Lars Berns tolkning av Ron Pauls artikel om den stora återställningen

publicerad 8 januari 2021
- Lars Bern
Ron Paul, US House of Representatives, Texas (foto: Public Domain). Lars Bern (foto: NewsVoice)
Ron Paul, US House of Representatives, Texas (foto: Public Domain). Lars Bern (foto: NewsVoice)
Ron Paul, US House of Representatives, Texas (foto: Public Domain). Lars Bern (foto: NewsVoice)

VÄRLDEN. Lars Bern om republikanen Ron Pauls krönika: “The ‘Great Reset’ Is About Expanding Government Power And Suppressing Liberty” om globalisternas stora återställning (The Great Reset) av planeten. Bern återger sin tolkning av Pauls text.

Text: Lars Bern | Artikeln har tidigare publicerats på Antropocene

World Economic Forum är globalisternas egen centralorganisation. Dess grundare och styrelseordförande Klaus Schwab har föreslagit att man skall använda överreaktionen på coronapandemin för att lansera en världsomspännande återställning som han kallar ”The Great Reset.” Han har publicerat en bok med samma titel. Det handlar om att vidga regeringsmakten och undertrycka människors frihet över hela världen.

Schwab föreställer sig ett auktoritärt system där de hyperrika oligarkerna och deras globala storföretag och banker fungerar som partner till en politisk maktelit som de kontrollerar. De globala företagen skall utöva sina statligt beviljade monopolbefogenheter för att maximera värdet för det de kallar ”intressenter” i stället för aktieägare. Intressenter inkluderar politiker, internationella organisationer, företagen själva och ”det civila samhället.”

Naturligtvis kommer regeringsbyråkrater och politiker, tillsammans med de mäktigaste särintressena, att avgöra vilka som är och inte är intressenter, vad som ligger i intressenternas intresse och vilka åtgärder företag måste vidta för att maximera intressenternas värde. Medborgarnas egna önskemål är underordnade.

The Great Reset kommer att dramatiskt utöka övervakningssamhället via realtidsspårning. Det kommer också att ge mandat att utrusta människor med digitala certifikat för att få resa och gå på lokal, med teknik implanterad i deras kroppar för att helt kunna övervaka dem.

I Schwabs förslag till övervakning ingår hans idé att använda skanning av människors hjärnor och nanoteknik för att förutsäga, och vid behov, förhindra individers framtida handlande.

Detta innebär att alla vars hjärna är ”skannad” godtyckligt kan få sina rättigheter kränkta, eftersom en regeringsbyråkrat (tänk Dan Eliasson) bestämmer om den enskilde kan förväntas begå ett brott. Systemet för spårning och övervakning skulle kunna användas för att tysta dem som uttrycker ”farliga” politiska åsikter som stör globalisternas agenda. Den stora återställningen kränker våra gudagivna rättigheter till liv, frihet och strävan efter lycka.

Den stora återställningen innebär en enorm expansion av välfärdsstaten via ett universellt basinkomstprogram samtidigt som flertalet skall vara egendomslösa. Detta kan bidra till att säkerställa efterlevnaden av den stora återställningens auktoritära åtgärder. Det kommer också att bli mycket dyrt. Den resulterande ökningen av statsskulden kommer inte att ses som ett problem av människor som tror på modern monetär teori. Detta är den senaste versionen av sagan att underskotten inte spelar någon roll så länge centralbanker kan tjäna pengar på att ställa ut krediter.

Återställningen handlar om etablerandet av de hyperförmögnas planekonomi styrd av dem och deras globala företag och banker.

The Great Reset kommer i slutändan att misslyckas av samma anledning som alla andra försök av regeringar att kontrollera marknaden misslyckats. Som Ludwig von Mises visade, snedvrider politisk inblandning i marknaden prissystemet. Priserna är hur information om värdet av varor och tjänster som rör andra varor och tjänster förmedlas till marknadsaktörer. Auktoritär inblandning på marknaden stör de signaler som skickas av priserna, vilket leder till ett överutbud av vissa varor och tjänster och ett underutbud av andra. Så ser det ut och har alltid sett ut i planekonomier.

Låsningarna visar farorna med auktoritär kontroll över ekonomin och våra personliga liv. Låsningarna har ökat arbetslösheten, fått många småföretag att stänga och lett till mer missbruk, våld i hemmet och självmord.

Resultatet är en succesiv utplåning av en oberoende medelklass och en massiv förmögenhetsöverföring till multimiljardärerna. Bara hittills under pandemin har ett halvdussin hyperförmögna oligarker ökat sin förmögenhet med ca. 2000 miljarder dollar.

Vi får höra att låsningarna beordras på grund av ett virus som inte utgör någon större fara för en mycket stor andel av allmänheten, men i stället för att anta en annan strategi fördubblar politikerna den misslyckade politiken med masker, nedstängningar och låsningar.

Samtidigt tystar de stora tech-företagen (Google, Youtube, Facebook, Amazon, Twitter m.fl.), som redan ofta fungerar som partner till politikerna, alla som ifrågasätter den officiella linjen om hotet från coronavirus eller effektiviteten av låsningar, masker och vacciner. Nu senast åtgärden där Youtube, med miljöpartiregeringens goda minne, stängde ner det oppositionella Swebbtvs konto. I Polen gör regeringen tvärt om och bötfäller företagens censur på nätet.

Den katastrofala reaktionen på pandemin är bara det senaste exemplet, på hur de som ger upp friheten i utbyte mot löfte om säkerhet eller hälsa kommer att hamna i ofrihet, otrygghet och ohälsa.

Istället för en stor auktoritär återställning behöver vi en stor pånyttfödelse av människors frihet!

Text: Lars Bern

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Kommersiella avvägningar? vad innebär det? Att sälja till den som betalar bäst eller tar bolaget även andra hänsyn. Att sälja inkromet men behålla loggan så att det skall ta lång tid för gemene man att någon dragit ner brallerna på honom är inte snyggt men tydligen helt i sin ordning i den delvisa framgång som den kapitalistiska modell vi valt för oss själva

 • Visst är det som du skriver, men
  rännsnara dras sakta åt även här i Sverige. Nämner bara Ericsson. Sverige vill inte ha in huawei på grund av risken för avlyssning. Helt rimligt eller hur? Vem vet vart Kina säljer den information? Investors Ericsson har levererat telekommunikationsutrustning till lika kommunikations infrastruktur till Nazityskland, Lenin, Stalin, Mao i Kina USA, Europa osv och har naturligtvis avlyssnat av och sålt vidare all viktig information till den internationella djupa staten i över 100 år. Resten av aktörer i historien är bara amatörer i jämförelse. Därför är varje nationell teleoperatör alltid också en del av landets underrättelseverksamhet.

 • The Great Reset, alltså den Stora Återställningen handlar således enligt Ron Paul om att “expandera regeringsmakten och undertrycka friheten”. Schwabs ordval, “återställning” måste väl då innebära att hans önskade återställda samhällsordning har vi haft någon eller några gånger tidigare i vår historia och då var saker och ting bra mycket bättre än vad vi nu fått, nu i början av det nya andra årtusendet. Kort sagt det var tydligen bättre förr! Vid någon odefinierad tidsepok. Jaha, vad menar Ernst Stavro Blofeld, ähum, jag menar Klaus Schwab?
  Är det en svunnen feodalväldes tid eller kanske Stalins Sovjetunion han önskar åter?
  Vi vet att Schwab är i följe med ingen mindre än FN-bossen, portugisen Antonio Guterres, som innan var boss för UNHCR, “flyktingarna”, ni vet.
  Agenda 2030 är deras (och bank-oligarkernas) rättesnöre och som dom säger i en progandavideo, då får Du inte äga någonting, men Du kommer vara glad och lycklig.

  Joe Biden och Åsnorna har inga problem med denna Schwabska globala världsordning. Tycker man att det är helt i sin ordning att sno till sig rollen som POTUS från Trump och hans 80 miljoner väljare och som det nu även framkommit ett synnerligen kvalificerat valfusk med deltagande från EU-länder. Nu vet vi att t o m italiens premiärminister (Conte), det stora teknikföretaget Leonardo SpA och amerikanska ambassadpersonal ligger bakom “the Election Data Switch Fraud to Take Out Trump”. M h a Leonardos cybertekniker, har fuskdata sänts till en italiensk satellit och därifrån till den så omtalade datorn i Frankfurt, som dock togs i förvar av amerikansk militär personal, har det sagts. Datan gick sedan till USA:s olika valdistrikt och fusket skedde. Brottet att stjäla (statskupp alltså) valet är ju nu sedan händelserna i Washington den 6:e januari fullbordat. Bevis finns på plats. Endast arresteringarna av The Biden Crime Family plus en hel drös andra namngivna förrädare är det som saknas, men inväntas av väldigt många.
  Fast vi skall inte glömma bort alla de på hemmaplan som tjänat den djupa svenska staten,
  d v s liktydigt med den svenska staten väl, i egensyfte, absolut inte som tänkt var, det svenska folket. “Stockholmsbyråkratin” har vi haft så länge, så länge, men nu är det slut.

  https://federalinquirer.com/conte-leonardo-spa-and-the-u-s-embassy-behind-the-election-data-switch-fraud-to-take-out-trump/
  by Brittany Jordan on January 6, 2021

 • Det kommer att behövas en riktig klassisk rockad för att återställa misshushållningen. Om nu byråkrater i huvudstaden som ansett sej ha obegränsade tillgångar kan ge ut det som det övriga riket släpar ihop så är det ju inte mera än skäligt att de först frågar om kommuner ute i landet kan ställa upp och betala. Om dessa fjantar på regeringsnivå tar order utifrån på grund av gamla åtaganden i ett nu fallerande system får de ju stå för det. Det ingår liksom i jobbet och då är det ättestupan som gäller och inte några fallskärmar. Folk kommer nog att vara bussiga så även Löven är välkommen till soppköket när avbetalningen till stugan i Mauretanien har förfallit.

 • Mellanhänderna måste bort! Vi betalar självberikande politiker som vi kan klara oss utan genom direkt demokrati. Vi betalar tjänstemän på Försäkringskassan för att förtryck sjuka svenskar. Nyanlända får ju sin försörjning från kommunerna, så de belastar inte Fsk:s budget, så ingen kan anklaga dem för diskriminering. Smart uträknat!

  Antingen måste folket kräva direkt utdelning från vinsterna i statliga naturresurser och egendomar – pengar som kan användas till entreprenöriella verksamheter, utbildning, vård av sina egna barn eller något annat individen finner för gott. En basinkomst som medborgarna själva tar hand om istället för att låta statens parasiter konfiskera det mesta längs vägen. Eller så kan folket bilda grupper, ordna med sina egna tjänstebehov, t ex vård av barn och gamla, bilda lokala handelsnätverk och dito valutor med mellanhänderna fortsatt parasiterande. Den som lever får se…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *