USA, NATO och Israel fortsätter pulvrisera arabstaterna i Mellanöstern

18
1088
Detta foto påstås visa en Al-Nusra-krigare som använder en amerikansk US BGM-71 TOW Anti-tank Missiles
Detta foto påstås visa en Al-Nusra-krigare som använder en amerikansk BGM-71 TOW Anti-tank-gevär

ANALYS & DEBATT. USA har i snart 30 år härjat i olika länder i Mellanöstern på order från Israel som hela tiden haft en klar målsättning att stegvis ödelägga och pulvrisera samtliga arabstater.

Yinon-planen från 1982 angav klart ovan skisserade målsättning och den kom senare 1996 att kompletteras  av amerikanarna Perles, Feiths och Wurmsers i skriften: ”New strategi for Securing the Realm”. I den anges hur Israel med hjälp av NATO ska kunna utforma sin strategiska miljö genom att smula sönder de arabiska grannländerna. Israel och USA arbetade tätt tillsammans enligt dessa linjer och allt tyder på att 9/11-attentatet i New York var resultatet av ett gemensamt arbete.

Fd general Wesley Clarks avslöjande ord

Endast några dagar efter 9/11-attentatetet blev general Wesley Clark kallad till Pentagon där hans överordnade tog fram en lista där de arabstater som skulle förstöras namngavs. Clark frågar då: ”Is it classified”? Svaret löd: ”Yes Sir”, varpå Clark svarade: ”Well don’t show it for me”, men det framkom ändå att det var sju stater som skulle demoleras inom fem år. Svårigheten var bara att få det att se ut som inbördeskrig.

Egentligen hade ödeläggelsen av arabvärlden börjat tidigare, nämligen då Jimmy Carter och Zbigniew Brzeziński år 1979 beslöt att stödja Mujahedin-rörelsen i Afghanistan med hjälp av narkotikapengar och CIA-pamfletter tryckta i Kanada. Resultatet av denna fortfarande pågående draksådd känner vi väl till.

Mujahedeen fick sedan många förgreningar framåt i tiden och under olika namn såsom IS, ISIL, al-Qaida. Samtliga av dessa har stöd av USA/Israel och de har utgjort redskap för att skapa det som man gärna benämner ”inbördeskrig”.

Kurderna

Ett undantag från denna dödslista upptäcker vi snart, nämligen den kurdiska delen av Syrien. I Yinon-planen finns den kurdiska delen av Syrien omnämnd som ett skyddsobjekt som måste bevaras genom vänskap. Israel har sedan hela tiden stött kurdiska separatister i denna del av nationalstaten Syrien. Detta av två skäl: Kurddelen som numera kallas Hasaka är en landsdel rik på olja och gas samt en bördig åkermark lämplig för bla vete. En självständig stat här skulle avsevärt minska Syriens ekonomiska förmåga. Också ur strategisk synpunkt är Hasaka värdefullt för Israel som militärt slagkraftig i ryggen på Damaskus.

Syriska truppers inmarsch i den kurdiska delen av Syrien är en stor förlust för Israel liksom för USA.

Under de senaste dagarna har vi vid flera tillfällen fått höra att USA kom till Syrien för att bekämpa IS. Det är en lögn som är ofantlig. IS har hela tiden stridit mot Damaskus regimen på USA:s och Israels uppdrag, att då tro att USA skulle bekämpa de IS-enheter som strider mot Damaskus är mer än orimligt. Undantaget är det rika kurdområdet där IS är lika intresserade av naturtillgångarna som de kurdiska rebellerna.

ISIS stole 2300 US Humvees - Photo: ISIS
RT: ISIS ”stole” 2300 US Army Humvees – Photo: ISIS

I övriga delen av Syrien stöds IS av USA av hjärtats lust. Under Obamas sista dagar som president gav han IS en avskedsgåva på 300 miljoner dollar i form av framförallt militär utrustning och stödet fastän i mindre skala har sedan fortsatt under Donald Trump.

Läs mer: Fredspristagaren Obamas julgåva till terrorismen i Syrien – Beviljade 300 miljoner dollar

Läs mer: Amerikanska vapen för 1 miljard dollar avsedda för Irak ”försvann”

USA:s närvaro i Syrien illegal

Verkligheten är den att USA är i Syrien illegalt och har varit det hela tiden. Till och med före kriget så fanns det amerikanska agenter i landet för att förbereda en krigsutveckling. Man uppträder alltså kriminell när man vistas i landet. Och inte nog med att man finns i Syrien som representant för världens rikaste land – man ägnar sig också åt stöld och smuggling i stor skala av landets tillgångar.

Amerikanska enheter stjäl oljan

Annons från Historisktkorrekt.se
Annons från Historisktkorrekt.se

Senast för några dagar sedan, den 25 oktober publicerade SANA satelitbilder på hur amerikanska enheter fyller tankvagnar i nordöstra Syrien med olja som sedan fraktas utomlands för försäljning. På detta sätt kan man delvis finansiera sina banditinsatser i det fattiga länderna.

De krigsförband som Trump för en vecka sedan lovade att ta hem, till kongressens stora förtret, kom ganska omgående att i stället för hemtagning köra österut för att säkra stölderna av gas och olja. USA:s försvarsminister Mark Esper kunde den 25 oktober meddela de andra medbrottslingarna i NATO-högkvarteret att:

”USA is taking some actions to stregthen our position at Deir Ezzor, to ensure that we can deny ISIS access to the oil fields.”

Väldigt smart, man ville lägga beslag på oljan för eget bruk. Som ovan framgår så var NATO inblandad i diskussionerna och sitter därmed fast i gangster-byken.

Den 26 oktober lät den ryske generalen Igor Konashenkov publicera satellitbilder som visade hur amerikanska enheter ombesörjde stöld och smuggling av syrisk olja.

Major-general Igor Konashenkov - Foto: SputnikNews Alexander Vilf
Major-general Igor Konashenkov – Foto: SputnikNews, Alexander Vilf

Tank trucks guarded by US military servicemen and private military companies smuggle oil from fields in eastern Syria to other countries and in the event of any attack on such a convoy, US special operations forces and combat aviation are immediately used to protect it”.

”Revenues from smuggling syrian oil arrive at numbered bank accounts of US private military companies and intelligence services through Brokerage firms that interact with it. To secure such a continuous financial flow free from control and taxes, the top officials at the Pentagon and Langley will be willing to guard and protect oil wells in Syria from the imaginary ´hidden cells´ of Daesh indefinitely.”

Att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi nu dödats betyder bara att USA:s gangstervälde nu kan arbeta mer ostört med sin oljesmuggling.

Text: Hans Myrebro


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Tack Hans Myrebro för ditt klarspråk. Samtidigt Grattis till att du fick in din artikel. Du skriver:
  ”USA har i snart 30 år härjat i olika länder i Mellanöstern på order från Israel som hela tiden haft en klar målsättning att stegvis ödelägga och pulvrisera samtliga arabstater”.
  Naturligtvis är det så det ligger till och och så har varit, alldeles särskilt efter 9/11, men likväl vet jag av egen erfarenhet, att de flesta svenskar inte inser detta, gravt hjärntvättade som de ju är om de rätta förhållanden. Väldigt få personer vågar avhålla sig från att stämma in i halleluja-kören till Israels ära. Allra minst att begripa landets politiska lednings huvudroll i 9/11-terrorn. Intimt samverkade Likud-partiet med amerikanska neocons, när de skrev Project for a New American Century och andra planer, som du ju även nämner. Om detta råder det ingen som helst tvekan. Konsultera gärna Christopher Bollyn. Namnen på skurkarna finns ju även där, på dessa säreget vidriga, falsk-flaggs-viftande gangsters.
  För våra egna svenska förhållanden, måste än en gång SR och SVT lyftas fram som vår svenska demokratis värsta fiende, p g a den roll de spelat, att medelst lögner och mörkläggning skydda en internationell kriminalitet av galaktisk storleksordning. I samråd naturligtvis med politiker på alla nivåer. Liksom SÄPO/MUST. Detta är en SKANDAL som de Godhetsvurmande psykopaterna inom etablissemanget ALDRIG kommer kunna tvätta sig rena ifrån.
  Även om det inte är omöjligt att utpressning har funnits med i bilden, något som Estonia-katastrofen mycket väl antyder. Fast mest troligt är tre decennier av mullvadsarbete inom diverse vänstersekter, inom välbetalda offentliga myndigheter och institutioner. Politiken som ju förts sedan 68:a, bär ju vittnesbörd om ett land som dekonstruerats in i minsta detalj!

 2. De förnekar sig aldrig! I Afghanistan är det CIA som organiserar haschhandeln så också med kokainet i Colombia! Oljestölderna pågår även i Libyen och på andra håll som Ukraina stjäl man gasen. I EU tvingar man banker att betala böter för påhittade brott med dollarhandeln m.m. Uncle Sam borde nog kallas Onkel Konkel i stället. Det märkliga är att politiker i EU framförallt struntar i allt detta men så är de ju ett gäng mutkolvar hela bunten med svetsaren i spetsen.

 3. USA har under tre decennier fått härja fritt i diverse krig. Förutom viss kritik emot Irakkriget, har världen knipit käft och gett sin välsignelse. Världspolisens agerande har varit politiskt korrekt och har i Sverige fått fullt stöd. Vårt etablissemang saknar all anständighet och moral.
  Att Israel är dirigenten kan det väl inte råda några tvivel om, Shimon Peres uttalade strax efter 11/9: Det är vi som styr USA och de vet de om.

  • Flera Israeler tex Sharon har också sagt det men det bevisar bara att det är vad eliterna vill att vi ska tro. Israel belönas för att expandera imperiet precis så som Britterna planerade för snart tvåhundra år sen och som britterna och amerikanerna senare har uppmuntrat. Ja mer än uppmuntrat, direkt hjärntvättat [raderat ord] i Israel till med dom kristna [raderat ord] som påhejare.

   Vilka tjänar nämligen på utraderandet och förnedrandet av araberna? Jo dom malthusianer som tycker att competition is a sin. Dom som anser att inga rivaliserande ekonomier ska tillåtas växa fram. Israel är det angloamerikanska imperiets brohuvud.

   Det dom begär för sina nationalistiska avsikter överlappar i högsta grad med vad anglokretsarna önskar.

   De Brittiska agenter som verkade för hundra år sen hade som mål att utvecklingen skulle hållas tillbaka där och att folk skulle avsky muslimerna och det har lyckats rätt väl.

 4. Nej men USA är väl inte någon krigisk stat, för massmedia har ju berättat för oss att USA har gått in och hjälpt massor av länder där dom har ordnat upp saker och ting till det bästa och för den goda sakens skull t.ex. i Kina 1945-1946, Korea 1950-1953, Kina 1950-1953, Guatemala 1954, Indonesien 1958, Kuba 1959-1960, Guatemala 1960, Kongo 1964, Peru 1965, Laos 1964, Vietnam 1961-1973, Kambodja 1969-1970, Guatemala 1967-1969, Granada 1983, Libanon 1984, Libyen 1986, El Salvador 1980, Nicaragua 1980 Panama 1989, Irak 1991-1999, Sudan 1998, Afghanistan 1998, Jugoslavien 1999, Afghanistan 2001 Irak 2003, Libyen 2011 och Syrien 2015-2019.

  • Klart har vi fått veta USA/NATO-s oändliga goda insatser för världfred! Vi har ju även fått veta hur mycket ondska finns i de länderna som vi befriar och hjälper till en framtid utan ondska!
   Deras onda krigare hämtar vi till Europa och integrerar till den höga moralen och sunda tänkandet som varje del av västerländsk civilization besitter och praktiserar! Vi gör om hela världen till vår egen spegelbild och hoppas på den optimala utdelningen i form av tacksamhet och självklart deras naturtillgångar. Vi hoppas också att vår välvilja belönas och att inte dessa grupper väljer sina egna lösningar, t.o.m har fräckheten att beväpna sig upp till tänderna och avvisar våran ”en aning envisa sätt” att påtvinga hjälp som Ingen av de har bett om!

   • – Ja – och för att tala klarspråk – så kommer både USA,s/NATO,s och EU,s kärleksfulla politik att leda till en total destruktion av den civiliserade världen, om denna kärlek tillåts fortsätta.

 5. Allt fler intygar på att en dold amerikansk elit har skapat IS i syfte att förstöra världen !

  RV Intelligence Alert skriver den 30 oktober: ”During the raid on ISIS leader Al-Baghdadi, US Special Forces obtained evidence of hardware that was used to communicate with the US State Department, according to leaks.”

  Här är fler kommentarer som tyder på att en dold amerikansk elit styr IS.

  https://www.vaken.se/hog-amerikansk-militar-erkanner-att-usa-medvetet-slappt-fram-al-qaeda-och-isis/

  https://www.youtube.com/watch?v=j0KfAqu1KOM

  https://www.youtube.com/watch?v=1YExwxN4CT8

  https://newsvoice.se/2015/12/turkisk-parlamentsledamot-isis-fick-kemiska-vapen-fran-vast-via-turkiet-assad-fick-skulden-2/

  Frågan är – hur länge till kan massmedia blunda för dessa chockerande uppgifter ???

 6. Vi svenskar har ingen rätt att beskylla Förenta Staterna när vi beter oss likadant själva. Det ökade våldet i Sverige vittnar om att vi inte är utan skuld. Tvärtom. Vi är minst lika skyldiga som Förenta Staterna och NATO. Om inte skyldigare, eftersom vi torde veta bättre än att bomba oskyldiga stater till stenåldern. Men vi gör det ändå, trots att vi vet att det är fel.

  Det vet man inte i Förenta Staterna. Där tror man att det är okay att bomba sönder andra länder.

 7. På vilket sätt beter sig Sverige som USA? Sverige har inte deltagit i krig på 200 år och har inte bombat några länder till stenåldern. Sverige deltog med flyg i Libyen för att kontrollera flyförbudszoner, vilket man kraftigt kan fördöma. Att Sverige skulle vara skyldig för kriminellt våld är långsökt. Du kanske pratar om ett okänt land?

  • Även dig skulle jag vilja hänvisa till att läsa ”Världens dummaste folk?” om bland annat Sveriges sannolika medverkan i utomrättsliga avrättningar. Och om vad som händer i Afghanistan, där vi är i krig sedan många år. Och om att Sverige har en del av skulden till kriget i Irak (dit vi även skickat soldater). Och om annat vi gjorde i Libyen, vilket gått kraftigt bakåt i utvecklingen sedan dess. Och om Sveriges inblandning i kriget i Syrien, vilket det tycks råda enighet om bland alla partier i riksdagen. Vi är tyvärr en del av detta, som den lydstat vi blivit.

   • Jodå, jag känner till en del av det du nämner. Sverige är en underdånig vasallstat som jag föraktar. Någon kritik mot USA:s krigföring har vi ju inte hört sedan Palmes tid. Jag vet däremot inget om Sveriges ev. direkta deltagande i Syrien. Att man är PK i synen på Syrien är välkänt. Partierna syns vara överens i sin okunnighet i Syrienfrågan,

 8. Det var en skakande rapport. Jag känner ingen anledning att betvivla vad som sägs, det visar på nytt Sveriges skumraskaffärer, ibland med USA, ibland med tvivelaktiga organisationer. Att det skulle finnas en oppositionell falang för demokrati i Syrien låter osannolikt. Carl Bildt visar åter igen hur han klampar fel. Så har vi ett UD som tror sig sitta inne med den rätta kunskapen om Syrien. Beklämmande och tragiskt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här