Svensk klimatpolitik är “Årets Värsta Slöseri 2019” – Skattebetalarna

publicerad 8 januari 2020
- av NewsVoice
Isabella Lövin, Almedalsveckan 7 aug 2016. Foto: News Øresund, Wikimedia Commons
Isabella Lövin leder svensk klimatpolitik. Foto: News Øresund, Wikimedia Commons
Isabella Lövin, Almedalsveckan 7 aug 2016. Foto: News Øresund, Wikimedia Commons

Svensk klimatpolitik med Isabella Lövin i ledningen fick utmärkelsen "Årets Värsta Slöseri 2019" när svenska folket får bestämma. Klimatpolitiken fick idag priset i Skattebetalarnas omröstning som fick in över 18,000 röster, vilket var nytt rekord, skriver föreningen Skattebetalarna.

Skattebetalarna konstaterar att Regeringen mer än fördubblat anslagen till klimatpolitiken, men trots det minskar inte utsläppen. Istället ökade utsläppen under 2018 och därför har svensk klimatpolitiken utmärkelsen, meddelar Johan Gustafsson som är Slöseriombudsman på Skattebetalarnas Förening.

"Anslagen till klimatpolitiken har mer än fördubblats de senaste åren samtidigt som utsläppen i princip har slutat minska. I regeringens budget för 2020 anslås 12,6 miljarder för klimatpolitiken, jämfört med 5,2 miljarder 2014. Men trots det minskar utsläppen inte längre. Förra året ökade utsläppen till och med marginellt."

30% av de drygt 18,000 rösterna gick till svensk klimatpolitik.

Enligt Slöseriombudsmannen uppmärksammas varje dag exempel på hur politiker och andra beslutsfattande makthavare slösar med Sveriges skattepengar. Det handlar inte bara om storslagna myndighetssatsningar eller små kommunala tokigheter. Minst lika allvarlig är den ineffektivitet som fortfarande präglar den offentliga verksamheten, skriver Skattebetalarna.

Svensk klimatpolitik uppmärksammades av bloggen Aretsforvillare.nu

Isabella Lövin var nära att även utnämnas till Årets förvillare 2019 när folket röstade på missnöjesbloggen Artesforvillare.nu. Miljöministern Isabella Lövin nominerades till debattpriset Årets Förvillare 2019. Lövin fick 31% av rösterna, men vinnaren blev Stefan Löfven som fick 47% av rösterna.

Båda ministrarna kritiseras för okunskap i miljöfrågor och därav leder de en förvillande svensk klimatpolitik, anser de som röstade.

Text: NewsVoice