Mats Reimer kallar pionjärer inom cancerforskning för bedragare

Publicerad

Författare

Ämne

REPLIK. Denna replik skriven av Ingemar Ljungqvist är ett svar på barnläkaren Mats Reimers debattartikel “Ni backar en bedragare” i Uppsala Nya Tidning. Ljungqvists replik refuserades av UNT. Den publiceras därför i NewsVoice så att allmänheten får insyn i vad UNT inte vill publicera. Reimers artikel var i sin tur en replik på debattartikeln: “Ett modernt justitiemord” i UNT.

Text: Ingemar Ljungqvist, AlmaNova.eu

De första som bröt tystnaden runt Susanne Johansson och hennes CET-metod var faktiskt AlmaNova.eu i julinumret med artikeln: “Laserterapeut i fängelse – räddade liv”. Sedan följde  en debattartikel i UNT, med rubriken “Ett modernt Justitiemord”, den 7/8 undertecknad av Nina Rehqvist Ahlberg, Stefan Csillag, Hans de Geer, Bertil Villard och Göran Nyström.

Nu ligger den också i sin helhet på Lars Berns blogg, men först hade den artikeln varit refuserad av flera MSM, bland annat Bonnierpressen som nöjt sig med att referera de tidigare rättegångarna utan tillstymmelse till egen journalistik.

I ett svar till denna debattartikel i Uppsala Nya Tidning den 14/8 2019 dömer skribenten och barnläkaren Mats Reimer, Mölnlycke ut laserterapeuten och innovatören Susanne Johansson, Stockholm (numera Rimgsjöns fängelse) som bedragerska. Reimer gör detta sedan två mycket tvivelaktiga rättegångar i Tingsrätt och Högsta domstol dömt Susanne till 2,5 års fängelse.

För övrigt var Tingsrätten samma rättsinstans som frikände Paolo Macchiarini för medverkan till annans död.

Rockefeller-modellen

Därmed har Matts Reimer rent objektivt sällat sig till den av Rockefeller/Morgan alltsedan 1910 proklamerade ekonomiska modell som gäller för svåra kroniska sjukdomar.


I den modellen skall all utbildning, forskning etcetera inriktas på att ett patenterbart piller som ska sättas in mot ett givet symtom, för en given diagnos så att patienten upplever en tillfällig lindring. Patienten får däremot inte bli frisk, då försvinner ju marknaden. Likadant får man inte söka ett verkligt ursprung till sjukdomarnas orsak, för då upphör den lukrativa forskningen runt sjukdomar som cancer, Alzheimer, diabetes etc.


Fungerande alternativa metoder ska utrotas

För att Rockefeller-modellen ska fungera fullt ut måste också icke patenterbara hjälpmedel som medicinalörter, dieter, ortomolekylär medicin, homeopati, manuella behandlingar som healing, lymfmassage, naprapati, osteopati och inte minst att använda sig av kvantfysikens sentida landvinningar såsom Scenar, Rayon-X, SCIO, Introspect, medicinsk laser och Bicom mfl dömas ut som kvacksalveri och förpassas bort från de tillåtna terapierna.

Mats Reimer, frågan till dig är alltså solklar efter mängder av debattinlägg från din sida. Vill du verkligen att den svenska skolmedicinska modellen fortsatt ska domineras av intressen där man främst ser patienten som en marknad för Big Pharmas insatser, där patienten låses fast i sin kroniska sjukdom? Patienten får ju varken dö eller bli frisk. I den modellen måste alla andra alternativ förhindras, alternativ som skulle kunna göra att sjukdomarnas gåta löses. I fråga om exempelvis cancer betyder det ett status quo.  I din debattartikel har du ju ensidigt dömt ut Susanne Johansson – och hennes försvarare.

Pionjärerna som grindvakterna försökt tysta

Susanne Johansson. Foto: Almanova.eu (tillhandahållet av Ingemar LÖjungqvist, AlmaNova)
Susanne Johansson. Foto: Almanova.eu (tillhandahållet av Ingemar Ljungqvist, AlmaNova)

I Sverige har vi under 1900-talet sett ett antal pionjärer som gått emot den modellen: veterinären Elis Sandberg (Aneby), läkaren Erik Enby (Göteborg), hudterapeuten Susanne Johansson (Stockholm) och på denna sidan millennieskiftet läkaren Annika Dahlqvist (Njurunda). Gemensamt för dessa fyra är att de förföljts av Rockefellers anhängare i vårt land – trots att de uppskattats av sina patienter för att de i mängder av fall lyckats göra sina patienter friska. De har också fått internationell uppskattning.

Elis Sandberg blev med sina färska tymuspreparat en banbrytare vars metoder bildat skola i mellaneuropa. Under sin livstid fick han också fortsatta sin verksamhet i Aneby, men regelverket knäckte ekonomin för hans efterföljare.

Erik Enby var en av fyra svenskar som hedrades med en talarplats vid den första internationella världskongressen i Sydney 1994. Han blev också omnämnd av sommarprataren och regissören Björn Runge den 16 juli i år som den läkare som räddade livet på honom från hans otäcka cancer. Erik Enbys livsverk presenterades också på två universitet i indiska Hyderabad veckan efteråt.

Annika Dahlqvist var en av de svenska läkarna som hårdast och mest enveten slogs för främst de patienter som ådragit sig diabetes och myntade begreppet LCHF. Så sent som i midsommar i år kunde fd cancersjuke Sven-Erik Nordin, Nordanstig komma ut med sin bok ”Och cancern bara försvann”.  I den tackar han Dahlqvist för den väg han valde.

Susanne Johansson kom i april i år till Uppsala där hon gjorde ett undantag när pressen velat intervjua henne. Vi genomförde för AlmaNovas räkning en fyra timmars intervju, där ensamrätten gick till den tidningen. Anna Böhlmark har också i en filmversion på Almanova.eu låtit Susanne Johansson komma till tals.

Mats Reimer – var står du?

Hade Mats Reimer varit grävande journalist – nu är han bara barnläkare – hade han också fått reda på att i kulisserna bakom de juridiska krumbukterna agerar också en amerikansk advokat. Samma advokat som specialbevakade en annan svensk pionjär Håkan Lans i syfte att förhindra att de rättmätiga ska nå en framgång. Storindustrins tillvägagångssätt – mönster, vare sig det gäller att upprätthålla status quo inom cancer eller IT-teknik går igen.

Frågan till dig Mats Reimer, du går helt objektivt Big Pharmas intressen till mötes – är du medveten om det?

Ännu viktigare för oss som vill se att Susanne Johansson i frihet att fortsatt få hjälpa sina patienter är att resa på oss och skapa en opinion. Den resningsansökan som föreligger ska besvaras den 2 september. Då måste vi visa de som fått den politiska makten i vårt land att vi inte tolererar vare sig justitiemord eller att cancerpatienter får dö därför att pionjärer motarbetas.

Text: K. Ingemar Ljungqvist, Doctor of Science (OIUCM) och leg lärare, journalist, UppsalaMer läsning

Bild: Intensivvård. Foto: Wave Break Media Licens: Mostphotos.se

14 misstänka dödsfall av coronavaccin i Sverige – Fallen ökar

0
Läkemedelsverket rapporterar att det inkommit 14 misstänkta dödsfall fram till och med vecka 3 i år. Dödsfallen är relaterade till det kontroversiella mRNA-vaccinet Comirnaty...
Stockholms kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C). Pressfoto: Centerpartiet

Regeringen placerar museum om Förintelsen i Stockholm

0
KULTUR. Regeringen har meddelat att Sveriges museum om Förintelsen kommer förläggas i Stockholm. Kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C) välkomnar beskedet. Sverige behöver ett...
Putin - Foto: Ramil Sitdikov

Vladimir Putin – den enda riktiga Statsman som världen kan uppvisa

1
Vår globala värld kan idag bara uppvisa en internationell Statsman – låt oss bekämpa de krafter som vill störta honom, Vladimir Putin.
Valutahandel i Sverige. Foto: Mayofi Licens: Unsplash

Valutahandel i Sverige 2021 – ökat intresse bland svenskar

0
Valutahandel i Sverige har blivit mycket populärt. Under det senaste årtiondet har vi sett en stor ökning i populariteten tack vare den ökande volatiliteten...
Catherine Austin Fitts

Finansexpert om coronakrisen: Maktelit vill ta ekonomisk kontroll över människors liv

8
 EKONOMI. James Corbett samtalar med Catherine Austin Fitts på temat "unlocking the planet". Austin Fitts är en amerikansk finansexpert som tidigare arbetat för Bush-administrationen....
Bild: Covid-patient. Foto: HH. Licens: Unsplash.com

Studie: Lockdown kostar en miljon liv bara i USA

1
CORONAKRISEN. Forskare från universiteten Duke, Harvard och Johns Hopkins bedömer utgående från befintlig data att nedstängningarna av samhället under den så kallade coronapandemin kommer...
Foto: Philippe Leone. Licens: Unsplash.com

Kan ålderspyramiden ligga bakom skillnaden i coronavirusdödstalen i Norden?

10
ANALYS. Många forskare, debattörer och politiker har förespråkat nedstängning av samhället genom att åberopa de låga dödstalen i de övriga nordiska länderna som har...
Donald Trump och Patrio Party

Patriot Party – Donald Trump har startat ett nytt parti – enligt rykte

3
Rykten har gjort gällande att Donald Trump med sina minst 75 miljoner följare har startat ett nytt politiskt parti i USA. Nu verkar det...
Ingemar Ljungqvisthttp://www.almanova.eu
Ingemar Ljungqvist, journalist från Uppsala. Dr Sc 1999 (OIUCM). Hälsoredaktör för papperstidningen AlmaNova.eu, tidigare chefredaktör och grundare av tidningen 2000-Talets Vetenskap.

17 KOMMENTARER

 1. Det är för bedrövligt med denna mobbing till förmån för vinstintressen. Rimligt vore väl i så fall att patienterna hävdar bedrägeri om de inte blir hjälpta, istället för att skolmedicinska representanter som ofta får gräva ner sina patienter, ägnar sig åt häxjakt. Tack ni som stöttar Susanne med skrivningar – all välgång med resningen!

 2. Jag har hört/fått reda på att det i vissa stater i USA är förbjudet att bota någon från sjukdom.
  Detsamma verkar uppenbarligen gälla i Sverige också.

  Här gäller det för alla Susanne Johanssons patienter som har blivit hjälpta och mobilisera er. Vilka andra kan göra det på ett trovärdigt sätt??

  Personligen har jag väl aldrig känt mig hjälpt av att några symptom på några av mina sjukdomar ha visat sig. Men själva botandet har jag fått sköta själv genom vitaminer och rätt föda, motion osv.

  Se för sjutton till att hjälpa Susanne nu. Skriv brev, maila, twittra, facebook m.m. Hur kul är det att sitta där hon befinner sig nu??

 3. Stor ELOGE till Ingemar Ljungqvist för att ta upp denna — tillika övriga i artikeln nämnda personers — skandalösa dom för Susanne Johansson. Hon borde ju istället piedestaliseras och hyllas för bedriften att ha räddat livet på en medmänniska.

  HUR kan det vara förbjudet och straffbart för en person UTAN läkarutbildning (= ingen medicinsk legitimation) att bota/hela och/eller förbättra hälsan för en sjuk människa?!?

  HUR kan det samtidigt anses vara ”normalt” att en person med ovan synonym åkomma AVLIDER efter ha ”behandlats” enligt gällande ”evidensbaserad praxis” av en person MED läkarutbildning, utan påföljd för den ansvarige ”läkaren”?!?

  Funktionen hos vårt Rättssystem verkar vara lika dysfunktionell som PostNords miserabla posthantering…..

 4. Jag har alltid hyst stor motivlja mot monopol av alla slag. Ända sedan 1800-talet har familjen Rockefellers modus operandi varit att söka skaffa sig monopol. För det infördes stränga lagar i USA i ett försök att förhindra monopol och karteller.
  Det gick väl något så när bra i början. Men i modern tid har försvaret av frihet och fria marknader varit tandlöst.
  Patent är bara en annan variant av monopol. Jag argumenterar alltid att patentinstitutet ska avskaffas.

  • Det var just pga den obalanserade makten som man på biblisk tid tillämpade jubelår, alltså år med jämna mellanrum då monopolspelet nollställdes, skulder skrevs av och man började om på ny kula. “Ni vann” kan vi då tillerkänna Sassons, Peysurs, Rothshilds, Rockefellers och co, “men nu börjar vi om med en clean slate!”

 5. Noterar att “fri press” INTE nödvändigtvis betyder frihet att dementera för de som anklagas av den. Jag tycks mig se orsaken i tidningens politiska inriktning och vilka som kontrollerar den. De bryr sig förmodligen inte om sanningen, men sannolikt enbart om pengarna de kan håva in från de intressenter som lever på dyra dåliga behandlingar.

 6. Jag hade gärna sett att Mats Reimer själv hade svarat här. Till mig hade han mailat två personliga frågor som “retoriskt svar”. Inom vetenskapen är ju en debatt fundamental för kunskapssökandet. Därför ringde jag upp honom: Jag sa att majoriteten av läkare vet inte att de arbetar inom ett Rockefellerskt system som går ut på pengar – inte patientens väl och ve främst. Alltså handlar de efter god tro. Däremot om man är medveten om systemet och fortfarande ser till dess fortlevnad som nummer ett -inte patientens främsta. Då kan man betecknas som elak.

  Detta ville jag ha svar på. Reimers svar – innan han snabbt lägger på :
  “Ett sådant svar vore inte fruktbart. Du är full av konspirationsteorier. Vi befinner oss på olika planeter”. Telefonen läggs på!!
  Ett eventuellt tillrättaläggande av svaret tycker jag Mats Reimer kan göra själv. Varsågod!!

  Dessförinnan har jag fått höra att DNs Sara Heijman mer eller mindre tvingat Nina Rehnqvist att i smärre, mindre viktiga, delar ändra i den ursrungliga debattartikeln så att Dagens Medicin kan skriva dementirubriker: “Professor backar om debattartikel”

 7. Ingemar Ljungqvist, Efter 15 år av efterforskning om vad som förorsakar cancer och hur man kan hjälpa kroppen att läka från cancer, har jag med sorg och frustration förstått att systemet är riggat. Allt du säger förefaller tyvärr sant och äntligen börjar det komma ut och jag hoppas bara att folk vill vakna och ställa krav. Tack för din välskrivna artikel

  • Tack Kerstin. Min första kritiska kontakt med cancersamfundet skedde 1991 – fast då var det en positiv sådan : Det var Erik Enby och jag som strålade ihop med. Inte minst pga av att min hustru Lena fått bröstcancer. Mer om det finns att läsa här: http://www.piahellertz.com/Cancer_och_Mikrober.pdf
   Men själva riggningen av det samfundet gick upp för mig först när jag samtalade med norske Schjelderup för bara 4 – 5 år sedan. Jag trodde länge det fanns möjligheter att nå ut med riktig information om såväl teorin bakom, såväl som vettiga metoder att bota cancern. Ett typexempel är just boken ovan. I Sverige har den portats totalt ( De fina undantagen är Medicinsk Access, denna websidan, Biittners intervjuer och Slagruteförbundet som låtit mig hålla föredrag och visa filmen med samma namn+ kanske någon glömd)
   Utomlands har det gått bättre: I norska Helsemagasinet återfanns den bästa recensionen. Och i Indiska Hyderabad!!! fick jag i juli i år vid två tillfällen tala vid två högskolor.
   Då är det inte konstigt att Sverige faktiskt ligger på plats nummer fyra i världen när det gäller diagnosticerade cancerfall per capita. Systemet här är extra riggat av Bonniers , Ericsson, Pharmacia, Astra, DN, SvTV, Vetenskapsradion, Cancerfonden och Sjöbergsstiftelsen (sedan grundaren Bengt Sjöberg dog), KI , Socialdepartementet, osv
   Ingemar Ljungqvist, numera redaktör för AlmaNova, sedan t.o.m mitt gamla skötebarn försöker tiga ihjäl “Cancer och Mikrober”

 8. Ja, detta var väl väntat, att säga nej att gå in i polemiken…kanske “fattas det svar från Mats Reimer när frågor ställs”…Är man då ifrån, som han skrev med egna ord, att vi/ man inte är på/ från samma planet, då kan nog språket vara svårt att förstå…

 9. Den 2 september skulle Riksåklagaren ge svar på om resningsansökan i fallet Susanne Johansson skulle tas på allvar. Nu har RÅ förlängt sin betänketid till den 17 september.
  Alltså finns det tid att ytterligare agera för att förhindra ett justitiemord.
  För att se och höra Susanne Johansson själv tala besök http://www.almanova.eu

 10. Jag skulle vilja veta vad som är fel i domen ? Hon är tydligen anklagad och dömd för att ha använt pengar som samlats in för att forska om hennes behandlingsmetod har använts för inköp av en sommarstuga . Vad är fel i detta påstående . Jag kan tänka mig tre olika förklaringar . 1. Pengarna har aldrig existerat . 2. De var inte öronmärkta 3. De finns kvar ograverade . Tacksam för svar .

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här