Lars Bern: Beslutet att stänga SwebbTV kan ha stött på patrull i Youtubes ledning

15
Mikael Willgert och Lars Bern 19 maj 2019. Foto: SwebbTV.se
Mikael Willgert och Lars Bern 19 maj 2019. Foto: SwebbTV.se

Youtube beslöt idag att åter öppna SwebbTV:s kanal på Youtube. Mikael Willgert på SwebbTV skriver: “Avbrottet har visat hur sårbara vi är och hur viktigt det är att utforska alternativa lösningar, där vi inte är i händerna på olika intressen. Därför kommer arbetet för att finna alternativ fortsätta”. Lars Bern kommenterar nedan.

Text: Lars Bern, artikeln har tidigare publicerats på Antropcene

Av allt att döma har beslutet att stänga ner SwebbTV:s konto stött på patrull högre upp i Youtubes ledning. Det behövs tunga skäl för att helt stänga ner ett konto med en så omfattande trafik som SwebbTV:s. Tydligen finns det folk i Youtubes ledning som är mindre lyhörda för svenska politiska påtryckningar. Den opinionsstorm på sociala medier som nedstängningen orsakade var nog inte väntad.

Det inträffade är dock en varningsklocka som visar hur sårbart SwebbTV är, vilket föranleder att Mikael Willgert ser över formerna för den fortsatta granskningen av makthavarna i lilla Sverige. Med etablerade medier som likt SVT, SR, SvD, DN, Sydsvenskan m.fl. som helt gett upp sin roll som maktens granskare är SwebbTV nödvändigt för att hålla den öppna debatten igång och säkra människors frihet att yttra sig, även om det skapar obehag inom den politiska adel som dominerar vårt politiska liv.

Att nedstängningen haft politiska orsaker är jag helt övertygad om. Jag drar mig tillminnes hur en av landets ledande politiker för några år sedan ogenerat övade påtryckningar på en betygsnämnd vid en doktorsdisputation för att stoppa en forskare som kritiskt granskat bl.a. klimatpolitiken.

Vi får inte förtröttas i att dagligen försvara vår yttrande- och åsiktsfrihet i det dysfunktionella samhälle vi lever i idag.

Text: Lars Bern

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
10 augusti 2019 kl 11:10

Är det inte en smula paradoxalt att Youtube och Google anklagas för censur, samtidigt som dessa informationsinfrastrukturplattformer (långt ord) är världen genom tiderna mest spridda teknik för opposition? I det perspektivet har Google och Youtube betytt mest för all opposition genom hela historien. Är det då inte ett hjältedåd av dem att öppna upp för bland andra Swebbtv igen? I det perspektivet borde vi stötta Google att motverka olika regeringar klåfingrighet. Alltså göra dem till våra vänner, inte fiender. Om en majoritet av alla kanaler på Youtube innehåller kritik av makten, så är ju vi deras största kunder.

Snylthammaren
Snylthammaren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
10 augusti 2019 kl 11:36

Nja… det låter naivt 😉 “stötta google”…
Internet med tillbehör är inte till för att ge folk det naturliga livet… utan finns till för att “andra krafter” ska inter-NÄTA oss som fångst.

Anders
Anders
Gäst
Reply to  Snylthammaren
10 augusti 2019 kl 13:38

Typ djuphavs-trolla fett on the InterNET.

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  Snylthammaren
10 augusti 2019 kl 14:57

Håller med. Vi ska naturligtvis inte stötta utan störta Google. Google är ingen vän utan utgör ett stort hot mot oss genom sin transhumanistiska agenda och som vet alltför mycket om oss och våra vanor.

Erik Forsman
Reply to  Birgitta
10 augusti 2019 kl 18:05

Men samtidigt betytt så mycket för att alla oppositionella tankar har sprits i den uträckning som faktisk sett… Även om Google är skurken, är dem även garanten. Det är i min bok paradoxalt.

Snylthammaren
Snylthammaren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
10 augusti 2019 kl 19:48

Om oppositionella tankar spridits, vem/vilka gagnas i slutänden av det?

Du känner kanske till den befrägliga kampanjen kommunistpartiet hade i Kina? “Låt hundra blommor blomma…”, man skulle få tala om vad man tyckte… sedan slog fällan igen, och tortyr och död blev ens lott. Läs det gärna. För på en “nivå” är det vad Partiet gör med oss alla.

https://epochtimes.se/sjatte-kommentaren-om-det-kinesiska-kommunistpartiet-forstorelse-av-traditionell-kultur

Maria Jönsson
Maria Jönsson
Gäst
9 augusti 2019 kl 18:01

Svensk media anklagar andra länders media för censur och maktkontroll. Men titta de är likadana själva.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
9 augusti 2019 kl 09:36

Aktivister i rättsväsendet drev på HMF-anmälan mot partiledare:
https://samnytt.se/aktivister-i-rattsvasendet-drev-pa-hmf-anmalan-mot-partiledare/
Socialisten och förrädaren Palme visste vad han gjorde när han avskaffade tjänstemannaansvaret. Det är inte bland helgonen i toppen vi finner människoplågarna. Det kan lika gärna vara min granne. DDR går igen!!!

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
9 augusti 2019 kl 05:31

Politiker är obildade, enfaldiga, förslagna, egennyttiga och saknar därmed förmågan att betrakta ett önskat beslut ur flera perspektiv, liksom förmågan att tänka i flera steg. Ledningen för Google/Youtube är av en helt annan kaliber, så din analys är sannoligt helt riktig. De inser att cencur i en förmodad demokrati och rättsstat självdiskrediterar sig gravt inför öppen ridå. G/Y kan se prislappen för detta över tid, medan politiker endast kan omfatta “här och nu”.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
8 augusti 2019 kl 18:11

Stora agenda-bläckfisken ger sig på lilla agenda-bläckfisken som börjat växa oroväckande mycket. Lilla bläckfisken ber om nåd av stora bläckfisken och visar strupen.

Vilka krav som ställs av stora bläckfisken, för att befria och promota lilla bläckfisken, är hittills okänt, eller är det enbart ett spel av bläckfiskarna gemensamt mot folket?

Jag misstänker att globalkapitalister och nationalkapitalister visserligen är oeniga om hur världen skall slukas, men att den ska slukas av bläckfiskar tycks de vara rörande eniga om. Bläckfiskarna är eniga om platt skatt för de rike och censur, mörkning och utmobbning av människor med annan politisk agenda än den råkapitalistiska.

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
8 augusti 2019 kl 17:39

Som Lars Bern också påpekar är att Google/YouTube är opålitliga att ha affärsrelationer med.

En egen plattform borde nog vara det bästa. Jag tänker att alla som har liknande program, program som inte makten gillar skulle kunna slå sig ihop och driva servrar tillsammans.

JohanTrump
JohanTrump
Gäst
8 augusti 2019 kl 16:12

Viktigt att notera är hur nedstängningen av Swebbtv utan en varning el anmärkning på innehåll, visar tydligt hur globalisteliten via sina techföretag utövar sin oinskränkta makt att stoppa allt innehåll som kan avslöja sanningen eller på annat sätt påverka eller motarbeta deras agenda som skall bestämma vad folket ska få veta, hur man ska tänka och tycka, vad som är rätt och fel, vilka lögner som skall vara sanning och vilka sanningar som skall vara lögner. Det är av högsta vikt att alla som vill förmedla sanningen snarast hittar alternativa vägar som inte kontrolleras eller styrs av den globalistiska destruktiva agendan.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
8 augusti 2019 kl 16:08

Just nu känns det “tryggt” att få nyheter serverade från Swebbtv…utomordentligt bra tips från Dig Ulf Bittner.

Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
8 augusti 2019 kl 13:10

Skönt om sans och måtta segrar. Får se hur länge det varar.

Ulf Bittner
Gäst
7 augusti 2019 kl 23:43

KAN VARA AV SÄRSKILT INTRESSE

2019-08-07

Fjärde statsmakten nr 15 med Lars Bern.om politiker som har blivit situationens fångar.
https://www.youtube.com/watch?v=-6hCrn4D3WQ&feature=youtu.be