Lars Bern: Beslutet att stänga SwebbTV kan ha stött på patrull i Youtubes ledning

publicerad 7 augusti 2019
- Lars Bern
Mikael Willgert och Lars Bern 19 maj 2019. Foto: SwebbTV.se
Mikael Willgert och Lars Bern 19 maj 2019. Foto: SwebbTV.se
Mikael Willgert och Lars Bern 19 maj 2019. Foto: SwebbTV.se

Youtube beslöt idag att åter öppna SwebbTV:s kanal på Youtube. Mikael Willgert på SwebbTV skriver: “Avbrottet har visat hur sårbara vi är och hur viktigt det är att utforska alternativa lösningar, där vi inte är i händerna på olika intressen. Därför kommer arbetet för att finna alternativ fortsätta”. Lars Bern kommenterar nedan.

Text: Lars Bern, artikeln har tidigare publicerats på Antropcene

Av allt att döma har beslutet att stänga ner SwebbTV:s konto stött på patrull högre upp i Youtubes ledning. Det behövs tunga skäl för att helt stänga ner ett konto med en så omfattande trafik som SwebbTV:s. Tydligen finns det folk i Youtubes ledning som är mindre lyhörda för svenska politiska påtryckningar. Den opinionsstorm på sociala medier som nedstängningen orsakade var nog inte väntad.

Det inträffade är dock en varningsklocka som visar hur sårbart SwebbTV är, vilket föranleder att Mikael Willgert ser över formerna för den fortsatta granskningen av makthavarna i lilla Sverige. Med etablerade medier som likt SVT, SR, SvD, DN, Sydsvenskan m.fl. som helt gett upp sin roll som maktens granskare är SwebbTV nödvändigt för att hålla den öppna debatten igång och säkra människors frihet att yttra sig, även om det skapar obehag inom den politiska adel som dominerar vårt politiska liv.

Att nedstängningen haft politiska orsaker är jag helt övertygad om. Jag drar mig tillminnes hur en av landets ledande politiker för några år sedan ogenerat övade påtryckningar på en betygsnämnd vid en doktorsdisputation för att stoppa en forskare som kritiskt granskat bl.a. klimatpolitiken.

Vi får inte förtröttas i att dagligen försvara vår yttrande- och åsiktsfrihet i det dysfunktionella samhälle vi lever i idag.

Text: Lars Bern

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: SwebbTV
 • Är det inte en smula paradoxalt att Youtube och Google anklagas för censur, samtidigt som dessa informationsinfrastrukturplattformer (långt ord) är världen genom tiderna mest spridda teknik för opposition? I det perspektivet har Google och Youtube betytt mest för all opposition genom hela historien. Är det då inte ett hjältedåd av dem att öppna upp för bland andra Swebbtv igen? I det perspektivet borde vi stötta Google att motverka olika regeringar klåfingrighet. Alltså göra dem till våra vänner, inte fiender. Om en majoritet av alla kanaler på Youtube innehåller kritik av makten, så är ju vi deras största kunder.

  • Nja… det låter naivt 😉 “stötta google”…
   Internet med tillbehör är inte till för att ge folk det naturliga livet… utan finns till för att “andra krafter” ska inter-NÄTA oss som fångst.

 • Svensk media anklagar andra länders media för censur och maktkontroll. Men titta de är likadana själva.

 • Politiker är obildade, enfaldiga, förslagna, egennyttiga och saknar därmed förmågan att betrakta ett önskat beslut ur flera perspektiv, liksom förmågan att tänka i flera steg. Ledningen för Google/Youtube är av en helt annan kaliber, så din analys är sannoligt helt riktig. De inser att cencur i en förmodad demokrati och rättsstat självdiskrediterar sig gravt inför öppen ridå. G/Y kan se prislappen för detta över tid, medan politiker endast kan omfatta “här och nu”.

 • Stora agenda-bläckfisken ger sig på lilla agenda-bläckfisken som börjat växa oroväckande mycket. Lilla bläckfisken ber om nåd av stora bläckfisken och visar strupen.

  Vilka krav som ställs av stora bläckfisken, för att befria och promota lilla bläckfisken, är hittills okänt, eller är det enbart ett spel av bläckfiskarna gemensamt mot folket?

  Jag misstänker att globalkapitalister och nationalkapitalister visserligen är oeniga om hur världen skall slukas, men att den ska slukas av bläckfiskar tycks de vara rörande eniga om. Bläckfiskarna är eniga om platt skatt för de rike och censur, mörkning och utmobbning av människor med annan politisk agenda än den råkapitalistiska.

 • Som Lars Bern också påpekar är att Google/YouTube är opålitliga att ha affärsrelationer med.

  En egen plattform borde nog vara det bästa. Jag tänker att alla som har liknande program, program som inte makten gillar skulle kunna slå sig ihop och driva servrar tillsammans.

 • Viktigt att notera är hur nedstängningen av Swebbtv utan en varning el anmärkning på innehåll, visar tydligt hur globalisteliten via sina techföretag utövar sin oinskränkta makt att stoppa allt innehåll som kan avslöja sanningen eller på annat sätt påverka eller motarbeta deras agenda som skall bestämma vad folket ska få veta, hur man ska tänka och tycka, vad som är rätt och fel, vilka lögner som skall vara sanning och vilka sanningar som skall vara lögner. Det är av högsta vikt att alla som vill förmedla sanningen snarast hittar alternativa vägar som inte kontrolleras eller styrs av den globalistiska destruktiva agendan.

 • Just nu känns det “tryggt” att få nyheter serverade från Swebbtv…utomordentligt bra tips från Dig Ulf Bittner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *