Globalistmaffian möter potent motstånd från Donald Trump – Upphandlingsområdet ännu ett PK-monster

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 12 februari 2020
- Jan Norberg
Ash Carter och Jeff Bezos. Foto: Senior Master Sgt Adrian Cadiz. Licens: Public Domain

DEBATT. Som jag skrev om i november 2019 så pågår en kamp i det fördolda mellan Wall Street och Trump-administrationen om skattebetalarnas medel. Globalistmaffian möter potent motstånd från Donald Trump

Text: Jan Norberg | Ash Carter och Jeff Bezos. Foto: Senior Master Sgt Adrian Cadiz. Licens: Public Domain

Utan att i exakta termer kunna redogöra för upphandlingsreglerna i USA så är de nog i stort sett ganska lika med de vilka finns i Sverige och EU.

De svenska upphandlingslagarna kan jag dock redogöra för i detalj efter att ha varit en av de vilka i myndighetsvärlden fick äran att omforma EU:s upphandlingsdirektiv till svensk lag i början av 90-talet och implementera. Nämnden för Offentlig Upphandling med Margareta Henze och Hans Sylwan i ständig åminnelse nu när LOU (Lagen om offentlig upphandling) utvecklats till en veritabel bojsten för all offentlig upphandling.

Upphandlingsområdet – ännu ett PK-monster

När politiker lämnar fältet fritt för myndighetsmissbruk på upphandlingsområdet kan vi alla vara säkra på en sak, skattebetalarnas pengar tas inte tillvara på ett optimalt sätt. Det är för mig helt obegripligt att man också på upphandlingsområdet kan politisera en från början ganska vettig lagstiftning till ännu ett PK-monster.

I USA trodde en maktfullkomlig elit på Wall Street att de på samma sätt som tidigare skulle kunna korrumpera även Donald Trump, något som verkar ha baktänt rejält då det gäller en prestigefylld upphandling av försvarets samlade behov av sk molntjänster. Se min debattartikel “Skattebetalarnas pengar är en drivkraft för korruption” i Nya Dagbladet.

Min reflektion är att Wall Street och Jeff Bezos på Amazon trodde sig kunna infiltrera det amerikanska försvaret så att de vann detta gigantiska kontrakt, men de misstog sig å det grövsta då Trump inte räds hin håle själv.

Misstaget Bezos och andra globalister gör är att de tror sig förmögna att via sina ägda MSM-kanaler kunna fortsätta lögnernas lov och att alla vilka är rädda för medial förföljelse inordnar sig under den illa dolda myndighetskorruption som vi ser rakt under näsan både i USA  och Sverige.

Trump som inte gillar globalist oligarkernas försök att styra myndigheter liksom presidentämbetet ilsknade till och slog tillbaka mot en av globalisternas absolut värsta profilfigurer, Jeff Bezos på Amazon.

Nu försöker samma korrupta globalister samla sig till en motattack, men det verkar som att de jobbar i lite motvind för närvarande. Läs gärna denna artikel “Amazon attackerar Trump – kräver svar om upphandling” så förstår du vad jag pratar om.

Kommentera gärna artikeln då jag tycker att vi pratar alldeles för lite i Sverige om hur självgoda myndighetspersoner med alla till buds stående medel försöker implementera PK-narrativet också på det offentliga upphandlingsområdet.

Text: Jan Norberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Stoppa in ett stoppa!!

  Dramatiken ökar nu då Jeff Bezos, läs Amazon, temporärt lyckats stoppa Pentagon från att gå vidare med Microsoft som man tidigare valt som leverantör av dessa molntjänster.

 • Då jag är väldigt intresserad av detta ämne så följer jag med stort intresse hur det utvecklar sig.

  Dramatiken ökar nu då Jeff Bezos, läs Amazon, temporärt lyckats Pentagon från att gå vidare med Microsoft som man tidigare valt som leverantör av dessa molntjänster.

  Jeff Bezos utmanar på allvar hela den amerikanska statsförvaltningen med hänvisning till de formella upphandlingsreglerna OCH med påståenden om att Donald Trump lagt sig i valet av leverantör.

  Bezos tar sig an en gigantisk uppgift och det skall nu bli synnerligen intressant och se hur den här bataljen slutar.

  Det finns anledning och tro att Bezos får ett mycket aktivt stöd av sin helägda tidning Washington Post och andra Fake News outlets. Skulle, mot förmodan, Amazon kunna tvinga in Trump att vittna om detta är detta ett allvarligt slag mot Trumps omvalskampanj.

  Å andra sidan tar nu Wall Street en jätterisk att Amazons mygel bakom kulisserna kommer fram i ljuset lagom till valet i November, dvs det finns stor risk att detta baktänder på samma sätt som försöken att ställa Trump inför riksrätt.

  I USA händer det i alla fall något, i Sverige är allmänheten dels ointresserade och oförstående till frågor som i Sverige hanterar ca 700 MILJARDER av våra skattepengar.

  https://www.fplus.se/storseger-for-amazon-stoppar-pentagons-jatteaffar/a/y3r50K?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=fplus_morgonkoll&utm_term=fplus_morgonkoll

 • Ursäkt till kommentatorerna att jag går off topic här om Trump.

  Genomgående beskrivs Trump som narcissist, i nästan samtliga alternativa mediekanaler, som ironiskt nog i regel är mer för Trump än emot. Märkligt. Anser nämligen att vederbörande INTE har nämnd diagnos.

  En tvättäkta narcissist har en osund egenkärlek, då denna är fullständigt uppfylld av sitt själv, och ständigt tvångsmässigt måste återlansera sig själv i varje möte med människor. Det spelar alltså ingen roll vad man talar med en narcissist om, då narcissisten ständigt återkommer till sin egen personlighet. Folk tröttar i regel ganska snappat på en sådan figur, då man inte känner sig inte sedd, vilket man inte heller blir, vid sidan av att det är ytterst tröttsamt att tvingas lyssna till någon som maler, maler om samma sak hela tiden.

  Varför Trump inte är narcissist.

  På samma sätt som människor upplever att dom inte blir sedda av en narcissist, upplever sig själv narcissisten inte sedd. Med fog. Ett barn som blir hårt ansatt, där det dessutom inte finns stödjande vuxna till hands, leder till att barnets självförtroende blir hårt naggat i kanten och detta skapar en svag självkänsla. För att kompensera det knäckta egot behöver personen hela tiden berätta hur förträfflig denna är, för sig själv, genom andra. Men låt er inte bredas. Ingen uppmärksamhet i värden är till hjälp här. Det är därför narcissistens alla kompensationsförsök att stärka egot blir så tvångsmässiga – inget hjälper, så länge personen inte känner sig sedd. Det är driven i en narcissist.

  Alla kamper Trump ställt upp i, har han också vunnit. Därav ger han en korrekt innehållsförteckning över sin egen personliga förmåga, när han beskriver sig själv. Det är inte samma sak som att vara narcissist, utan detta handlar om att tala sanning. För med Trump är det mer verkstad och mindre prat.

 • Mats, du har ack så rätt i att Sverige behöver en Trump.

  Napolitano har om jag minns rätt kommit rejält på kant med Donald Trump, han tillhörde väl den skara som därefter uttryckt sig ganska kritiskt gentemot Trump. Nog om Napolitano.

  Om du tar dig tid att kolla på länken härnedan så skulle det inte krävas alltför mycket om någon högprofilerad sk kändis i aktningsvärd ålder klev fram och repriserade vad Trump gjorde, men i Sverige.

  Jag inbillar mig att det är nåt i den stilen som väldigt många nu väntar på även i Sverige, det verkar finnas ett uppdämt behov av en helt ny ledartyp som är lika orädd och kontroversiell som Trump. Mina tankar går till den numera hädangångne Ian Wachtmeister, en sådan typ skulle sannolikt kunna röna stora framgångar.

  Tänk om någon kunde övertala tex Lars Bern att göra sig valbar hos SD eller AfS, då skulle de nog ensamma klara 50 %.

  Problemet att få det och hända ligger ju i det faktum att svensk partipolitik anammat det gamla talesättet att “du skall inga andra Gudar hava jämte mig”.

  Dvs vi saknar statsskicket som finns i USA, med en republik och en valbar President skulle det sannolikt vara enklare att kunna vaska fram en svensk Trump.

  I USA fanns det också ett utbrett missnöje med de presidentkandidater som partierna vaskade fram inför valet, så när Trump bestämde sig för att försöka bli President så kunde den missnöjda breda, men tystade majoriteten ge uttryck för sitt missnöje. Inget kunde ju bli sämre så vad hade de att förlora.

  I Sverige liksom i USA så finns en nationell självkänsla samt en utbredd vilja att stödja en sk underdog, och för att visa sitt missnöje med det etablerade partietablissemanget så ville en majoritet av amerikanerna näpsa globalister och andra utan att egentligen veta vad de skulle komma att få. Donald Trump var ett oskrivet kort som visade sig falla mycket väl ut.

  Demokraterna vrider sig nu i plågor då de inser att Trump sannolikt kommer att bli omvald i November, det republikanska partiet styrs nu i stort sett helt av Donald Trump. Den republikan som vill bli omvald har nu förstått att det gäller att stödja sin populäre President. De är där på folkets mandat via Trump.

  Trump har ju medelst en mycket kraftig polarisering utmanat demokraterna och de har då svalt betet och valt att polarisera tillbaka genom att gå kraftigt åt vänster, det har ju blivit omöjligt för en demokratisk presidentkandidat att söka samförstånd kring mittpålen. Det har ju AOC och hennes favoritkandidat Bernie Sanders sett till.

  Tänk om det fanns någon partistrateg inom SD som kunde läsa detta och ta till sig av detta koncept, då skulle SD med hjälp av en väl känd och högprofilerad person som tex Lars Bern kunna sopa mattan med resten av partierna.

  https://www.youtube.com/watch?v=-jtNd8BRYWE

 • Judge Andrew Napolitano var tidigare en vass analytiker. Nu är han PK och verkar ogilla Trump. Under sin skärpta period använde han ofta uttrycket prätorer om myndighetspersoner som överträder sina befogenheter.
  Det är en syftning på de romerska praetori som från början var de romerska härskarnas personliga livvakt. Med tiden utökade de sina maktområden så att de blev mäktigare än senaten. Kejsaren blev en marionett och staten plundrades. När Rom mötte svårigheter på 400-talet var det bara ett korrupt skal som inte hade någon motståndskraft kvar.

  Jag har flera gånger skrivit om prätorerna i Sverige på Frihetsportalen. Deras svekfulla gärningar bidrar till undersåtefieringen i Sverige. Vi skulle behöva en svensk Trump i bekämpningen av prätorerna. Men mest av allt skulle vi behöva en allmän insikt hos folket, att mer stat ger mindre plats för individen. Statsapparaten i Sverige, inklusive dess byråkratiska regler, förordningar och lagar måste halveras. Till att börja med.

 • Birgit, det är helt ok att inte vara insatt i denna sakfråga, den så svår att det numera finns företag som håller kurser för offentliganställda (Sic) hur detta fungerar på olika plan.

  Det är inte många i Sverige som vet särskilt mycket om hur offentlig upphandling går till, men om min artikel på minsta sätt kan bidra till att öka medvetenheten om hur det går till så har jag i alla fall bidragit på något sätt.

  För att du och andra skall förstå hur mycket skattepengar som det handlar om så är det för 2017 hela 642 MILJARDER, en ganska nätt summa, eller hur?

  För mig som yrkesmässigt sysslat med detta en ganska stor del av mitt liv så ter sig ibland den svenska politiska debatten som ett uttryck för käbbel på dagisnivå.

  Eller hur skall man tolka tex debatten häromdagen där partierna slogs om att överträffa varandra om de skulle skjutas till 2, 4 eller 7 Miljarder till den sk välfärden?

  Väg dessa belopp mot 642 MILJARDER, dvs alla dessa förbannade politiska utspel driver oss alla bort från frågan, vart tar alla skattepengar vägen egentligen??

  Om detta är ett område som många avstår i från att kommentera pga att det känns svårt så ställer jag gärna upp och svarar på frågor.

  Artikeln handlar iofs om en upphandling i USA, för övrigt värd ca 100 MILJARDER på ett 10 års kontrakt, men jag tycker att det är lite kul att få fler att förstå hur dessa satans globalister jobbar där ute i verkligheten.

  Det blir lite mer konkret för oss alla och envar när man förstår hur allt går till i verkligheten.

 • Jan, jag ger dig rätt. Tyvärr har jag inte insatt mig hur upphandlingar sker i Sverige men misstänker sedan många år tillbaka att det scenario du beskriver bara p.g.a. utvecklingen i det offentliga, då det inte tycks vara frågan om kvalitet längre snarast vem som på det billigaste sättet kan ta hand om ett uppdrag och utföra den så slarvig som möjligt. Dem som drabbas i slutändan är alltid skattebetalarna. Andra länder har åtminstone en viss kontroll vad myndigheter gör med skattepengar men i Sverige finns inte sådant. Vi har ingen exekutiv heller som skulle kunna tvinga myndigheter att betala straff , men det är få som bryr sig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *