Vilken jävla välfärd ska vi portugalsvenskar betala skatt för?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Bo Persson och Magdalena Andersson
Bo Persson och Magdalena Andersson
Bo Persson (selfie) och Magdalena Andersson (Pressfoto: Kristian Pohl för Regeringskansliet).

DEBATT. Sverige och Portugal har kommit överens om nya skattelagar för de svenskar som lämnat hemlandet. Det gäller privat tjänstepension, en pension som du fått från företaget du jobbar på. Den har egentligen inte något med Staten att göra. Jag tror finansminister Magdalena Anderssons drivkraft är avundsjuka mot de pensionärer som haft förmåga och intelligens att lämna fattigdomen i Sverige för att skapa sig ett bättre liv på gamla dar.

Text: Bo Persson, Portugal

Jag skriver av egen erfarenhet. Det är inte skatterna i första hand det handlar om utan att komma bort från ett land som har blivit extremt och sjukt på många sätt. Magdalena Andersson sa i en intervju att svenskarna bara stannar i Portugal 5 år för att komma ifrån skatten på tjänstepensionen för att sedan vilja komma hem igen till välfärden. Vilken jävla välfärd? Cancerköer på 10 månader, bostadsköer på 30 år, tandvårdsköer på 8 år.

Min egen då 12- åriga dotter (2016) fick vänta i 5 månader för att komma till en läkare som kunde titta på en misstänkt knöl på benet. Det visade sig senare var en mycket aggressiv cancer. Då hade jag och min fru länge kämpat för att en läkare skulle titta på hennes ben. Är det detta Magdalena Andersson tror att vi utlandssvenskar längtar till?

Jag tror ingen har något emot att betala skatt om det går till något som vi kan få tillbaka från samhällets kassa, men kontraktet är brutet av samhället och politikerna för många år sen. Om vanliga människor tänkte efter lite över vad de får för skattepengarna hade det kanske bullrat mer i samhället. Leif Östlings kommentar ”va fan får jag för pengarna” skulle nog alla skattebetalare ställa sig.

ArcanumSkolan 2024

Se video med Östling: Leif Östling har rätt att fråga – “Vad fan får jag för pengarna?”

Men många skattebetalare lever kvar i en tid för 40-50 år sen när man sa att ”ja, men vi får ju en hel del gratis”.

Inget är gratis.

Många säger att Sverige har gratis sjukvård, gratis skola, etc. Av din årliga skatt går ungefär 60,000 kr bara till sjukvården, men du måste ändå lägga en patientavgift varje gång du ska besöka en läkare. Sverige har världens högsta skatter, men inte världens bästa vård och service.

Här är några saker som jag inte tycker att mina skattepengar ska gå till:

Invandringen kostar uppskattningsvis 400 miljarder om året för staten och kommunerna men all forskning och rapporter säger att det enbart är en kostnad. Man får inget tillbaka. Att det handlar om raketforskare, ingenjörer  och ett kompetensregn är bara lögner. Uppenbart så eftersom man inte vill räkna på det från regerings sida. Man räknar på allt i samhället men inte på detta. Det finns omkring 70,000 somalier i Sverige och 68,000 av dessa går på livslånga bidrag (skattepengar). Gymnasielagen för främst 10,000 illegala afghaner kostar omkring tio miljarder. Nu visar en undersökning att de kommer inte att klara detta eftersom de flesta är analfabeter. En insatt i frågan sa att en svensk sjuåring hade större chans att klara detta och allt fler av dessa blir nu anhållna för olika brott.

Sen har illegala invandrare rätt till sociala bidrag, gratis tandvård (50 kr för en tandlagning), gratis sjukvård och gratis medicin. Skattebetalarna stödjer utan ett medgivande ett tjugotal islamiska intresseorganisationer. Varför det? Sedan alla dessa skattefinansierade idiotiska projekt för integration såsom kamelcentret i Göteborg, bäversafari mm. Sedan har vi skattefinansierade utbildningar på högskolor om genus och normkritik. Helt utan vetenskaplig substans.

Olika feministiska vänsterprojekt kostar hundratals miljoner av skattepengar årligen. En skattefinansierad statlig kommunist-TV som skulle göra STASI avundsjukt.

Vi har en polis som kostar tiotals miljarder kr om året i skattepengar och som är totalt paralyserad och tandlös. De kommer inte om medborgarna ringer. Vi har kriminaliteten och alla fängelsekunder (många migranter) som ska betalas med skattepengar, en kriminalitet och utgift som till stor del beror på politikernas och polisens beröringsskräck för brottslingarnas etnicitet.

En enda gängskjutning kostar samhället omkring 20 miljoner i skattepengar. Denna importerade brottslighet kostar fångvården, domstolarna, advokater, åklagare och rättsväsendet enorma summor av skattepengar.

Du som tycker att jag har fel ska så klart stanna kvar i Sverige och betala all denna skatt. Jag har kommit till insikt att den övervägande delen av den skatt jag betalar går till saker som skulle kunna åtgärdas med rätt politik och därmed skulle det bli trevligare att betala denna skatt. Därför har jag flyttat till Portugal och kommer inte tillbaka till Sverige för att utnyttja någon ”välfärd”. Har man en självbevarelsedrift så finansierar man inte sin egen undergång.

Text: Bo Persson, Portugal

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq