Lån utan ränta kan hjälpa dig på vägen till en bättre livsstil

publicerad 28 maj 2020
- Extern skribent
Foto Christian Dubovan Licens: Unsplash.com

Lån utan ränta, kan det verkligen hjälpa dig på vägen till en bättre livsstil, undrar du kanske. Känner du att din hälsa påverkar din ekonomi? Gå ner i vikt, spara mer, spendera mindre, lär dig baka surdegsbröd, lär dig stå på händer osv.

Så låter några av de vanligaste idéerna folk får för sig i dessa tider, eller får för sig att ta tag i när krisen är över. Det är logiskt att om du klarar dig bra inom hälsoaspekterna, så är du förmodligen också i bra ekonomisk form, och vice versa.

Därför är det viktigt att du tar hand om dig själv, din hälsa och ekonomi, annars blir det en ond spiral.

Om man redan har skyhöga utgifter, och har försökt med allt, kan det vara en idé att be om hjälp på vägen. Det kan vara till exempel att ta ett extra jobb, be sina föräldrar om ett tillskott i ekonomin eller lösa det själv med ett lån utan ränta.

Att äta ute för många gånger i veckan är ett kännetecken på att du inte får i dig tillräckligt mycket näring, och det sägs finnas ett samband mellan fetma och take-away flera gånger i veckan.

Dessutom kan det ruinera din plånbok. Om du börjar samla och se över dina kvitton kan du se hur dyrt det faktiskt blir, jämfört med om du hade stannat hemma och lagat maten istället. Det blir såklart tråkigt i längden och man kan heller inte alltid säga nej, om man är med ett gäng kompisar eller på en parmiddag.

Om ekonomin krisar så kan det därför vara en lösning att ta ett litet snabblån utan ränta, så att du slipper känna ångesten varje gång du ska hitta på något kul. Ett snabblån utan ränta gäller låga lånebelopp och erbjuds med kort avbetalningstid. Precis som vilket annat lån som helst, kräver det att man känner till riskerna och vet vad man ger sig in på. Det kan du läsa mer om på Snabblanutanranta.se.

Att minska stressen, är även ett viktigt steg för en bättre hälsa och en bättre ekonomi. Även små steg kan göra stora skillnader för ditt välbefinnande. Alla människor reagerar olika på stress, så du måste försöka bli uppmärksam på ditt eget mönster. Kanske är du typen som spontanshoppar när du är stressad, eller överäter? Bägge ting påverkar uppenbarligen både din hälsa och din ekonomi.

Stress är inte den enda negativa känslan som kan leda till för höga utgifter. Sorg och depression har visat sig ha samma effekt, med väldigt allvarliga, ekonomiska konsekvenser. Folk med skulder visar sig vara mer benägna att vara deprimerade än de som har en stabil ekonomi.

Precis som vid stress, kan sorg och depression leda till att man impuls köper saker man inte behöver, och generellt hanterar sin ekonomi sämre.

Ta din tid till att lyssna på din kropp och hör på vad den har att säga. Att stressa och må generellt dåligt påverkar din ekonomi negativt, och att agera ansvarslöst med pengar eller ha allt för lite pengar resulterar i att din hälsa blir sämre.

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice