Extremhögern och extremvänstern delar världsuppfattning

publicerad 20 september 2020
- av Jan Norberg
Högern mot vänstern - Foto: Crestock.com
Extremhögern och extremvänstern delar världsuppfattning. - Foto: Crestock.com
Högern mot vänstern – Foto: Crestock.com

DEBATT. Det finns många som läser och kommenterar på NewsVoice och som återkommande försöker distansera sig från begreppet höger eller vänster. Deras budskap är att det inte längre spelar någon roll om åsikter som förs fram är höger eller vänster.

Text: Jan Norberg

Efter en ganska djup analys av olika texter som publicerats har jag valt ut en text. Den är på inget sätt komplett då jag valt brottstycken ur den för att visa på att extremhögern och extremvänstern ofta delar grundläggande ideologisk uppfattning.

Många inom extremvänstern hatar ju allt vad Israel står för och de gör heller ingen hemlighet av var de står i den sk judefrågan. När man läst texten nedan inser man att vänsterns uppfattningar är monumentalt anti Israel.

Läs denna text noga och reflektera därefter en stund över hur väl texten överensstämmer med vad extremhögern tycker i samma fråga.

När du läst klart kan du rulla ned en bit och fundera lite på om höger och vänster egentligen betyder något i samhällsdebatten.

Notera att detta INTE är en text skriven av mig eller någon annan skribent hos NewsVoice:

“Medlemmar av ”right” och ”alt-right” älskar att använda begrepp som ”etablissemanget”, ”den djupa staten”, ”globalister” etc. för att beskriva politiska fiender. Och visst, jag använder också dessa begrepp. För att fatta mig kort, betecknar jag dem helt enkelt för ”härskarklassen”.”

“Det är förvisso tveklöst sant att många liberaldemokrater är den härskande klassens marionetter, men så är också många konservativa republikaner. Den härskande klassen har monopoliserat kontrollen av filosofi, prioriteringar och politik hos de båda stora partierna i Washington D.C.

Den härskande klassen har bemästrat vänster-höger paradigmen till perfektion. Hela den politiska debatten i USA är fokuserad runt vänster-höger paradigmen. Om du är republikan, är demokrater fienden; om du är demokrat, är republikaner fiender. Hela den politiska världen kretsar runt denna uppfattning.

Det hela är ett skådespel, en fasad, ett trick.”

***

“Och när det gäller att göra det bekvämt för internationella bankirer (m.a.o. skapa och öka den skuldbaserade ekonomin), spelar både republikaner och demokrater gladeligen med. Den enda skillnaden i den ekonomiska politiken hos konservativa och liberaler i Washington är att liberalerna vill ha skatter att spendera medan konservativa vill låna och spendera. Båda dessa grupper vill spendera. Inget av dessa partier bryr sig ett skvatt om en sund penningpolitik och finansiellt ansvar. Det är därför det inte spelar någon roll vem som är president (inklusive Donald Trump) eller vilket parti som kontrollerar kongressen (inklusive Republikanerna).”

***

“Medlemmar, tidigare medlemmar och vänner till förbrytarnas, tjuvarnas och skurkarnas sammanslutningar kända under namnen the Council on Foreign Relations (CFR), Trilateral Commission (TC) and Bilderberggruppen översållar varje presidents regering oavsett politiskt parti. Donald Trump håller på att överträffa både G.W. Bush och Barack Obama när det gäller CFR utnämningar, en milstolpe som han tveklöst kommer att passera om han blir omvald till en andra mandatperiod.

Men elefanten i Washington D.C:s bakre rum är den israeliska lobbyn. I det stora hela kan man säga att Israel och den härskande klassen är en och samma sak.”

***

“Sedan åratal, har Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (korrupt politiker och massmördare) både privat och offentligt skrutit om att Israel kontrollerar USA. Här en privat inspelad video i vilken Netanyahu skryter om Israels inflytande över USA. Notera hur han hånar det amerikanska folket för att vara så lättroget.”

***

“Israels ”vaktmästare” premiärminister Benjamin Netanyahu, som är misstänkt för korruption och som snart kommer att gå till val, skröt nyligen om att ministeriet av strategiska affärer har lyckats underminera konstitutionens första tillägg om yttrandefrihet i USA genom att påverka delstatsparlamenten att stifta lagar som förbjuder en bojkott av Israel.”

***

“Jag slår vad om att de flesta amerikaner är helt omedvetna (eftersom de sionist kontrollerade medierna i USA inte berättar för dem) hur den amerikanska ambassaden i Israel vänder ryggen åt de grymheter som Israel begår mot amerikaner utomlands.”

***

“Den israeliska armén och polisen har faktiskt dödat ett antal amerikanska medborgare utan någon riktig protest från statsdepartementet eller Vita Huset. Oviljan att konfrontera Israel på någon nivå beror på den enorma judiska makten i USA, som använder pengar och kontrollen över media för att korrumpera det politiska systemet på nationell, delstats och lokal nivå.”

Visst är det lätt och tro att denna text är hämtad från något forum med typiska vänsteråsikter, dvs aversionen mot Israel och allt vad judar står för?

Då kan jag avslöja att texten är hämtad från Nordfronts hemsida, och de killarna kan ju knappast sägas vara vänster, eller hur?

Min slutsats blir därför att den extremvänstern och extremhögern egentligen delar världsuppfattning i för politiken väsentliga stycken.

Med detta vill jag därför poängtera att politik i dag egentligen mestadels handlar om socialism och konservatism, eller om ni så vill, patriotism och globalism.

Kommentera gärna och du som vill försöka ta bort höger-vänster-diskussionerna borde nog ompröva sin dyn på detta perspektiv.

Text: Jan Norberg | Läs mer av Norberg