Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Känd amerikansk kritiker av läkemedelsindustrin hittad död

publicerad 14 december 2020
- Gästskribent
Brandy Vaughan. Foto: LearntheRisk.org

Vaccin- och läkemedelsindustrikritikern Brandy Vaughan hade under lång tid utsatts för trakasserier och kände sig hotad till livet. NewsVoice publicerade 2016 en artikel om hennes arbete. Den 9:e december 2020 hittades hon död av sin nioårige son.

Text: Per Melin | Youtube tog ned den videointervju som NewsVoice tidigare publicerat i denna artikel

Brandy Vaughan bedyrade både muntligen och skriftligen att självmord var en otänkbarhet för henne. Hon jobbade som ung för det multinationella läkemedelsföretaget Merck, där hon i god tro sålde antiinflammationsläkemedlet Vioxx. Merck hade dock mörkat resultaten av en stor mängd studier som visade, att Vioxx kraftigt ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Vaughan kände avsmak för företagets agerande och sa upp sig.

När Vaughan senare, efter åtta år i Europa, flyttade tillbaka till USA med sin son blev hon chockerad över den mobbing som amerikanska läkare utsätter vaccinoroliga föräldrar för. Hon började fördjupa sig i ämnet vacciner och insåg snart att dessa inte är vare sig säkra eller effektiva.

År 2015 gick lagförslag SB 277 igenom i Kalifornien, vilket innebar att alla som ville gå i förskola och skola i delstaten måste låta vaccinera sig. Som en reaktion på detta grundade Vaughan sajten Learn the risk och Council for Vaccine Safety.

Sedan dess har hon utgjort en kraftig irritation för läkemedelsindustrin. Hennes föreläsningar, artiklar, intervjuer och offentliga sammankomster har uppmärksammat många tidigare intet ont anande föräldrar på faran med vacciner samt givit röst åt redan drabbade.

Resultatet ifrån Brandy Vaughans obduktion är ännu inte klart eller är inte offentliggjort. Det finns misstankar om att hon blev mördad. En del hävdar en koppling mellan hennes död och den förestående corona-massvaccineringen i USA. Brandy Vaughan blev 47 år.

Text: Per Melin

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq