Advokat: Karantänkrav och dina rättigheter – Vad gäller?

6

CORONAKRISEN. Runt om i världen och även här i Sverige begränsas människors mötes- och rörelsefrihet. Allt i syfte att begränsa smittspridningen som pågår runt om i världen just nu.

En begränsning av mötesfriheten som regeringen alldeles nyligen infört, är också en begränsning av våra grundlagsskyddade mänskliga rättigheter. En eventuell karantän i landet, såsom införts i länder som Italien och Spanien innebär en kraftig inskränkning av den kanske mest grundläggande rättigheten som vi har, nämligen vår rörelsefrihet.

Hur ser möjligheterna ut i Sverige för att begränsa vår rörelsefrihet? Kan regering och riksdag begränsa en så pass grundläggande rättighet?

Text: David Massi | Källa: Advokatsnack

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ingemar ljungqvist
Gäst
31 mars 2020 kl 08:07

Nu tillåts allehanda sekundära frågor runt Corona debatteras här på Newsvoice. Här tar Shiva Ayyadurai, han som skapade emailfunktionen upp de stora frågorna. (De första 15 minuterna kan man hoppa över.)

https://arcticcompass.blogspot.com/2020/03/exclusive-top-doctor-exposes-everything.html

Thomas
Thomas
Gäst
30 mars 2020 kl 23:09

”corona” den här gånger, ”kommunism” en annan gång, vad är skillnaden?
INGEN ALLS!

Jpnorlin
Jpnorlin
Gäst
30 mars 2020 kl 19:48

Här börjar det bli intressant om vi kan skilja på den levande människan och “slavidentiteten” dvs. org/pers.nr och namn med stora bokstäver som verkar vara en juridisk konstruktion, nån slags korsbefruktning mellan papper och kött:) Vem är du? Förmånstagare, förvaltare, slav eller fri? Mänskliga rättigheter kan vi väl inte ha om vi identifierar oss med tex. körkortet. Eller ? Någon som kan denna byråkrati?? Ämnet är väl värt en klargörande artikel för den som kan/vågar.

Rayne Storme
Rayne Storme
Gäst
Reply to  Jpnorlin
30 mars 2020 kl 23:02

Radio Cui Bono gjorde ett avsnitt om det där i slutet av februari. Alltså ganska nyligen. Hoppas att det svarar på några av dina frågor åtminstone.
https://www.spreaker.com/user/10042798/51rcb-om-juridisk-oraettvisa-med-sebasti

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
30 mars 2020 kl 18:10

Min enda fråga som jag avser ställa till svenska politiker i framtiden.
Har svenskar i Sverige lagar som skyddar deras rätt till LIV och EGENDOM?
Avser politikern ifråga att med sitt LIV taga ansvar för dessa rättigheter?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
30 mars 2020 kl 17:00

Relaterat:

The BlogMire: Can the Present Implementation of Measures That Curtail Essential Elements of Human Rights be Legally Justified? An Expert Speaks
http://www.theblogmire.com/can-the-present-implementation-of-measures-that-curtail-essential-elements-of-human-rights-be-legally-justified-an-expert-speaks-please-listen/