Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Journalist på NewsWeek hoppar av – Medier i USA startar krig för profit

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 december 2019
- Torbjörn Sassersson
Tareq Haddad, journalist. Pressfoto
Tareq Haddad, journalist. Pressfoto
Tareq Haddad, journalist. Pressfoto från privat Twitter

MEDIA. Det avgörande skälet till att NewsWeek-journalisten Tareq Haddad sa upp sin anställning var när NewsWeek vägrade publicera ett avslöjande om att en påstådd kemisk attack i staden Douma i Syrien var fabricerad. Den prisade organisationen OPCW som undersökte fallet hade “gömt ett berg av bevis” som avslöjade fabricerandet, säger Tareq Haddad.

Det mest chockerande med Tareq Haddads avhopp är hans uppgifter om att de etablerade medierna driver länder till krig. Medierna har därför inga gränser för vad de kan publicera. Det handlar om smutskastningskampanjer mot politiker och 100-tals regeringsagenter (deep state government assets) som bla arbetar som politiska redaktörer i nyhetskanaler över hela USA. Dessa personer försöker kontrollera hur allmänheten ska exponeras inför utvalda nyheter. Dessa “assets” planterar vissa artiklar medan andra artiklar förvägras publicering.

Haddad skriver i sin artikel: “Lies, Newsweek and Control of the Media Narrative: First-Hand Account” att den amerikanska regeringen har ett fult samarbete med de som profiterar på krigen. Mellan amerikanska etablerade journalister och regeringsfolk som arbetar för de amerikanska krigen och industrikontakter finns svängdörrar.

“The U.S. government, in an ugly alliance with those the profit the most from war, has its tentacles in every part of the media—imposters, with ties to the U.S. State Department, sit in newsrooms all over the world. Editors, with no apparent connections to the member’s club, have done nothing to resist. Together, they filter out what can or cannot be reported. Inconvenient stories are completely blocked. As a result, journalism is quickly dying. America is regressing because it lacks the truth.”

Tareq Haddad skriver att hans beslut att hoppa till slut blev enkelt. Han uppger på Twitter att han kommer att fortsätta arbeta som journalist, men nu helt oberoende av politiska och ekonomiska intressen.

Han skriver också att han förmodligen kommer att hängas ut som konspirationsteoretiker, försvarare av Assad eller rysk agent. Haddad lämnade NewsWeek i början på december 2019.

“In the end, that decision was rather simple, all be it I understand the cost to me will be undesirable. I will be unemployed, struggle to finance myself and will likely not find another position in the industry I care about so passionately. If I am a little lucky, I will be smeared as a conspiracy theorist, maybe an Assad apologist or even a Russian asset—the latest farcical slur of the day.” –

Text: Torbjörn Sassersson

Relatetat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq