Facebook tar bort skämt om Google Chrome

1
1134
Facebook förbjuder nu sina användare att skämta om hur mycket arbetsminne som webbläsaren Google Chrome använder. Foto: Stock Catalog. Licens: CC BY 2.0
Facebook logo. Foto: Stock Catalog. Licens: CC BY 2.0

MEDIA & DEBATT. Facebook förbjuder nu sina användare att skämta om hur mycket arbetsminne som webbläsaren Google Chrome använder. En tidigare artikel visar att företagen inte tillät ett skämt om elbilar. Detta verkar nu alltså ha expanderats till att täcka konkurrenten Googles webbläsare.

Det kan finnas flera anledningar till att Google Chrome använder mycket arbetsminne (RAM-minne), så som minnesläckor och något som kallas för pre-rendering. Om detta illustreras med en person som får stora mängder choklad bryter man mot Facebooks så kallade “community standards”.

Ett exempel på hur Facebook stoppar ett skämt om Google Chrome:

Facebook Google
Facebook censurerar skämt om att Google Chrome använder mycket arbetsminne (RAM-minne).

NewsVoice har tidigare visat att Facebook helt öppet inte bryr sig om sina egna “community guidelines” överhuvudtaget. Ett exempel är när Facebook tillåtit en person vara aktiv på Facebook och flera andra plattformar trots att denne är en dömd sexbrottsling. Ett tiotal personer har över flera månader anmält personens profiler på Facebook och Instagram utan resultat.

Facebooks egna regler för sexdömda personer:

Facebook Nour El Refai
Facebooks-regler. Skärmdump.

Facebook vill framstå som “politisk neutral”, men de anställda på Facebook är i själva verket politiska aktivister. Företaget verkar nu ha bestämt sig för att det finns godkända och ej godkända sexförbrytare, trots att deras “community guidelines” är solklara på området och inte tillåter att det görs individuella utvärderingar.

Text: Anders Gustafsson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
soren turesson
soren turesson
Gäst
14 januari 2021 kl 17:52

de tysta censurivrarna frågan är när smäller det på allvar i USA?