Norberg: Civilisationers uppgång och fall – Sverige följer USA

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 8 augusti 2020
- Jan Norberg
Black Lives Matter-protest i St. Paul, Minnesota. Foto: Fibonacci Blue

DEBATT. Civilisationer byggs upp och bryts ner. Historien upprepar sig. Idag bryts samhället ner av unga generationer som vill utplåna varenda orättvisa i hela världen och samtidigt kompensera för en oförmåga att bygga upp en stark privatekonomi. USA:s öde hänger samman med Sveriges framtid.

Text: Jan Norberg | Bild: Black Lives Matter-protest i St. Paul, Minnesota. Foto: Fibonacci Blue

Som vanligt skriver en lång rad människor initierat och med stor passion pamfletter rörande olika företeelser i vår samtid. Några gör väl som jag, en del historiska tillbakablickar och kommer då in på en del oförklarliga fenomen som uppstått i vår tid. Inte sällan landar man många gånger i en del existentiella frågor som ofta är svåra att förstå då man har svårt att se de historiska parallellerna med vår samtid.

Har världen blivit galen?

Personligen tillhör jag väl inte den särskilt grubblande typen, men allt oftare kommer jag på mig själv med att uppleva frustration över svårförklarade fenomen i den omtumlande samtid vi nu lever i. En annan som också verkar fundera en del över detta är Patrik Engellau på DGS. Hans artikel ”Hur kommer sig PK-ismen” refererar i och för sig till stor del på en bok av Douglas Murray med titeln “Kollektiv galenskap” (The Madness of Crowds). Utan att själv ha hunnit läsa boken så verkar den peka på att religionen har mist sin betydelse som ledstjärna och att den istället ersatts av något annat.

Jag citerar ett stycke som ger anledning till reflektioner:

“Dragningskraften hos denna nya uppsättning trossatser är uppenbar. Varför ska en generation som inte kan bygga upp ett kapital tycka om kapitalismen? Och det är inte svårt att förstå att en generation som inte tror att de någonsin kommer att kunna äga ett eget hem attraheras av en ideologisk världsbild som lovar att utplåna varenda orättvisa, inte bara i deras eget liv utan varenda orättvisa i hela världen.

Att förklara världen genom filter som ”social rättvisa”, ”identitetspolitik” och ”intersektionalitet” är förmodligen den djärvaste och mest omfattande ansatsen att skapa en ny ideologi sedan det kalla krigets dagar.”

Fred Markert. Foto: eget arbete
Fred Markert. Foto: eget arbete

Störtandet av världsordningen

Efter att ha läst Engellaus artikel finns anledning att fundera över hur det sett ut historiskt och kunde då snabbt finna den här intervjun “Civilization expert Fred Markert warns there’s only ONE way to save America from catastrophic collapse” där Mike Adams får en historielektion av Fred Market. Den är sevärt. Sensmoralen av dennes konklusioner är att allt går igen ur ett historiskt perspektiv. Det är en helt klart intressant analys som redovisas i denna intervju. Även om jag själv inte är ett dugg religiös så spelar också i Fred Markets värld religionen en viss betydelse.

USA:s ledande roll som stormakt lever på övertid och kommer, om inget radikalt görs, att falla samman. Funderar man ett varv till på detta blir frågan vad som ska komma istället. Det förefaller vara en brytningstid vi alla lever i då olika subversiva krafter tycks ha gjort gemensam sak för att störta den nu gällande världsordningen. Frågan är vad som väntar oss. Men framför allt vad väntar för våra efterkommande generationer?

Jag uppmanar därför alla att se denna intervju och kommentera här nedan.

Text: Jan Norberg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • En sekteristisk extremist är kanske inte den bästa källan för god analys? Förfallet handlar kanske inte mest om ett moraliskt förfall i religiösa termer, för “kristna” är väl i allmänhet de mest moraliskt inkompetenta som någonsin vandrat på jordens yta. De gillar Jesus, påstår de, men gör INTE som Jesus.

  Det handlar i min mening istället om folkets naivitet inför de hemliga psykopatiska ekonomistiska sekter som är ute efter den totala kollapsen av samhället, p.g.a. att de vill söndra vårt samhället för att därefter kunna härska.

 • “Once we squeeze all we can of the United States, it can dry up and blow away”
  Benjamin Netanyahu 2002.
  Säger väl allt tycker jag. Och alla som varit före honom. Den ena värre än den andra.

 • Ja, sannerligen nu kommer en annan s k “civilisation” stryka på foten och det p g a sitt totala ointresse för någon annan än sig själv och naturligtvis som en följd av alla sina falskflaggade operationer i tid och otid.
  Det är ISRAEL jag menar förstås.
  Läs den bifogade artikeln så klarnar det. Israel did it! Beirut port nuked by new missile.

  Voltairenet: Israel Destroys East Beirut with ‘new weapon’
  By VT Editors -August 8, 2020
  https://www.veteranstoday.com/2020/08/08/voltairenet-israel-destroys-east-beirut-with-new-weapon/

  • Ulf, den tanke som slog mig allra först när jag såg det svampliknande molnet vid explosionen i Beirut var just hur likt det var en kärnvapensprängning.

   I efterhand påstås bilder visa att det fanns okända stridsflygplan i luften ovanför området i Beirut i samband med explosionen, något som indikerar att främmande makt ligger bakom detta.

   OM det var Israel eller någon annan makt återstår att reda ut och bevisa, tyvärr ligger det nog nära till hands och tro att det kan vara Israel som ligger bakom. Åtminstone finns det en tragisk logik som talar för det.

   Utvecklingen på området för “smaller tactical nukes” har ju gått framåt på senare år, så helt omöjligt är det inte att denna typ av vapen nu användes i Beirut.

  • Kina var måltavlan och Israel har ganska nyligt av Usa tvingats avstå från samarbete med Kina.
   Kina hade en viktig hamnbyggesunvestering på gång där explosionen inträffade som en del av Belt and Road.
   Usa och globalisternas Kina hatare troligt motiv.
   Maskerat bakom en psyop om Hezbollah/Israel efter Netanyahus utspel 2018.
   Anglosaxernas koloni Israel används som friktionsyta mot rivalerna och Netanyahu är med på det. Hans far och Hitler och Mussolini-sympatisören Jabotinsky var den sortens zionister som var associerade med planer att etablera brittiska samväldets samväldets 7de domän i Palestina.

   • @Peter. En utmärkt analys av läget. Du har bra historisk koll på läget här. Samtidigt har man Turkiet som “second hand scapegoat” där Erdogan hängs ut i världspressen.

  • Frankfurtskolan sponsrades av US/UKs underrättelsetjänster ännu ett av deras ombud som sprider sig från höger till vänster. Full political spectrum dominance!
   Högervänsterskalan är imperiets ockuperade område.
   Dikotomin höger vänster uppkom under ‘franska’ revolutionen som organiserades från London..

 • I England rapporteras att en katt just gått i pension. Hans namn var Palmerston.
  Mer än så får allmänheten inte veta om Palmerston.
  Det är en av förklaringarna till att Jan Norberg Patrick Engelau och många andra uppfattar det paradoxala i tillvaron men inte förstår vad som är orsaken.
  Samma gäller pseudonymen Myrebro och även i någon grad Juri Lina.
  1800-talets historia är ännu inte känd för dom. I st är det det brittiska imperiets framgångsrika skådespeleri och bakgrundsmanipulerande som firat triumfer.
  Britterna har en stolt teatertradition och antagligen långt fler i allmänheten som har ett genuint och initierat intresse. Men framförallt tänker jag på deras politikers skådespeleri.
  Den förklaringsmoidell som tillämpas generellt ser britternas mellanhänder där frimurarna och andra ingår men inte britternmas eliters dominerande roll.
  För exempel
  Netanyahu i Israel är arvtagare till med britterna intimt samarbetande aktivister som önskade skapa en 7de domän i det brittiska samväldet.
  Men jag har tjatat så mkt om Palmerston och andra elitkonspiratörer förut att jag avstår denna gång. Men bara i korthet sammanfattar jag det med Palmerstons ord till drottningens fasa: “Vi vill ha revolution överallt utom här!” och det är fortfarande lika aktuellt även om det sker via varierande ombud. Och merparten av kontrahenterna är omedvetna.

 • Tack för ditt inlägg, men jag lyssnar hellre till din namne Carl Norberg på De Fria och läser på
  “carlnorberg.se”. Inom vårt lands gränser så har vi företag som påverkar i stort sett alla länder på
  ett mycket destruktivt sätt. Som vi kommer att få lida för.
  Vem/vilka äger Bankerna, det mediala utbudet, Big Pharma, m.m. Livsmedelsföretagen och vårt eget Livsmedelsverk, som ska få oss att äta mer hälsosamt, men istället gör tvärtom. Läkemedelsverket som ska ha kontroll på vilka piller m.m. som vi stoppar i oss och bara hindrar symtom istället för att bota oss.
  Psykiatrin, som gör oss mer mentalt handikappade. Korruptionen är så förlamande så “Den vanliga människan” har väldigt svårt att freda sig och sina närmaste.
  Om man är intresserad av WWI och WWII så titta på: ” Europa The Last Battle”. Den är i 10 delar och 12 tim. lång. Jag föredrar Del 4-5 och den förmedlar en totalt annorlunda historia än den vi fått lära oss av “Vinnarna”. Jyri Linas bok:”Världsbyggarnas Bedrägeri” ger belägg för vilka som skapat och håller på att skapa vårt samhälle så att vi ska bli förslavade och bli tjänare åt dessa övermänniskor.

  Trump vet om allt detta, hans administration håller sakta, men säkert, på att vända denna “Jättetanker” i rätt riktning. Och det gör vi alla i denna Alternativa nyhetsförmedling som växer ordentligt på alla möjliga sätt. Så TACK ALLA KÄMPAR. NI ÄR VÅRA HJÄLTAR.
  Boken “De skapade ett blodigt 1900-tal” av Hans Myrebo är en kort och mycket läsvärd bok.
  Jag vet att Jan Norberg beskyller Hans Myrebo att vara kommunist, men varför skriver han den här boken i så fall? Och varför hindras alla dessa andra böcker att ges ut och finnas på våra bibliotek.

  • Anders, jag kan förvisso ha beskyllt Myrebro för att vara kommunist men det som främst skaver i vad han skriver är hans uttalade USA-hat, möjligen bara överträffat av hans hat mot NATO.

   Myrebros hållning andas dessutom lite väl mycket av de djupsinniga konspirationsteorier som gränsar till historierevisionism. Jag håller med om att Israels roll på inget sätt skall underskattas inom världspolitiken och med Jared Kuschners (gift med Trumps dotter Ivanka) roll som osnuten rådgivare till Trump administrationen så gör han mer skada än nytta.

   Jag håller med dem vilka pekar ut Jared Kuschner som en av världsfredens största hot. Tucker Carlson mfl pekar också ut denna stenhårda Israel som något Trump måste ändra på. Steve Bannon hade ju modet att utmana denna Jared Kuschner i början av Trumps presidentskap, något som gjorde honom själv arbetslös kort därefter. Trump måste byta ut Kuschner om han skall få bättre förutsättningar att hjälpa till i detta oroliga hörn av Mellanöstern.

 • Excellent video!! Sista delen kanske innefattar Sveriges position på civilisationers tidslinje. Att förneka sina biologiska könsroller och införandet av regnbågstänkandet är slutsteget.
  Videon är så viktig att ett tips kan vara på plats; att minska ned videons hastighet till 0,75 så talet lättare kan uppfattas. Om man missar något, backa tillbaka och kör om det.

 • Sveriges resa, från miserabla förhållanden i början av seklet, till relativ välfärd och välstånd 1976, beslutas samma år om nedmontering, multikulturbeslutet. Det är naturligtvis en gåta att civilisationer och länder medvetet agerar undergångsmässigt. Var den styrande intelligensian vid den här tiden av samma skrot och korn som idag? Människor utan förmåga att se konsekvenser av sina handlingar har vi ialla fall gott om idag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *