken tar sitt pick och pack för att lämna det sjunkande skeppet, de stackarna skall minsann veta sin plats enligt finansminister Maktalena Andersson.

  Många ursprungssvenskar är så djupt hjärntvättade att de tycks tro att Sverige är paradiset på jorden och att landets samlade ekonomiska läge är jättestarkt, dvs de har gått på politikernas väl omhuldade myt om Sveriges förträffliga statsfinanser.

  Med en sprängfylld bostadslånebubbla, en kommunal sektor som redan nu är konkursmässig pga överbelåning och en skenande kostnadsutveckling för massinvasionen så blir det svårt och se att något annat än ett statsfinansiellt sammanbrott står för dörren.

  Skattetrycket kommer i vart fall att behöva höjas till någonstans kring 40:- i genomsnittlig kommunal/landstingsskatt. Lägger vi därtill en höjd statsskatt så att alla betalar 30:- per intjänad hundralapp (en med 30 % devalverad hundralapp) i statlig skatt så har vi plötsligt ett skattetryck på omkring 70% för en bedövande majoritet av svenskar.

  Även om dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Portugal så småningom (2023) leder till att tjänstepensioner från privata anställningar inte undgår beskattning så är 25 % SINK beskattning bättre än 70 % i skatt som de vilka inte väljer att flytta ut har att se fram emot.

  Finns det något annat val än att flytta ut från det svenska pågående vansinnet!!!!!

  • Klockrent skrivet! Jag och min familj flyttade från Sverige för snart ett år sen då vi helt enkelt inte stod ut längre. Vi bor nu i Portugal och stortrivs. Sverige är kört.

 • Sanningen är att redan innan skatteavtalet med Portugal är det många svenska pensionärer som inte har råd att flytta utomlands. Socialdemokraternas välfärdsstat har gjort oss livegna.
  Undersåtefieringen pågår oförminskat!

 • Synnerligen relevant frågeställning i en jättebra artikel.

  Tyvärr har hjärntvätten av svenskarna gjort att det orimligt höga skattetrycket successivt har normaliserats, med påföljden att alltför få idag ställer sig frågan vad vi får för vår skyhöga skatt. De flesta saknar helt enkelt referenser.

  Som ytterligare en effekt kan man säga att en majoritet av folket blivit fördummade. Ett faktum som politiker och andra makthavare flitigt utnyttjar för egen vinnings skull.

  Tyvärr är jag pessimist. Fördumningen är så djupt rotad att jag har svårt att se hur den skall kunna hävas.

  Då återstår att lämna det sjunkande skeppet, såsom artikelförfattaren och många andra gjort.

  Grattis Bo, insiktsfullt!

  • Det var annat ljud i skällan 2013 när Eritrea ville ta 2% i skatt av det eritrianer tjänade i Sverige. Politiker och media skrek rakt ut. Nu vill Magdalena Andersson göra likadant och då är det tyst. Men hon tar det ett steg ytterligare.Hon vill ha 25 %.

 • När skall svenska folket inse att det är något fundamentalt fel att när vi inte kan bo i vårt Sverige för att socialisterna stjäl våra tillgångar och andra rättigheter?

 • Tack för en ärligt uppfriskande artikel!
  Magdalena Anderssons skattepolitik: Hur mycket pengar har Du, när och var kan vi komma och hämta dem?
  Att bevara den humanitära stormakten kostar, liksom upprätthållandet av det lika värdet. Det ger skjuts åt karriären för dagens värdegrunds-och genusindränkta politiker.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *