Gatestone: Stefan Löfven har tappat kontrollen på kaoset i Sverige

publicerad 10 oktober 2019
- Gatestone Institute
Bilverkstaden i Vinsta som drabbas av ett nytt bombattentat. Foto (14 april 2019): NewsVoice.se

DEBATT. “Löfven, du har tappat kontrollen över Sverige”skrev Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna, nyligen i en artikel i Aftonbladet, i vilken han kritiserade statsminister Stefan Löfven för att han inte lyckats lösa Sveriges största problem.

Text: Judith Bergman, krönikör, advokat och politisk analytiker, distiguished senior fellow vid Gatestone Institute. | Bild: Bilverkstaden i Vinsta som drabbats av två bombattentat på kort tid. Foto: NewsVoice.se | Artikeln har tidigare publicerats på svenska Gatestone-institutets hemsida 

Enligt Ulf Kristersson:

“Två områden som vi [Moderaterna] prioriterar högt är lag och ordning samt integration. Eftersom Sveriges största problem nu finns där.

Förra året skedde 306 skjutningar och 45 människor sköts till döds. Enligt polisen har antalet ihjälskjutna fördubblats sedan 2014. Under samma tid har antalet personer som utsatts för sexuella övergrepp tredubblats enligt BRÅ. (…)”

“Konkreta reformer är nödvändiga. Vi har föreslagit dem – Socialdemokraterna säger nej.”

“Samtidigt har vi en integrationskris: Mer än hälften av alla arbetslösa är födda utanför Sverige. I våra utanförskapsområden finns skolor där inte ens hälften av eleverna får godkänt i alla ämnen. Många barn som är födda i Sverige talar knappt svenska, och det finns ett omfattande hedersförtryck. Även här har vi krävt reformer, men Socialdemokraterna säger nej.”

“Integration och invandring hör ihop. Därför krävs en långsiktig och stram invandringspolitik. Tillfälliga uppehållstillstånd och försörjningskrav vid familjeåterförening ska vara huvudregel.”

“Krav på kunskaper i svenska och egen försörjning för permanent uppehållstillstånd.”

Ulf Kristersson. Foto: Sten-Åke Stenberg. Licens: Mostphotos.
Ulf Kristersson. Foto: Sten-Åke Stenberg. Licens: Mostphotos.

Kristerssons kritik visar att mainstream-politikerna i Sverige är fullt medvetna om landets grundläggande problem. Kritiken är särskilt signifikant när den kommer från Moderaterna: Kristerssons föregångare, Frederik Reinfeld, som var statsminister i Sverige från 2006 till 2014 och ordförande för Moderaterna mellan 2003 och 2015, delade inte denna oro. År 2014 uppmanade Fredrik Reinfeld svenskarna att “öppna sina hjärtan” för världens flyktingar.

“Nu vädjar jag till svenska folket om tålamod. Om att ha solidaritet med den yttre världen (…) I det långa loppet skapar vi en bättre värld (…) Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med mycket annat, men det här är folk som flyr för livet.”

Kristersson, till skillnad från den nuvarande svenska regeringen, verkar ha insett hur Sverige ser ut på riktigt.

En av verkligheterna, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) – är att terrorism nu är ett hot överallt i Sverige, och därför behöver även mindre kommuner vara beredda på terrorhandlingar.

“Förs och främst”sa Jonas Eriksson, som ansvarar för säkerhet i offentligheten på MSB:

“…måste man bli medveten om att det här faktiskt kan ske även i mindre städer som Karlstads storlek. Sedan behöver man nog fundera och analysera vad som finns i kommunen som är mer sårbart eller känsligt.”

Uttalandet kom efter att polisen avledde en terrorrhandling i Östersund i augusti. Den misstänkte försökte köra in i en folkmassa, enligt Aftonbladet. Han utreds också för kopplingar till Rakhmat Akilov, terroristen som dömdes för mord på fem personer efter att han kört in i ett varuhus med en lastbil i centrala Stockholm i april 2017.

Från början av 2019 till slutet av juli inträffade 120 bombningar i Sverige, enligt polisens statistik. Siffran representerar en ökning av 45 % över samma period förra året, då 83 bombningar ägde rum. Södra Sverige har drabbats särskilt hårt, med 44 bombningar.

“Man kan i dagsläget egentligen bara spekulera om varför. Vi har en ökad problematik med kriminalitet och utanförskap”, sa Petra Stenkula, utredningschef vid polisens Region syd.

“Det är möjligt att tillgången är god på dynamit, medan den är något mer begränsad när det gäller vapen i dag jämfört med tidigare.”

Bara i Landskrona – en stad med ungefär 35,000 invånare – har det sedan december 2018 inträffat sju explosioner eller bombningar. I augusti sprängdes ingången till Landskronas stadshus.

“De som gör det här har en avsikt att störa det organiserade samhället, det kommer vi inte att låta ske”, sa kommunalrådet Torkild Strandberg från Liberalerna.

Kraftig explosion i Linköping den 7 juni 2019. Privat foto.
Kraftig explosion i Linköping den 7 juni 2019. Privat foto.

I augusti drabbades en annan sydlig svensk stad, Linköping, av sitt andra bombattentat för året. Polisen hittade ett föremål som de misstänkte var sprängämnen. När det förstördes av nationella bombenheten inträffade en kraftig explosion. En lagerlokal tillhörande polisen förstördes och flera andra byggnader skadades. I början av juni inträffade en explosion i ett bostadshus, också i Linköping. Mirakulöst nog dog ingen, men 20 personer blev skadade. Polisen misstänker att händelsen var gängrelaterad.

Den konstanta osäkerheten som dessa händelser orsakar innebär att efterfrågan på säkerhetsvakter och andra säkerhetstjänster har ökat dramatiskt. Både privata företag och kommuner har bett om att få anställa fler säkerhetsvakter.

Enligt Hans Tjernström, presschef på branschorganisationen Svensk handel, spenderar en genomsnittlig livsmedelsbutik runt 600,000 kronor per år på vakter och annat som har att göra med säkerhet. Enligt en källa från säkerhetsbranschen kommer säkerhetsföretagen att behöva rekrytera 5300 fler anställda under de kommande tre åren.

Våldtäkt och sexuella övergrepp ökar också snabbt. Bara i den natursköna universitetsstaden Uppsala, där 80 % av kvinnorna inte känner sig trygga i stadens centrum, inträffade fyra våldtäkter eller våldtäktsförsök inom fyra dagar i början av augusti. I Stockholm inträffade två våldtäkter under ungdomsfestivalen “We are Sthlm” i augusti, utöver ett tiotal andra sexuella övergrepp. Under sommarfestivalen “Piteå dansar och ler” inträffade ännu en våldtäkt i vilken tio män var inblandade.

I en färsk krönika i Aftonblandet vädjade Moderaternas parlamentsledamot Josefin Malmqvist till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson att “stoppa våldtäkterna – ni sviker kvinnorna”. I sin artikel skrev Malmqvist:

“Utsattheten för sexualbrott har ökat kraftigt under Morgan Johanssons (S) tid som justitieminister: för tredje året i rad ökade antalet anmälda våldtäkter år 2018 till drygt 20 anmälda våldtäkter om dagen. Hitintills i år har antalet anmälda våldtäkter ökat med 14 procent. (…) I Sverige – ett av världens mest jämställda länder – minskar kvinnors frihet. Att kvinnor inte har samma möjlighet att röra sig fritt på gator och torg, utan att behöva känna oro för att utsättas för brott, är en allvarlig inskränkning i kvinnors frihet och självbestämmande. Samtidigt som fler kvinnor anmäler sexualbrott, är uppklaringsfrekvensen fortfarande skrämmande låg. En granskning av de senaste årens våldtäktsanmälningar visar att bara 5 av 100 anmälda våldtäkter leder till fällande dom.”

Hon sammanfattade:

“Nu är det hög tid att sluta prata och börja agera. Moderaterna och Kristdemokraternas budget höjde anslagen till polisen, men mer behöver göras. I maj 2018 biföll en majoritet i riksdagen Moderaternas motion om att skärpa straffen för våldtäkt. Sedan dess har ingenting hänt. Nu är det hög tid att justitieministern (S) börjar agera för Sveriges kvinnor.”

Barn och psykisk ohälsa. Foto: Gryffyn McConville. Licens: Unsplash.com (free use)
Barn och ungdom. Foto: Gryffyn McConville. Licens: Unsplash.com (free use)

En annan folkgrupp som har blivit lidande av bristen på lag och ordning i Sverige är barnEnligt BRÅ har det skett en signifikant ökning av rån mot unga under senare år. På bara några år har antalet anmälningar om rån mot personer under 18 ökat avsevärt, från 1084 anmälda rån år 2015 till 1 896 år 2018 – en ökning på 75 %. Det har redan kommit in 1247 anmälningar om rån mot unga hittills under 2019.

Enligt Sven Granath, kriminolog vid polisen, kan ökningen av rån mot unga bero på att det har blivit svårare att råna äldre eller att stjäla från butiker.

“Det har blivit svårare och då ger de sig på en grupp som inte kan försvara sig lika väl. De har också det som andra unga vill ha, som mopeder, telefoner och smycken”, sa Granath.

Det verkar sannerligen som att statsminister Löfven har tappat kontrollen över Sverige.

Text: Judith Bergman, krönikör, advokat och politisk analytiker är Distiguished Senior Fellow vid Gatestone Institute.

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Förra gången vi ombads vara solidariska blev biverkningen narkolepsi. Vilka biverkningar skall vi förvänta oss denna gång?
  När det gäller ekonomisk ersättning så vet vi alla det rätta svaret… man lovar men det kommer aldrig att utgå någon.

 • Det är det hjärntvättade folket som har tappat kontrollen och fortsätter att välja överbetalda EU-vurmande välfärdskrossare, som sänker sina egna skatter och höjer folkets, fastän folkförrädarnas moraliska kriminalitet ligger i öppen dager.

  Fulmedia, som ägs och kontrolleras av monopolkapitalet har vilselett folket in i ett osant resonerande som har splittrat vårt folk i en mängd olika extrema läger. Många av de som splittrar oss har tillåts ljuga även här på Newsvoice.

  Lögnarna kallar ex. monopolkapitalistiska medier för “marxistiska”, vilket givetvis är ren lögn. Marx var för nationella demokratier och enad arbetarklass i alla nationer, samt emot många av de fenomen som dagens partier har skapat.

  Lögnarna kallar ex. de höga skatterna, som 90% av folket ska betala medan de rikaste får sänkt värnskatt, för “socialism”. 100% lögn. Socialism = jämlikt samhälle, inte det omvända. Varför släpps lögnerna in i kommentarsfältet utan rättelse? Jag börjar faktiskt tröttna på eländet.

  Alla 8 partier i riksdagen är idag högerpartier. Vänsterpartiet har gått med på Rockefellers klimathotande, krigshets, massmigration och avskaffad värnskatt för de allra rikaste. Det skulle inte kunna kallas för demokrati, om det inte vore så att man faktiskt kan starta nya partier som kan valsamverka sig över 4% tillsammans, OM man bara har motivationen och karaktär nog att båda de sakerna.

  Överbetalda SD ställer sig emot avskaffad värnskatt, ett tomt utspel som inte betyder någonting för dem. Samma sak var det med ett Swexit som hade kunnat leda till ett mer jämlikt samhälle. Det har SD nu skrotat.

  Dessa kaviarstinna högerpartier vill aldrig se sambandet mellan mordfrekvens och ojämlikhet, som är evidensbaserat i vetenskapliga metastudier.

 • Haha Lille Ulf Kristersson borde hålla käten, det var hans parti som la grunden till denna katastrof vi har i Svearike idag,

  • Ja. Och de gottegrisarna gick inte ur Moderaterna när folkförräderiet pågick. Det visar deras kompletta hyckleri och det är därför man inte kan inte lita på någon moderatpolitiker. Så är det bara. Hur SD kan flirta med dem är helt jävla ofattbart om inte de också är stora jävla hycklare.

 • “Stulet citat” anpassat till Sverige: Politiken är en stor gam med en blå högervinge och en röd vänstervinge – en baja.

  • En enpartidiktatur dold bakom en falsk representativ “demokrati” där partiets olika färgskalor låtsas vara oense medan de rör sig åt precis samma förutbestämda håll.

   När partiets röda del regerar stjäl de mest från partiets blå väljarbas och när partiets blå del regerar är det den röda väljarbasen som bestjäls mest. Detta växelvisa val av brottsoffer är en del utav illusionsapparaten.

   Hade de stulit lika mycket från alla precis hela tiden skulle de bli avslöjade med den tjuvaktiga handen i alla andras kakburkar och då är det risk att även det hjärndöda röstboskapet fattar galoppen.

   Men snart har den medvetna samhällsförstörelsen nått en kritisk massa där den imploderar under sin egen tyngd och då kommer de behöva rycka guldplomberna ur käften på hela hjorden och ingenting är så uppvaknande som tandvärk.

  • Gamen har en liten grön hjärna också som lockat till sig parasiterande fluglarver till kadavret, samt klor målade i svenska färger som showar runt storvulet i de parasiterande fluglarverna som om detta skulle hjälpa kadavret.

   Hela jävla gamen älskar EU-medlemskaps-hyenan som parasiterar på det döende folk-kadavret för här finns det kött både till Gamen och EU-hyenan.

   Att ta sig upp och bita i hjäl gamarna och hyenan, genom nya friska partier som valsamverkar brett mot dessa asätare, är för jobbigt för folk-kadavret. De låter sig hellre ätas upp levande av asätarna, så även Åke i Sörmland.

 • Stefan Löfven växte upp på Nybodahemmet, ett av de absolut värsta banhemmet. Vittnesmålen från nu vuxna är skrämmande:

  !.) “Personalen var fullständigt känslokall”, “jag blev inlåst i en cell”, “jag var ledsen och grät”.

  2,) ”Nybodatiden var hemsk på många sätt pga personerna. Även institutionens rutiner var rena rama krigstidsbehandlingen med att rengöra oskyldiga barn dagligen”.

  3.)”Jag kommer än ihåg vita väggar där endast en glasskiva fanns ovanför dörren. Så glad jag kände mig när den öppnades och människogestalter kom in genom den. Glad över gestalter, något levande. Men de fick inte vara levande, de arbetade i samhällets tjänst. Det är konstigt, men då lärde jag mig också att älska ensamheten och känna mig trygg i den.”

  Kränkningar, misshandel samt sexuella övergrepp var legio, alltså daltigt förekommande, som det är i vårt samhälle nu i dag.

  Staten har utlovat en ersättning på 250 000 kronor till dem som mellan åren 1920 och 1980 vanvårdats eller utsatts för övergrepp på institutioner och i fosterhem.

  Stefan togs som nyfödd. Det lilla barnen starka behov av att utveckla känslomässiga band uteblev. All närhet, all trygghet, all tillit försvann. Amningen uteblev. Vad gör ett sådan litet barn? Hur personalen än betedde sig kommer barnet att fortsätta att söka närhet – anknytningen är ju på liv och död. Detta leder till ångest, förtvivlan och till sist kanske till uppgiven apati.

  En allvarligt skadad anknytning uppstår om anknytningspersonen, som ska representera trygghet, samtidigt utgör ett hot. När institutionens personal utsätter det litet barn för misshandel, vredesutbrott eller försummelse skapar detta ett känslomässigt kaos hos barnet som tvingas söka skydd hos den det samtidigt söker skydd ifrån. Vad leder detta till? Jo, det leder till särskilt svåra relationsstörningar i vuxen ålder. Att som vuxen kan de inte tolka människors signaler på rätt sätt. Dessa människor kan t ex bli arga eller rädda när människor gråter. Det utvecklas en misstro mellan en sådan ledare och gruppen som personen skall leda. Många kan uppleva en sådan ledare som skrämmande – ändå behöver folket knyta an till sin ledare.

  Nu ska sägas att Stefan flyttades från Nybodahemmet vid ca ett års ålder, och om de nya primära relationsobjekt är trygga i sin anknytning till barnet, och Stefans fosterföräldrahem verkar av allt att döma vara ett bra hem att växa upp i, ja då kan det lilla barnet reparea en del av skadan, men aldrig fullt ut. Stefan fann tryggheten i socialismen, uppfostrad inom Bommersviks trygga lilla värld.

  Vi kan därför kanske inte anklaga Stefan, ty han kanske inte förstår att tolka signalerna rätt från befolkningen när dem beklagar sig. Det kan vara en rimlig tolkning till att han, som det påstås i artikeln, tappat kontrollen över landet. Det var kanske därför inte var en slump till att att just han blev vald till statsminister. Don’t blame him.

 • Några oppositionsledare i riksdagen eller annorstädes när det gäller politiker har vi inte i Sverige! Och detta kan varken SD eller Jimmie göra något åt, till det har de ett etablissemang som redan bestämt vart skutan ska fara…..åt h…te? Bankoligarkerna är nöjda så länge vi, det svenska folket tror att politikerna kommer fixa detta förr eller senare. Så länge så sker kommer skuldslavarna hålla sig lugna och sitta still i båten så länge det går att ro.

  • Kjell, tyvärr är det detta faktum som folk inte begriper! De låter sig sövas av SVT:s och TV4:s propagandanyheter och sövas till sömns av “Idol” och “Hela världen bakar” etc. Sverige är ett land befolkat av närmare 80% imbeciller som saknar förmåga till logisk analys. Endast när det blir så illa att den egna ekonomin och livhanken står på spel kommer folk att vakna lite yrvaket…

  • I ett hårt samhälle med hög arbetslöshet och hot om utförsäkringar kan t.o.m. en patriot förfalla till att bli en lydig slav som underlättar folkutbytet i någon Löfvén-lydig myndighet, men karma kommer sannolikt snart bita dem i arslet, tror jag, på det ena eller andra viset. Vid en viss punkt kommer de få nog, tror jag. Sent skall syndarna vakna, brukar man säga.

 • Den vandrande katastrofen Dan Eliasson såg till att över 430 polischefer blev avpolletterade 2015 även fast han och övriga kunde se och förstå att nu kommer det en flyktingvåg av tsunami storlek att komma och knacka på den Svenska porten. Denna person som vänder upp o ner på alla instanser som “åtnjutit” hans ledarskap har att se fram emot en tryggad ålderdom på sin ålders höst. Han är kriminell, är min åsikt.
  Det verkar som om de flesta av vår styrande kader har en diagnostiskt fel i allt de åstadkommer. Att hålla sig kvar vid makten är det övergripande målet, de verkar inte ha en susning om vad de ska göra, eller varför misslyckas de med allt ? Det är väldigt uppfriskande att få vara med om vad SD och Sölvesborg med Louis Ericsson i spetsen lyckats med. Hon har ställt regeringen mot väggen och de har ingen aning om vilket ben de ska stå på. Utomordentligt komiskt. Tack Sölvesborg av hela mitt hjärta.
  Att höra Kristerssons svada är jag så trött på. Vilken åsikt har han i dag ? Och vad nytt kan väntas i
  morgon ? Regeringen låtsas om att nu är det KLIMATET som är det överhängande problemet, så nu ska vi glömma det som händer i Sverige !!! Jag är så trött på Lövén som verkar som en diktator. Hur kan han ge bort 8 miljarder av våra kronor när landet går på knäna ? Mitt förakt för denna människa är gränslöst.

 • – statsminister Löfven har tappat kontrollen över Sverige.- Det tvivlar jag på. Han är mycket medveten om vad som händer när han och hans parti säger nej gång på gång när skärpning föreslås av anda partier. Han har en agenda som Erik S skriver och fortsätter med oavsett vad folket tycker om. Han har inga barn,han behöver inte tänka på framtiden hur landet kommer se ut,han bara pick och pack kommer bara flyta ut till någon tropisk land och skita i hur resten av Sveriges befolkning har det. Han är inte ensam om barnlösa statsöverhuvud,det fins 6-7 andra i Europa som har samma agenda, förstöra sitt eget land och fylla upp med migranter.:-(((

 • Har under flera år predicera att sjuklöverns politiska gärningar hela tiden haft ett enda må för ögonen: åstadkomma en stadsupplösning. Alla som inte vill, törs eller kan förstå, bör snarast acceptera faktum, ty vi är strax vid målet.

  Kan man acceptera, blir det lättare att förstå syftet.

 • Angående Löfven så har Gatestone kommit fram till något vi har vetat enda sen han tillträdde via Samhall. Sen talar den lille frimurargnomen Kristersson med kluven tunga och han är dessutom en del av problemet, vilket gör att han inte kan erbjuda någon lösning.

  Vi ska inte integrera och uppfostra dessa förortsgerillakrigare från utlandet samtidigt som det byggs en polisstat även kring den övriga befolkningen. De ska skicka in den, av Dan Eliasson förstörda, polisiära insatsstyrkan för att gripa, internera och deportera problemet. Så länge dessa politiska tomtar inte talar i dessa termer så vet man att de inte har någon som helst lösning.

 • “Kristersson, till skillnad från den nuvarande svenska regeringen, verkar ha insett hur Sverige ser ut på riktigt.”

  Den dag Kristersson officiellt och skriftligen tar avstånd från Reinfelds destruktiva invandringspolitik och med kraftiga ord fördömer Reinfeldt, samt på allvar är öppna för ett övergripande politsikt samarbete med SD kan jag KANSKE tro på Kristersson. Tills dess, nej tack.

  • skriver under. Kristersson är en kontrollerad opposition och får direktiv från utlandet (Bilderbergs psykopater)

 • Tack för en god sammanfattning av uttalanden från kända personer.
  Att Setfan Löfven har tappat kontrollen över Sverige kan bero på att han låter sig kontrolleras av den globala finanselitens världsomfattande krafter. Där hans politik innebär att vara bäst i EU klassen och med stor givmildhet till FN:s penningslukande organisation.

  • Exakt! Han förstår mycket väl att han kör Sverige i sank, men eftersom det är just det som är globalisternas agenda, och SL är dess lakej, så utvecklas allt såsom planerats. Om all offentlig makt utgått från folket såsom grundlagen regeringsformen stipulerar, så hade han i sann demokratisk anda sett till folkets bästa.
   SL har därför inte tappat kontrollen, förty han har aldrig haft den. Kreditavregleringen, Novemberrevolutionen 1985 satte stopp för svenska politikers rätt att tänka själva.
   Ett sunt penningsystem som gagnar folket är den enda framkomliga vägen tillsammans med direkt demokrati.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *