Sverige kollapsar medan 7-klövern fortsätter idealisera sina visioner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Annika Gran Charmolu, privat foto
Annika Gran Charmolu - Sverige kollapsar, privat foto
Annika Gran Charmolu, privat foto

DEBATT. Det är tragiskt, ett mycket tryggt, lugnt och välmående rikt land krossas på mindre än 10 år. Sverige har nu en befolkningsexplosion. Svenskarna är det mest skuldsatta folket på jorden. 110 av 290 kommunerna lider av ekonomisk förlust. Allt leder till en försämrad välfärd och samhällsservice till medborgarna. Sverige kollapsar.

Text: Annika Gran Charmolu, finns på Facebook | #sverigebilden

Ekonomi betyder hushållning. Hushållning kräver långsiktig planering och budgetering. Finansminister Magdalena Andersson, nationalekonom, bedrar Sveriges befolkning förbehållslöst. “Asylsökande driver på ekonomisk tillväxt”, enligt SCB 2016, men samma SCB uppger 2019 att BNP sjönk 0,1 procent. Detta trots att migranter ökar kraftigt med anhöriginvandring. Asyl-business drev upp BNP, men nu är slut på den. Business har övergått till offentlig kostnad. Du ska nu betala medan Sverige kollapsar.

Sverige kollapsar genom en hänsynslös befolkningsexplosion

Siffrorna än mer alarmerande. Sverige har en befolkningsexplosion av aldrig skådat slag i västvärldens historia. Den utgörs av migranter, en för kunskapssamhället Sverige improduktiv och hårt belastande befolkningsexplosion.

Produktion av nya bostäder och köp av bostad förbättrar BNP plus det skattefinansierade ROT-avdraget, men inget av detta gagnar svensk bytesbalans  och inte heller gynnas framtida svensk produktivitet.

[crowdsignal poll=10385644]

 

Lägg därtill de ökande skulderna. I krisande Grekland låg skulderna hos Staten och det offentliga. Där fick statliga tillgångar säljas ut. I Sverige ligger skulderna privat och svenskarna är det mest skuldsatta folket på jorden. Bolånen är största skuldbördan. Vad blir konsekvenserna för det svenska folket? Fastighetskraschen i början på 1990-talet bleknar fullständigt i jämförelse.

Sverige kollapsar när 110 av 290 svenska kommuner lider av ekonomisk förlust

Utöver detta visar ny statistik på att extremt många av Sveriges kommuner har stora underskott. Det kommunala utjämningsbidraget bygger på kommuners överskott, men dessa kommuner blir allt färre. Många kommuner kan inte hålla sina budgetar då migrantkostnaden nu övergått till kommunerna helt och fullt. 110 av 290 svenska kommuner går numera med ekonomisk förlust!

Anhöriginvandring ökar trycket på Sveriges samhällsfunktioner

För att försämra Sveriges ekonomi ytterligare beslöt Riksdagen i juni nu i år 2019 om att en fortsatt generös anhöriginvandring ska beviljas, vilket innebär en exponentiell ökning av offentlig finansierad försörjning av individer. Vilket resulterar i ökat tryck på bomarknaden, ökat tryck på Sveriges samhällsfunktioner och institutioner, vilka får allt mindre pengar att röra sig med per capita. Det innebär än mer försämrad välfärd och samhällsservice till medborgarna. Trygghetssystemen urholkas så av utökat tryck av ytterligare massinvandring. Sverige kollapsar.

Socialtjänstens utbetalning av bidrag är reglerad i lag. Kommuner behöver höja skatter men då löper man risk att produktiva inkomstbringande invånare på orten flyttar till kommuner med lägre kommunalskatt. Utflyttningen får en ekonomiskt tyngd kommun att drabbas av än mindre skatteunderlag och får då därför nedåtgående spiral ekonomiskt.

Alternativet är att man drar ner på kommunal service. Man drar ner på äldrevård. Men även skola och barnomsorg kan drabbas. Idrottsanläggningar kan tvingas stänga likaså bibliotek. Föreningsbidrag kan minskas- idrottsrörelse och andra folkrörelser drabbas.

Finansminister Magdalena Andersson beskriver den svenska ekonomin som “urstark” i Dagens Industri, 28 juli 2017. Ekonomi betyder hushållning och långsiktig planering krävs- man budgeterar. Magdalena Andersson har endera köpt sin examen i nationalekonomi men mer troligt är att hon bedrar Sveriges befolkning förbehållslöst.


Bakom allt ligger 7-klöverns ambition att i lönndom, bakom svenska folkets rygg, kollapsa nationalstaten Sverige. Beslutet är sedan länge fattat att Sverige ska upplösas som nation för att uppgå som region i globalisternas nya världsordning. Sveriges politiska ledning i världsledande position på genomförandet av denna plan.


Våldtäkterna – ett svar på Reinfeldts öppna hjärtan

Det sönderfall och vansinne du upplever i Sverige sedan länge är bara symptom på vägen mot denna kollaps. Makabert nog – massvåldtäkterna ingick tydligen i denna destruktionsplan.

“Åren 2010–2012 var Wallström den förste innehavare av tjänsten som Förenta nationernas generalsekreterares särskilda representant i frågor som rör konfliktrelaterat sexuellt våld”, enligt Wikipedia.

Margot Wallström säger i artiklen “Våldtäkter är ett tyst krigsmedel”:

“Det är ett tyst, billigt och effektivt krigsmedel. Dels är det ett sätt att visa sin makt och kontroll men även ett effektivt sätt att slå sönder samhällen. Ett stort problem är att även om de systematiska våldtäkter finns med i Genèvekonventionen och benämns som ett krigsbrott och brott mot mänskligheten så har det under lång tid varit total straffrihet för de här brotten.” – Skövde Nyheter, 2012

Migranterna och flyktingvågen som är stor anledning till att Sverige kraschar finansierades med svenskt bistånd. Fredrik Reinfeldt var stolt över att man bidrog med 110 miljoner till moderata islamistiska rebeller i Syrien 2012.

Fredrik Reinfeldt, 2010 - Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia Commons
Bild: Fredrik Reinfeldt, 2010 – Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia Commons

“Behovet av humanitärt bistånd till de som drabbats av Syrienkonflikten är omfattande. Sverige har bidragit med 3,2 miljarder SEK i humanitärt stöd sedan konflikten inleddes 2011 och är därmed bland de största givarna.” – Regeringen

Svenska skattemedel har med andra ord bekostat det krig som planenligt via migrantvågen krossar Sverige. Nu lägger man till anhöriginvandring med över hundratusen ankommande årligen till Sverige. Belastningen leder till Sverigekollaps.

“Öppna hjärtan” – så fint det lät i alltför mångas öron. Nu med tomma skattkistor går Sverige och svenskarna mot undergång. Denna undergång går planenligt och ministrarna sedan Göran Persson-regimen belönas rikligt på sina soffliggartjänster på globalistiska tankesmedjor och finansinstitutioner. Detta som tack för väl genomdrivna lobbyistuppdrag. Detta medan de hade folkets förtroende att se till Sverige och befolkningens bästa -avlönade med dina skattepengar på deras ministerposter.

7-klövern förstör snabbt vad de äldre hårt arbetande generationerna byggde upp

Se nu vad du har får för dina skattepengar. Se vad du nu får för dina skattepengar och inse hur förrådd du är. Kronan rasar i värde. De höga skatterna kvarstår och du får allt mindre för pengarna.

Politikerna har kunnat drivit på detta nationssöndrande mer eller mindre i lönndom, och main stream medias och public service-journalister har svikit läsarna, lyssnarna, tittarna.
Svårt för människor som är upptagna av familj och arbete att ha tid att själva dessutom agera grävande journalister när dagen tagit sitt tribut.

Propagandan har varit intensiv från mediahåll och tyvärr har ett ärligt folks tillit varit alltför stor. Främst oerhört skamligt av svenska public service som bryter mot public service-avtalet och som avlönas av tittarna.

7-klöverns politiker är inte naiva. De är kallhamrade förrädare. Det är outhärdligt att se vad de gör med det Sverige som våra fina föräldrar och far- och morföräldrar byggde upp.

Text: Annika Gran Charmolu, finns på Facebook

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Föras mot toppen ????
  Vilken topp ????
  Toppen’s avgrund, förfall, ett land styrt av lögner ???? Tror du dessa lögner kommer bringa oss välfärd, bättre ekonomi och ett tryggare Sverige ????
  Antingen är du en IDIOT eller så heter du Stefan Löfven ????
  (Förlåt mina hårda ord)

 • Föras mot toppen ????
  Vilken topp ????
  Toppen’s avgrund, förfall, ett land styrt av lögner ???? Tror du dessa lögner kommer bringa oss välfärd, bättre ekonomi och ett tryggare Sverige ????
  Antingen är du en IDIOT eller så heter du Stefan Löfven ????
  (Förlåt mina hårda ord)

 • Hörde idag att CB:er skall betala för att låna ut pengar? Och var kommer de pengarna ifrån? Tryckeriet eller mega skattestöld? Det kan bara leda till inflation. Således man köper inflation, briljant. Minus gånger minus blir plus eller? Papperspengar utan utan värde eller motprestation. Någon har tydligen insider info om man ser till guldpriset.

 • Hörde idag att CB:er skall betala för att låna ut pengar? Och var kommer de pengarna ifrån? Tryckeriet eller mega skattestöld? Det kan bara leda till inflation. Således man köper inflation, briljant. Minus gånger minus blir plus eller? Papperspengar utan utan värde eller motprestation. Någon har tydligen insider info om man ser till guldpriset.

 • Utforskande dialog: Hela migrationsfrågan vilar på minst ett generalfel; det går inte att bygga om ett land genom insläppandet av 1 miljon+ migranter utan en folkomröstning eftersom förändringen är för stor, för djup, med för stor effekt långsiktigt.

  Regeringen har iscensatt följande folkomröstningar sedan 1922:

  2003 EMU
  1994 Medlemskap i EU
  1980 Kärnkraft
  1957 Tjänstepension
  1955 Högertrafik
  1922 Rusdrycksförbud

  Källa Regeringen:
  https://www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/det-demokratiska-systemet-i-sverige/folkomrostningar/

  Dessa folkomröstningar är peanuts i jämförelse med massmigrationen till Sverige. Så frågan är varför en folkomröstning aldrig genomfördes… Man kan alltid svara: globalisterna, men det svaret är för enkelt även om det är sant. Vad mer behöver tilläggas till det svaret?

  • Hur skulle den folkomröstningen då sett ut? Kan i och för sig tänka mig att Olof Palme kunde ha dragit igång detta kring år 1975, då de ändå klubbade igenom det mångkulturella Sverige.

   “Vill du att Sverige inom 30 år ska ha tagit emot minst en miljon invandrare från bl.a. Balkan, Mellanöstern och Afrika? Kryssa för ditt alternativ:

   ( ) Javisst, blir nog jättebra. Kan tänka mig att det medför pizza och en snubbe som heter Zlatan.

   ( ) Jag är inte rasist, men Inte en snöbolls chans i helvete då kriminaliteten kommer skena.

   Hur man än vänder och vrider på det här så går det liksom inte att försöka “linda in det” på något vis. Det är ju ingen idé att ha en rådgivande folkomröstning som kommer fram till något du inte vill ha. Finns ju inte en enda befolkning i hela världen som medvetet skulle rösta ja till ett nationellt självmord. En sån här grej måste man gradvis lura på människor och hade inte svenskarna varit så djävla fredsskadade skulle det varit revolution för länge sen.

   • Anders, den historiska förklaringen till invandringen har jag flera gånger beskrivit och med risk för att bli beskylld för upprepning och få känna på en dithörande strykning, upprepar jag, och med en dåres envishet, att det är en utifrån kommande konspiration (med början i USA under 1920-talet), som så småningom i Sverige ledde fram till det som du själv omnämner, alltså den av Olof Palme och Anna-Greta Leijon (båda socialdemokrater) författade proposition 1975:2, som utdömde Sverige och svenskarna till en “underbar” framtid, i ett “mångkulturellt paradis”.

    Fast den förklaringen är fullständigt otillräcklig, om inte den verklige “föregångsmannen” David Schwarz “hyllas”, som den “store pionjär” han nu var. Han var en “förintelseöverlevare”, som efter ett antal år i Italien, där han vårdades för lungsjukdom, under femtiotalet kom till Sverige och som här började propagera för ett multikulturellt Sverige.

    Bonnierpressen med Dagens Nyheter och folkpartiet blev de organ han flitigt använde sig av. Fast mest tur hade David Schwarz med tidsandan, särskilt den som benämns Vänstervågen och som med tsunami-lik kraft sköljde in i vårt etniskt homogena land under sextiotalets mitt och som nu i mer än 50 år har härjat här och som totalt har förstört det fina land jag själv föddes i, strax före krigsslutet av VKII.

    Ytterst betydelsefullt var att i mitten av 60-talet ändrades migrationslagarna i USA, efter en mer är 40-årig kamp, understödd av judiska organisationer, så att det nu blev fritt fram för hela klotets folk, att kunna få bli amerikanska medborgare. Då var USA ett till kanske 80 procent vitt kristet land, med 10-11% negrer. Femtio år senare har det europeiska inslaget stadigt minskat och beräknas snart att upphöra.

    Fast inte är det alla dessa nya amerikaner som bestämmer USA:s öde! Nej, det är samma särintressen, som 1913 manipulerade fram Federal Reserve Bank och som med “Kriget” som främsta affärsidé, har blivit de verkliga makthavarna. De som äger “allt”. För Sveriges vidkommande ligger det till på ett ganska likartat sätt. Media är i händerna på samma intressen som nämnts ovan och de har dessutom tagit kommandot i våra skattebelastade propagandakanaler, SVT och SR, som dygnet runt i arton års tid kolporterat fake news och därmed beseglat Sverige som en tvättäkta diktatur, tillika en feministisk sådan.

  • Kan ju tilläggas alla de “mörkade” grundlagsändringar, som kan göras med enkel majoritet 2X.
   Med ett “välbetalt” vågmästarparti kan man styra landet vilket har bevisats.

  • En ökad invandring skulle kunnat ha utgjort ett positivt ekonomiskt bidrag när exporten faller om det samtidigt innebar en inhemska ökad efterfråga på varor och tjänster = ju större befolkning, ju större inhemsk marknad. Det är i vart fall hur det klassiska Keynesianismen har hanterat konjunktursvängningarna. Man stimulerar den inhemska efterfrågan genom ekonomiska stimulanspaket och utbildning. Det är så Kina kommer att hantera en minskad export – man vänder sig till sin enormt stora befolkning istället. USA är inne på samma spår, att flytta tillbaka jobben till USA, via bland annat strafftullar.

   Den vägen är stängd vad gäller stora grupper (oberoende etnicitet) som redan i dag är helt beroende av bidra för att gå runt. Inte heller finns det stora grupper av högutbildade som sitter som en väntande kompetensresurs, beredd att kasta sig in i nästa hitech boom. Man kan ju fråga sig vad regeringens nästa åtgärd blir när exporten faller, trots lågvärderad krona? Till och med historiskt kompetenskrävande yrken som mäklare, jurister, marknadsanalytiker, journalister osv, kommer att efterfrågas allt mindre i takt med att automatiseringen och digitaliseringen bara ökar och ökar. Fler enkla jobb som marknaden inte efterfrågar? Vem betalar? Fler och fler privatiserade HVB-hem, där kommunerna är den betalande konsumenten? Ingen lösning heller.
   Ökad upplåning utomlands? Ska vi fylla våra fickor med kreditkort? Vad producerar Sverige som alla vill köpa, på en global marknad, när vi kan köpa billigare saker via nätet utanför Sveriges gränser?

   Den här frågan är politisk mycket laddad. Men frågan kvarstår allt jämt. Hur ska regeringen ska agera när exporten faller och det inte finns en inhemsk marknad att falla tillbaka på och som dessutom inte kan stimuleras med ökade bidrag?

 • Instämmer också med artikeln och även med flera av kommentarerna ..suck. Utsikterna för (inte bara!) den äldre befolkningen verkar ‘mager’ ..minst sagt!

  Ord som: demokrati, hälsofrihet, lika rättigheter, svensk kvalitet, trygghet, etc. låter mer och mer ihåliga…

 • Facebook blockerar artikeln: “Sverige kollapsar medan 7-klövern fortsätter ha glänsande visioner” i NewsVoice.

  Tydligen var artikeln så skrämmande att den massanmäldes av xyz. Intressant eftersom jag betalade 200 kr till FB att marknadsföra den. Hur går det ihop? Kan FB blockera en artikel som de tar betalt för att sprida? Ja, tydligen. Pengarna tillbaka tack.

  Uppdatering (14 aug): Konstigt nog kan jag själv publicera länken till artikeln i olika Facebook-grupper. Det betyder att Facebook sysslar med precis den deboosting (typ av shadow banning) som Projekt Veritas avslöjade: https://newsvoice.se/2019/02/deboosting-facebook-fria-ordet/

  Uppdatering/rättelse (kl 13:48, 15 aug). Facebook godkände inte annonsen för artikeln ovan eftersom FB anser att den har ett politiskt innehåll och eftersom NewsVoice inte är auktoriserad att köra politiska annonser på FB. De har nu erbjudit mig att starta en auktoriseringsprocess.

 • Så sant det du skriver Annika. De ekonomiska lagarna måste till syvende och sist att verka ut. Vilken regeringskoalition vi än har framöver, kommer budgetpaniken tvinga fram okonventionella förslag och bli något av en norm – något vi kommer att bli tvungna att vänja oss vid när väl budgetunderskottet exploderar. Mins någon krisen början av 90-talet? Från 1992 fram till någon gång till 1999 så ökade den svenska exporten, av BNP, ca från 28 % till nästan 50 %. Det tog oss då ur krisen. Då. Om nu tillväxten bromsar in, som konjunkturinstitutet varnar för, faller även exporten som just nu gynnas av den historiskt låga värdet på svenska kronan; så kommer (detta är viktigt) även skatteintäkterna att falla.

  Hur skall man då balansera en statsbudget? Ökade skattehöjningar? Var då? Skattetrycket är redan får högt. Blir det nya och höjda så kallade klimatskatter? möjligen, men det kommer inte att räcka. Nästa regeringen kommer bli tvungen till mycket kraftiga utgiftsnedskärningar. Det lär bli SD med kompani som kommer att bli tvungen att genomföra detta, med hela sosseriet och media emot sig. Låna utomlands? Ja, men till högre räntor.

  Bidragsberoendet har under en följ av år vuxit kraftigt, och blivit närmast permanent hos många grupper. Någon ny arbetslinje kommer inte att fungera då det inte finns jobb och inte heller skattebaser nog för att finansiera alla dessa artificiella låssasjobb. Alla dessa ökande grupper av bidragsberoende är nu tämligen sårbara vad gäller den egna försörjningsfrågan. Vad kommer att ske? Svar: vad som sker och har skett länder med liknade: ökad kriminalitet. Ökad korruption. Ökad otrygghet. Det vi har i dag är bara en första milda västanfläkt i vänta på orkanen. Titta på sydamerikan, där har vi vår framtid. Flytta ut till landsbygg. Bli självförsörjande. Flytta utomlands.

 • Utforskande dialog: Hela migrationsfrågan vilar på minst ett generalfel; det går inte att bygga om ett land genom insläppandet av 1 miljon+ migranter utan en folkomröstning eftersom förändringen är för stor, för djup, med för stor effekt långsiktigt.

  Regeringen har iscensatt följande folkomröstningar sedan 1922:

  2003 EMU
  1994 Medlemskap i EU
  1980 Kärnkraft
  1957 Tjänstepension
  1955 Högertrafik
  1922 Rusdrycksförbud

  Källa Regeringen:
  https://www.regeringen.se/sa-styrs-sverige/det-demokratiska-systemet-i-sverige/folkomrostningar/

  Dessa folkomröstningar är peanuts i jämförelse med massmigrationen till Sverige. Så frågan är varför en folkomröstning aldrig genomfördes… Man kan alltid svara: globalisterna, men det svaret är för enkelt även om det är sant. Vad mer behöver tilläggas till det svaret?

  • Hur skulle den folkomröstningen då sett ut? Kan i och för sig tänka mig att Olof Palme kunde ha dragit igång detta kring år 1975, då de ändå klubbade igenom det mångkulturella Sverige.

   “Vill du att Sverige inom 30 år ska ha tagit emot minst en miljon invandrare från bl.a. Balkan, Mellanöstern och Afrika? Kryssa för ditt alternativ:

   ( ) Javisst, blir nog jättebra. Kan tänka mig att det medför pizza och en snubbe som heter Zlatan.

   ( ) Jag är inte rasist, men Inte en snöbolls chans i helvete då kriminaliteten kommer skena.

   Hur man än vänder och vrider på det här så går det liksom inte att försöka “linda in det” på något vis. Det är ju ingen idé att ha en rådgivande folkomröstning som kommer fram till något du inte vill ha. Finns ju inte en enda befolkning i hela världen som medvetet skulle rösta ja till ett nationellt självmord. En sån här grej måste man gradvis lura på människor och hade inte svenskarna varit så djävla fredsskadade skulle det varit revolution för länge sen.

   • Anders, den historiska förklaringen till invandringen har jag flera gånger beskrivit och med risk för att bli beskylld för upprepning och få känna på en dithörande strykning, upprepar jag, och med en dåres envishet, att det är en utifrån kommande konspiration (med början i USA under 1920-talet), som så småningom i Sverige ledde fram till det som du själv omnämner, alltså den av Olof Palme och Anna-Greta Leijon (båda socialdemokrater) författade proposition 1975:2, som utdömde Sverige och svenskarna till en “underbar” framtid, i ett “mångkulturellt paradis”.

    Fast den förklaringen är fullständigt otillräcklig, om inte den verklige “föregångsmannen” David Schwarz “hyllas”, som den “store pionjär” han nu var. Han var en “förintelseöverlevare”, som efter ett antal år i Italien, där han vårdades för lungsjukdom, under femtiotalet kom till Sverige och som här började propagera för ett multikulturellt Sverige.

    Bonnierpressen med Dagens Nyheter och folkpartiet blev de organ han flitigt använde sig av. Fast mest tur hade David Schwarz med tidsandan, särskilt den som benämns Vänstervågen och som med tsunami-lik kraft sköljde in i vårt etniskt homogena land under sextiotalets mitt och som nu i mer än 50 år har härjat här och som totalt har förstört det fina land jag själv föddes i, strax före krigsslutet av VKII.

    Ytterst betydelsefullt var att i mitten av 60-talet ändrades migrationslagarna i USA, efter en mer är 40-årig kamp, understödd av judiska organisationer, så att det nu blev fritt fram för hela klotets folk, att kunna få bli amerikanska medborgare. Då var USA ett till kanske 80 procent vitt kristet land, med 10-11% negrer. Femtio år senare har det europeiska inslaget stadigt minskat och beräknas snart att upphöra.

    Fast inte är det alla dessa nya amerikaner som bestämmer USA:s öde! Nej, det är samma särintressen, som 1913 manipulerade fram Federal Reserve Bank och som med “Kriget” som främsta affärsidé, har blivit de verkliga makthavarna. De som äger “allt”. För Sveriges vidkommande ligger det till på ett ganska likartat sätt. Media är i händerna på samma intressen som nämnts ovan och de har dessutom tagit kommandot i våra skattebelastade propagandakanaler, SVT och SR, som dygnet runt i arton års tid kolporterat fake news och därmed beseglat Sverige som en tvättäkta diktatur, tillika en feministisk sådan.

  • Kan ju tilläggas alla de “mörkade” grundlagsändringar, som kan göras med enkel majoritet 2X.
   Med ett “välbetalt” vågmästarparti kan man styra landet vilket har bevisats.

  • En ökad invandring skulle kunnat ha utgjort ett positivt ekonomiskt bidrag när exporten faller om det samtidigt innebar en inhemska ökad efterfråga på varor och tjänster = ju större befolkning, ju större inhemsk marknad. Det är i vart fall hur det klassiska Keynesianismen har hanterat konjunktursvängningarna. Man stimulerar den inhemska efterfrågan genom ekonomiska stimulanspaket och utbildning. Det är så Kina kommer att hantera en minskad export – man vänder sig till sin enormt stora befolkning istället. USA är inne på samma spår, att flytta tillbaka jobben till USA, via bland annat strafftullar.

   Den vägen är stängd vad gäller stora grupper (oberoende etnicitet) som redan i dag är helt beroende av bidra för att gå runt. Inte heller finns det stora grupper av högutbildade som sitter som en väntande kompetensresurs, beredd att kasta sig in i nästa hitech boom. Man kan ju fråga sig vad regeringens nästa åtgärd blir när exporten faller, trots lågvärderad krona? Till och med historiskt kompetenskrävande yrken som mäklare, jurister, marknadsanalytiker, journalister osv, kommer att efterfrågas allt mindre i takt med att automatiseringen och digitaliseringen bara ökar och ökar. Fler enkla jobb som marknaden inte efterfrågar? Vem betalar? Fler och fler privatiserade HVB-hem, där kommunerna är den betalande konsumenten? Ingen lösning heller.
   Ökad upplåning utomlands? Ska vi fylla våra fickor med kreditkort? Vad producerar Sverige som alla vill köpa, på en global marknad, när vi kan köpa billigare saker via nätet utanför Sveriges gränser?

   Den här frågan är politisk mycket laddad. Men frågan kvarstår allt jämt. Hur ska regeringen ska agera när exporten faller och det inte finns en inhemsk marknad att falla tillbaka på och som dessutom inte kan stimuleras med ökade bidrag?

 • Instämmer också med artikeln och även med flera av kommentarerna ..suck. Utsikterna för (inte bara!) den äldre befolkningen verkar ‘mager’ ..minst sagt!

  Ord som: demokrati, hälsofrihet, lika rättigheter, svensk kvalitet, trygghet, etc. låter mer och mer ihåliga…

 • Jag röstade “ja” för att efter Brexit kommer EU kollapsa, inte fort kanske, men GB klarar sig bäst utan EU med sina enorma kontaktnät och språket. Trump återväljs och GITMO blir fullbelagt och en viss entreprenör får storjobb. Därefter kommer Pedo Gate till Bryssel.

 • Annika,
  Du skriver ”Svenskarna är det mest skuldsatta folket på jorden.”
  Var har du hämtat denna uppgift. Alla rika länder har höga hushållsskulder och det återspeglar deras köpkraft. Men Sverige har inte högst skuld i förhållande till disponibel inkomst.
  Hushållsskulden som andel av disponibel inkomst
  Danmark: 281,18 %
  Nederländerna: 242 %
  Norge: 238 %
  Australien: 216 %
  Schweiz: 2012 %
  Sverige: 186 %
  Källa: OECD.
  Dessutom kan man anmärka att hushållen har inte bara skulder i förhållande till inkomsten. De har också finansiella tillgångar i form av t.ex. förmögenhet, aktier, egendom, besparingar osv. När vi tittar på svenska hushåll kan vi se att deras skulder är mycket låga när dessa mäts i förhållande till deras finansiella tillgångar.
  Svenskarnas skulder:
  186,7% Andel av disponibel inkomst
  31,7 % Andel av finansiella tillgångar
  Källa: SCB

  • Apropå Bagdad Bob så går det inte att mäta värdet av egendom i form av t.ex. bostad då bostadsbubblan påvisar ett uppblåst fiktivt värde. När bubblan väl spricker så kommer de belånade vara bostadslösa medan miljonskulderna består. Det är bara att fråga de evigt skuldsatta från bostads-bubble-blåsningen på nittiotalet. Källa: Verkligheten

  • Minns sossarnas storvulna beskattning av fastigheter före 2006. Där byte till isolerfönster kunde bli en backaffär.
   Och K.O. Feldts uttalande: de kan ju inte ta med sig huset när de flyttar! Och i beredskapsplaner att rekvirera fritidshus kan gör en förmögenhet till intet med ett klubbslag.

   • Hedi du stirra dig blid på siffror och förstå inte sambanden samt ser inte orosmolnen, som är många. Vi verkar och lever i en global omvärld. Vad som sker i omvändelsen påverkar oss.

    Vi står dock inför en ekonomisk inbromsning med en lågkonjunktur runt hörnet. Tecknen finns:

    – Börsen.
    Ökad börsoron i Europa, Asien och USA.

    – Brexit.
    Ett hårt Brexit kommer att verkande hämnade på all handel i Europa med stor risk för kaos.

    – Handelskrig.
    Det överhängande hotet om upptrappning av handelskrigen mellan både EU och USA samt mellan Kina/USA.

    – Italiens statsskuld som dessutom hela tiden ökar.

    – Råoljepriset.
    Ökade spänningar i mellanöstern kan få råoljepriset att svänga och öka: Idag: 60 USD råolja och 70 USD för brentoljan.

    På hemmaplan ser det mycket dyster ut:

    Konkursrekord
    Under 2018 (trots den varma sommaren) gick 300 företag inom hotell- och restaurangnäringen i konkurs – en ökning med 23 procent jämfört med samma period förra året ett tecken om något på en annalkande lågkonjunktur – med extremt varma temperaturer under sommarhalvåret brukar leda till en boom i restaurangnäringen. Folk håller helt enkelt hårdare i pengarna.

    -Kaos i energipolitiken.
    Leder till EL-brist och ökade EL-priser. Mindre pengar för privat konsumtion vilket i sin tur leder till svagare ekonomisk tillväxt.

    -En försvagad krona.
    Valutamarknaden skyr den svenska kronan, då de som köper svenska kronor inte får någon avkastning. Detta leder till att importerade varor blir dyrare i Sverige – vi får mindre för våra pengar. Teknikföretagen som är en av Sveriges största arbetsgivare kan i och för sig exportera billigare, men denna kompetenskrävande marknad kräver också import av utländska komponenter för sin tillverkning och den importen blir dyrare vilket leder till att dessa branscher inte gynnas inte lika mycket av en svag krona som råvarumarknader som skogen, stålet och gruvorna gör.

    -Hög skuldsättning.
    Landets bolåneskuld ökar hela tiden och är nu uppe i 90 % av BNP. Sedan har vi de krisande kommunerna som har överlånat sig via kommuninvest. Fler och fler kommuner är på konkursens rand, och klarar inte kostnaderna trots att staten skjuter till och måste dra in och spara på den offentliga servicen.

    -Flyktingmottagningen.
    Ökade flyktingströmmar via anhöriginvandring kommer att pressa Sverige på alla fronter då dem inte förväntas förvärvsarbete det första dem gör – om den någonsin kommer att göra det? Detta pressar kommunerna att öka sin skuldsättning samt sparbeting – kommunerna kommer att dra in på den sociala servicen. Vi får mindre för våra skattepengar.

    – Inbromsningen i bostadsmarknaden.
    Stort utbud av nyproducerade bostäder i storstäderna leder till prisfall. Tuffare låneregler leder till att bostadsbyggandet och byggbolag drar i bromsen vilket leder till band annat oro i träindustrin. Trots att flyktingmottagningen ökar, ökar inte byggandet. Detta kommer att leda till stor social oro bland nyanlända.

  • Angående att hushållens skulder sjunkit kraftigt sedan finanskrisen: på Irland halverats till knappt 50 %. I Spanien minskat från 80 % till 60 %. I Portugal från 90 % till 70 %. Sverige sticker här ut med en ökning från 70 till 90 %.

  • Hedi, du glömmer, som många räknenissar gör, nämligen att ta i beakta den reelle inflationen – alltså de höjda bostadspriserna. Bostäderna har inte ökat sitt realvärde (samma bostäder, som det bara går att bo i. Inget annat). De enorma belopp som bankerna lånat ut, devalvera värdet på kronan: ju mer svenska kronor som trycks upp av bankerna, ju mindre blir kronan värd och detta märks genom att bopriserna skenar i väg. Räknar man in detta klarnar allt. Ju mer pengar i omlopp = utökad penningmängd = devalvering av valutans reella värde.

   Där har du för påståendet att: om hushållens skulder växter, motsvarar det köpkraften, om jag förstånd dig rätt?

 • Exakt vad är det du ser Leif Högberg? Vilken dimension lever du i som inte vi andra gör? 🙂

  SD hit och SD dit, du låter bara som ännu en konsensusprogrammerad dagens nyheter-läsare. Sorry…

 • Leif H,du är sarkastisk det förstår jag och hoppas att du bara är sarkastisk och inte menar på allvar vad du har skrivit.

 • Självklart vill jag rösta att det kommer att bli sämre men det tar emot att göra det. För jag vill att människorna ska inse hur fel allting är och kräva att politikerna bildar en samlingsregering ( som under ett krig ) och ställer allting till rätta.
  Som Kerstin Carlsson säger
  Svensken tillhör det tysta folket, det snälla folket, det givande folket, ett fredsälskande folk, vill inte ha krig och elände…tyvärr så har dessa egenskaper utnyttjats.
  Det är så sant. Vi började bygga ett jämlikt samhälle, stiftade lagar så livet blev bättre för underklassen.
  Men sedan började man ändra på lagar, tjänstemannaansvaret till ex. Nu är jag inte insatt i detta. Min tid räcker inte till.
  Men jag menar att globalisterna har arbetat med detta länge och om vi haft ett styre av högerkanten hade de gjort på ett annat sätt.
  Jag tror att Miljöpartiet och Sverigedemokraterna är produkter av globalisterna.
  Massinvandringen är sista spiken i kistan.

  Ni verkar ha glömt hur myndigheterna började dra in på sjukskrivningarna under 90-talet. Säkert hade en del av er fördomar om att inbillningssjuka utnyttjade systemet när de i själva verket inte blev botade.

  Jag får bevittna hur mina barnbarn kommer att gå under därför de “uppfostras” att anamma kapitalismen.

  Det är sådana saker som måste dras fram i ljuset inte bara massinvandringen.

 • Facebook blockerar artikeln: “Sverige kollapsar medan 7-klövern fortsätter ha glänsande visioner” i NewsVoice.

  Tydligen var artikeln så skrämmande att den massanmäldes av xyz. Intressant eftersom jag betalade 200 kr till FB att marknadsföra den. Hur går det ihop? Kan FB blockera en artikel som de tar betalt för att sprida? Ja, tydligen. Pengarna tillbaka tack.

  Uppdatering (14 aug): Konstigt nog kan jag själv publicera länken till artikeln i olika Facebook-grupper. Det betyder att Facebook sysslar med precis den deboosting (typ av shadow banning) som Projekt Veritas avslöjade: https://newsvoice.se/2019/02/deboosting-facebook-fria-ordet/

  Uppdatering/rättelse (kl 13:48, 15 aug). Facebook godkände inte annonsen för artikeln ovan eftersom FB anser att den har ett politiskt innehåll och eftersom NewsVoice inte är auktoriserad att köra politiska annonser på FB. De har nu erbjudit mig att starta en auktoriseringsprocess.

 • Så sant det du skriver Annika. De ekonomiska lagarna måste till syvende och sist att verka ut. Vilken regeringskoalition vi än har framöver, kommer budgetpaniken tvinga fram okonventionella förslag och bli något av en norm – något vi kommer att bli tvungna att vänja oss vid när väl budgetunderskottet exploderar. Mins någon krisen början av 90-talet? Från 1992 fram till någon gång till 1999 så ökade den svenska exporten, av BNP, ca från 28 % till nästan 50 %. Det tog oss då ur krisen. Då. Om nu tillväxten bromsar in, som konjunkturinstitutet varnar för, faller även exporten som just nu gynnas av den historiskt låga värdet på svenska kronan; så kommer (detta är viktigt) även skatteintäkterna att falla.

  Hur skall man då balansera en statsbudget? Ökade skattehöjningar? Var då? Skattetrycket är redan får högt. Blir det nya och höjda så kallade klimatskatter? möjligen, men det kommer inte att räcka. Nästa regeringen kommer bli tvungen till mycket kraftiga utgiftsnedskärningar. Det lär bli SD med kompani som kommer att bli tvungen att genomföra detta, med hela sosseriet och media emot sig. Låna utomlands? Ja, men till högre räntor.

  Bidragsberoendet har under en följ av år vuxit kraftigt, och blivit närmast permanent hos många grupper. Någon ny arbetslinje kommer inte att fungera då det inte finns jobb och inte heller skattebaser nog för att finansiera alla dessa artificiella låssasjobb. Alla dessa ökande grupper av bidragsberoende är nu tämligen sårbara vad gäller den egna försörjningsfrågan. Vad kommer att ske? Svar: vad som sker och har skett länder med liknade: ökad kriminalitet. Ökad korruption. Ökad otrygghet. Det vi har i dag är bara en första milda västanfläkt i vänta på orkanen. Titta på sydamerikan, där har vi vår framtid. Flytta ut till landsbygg. Bli självförsörjande. Flytta utomlands.

 • Men jösses, kliv ur SD bubblan och upplev verkligheten istället. Vi är väl rustade inför sämre tider, varför tror ni annars att vi betalat av statsskulden så pass mycket som vi gjort?
  Invandringen kommer föra landet ännu mer mot toppen av världen. Märkligt ni inte ser.

  • Leif, antingen skojar du friskt eller så behöver du en update på verkligheten..

   Sverige ar extremt hårt belånat, aven om statens skuld endast ar ca 30 prc av den numera fiktiva BNP siffran, sa ar det hårt överbeskattade medborgarna varldens högst belånade. Summan av stat och medborgare ger oss plats tva i varlden, efter Japan i skulder.
   Leif det ar troligtvis inga förutom dina trollkompisar som ser det du ser !

  • Va?? Är detta inlägg menat som ironi Leif Högberg? Sverige är på väg mot ekonomisk kollaps med stormsteg till följd av en ansvarslös invandringspolitik. Den svenska kronan är närmast värdelös utomlands vilket ju har en orsak i att utlandet misstror Sveriges finanser. Magdalena Andersson kan inget om ekonomi, då skulle hon ju knappast påstå att Sveriges BNP ökar när den i själva verket sjunker per/capita. Ett exempel, Indien har en mycket större BNP än Sverige men slår man ut Indiens BNP per/capita är den inte mycket att skryta med. Och så ser ju Indien ut som det gör också..fattigt och eländigt för flertalet. Men så ser Sveriges framtid ut också om inget görs för att stoppa galningarna i Stockholm.

  • Föras mot toppen ????
   Vilken topp ????
   Toppen’s avgrund, förfall, ett land styrt av lögner ???? Tror du dessa lögner kommer bringa oss välfärd, bättre ekonomi och ett tryggare Sverige ????
   Antingen är du en IDIOT eller så heter du Stefan Löfven ????
   (Förlåt mina hårda ord)

 • Går Norge jättebra!?
  Efter “moskéattattacken” för några dagar sedan, som högst trolig var en FALSK FLAGG, precis som den på Utöya, så får inkräktarna MER skydd av FOLKFÖRRÄDARNA.
  Och apropå Schweiz, det ondaste landet på Jorden.
  Kommunisten Lenin, Nazisten Hitler och Fascisten Mussolini hade alla kopplingar dit.
  Kolla in Sean Hross och hans Youtube-kanaler Chatzefratz, Central Intelligence Agency, Giureh och hans senaste Homieland Sickurity.

 • Som lite extra lök på laxen bör väl också tilläggas detta faktum att bakom denna svenska folkutrotning ligger storkapitalet, finanseliten och i Sverige styrs och kontrolleras detta av familjen Wallenberg.
  Och de samarbetar givetvis intimt och skamlöst med bl a mediefamiljen Bonnier.
  Den som inte tror att Bonniers har makt över media i Sverige kan enkelt se vad de själva ståtar med på sin egen hemsida:
  https://www.bonnier.com/sv/brands

  Jag personligen tycker det är skrämmande att ett dylikt monopol tillåtits i ett land som påstår sig vara opartiskt, hyllar åsiktsfriheten, jublar över den underbara yttrandefriheten etc… samtidigt som de beter sig värre än Stalin!

 • Göran Persson, (vår en gång så “hyllad” statsminister), “lånade” våra surt förvärvade pensionspengar, vart tog dom vägen? Dom kom aldrig tillbaka i vart fall…
  Svensken tillhör det tysta folket, det snälla folket, det givande folket, ett fredsälskande folk, vill inte ha krig och elände…tyvärr så har dessa egenskaper utnyttjats.
  Tack för en insiktsfull artikel.
  Jag känner mig mer och mer ledsen och uppgiven än förbannad.
  Mvh Kerstin Carlsson.

 • Med glädje läser jag följande klarsynta rader: “……Bakom allt ligger 7-klöverns ambition att i lönndom, bakom svenska folkets rygg, kollapsa nationalstaten Sverige. Beslutet är sedan länge fattat att Sverige ska upplösas som nation för att uppgå som region i globalisternas nya världsordning. Sveriges politiska ledning i världsledande position på genomförandet av denna plan….”
  Många skribenter gör halt när grundorsaken till nationsförräderiet skall analyseras, det är som om de inte riktigt vågar sätta ord på den nya världsordningen och nästan alla av systemmedias ledarskribenter kallar detta för konspirationsteori och fake news.
  Alternativa medier blir allt starkare och får allt fler läsare/lyssnare. Därför fjäskade regeringen in sig med skattelättnader för internetjättarnas elslukande servicehallar, som ger Löfven hållhake på vad som ska cencureras. Med gummiparagrafen HMF kan det mesta förbjudas. Google har även smekt den kinesiska regeringen medhårs för att censurera sökresultat för opålitliga användare. Vi, skattebetalare, tvingas finansiera servicehallarnas ägare, som stänger ner okorrekt nätaktivitet. 100 tals miljoner är för regeringen en nätt summa, när makten framför allt skall bevaras och stärkas genom en “hotline” till dess ägare.

 • Jag röstade “ja” för att efter Brexit kommer EU kollapsa, inte fort kanske, men GB klarar sig bäst utan EU med sina enorma kontaktnät och språket. Trump återväljs och GITMO blir fullbelagt och en viss entreprenör får storjobb. Därefter kommer Pedo Gate till Bryssel.

 • Annika,
  Du skriver “Svenskarna är det mest skuldsatta folket på jorden.”
  Var har du hämtat denna uppgift. Alla rika länder har höga hushållsskulder och det återspeglar deras köpkraft. Men Sverige har inte högst skuld i förhållande till disponibel inkomst.
  Hushållsskulden som andel av disponibel inkomst
  Danmark: 281,18 %
  Nederländerna: 242 %
  Norge: 238 %
  Australien: 216 %
  Schweiz: 2012 %
  Sverige: 186 %
  Källa: OECD.
  Dessutom kan man anmärka att hushållen har inte bara skulder i förhållande till inkomsten. De har också finansiella tillgångar i form av t.ex. förmögenhet, aktier, egendom, besparingar osv. När vi tittar på svenska hushåll kan vi se att deras skulder är mycket låga när dessa mäts i förhållande till deras finansiella tillgångar.
  Svenskarnas skulder:
  186,7% Andel av disponibel inkomst
  31,7 % Andel av finansiella tillgångar
  Källa: SCB

  • Apropå Bagdad Bob så går det inte att mäta värdet av egendom i form av t.ex. bostad då bostadsbubblan påvisar ett uppblåst fiktivt värde. När bubblan väl spricker så kommer de belånade vara bostadslösa medan miljonskulderna består. Det är bara att fråga de evigt skuldsatta från bostads-bubble-blåsningen på nittiotalet. Källa: Verkligheten

  • Minns sossarnas storvulna beskattning av fastigheter före 2006. Där byte till isolerfönster kunde bli en backaffär.
   Och K.O. Feldts uttalande: de kan ju inte ta med sig huset när de flyttar! Och i beredskapsplaner att rekvirera fritidshus kan gör en förmögenhet till intet med ett klubbslag.

   • Hedi du stirra dig blid på siffror och förstå inte sambanden samt ser inte orosmolnen, som är många. Vi verkar och lever i en global omvärld. Vad som sker i omvändelsen påverkar oss.

    Vi står dock inför en ekonomisk inbromsning med en lågkonjunktur runt hörnet. Tecknen finns:

    – Börsen.
    Ökad börsoron i Europa, Asien och USA.

    – Brexit.
    Ett hårt Brexit kommer att verkande hämnade på all handel i Europa med stor risk för kaos.

    – Handelskrig.
    Det överhängande hotet om upptrappning av handelskrigen mellan både EU och USA samt mellan Kina/USA.

    – Italiens statsskuld som dessutom hela tiden ökar.

    – Råoljepriset.
    Ökade spänningar i mellanöstern kan få råoljepriset att svänga och öka: Idag: 60 USD råolja och 70 USD för brentoljan.

    På hemmaplan ser det mycket dyster ut:

    Konkursrekord
    Under 2018 (trots den varma sommaren) gick 300 företag inom hotell- och restaurangnäringen i konkurs – en ökning med 23 procent jämfört med samma period förra året ett tecken om något på en annalkande lågkonjunktur – med extremt varma temperaturer under sommarhalvåret brukar leda till en boom i restaurangnäringen. Folk håller helt enkelt hårdare i pengarna.

    -Kaos i energipolitiken.
    Leder till EL-brist och ökade EL-priser. Mindre pengar för privat konsumtion vilket i sin tur leder till svagare ekonomisk tillväxt.

    -En försvagad krona.
    Valutamarknaden skyr den svenska kronan, då de som köper svenska kronor inte får någon avkastning. Detta leder till att importerade varor blir dyrare i Sverige – vi får mindre för våra pengar. Teknikföretagen som är en av Sveriges största arbetsgivare kan i och för sig exportera billigare, men denna kompetenskrävande marknad kräver också import av utländska komponenter för sin tillverkning och den importen blir dyrare vilket leder till att dessa branscher inte gynnas inte lika mycket av en svag krona som råvarumarknader som skogen, stålet och gruvorna gör.

    -Hög skuldsättning.
    Landets bolåneskuld ökar hela tiden och är nu uppe i 90 % av BNP. Sedan har vi de krisande kommunerna som har överlånat sig via kommuninvest. Fler och fler kommuner är på konkursens rand, och klarar inte kostnaderna trots att staten skjuter till och måste dra in och spara på den offentliga servicen.

    -Flyktingmottagningen.
    Ökade flyktingströmmar via anhöriginvandring kommer att pressa Sverige på alla fronter då dem inte förväntas förvärvsarbete det första dem gör – om den någonsin kommer att göra det? Detta pressar kommunerna att öka sin skuldsättning samt sparbeting – kommunerna kommer att dra in på den sociala servicen. Vi får mindre för våra skattepengar.

    – Inbromsningen i bostadsmarknaden.
    Stort utbud av nyproducerade bostäder i storstäderna leder till prisfall. Tuffare låneregler leder till att bostadsbyggandet och byggbolag drar i bromsen vilket leder till band annat oro i träindustrin. Trots att flyktingmottagningen ökar, ökar inte byggandet. Detta kommer att leda till stor social oro bland nyanlända.

  • Angående att hushållens skulder sjunkit kraftigt sedan finanskrisen: på Irland halverats till knappt 50 %. I Spanien minskat från 80 % till 60 %. I Portugal från 90 % till 70 %. Sverige sticker här ut med en ökning från 70 till 90 %.

  • Hedi, du glömmer, som många räknenissar gör, nämligen att ta i beakta den reelle inflationen – alltså de höjda bostadspriserna. Bostäderna har inte ökat sitt realvärde (samma bostäder, som det bara går att bo i. Inget annat). De enorma belopp som bankerna lånat ut, devalvera värdet på kronan: ju mer svenska kronor som trycks upp av bankerna, ju mindre blir kronan värd och detta märks genom att bopriserna skenar i väg. Räknar man in detta klarnar allt. Ju mer pengar i omlopp = utökad penningmängd = devalvering av valutans reella värde.

   Där har du för påståendet att: om hushållens skulder växter, motsvarar det köpkraften, om jag förstånd dig rätt?

 • Exakt vad är det du ser Leif Högberg? Vilken dimension lever du i som inte vi andra gör? 🙂

  SD hit och SD dit, du låter bara som ännu en konsensusprogrammerad dagens nyheter-läsare. Sorry…

 • “Våldtäkter är ett tyst krigsmedel”: Det har jag skrivit tidigare att dess “flyktingar” som nu har blivit migranter är i själva verket är landsövertagare. De tar det landet exakt vad – våra fina föräldrar och far- och morföräldrar byggde upp.
  Mycket synd att svenska folket har sovit så länge att nu när de börjar vakna är redan försent.

 • Leif H,du är sarkastisk det förstår jag och hoppas att du bara är sarkastisk och inte menar på allvar vad du har skrivit.

 • Självklart vill jag rösta att det kommer att bli sämre men det tar emot att göra det. För jag vill att människorna ska inse hur fel allting är och kräva att politikerna bildar en samlingsregering ( som under ett krig ) och ställer allting till rätta.
  Som Kerstin Carlsson säger
  Svensken tillhör det tysta folket, det snälla folket, det givande folket, ett fredsälskande folk, vill inte ha krig och elände…tyvärr så har dessa egenskaper utnyttjats.
  Det är så sant. Vi började bygga ett jämlikt samhälle, stiftade lagar så livet blev bättre för underklassen.
  Men sedan började man ändra på lagar, tjänstemannaansvaret till ex. Nu är jag inte insatt i detta. Min tid räcker inte till.
  Men jag menar att globalisterna har arbetat med detta länge och om vi haft ett styre av högerkanten hade de gjort på ett annat sätt.
  Jag tror att Miljöpartiet och Sverigedemokraterna är produkter av globalisterna.
  Massinvandringen är sista spiken i kistan.

  Ni verkar ha glömt hur myndigheterna började dra in på sjukskrivningarna under 90-talet. Säkert hade en del av er fördomar om att inbillningssjuka utnyttjade systemet när de i själva verket inte blev botade.

  Jag får bevittna hur mina barnbarn kommer att gå under därför de “uppfostras” att anamma kapitalismen.

  Det är sådana saker som måste dras fram i ljuset inte bara massinvandringen.

 • Och nu när ekonomin vänder så kommer det spricka totalt. Då kommer man inte långt med att rapa tomma floskler. RUN Forrest, RUN!

  • …men var är vi svenskar välkomna att emigrera? Hade jag varit av annan nationalitet hade jag betraktat varje svensk som en potentiellt naiv idiot som valt exakt den politik som förstör Sverige. SD är inte mycket bättre. De har gåttt och blivit för EU numera. Vad ska man ha SD till nu?

   Norge eller Schweiz? De är inte med i EU och det går jättebra.

   • Går Norge jättebra!?
    Efter “moskéattattacken” för några dagar sedan, som högst trolig var en FALSK FLAGG, precis som den på Utöya, så får inkräktarna MER skydd av FOLKFÖRRÄDARNA.
    Och apropå Schweiz, det ondaste landet på Jorden.
    Kommunisten Lenin, Nazisten Hitler och Fascisten Mussolini hade alla kopplingar dit.
    Kolla in Sean Hross och hans Youtube-kanaler Chatzefratz, Central Intelligence Agency, Giureh och hans senaste Homieland Sickurity.

   • I Finland är svenska modersmål i stora områden. På vissa ställen kan de inte ens finska. Som svensk skulle jag flytta till ett svenskspråkigt område i Finland.

 • En tydlig och välskriven artikel som belyser den verkliga situationen.

  Att tilläggas är pensionernas värdeförsämring samt konsekvensen av det politiska katastrofala ledarskapet är kronans kollaps.

  Summan är ju självklart att varje svensk med dess familj bör förbereda sig för en lång och mycket jobbig ökenvandring eller alternativt flytta till ett annat land.
  ”Make Sweden normal again”

 • Men jösses, kliv ur SD bubblan och upplev verkligheten istället. Vi är väl rustade inför sämre tider, varför tror ni annars att vi betalat av statsskulden så pass mycket som vi gjort?
  Invandringen kommer föra landet ännu mer mot toppen av världen. Märkligt ni inte ser.

  • Leif, antingen skojar du friskt eller så behöver du en update på verkligheten..

   Sverige ar extremt hårt belånat, aven om statens skuld endast ar ca 30 prc av den numera fiktiva BNP siffran, sa ar det hårt överbeskattade medborgarna varldens högst belånade. Summan av stat och medborgare ger oss plats tva i varlden, efter Japan i skulder.
   Leif det ar troligtvis inga förutom dina trollkompisar som ser det du ser !

  • Va?? Är detta inlägg menat som ironi Leif Högberg? Sverige är på väg mot ekonomisk kollaps med stormsteg till följd av en ansvarslös invandringspolitik. Den svenska kronan är närmast värdelös utomlands vilket ju har en orsak i att utlandet misstror Sveriges finanser. Magdalena Andersson kan inget om ekonomi, då skulle hon ju knappast påstå att Sveriges BNP ökar när den i själva verket sjunker per/capita. Ett exempel, Indien har en mycket större BNP än Sverige men slår man ut Indiens BNP per/capita är den inte mycket att skryta med. Och så ser ju Indien ut som det gör också..fattigt och eländigt för flertalet. Men så ser Sveriges framtid ut också om inget görs för att stoppa galningarna i Stockholm.

  • Föras mot toppen ????
   Vilken topp ????
   Toppen’s avgrund, förfall, ett land styrt av lögner ???? Tror du dessa lögner kommer bringa oss välfärd, bättre ekonomi och ett tryggare Sverige ????
   Antingen är du en IDIOT eller så heter du Stefan Löfven ????
   (Förlåt mina hårda ord)

 • Går Norge jättebra!?
  Efter “moskéattattacken” för några dagar sedan, som högst trolig var en FALSK FLAGG, precis som den på Utöya, så får inkräktarna MER skydd av FOLKFÖRRÄDARNA.
  Och apropå Schweiz, det ondaste landet på Jorden.
  Kommunisten Lenin, Nazisten Hitler och Fascisten Mussolini hade alla kopplingar dit.
  Kolla in Sean Hross och hans Youtube-kanaler Chatzefratz, Central Intelligence Agency, Giureh och hans senaste Homieland Sickurity.

 • Som lite extra lök på laxen bör väl också tilläggas detta faktum att bakom denna svenska folkutrotning ligger storkapitalet, finanseliten och i Sverige styrs och kontrolleras detta av familjen Wallenberg.
  Och de samarbetar givetvis intimt och skamlöst med bl a mediefamiljen Bonnier.
  Den som inte tror att Bonniers har makt över media i Sverige kan enkelt se vad de själva ståtar med på sin egen hemsida:
  https://www.bonnier.com/sv/brands

  Jag personligen tycker det är skrämmande att ett dylikt monopol tillåtits i ett land som påstår sig vara opartiskt, hyllar åsiktsfriheten, jublar över den underbara yttrandefriheten etc… samtidigt som de beter sig värre än Stalin!

 • Göran Persson, (vår en gång så “hyllad” statsminister), “lånade” våra surt förvärvade pensionspengar, vart tog dom vägen? Dom kom aldrig tillbaka i vart fall…
  Svensken tillhör det tysta folket, det snälla folket, det givande folket, ett fredsälskande folk, vill inte ha krig och elände…tyvärr så har dessa egenskaper utnyttjats.
  Tack för en insiktsfull artikel.
  Jag känner mig mer och mer ledsen och uppgiven än förbannad.
  Mvh Kerstin Carlsson.

 • Med glädje läser jag följande klarsynta rader: “……Bakom allt ligger 7-klöverns ambition att i lönndom, bakom svenska folkets rygg, kollapsa nationalstaten Sverige. Beslutet är sedan länge fattat att Sverige ska upplösas som nation för att uppgå som region i globalisternas nya världsordning. Sveriges politiska ledning i världsledande position på genomförandet av denna plan….”
  Många skribenter gör halt när grundorsaken till nationsförräderiet skall analyseras, det är som om de inte riktigt vågar sätta ord på den nya världsordningen och nästan alla av systemmedias ledarskribenter kallar detta för konspirationsteori och fake news.
  Alternativa medier blir allt starkare och får allt fler läsare/lyssnare. Därför fjäskade regeringen in sig med skattelättnader för internetjättarnas elslukande servicehallar, som ger Löfven hållhake på vad som ska cencureras. Med gummiparagrafen HMF kan det mesta förbjudas. Google har även smekt den kinesiska regeringen medhårs för att censurera sökresultat för opålitliga användare. Vi, skattebetalare, tvingas finansiera servicehallarnas ägare, som stänger ner okorrekt nätaktivitet. 100 tals miljoner är för regeringen en nätt summa, när makten framför allt skall bevaras och stärkas genom en “hotline” till dess ägare.

 • “Våldtäkter är ett tyst krigsmedel”: Det har jag skrivit tidigare att dess “flyktingar” som nu har blivit migranter är i själva verket är landsövertagare. De tar det landet exakt vad – våra fina föräldrar och far- och morföräldrar byggde upp.
  Mycket synd att svenska folket har sovit så länge att nu när de börjar vakna är redan försent.

 • Och nu när ekonomin vänder så kommer det spricka totalt. Då kommer man inte långt med att rapa tomma floskler. RUN Forrest, RUN!

  • …men var är vi svenskar välkomna att emigrera? Hade jag varit av annan nationalitet hade jag betraktat varje svensk som en potentiellt naiv idiot som valt exakt den politik som förstör Sverige. SD är inte mycket bättre. De har gåttt och blivit för EU numera. Vad ska man ha SD till nu?

   Norge eller Schweiz? De är inte med i EU och det går jättebra.

   • Går Norge jättebra!?
    Efter “moskéattattacken” för några dagar sedan, som högst trolig var en FALSK FLAGG, precis som den på Utöya, så får inkräktarna MER skydd av FOLKFÖRRÄDARNA.
    Och apropå Schweiz, det ondaste landet på Jorden.
    Kommunisten Lenin, Nazisten Hitler och Fascisten Mussolini hade alla kopplingar dit.
    Kolla in Sean Hross och hans Youtube-kanaler Chatzefratz, Central Intelligence Agency, Giureh och hans senaste Homieland Sickurity.

   • I Finland är svenska modersmål i stora områden. På vissa ställen kan de inte ens finska. Som svensk skulle jag flytta till ett svenskspråkigt område i Finland.

 • En tydlig och välskriven artikel som belyser den verkliga situationen.

  Att tilläggas är pensionernas värdeförsämring samt konsekvensen av det politiska katastrofala ledarskapet är kronans kollaps.

  Summan är ju självklart att varje svensk med dess familj bör förbereda sig för en lång och mycket jobbig ökenvandring eller alternativt flytta till ett annat land.
  “Make Sweden normal again”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *