DEBATT. Som jag skrev om i november 2019 så pågår en kamp i det fördolda mellan Wall Street och Trump-administrationen om skattebetalarnas medel. Globalistmaffian möter potent motstånd från Donald Trump

Text: Jan Norberg | Ash Carter och Jeff Bezos. Foto: Senior Master Sgt Adrian Cadiz. Licens: Public Domain

Utan att i exakta termer kunna redogöra för upphandlingsreglerna i USA så är de nog i stort sett ganska lika med de vilka finns i Sverige och EU.

De svenska upphandlingslagarna kan jag dock redogöra för i detalj efter att ha varit en av de vilka i myndighetsvärlden fick äran att omforma EU:s upphandlingsdirektiv till svensk lag i början av 90-talet och implementera. Nämnden för Offentlig Upphandling med Margareta Henze och Hans Sylwan i ständig åminnelse nu när LOU (Lagen om offentlig upphandling) utvecklats till en veritabel bojsten för all offentlig upphandling.

Upphandlingsområdet – ännu ett PK-monster

När politiker lämnar fältet fritt för myndighetsmissbruk på upphandlingsområdet kan vi alla vara säkra på en sak, skattebetalarnas pengar tas inte tillvara på ett optimalt sätt. Det är för mig helt obegripligt att man också på upphandlingsområdet kan politisera en från början ganska vettig lagstiftning till ännu ett PK-monster.

I USA trodde en maktfullkomlig elit på Wall Street att de på samma sätt som tidigare skulle kunna korrumpera även Donald Trump, något som verkar ha baktänt rejält då det gäller en prestigefylld upphandling av försvarets samlade behov av sk molntjänster. Se min debattartikel “Skattebetalarnas pengar är en drivkraft för korruption” i Nya Dagbladet.

Min reflektion är att Wall Street och Jeff Bezos på Amazon trodde sig kunna infiltrera det amerikanska försvaret så att de vann detta gigantiska kontrakt, men de misstog sig å det grövsta då Trump inte räds hin håle själv.

Misstaget Bezos och andra globalister gör är att de tror sig förmögna att via sina ägda MSM-kanaler kunna fortsätta lögnernas lov och att alla vilka är rädda för medial förföljelse inordnar sig under den illa dolda myndighetskorruption som vi ser rakt under näsan både i USA  och Sverige.

Trump som inte gillar globalist oligarkernas försök att styra myndigheter liksom presidentämbetet ilsknade till och slog tillbaka mot en av globalisternas absolut värsta profilfigurer, Jeff Bezos på Amazon.

Nu försöker samma korrupta globalister samla sig till en motattack, men det verkar som att de jobbar i lite motvind för närvarande. Läs gärna denna artikel “Amazon attackerar Trump – kräver svar om upphandling” så förstår du vad jag pratar om.

Kommentera gärna artikeln då jag tycker att vi pratar alldeles för lite i Sverige om hur självgoda myndighetspersoner med alla till buds stående medel försöker implementera PK-narrativet också på det offentliga upphandlingsområdet.

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
14 februari 2020 kl 14:51

Daily Mail (13 feb 2020): Microsoft loses $17billion in value in just FIVE minutes after judge grants Amazon request to block their Pentagon contract amid feud between Donald Trump and owner Jeff Bezos

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8001751/Amazon-wins-suspension-10b-JEDI-contract-Microsoft.html

Erik Forsman
14 februari 2020 kl 09:51

Ursäkt till kommentatorerna att jag går off topic här om Trump.

Genomgående beskrivs Trump som narcissist, i nästan samtliga alternativa mediekanaler, som ironiskt nog i regel är mer för Trump än emot. Märkligt. Anser nämligen att vederbörande INTE har nämnd diagnos.

En tvättäkta narcissist har en osund egenkärlek, då denna är fullständigt uppfylld av sitt själv, och ständigt tvångsmässigt måste återlansera sig själv i varje möte med människor. Det spelar alltså ingen roll vad man talar med en narcissist om, då narcissisten ständigt återkommer till sin egen personlighet. Folk tröttar i regel ganska snappat på en sådan figur, då man inte känner sig inte sedd, vilket man inte heller blir, vid sidan av att det är ytterst tröttsamt att tvingas lyssna till någon som maler, maler om samma sak hela tiden.

Varför Trump inte är narcissist.

På samma sätt som människor upplever att dom inte blir sedda av en narcissist, upplever sig själv narcissisten inte sedd. Med fog. Ett barn som blir hårt ansatt, där det dessutom inte finns stödjande vuxna till hands, leder till att barnets självförtroende blir hårt naggat i kanten och detta skapar en svag självkänsla. För att kompensera det knäckta egot behöver personen hela tiden berätta hur förträfflig denna är, för sig själv, genom andra. Men låt er inte bredas. Ingen uppmärksamhet i värden är till hjälp här. Det är därför narcissistens alla kompensationsförsök att stärka egot blir så tvångsmässiga – inget hjälper, så länge personen inte känner sig sedd. Det är driven i en narcissist.

Alla kamper Trump ställt upp i, har han också vunnit. Därav ger han en korrekt innehållsförteckning över sin egen personliga förmåga, när han beskriver sig själv. Det är inte samma sak som att vara narcissist, utan detta handlar om att tala sanning. För med Trump är det mer verkstad och mindre prat.

Mats Jangdal
13 februari 2020 kl 11:17

Judge Andrew Napolitano var tidigare en vass analytiker. Nu är han PK och verkar ogilla Trump. Under sin skärpta period använde han ofta uttrycket prätorer om myndighetspersoner som överträder sina befogenheter.
Det är en syftning på de romerska praetori som från början var de romerska härskarnas personliga livvakt. Med tiden utökade de sina maktområden så att de blev mäktigare än senaten. Kejsaren blev en marionett och staten plundrades. När Rom mötte svårigheter på 400-talet var det bara ett korrupt skal som inte hade någon motståndskraft kvar.

Jag har flera gånger skrivit om prätorerna i Sverige på Frihetsportalen. Deras svekfulla gärningar bidrar till undersåtefieringen i Sverige. Vi skulle behöva en svensk Trump i bekämpningen av prätorerna. Men mest av allt skulle vi behöva en allmän insikt hos folket, att mer stat ger mindre plats för individen. Statsapparaten i Sverige, inklusive dess byråkratiska regler, förordningar och lagar måste halveras. Till att börja med.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
12 februari 2020 kl 19:55

Jan, jag ger dig rätt. Tyvärr har jag inte insatt mig hur upphandlingar sker i Sverige men misstänker sedan många år tillbaka att det scenario du beskriver bara p.g.a. utvecklingen i det offentliga, då det inte tycks vara frågan om kvalitet längre snarast vem som på det billigaste sättet kan ta hand om ett uppdrag och utföra den så slarvig som möjligt. Dem som drabbas i slutändan är alltid skattebetalarna. Andra länder har åtminstone en viss kontroll vad myndigheter gör med skattepengar men i Sverige finns inte sådant. Vi har ingen exekutiv heller som skulle kunna tvinga myndigheter att betala straff , men det är få som bryr sig.