Advokat: Karantänkrav och dina rättigheter – Vad gäller?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 mars 2020
- NewsVoice redaktion
David Massi (eget-verk). Källa:Advokatsnack på YouTube

CORONAKRISEN. Runt om i världen och även här i Sverige begränsas människors mötes- och rörelsefrihet. Allt i syfte att begränsa smittspridningen som pågår runt om i världen just nu.

En begränsning av mötesfriheten som regeringen alldeles nyligen infört, är också en begränsning av våra grundlagsskyddade mänskliga rättigheter. En eventuell karantän i landet, såsom införts i länder som Italien och Spanien innebär en kraftig inskränkning av den kanske mest grundläggande rättigheten som vi har, nämligen vår rörelsefrihet.

Hur ser möjligheterna ut i Sverige för att begränsa vår rörelsefrihet? Kan regering och riksdag begränsa en så pass grundläggande rättighet?

Text: David Massi | Källa: Advokatsnack


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Här börjar det bli intressant om vi kan skilja på den levande människan och “slavidentiteten” dvs. org/pers.nr och namn med stora bokstäver som verkar vara en juridisk konstruktion, nån slags korsbefruktning mellan papper och kött:) Vem är du? Förmånstagare, förvaltare, slav eller fri? Mänskliga rättigheter kan vi väl inte ha om vi identifierar oss med tex. körkortet. Eller ? Någon som kan denna byråkrati?? Ämnet är väl värt en klargörande artikel för den som kan/vågar.

  • Min enda fråga som jag avser ställa till svenska politiker i framtiden.
    Har svenskar i Sverige lagar som skyddar deras rätt till LIV och EGENDOM?
    Avser politikern ifråga att med sitt LIV taga ansvar för dessa rättigheter?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *