Professor: Antioxidanter utgör ingen cancerfara

0
527
Robert Thomas, 11 mars 2020. Foto: Torbjörn Sassersson, TV Hälsa
Robert Thomas, 2020. Foto: Torbjörn Sassersson, TV Hälsa

Professorn och cancerforskaren Robert Thomas från Cambridge University som blev vald till Årets Cancerläkare i England besökte ABF-huset i Stockholm. Han slår fast att forskning som påstår att antioxidanter och polyfenolrik mat ger cancer, är vilseledande.

Robert Thomas forskar på en en statlig forskningsavdelning om hur livsstil kan förhindra cancer och hur cancerpatienter kan förändra sin livsstil för att hjälpa till med behandlingen av sin cancer. Ett mål är att hjälpa patienter att ta välinformerade egna beslut eftersom både patienter och läkare idag ofta är lite förvirrade över vad som är bästa metoder för att handskas med cancer, menar Thomas.

Läs mer och se video: Robert Thomas forskning fann vägen till ett liv utan cancer

Det är bevisat att minst 3 timmars träning per vecka ger en 30% lägre risk att drabbas av cancer och på samma sätt, om du redan har cancer är dina chanser att återhämtade dig 30% chans bättre efter en cancerbehandling. Robert Thomas har skrivit tre avhandlingar i ämnet (BMSM, BJC, BJIMP).

Ett problemet med träning är att det ökar mängden fria radikaler i kroppen, vilket ger…

Läs hela artikeln i TV Hälsa


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här