Alzheimers sjukdom – En sjukdom som kan förebyggas och motverkas

25

HÄLSA. “Tillämpbara forskningsresultat utmynnar i det optimistiska att Alzheimers sjukdomen kan tryckas tillbaka, men då gäller det att ta tillvara de forskningsrön som faktiskt finns idag”, säger Agneta Schnittger (MD) och Ingemar Ljungqvist till NewsVoice i ett öppet samtal om Alzheimers sjukdom.

Text: Torbjörn Sassersson

Det finns gott hopp för den patient som fått diagnosen Alzheimers sjukdom och för de anhöriga till denne. Schnittger menar att sjukdomen inte är obotlig. Det är därför viktigt att den sjuke och de anhöriga inte bara lägger allt hopp till så kallade bromsmediciner, vilka oftast enbart symptomlindrar.

Dale Bredesen. Foto: TedX
Dale Bredesen. Foto: TedX

Ett behandlingsprogram med 36 punkter framtaget av amerikanen Dale Bredesen och norrmannen Iver Mysterud kan förändra situationen radikalt för den sjuke. Det gäller bara att följa protokollet och inte avvika, säger Schnittger och Ljungqvist.

Ingemar Ljungqvist säger att forskningen enbart är inriktad på att behandla placket i hjärnan som uppstår vid Alzheimers sjukdom, men att den egentliga funktionen hos placket är att skydda hjärnan mot inflammation. Om placket tas bort med medicinering accelererar sjukdomsprocessen eftersom skyddet mot sjukdomen reduceras, säger även Schnittger. Ingemar Ljungqvist är också inne på dr Erik Enbys teori om att det handlar om en infektion vilken kroppen besvarar med en inflammation där placket är försvaret.

“Detta går helt på tvärs mot Hjärnfondens stort upplagda insamlingar. De ger kanske gott om pengar – men man blir inte klarare i huvudet”, skriver Ingemar Ljungqvist till NewsVoice.

Laurinsyra kan vara avgörande vid Alzheimers sjukdom

Laurinsyra är kraftigt svamphämmande och har därför effekt på de patienter som har den form av Alzheimer som innebär att mikrosvamp trängt in i hjärnan. Ingemar Ljungqvist säger att det finns mycket höga halter av laurinsyra i kokosfett, palmolja och modersmjölk.

Ljungqvist berättar att laurinsyrans funktion i kokosnötter är att förhindra svampinfektion i nöten så att den ska klara av att guppa framöver över ett hav i flera månader och sedan kunna slå rot på en strand utan att börja mögla någonstans på vägen.

Agneta Schnittger säger att det fina med tex kokosfett är att det inte behövs något insulin för att hjärnan ska kunna tillgodogöra sig energin från kokosfett till skillnad från energi från kolhydrater. De säger även att det finns en koppling mellan munhålans bakterier och Alzheimer. Vid tex rotfyllningar och tandköttsinfektioner kan bakterier ta sig in i blodbanorna och därefter smyga sig upp i hjärnan.

Agneta Schnittger och Ingemar Ljungqvistsäger att 100-tals läkare i USA utbildas i den metod som utvecklats av Dale Bredesen och Iver Mysterud. De hoppas att metoden sprids till Europa eftersom den kan rädda liv och minska lidandet för miljontals Alzheimerssjuka i världen.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

25 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
16 april 2021 kl 04:24

“Vitamin D och B12 kan läggas till i listan av substanser som totalt har tydliga effekter emot såväl Alzheimer som mögel.” “Selen mot mögelgift och Alzheimer”

Mögel och svamp hos ALS samt Alzheimer patienter
https://www.lfs-web.se/mogel-als-alzheimer.htm

Selen skyddar mot aluminium-orsakad Alzheimer
https://www.tf.nu/nyhet/selen-skyddar-mot-aluminium-orsakad-alzheimer/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
9 april 2021 kl 23:06

 

Jag vill slå ett slag för att Alzheimers sjukdom bör kunna förebyggas genom att minska radio- mikrovågor och kemiska bekämpningsmedel som reducerar nivåerna av acetylkolinesterashämmare.

Radio- och mikrovågor imiterar kemiska bekämpningsmedel
Originaltext och de vetenskapliga referenserna är sammanställda av amerikanskan Lucinda Grant, för tidningen “Network News. Summer 1997”. Förkortningen MCS i den amerikanska originaltexten står för Multiple Chemical Sensitivity och är översatt till kemikaliöverkänslig och kemisk överkänslig. Översättning och redigering av Barbro Lindqvist och Thorleif Sand i februari 1999. Originaltiteln är “Microwaves Imitates Pesticides” Reviderad 990719.
http://www.kvicksilver.org/9904/b2.html

se även
Radio- och mikrovågorimiterar kemiska bekämpningsmedel http://www.malfall.se/bilaga/bil2.html

Studie som visar att acetylkolinesterashämmare är viktig vid Alzheimers sjukdom.

Läkemedelsgruppen acetylkolinesterashämmare är en viktig del av behandlingen vid Alzheimers sjukdom, men deras effekt på kognitionen har varit omdiskuterad och få studier har undersökt deras långsiktiga effekter. Ny forskning från bland annat Karolinska Institutet visar goda kognitiva effekter och minskad dödlighet upp till fem år efter diagnos. Studien har publicerats i tidskriften Neurology.
https://nyheter.ki.se/taxonomy/term/345

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
14 april 2021 kl 23:57

Vitamin B12 och Alzheimers

Kognitiv försämring och vitamin B12: en översyn https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22221769/

Vitamin B12 kopplat till lägre Alzheimer risk
https://www.webmd.com/alzheimers/news/20101018/vitamin-b12-linked-to-lower-alzheimers-risk

Vitamin B12 | Cobalamin http://alternativmedicin.se/Vitaminer/Vitamin_B12%7CCobalamin.html

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
27 mars 2021 kl 01:01

Lågt serumkalium ökar risken för högt blodtryck och stroke, och kardiovaskulära faktorer ökar risken för Alzheimers sjukdom (AD). https://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&u=https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16493233/&prev=search&pto=aue

“Hypokalemi (s-kalium < 3.5 mmol/l) förekommer hos ca 20 % av sjukhusvårdade patienter och mellan 10 och 40% av patienter som behandlas med diuretika inom öppenvården.

Sjukhusvårdade patienter med hypokalemi har högre mortalitet än de med normokalemi. En stor del av patienter med hypokalemi skrivs ut från sjukhus med kvarstående elektrolytrubbning."

https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/endokrinologi/hypokalemi/

"Hyponatremi defineras som en S-Na-koncentration < 135 mmol/L. Hyponatremi är en vanlig elektrolytrubbning. Den förekommer i upp till 15-30 % av alla sjukhusvårdade patienter. Sjukhusvårdade patienter med hyponatremi har en förlängd vårdtid samt ökad mortalitet som är relaterad till graden av hyponatremi. Hyponatremi bör alltid utredas då det kan vara tecken på en allvarlig bakomliggande sjukdom som kräver specifik behandling.

Vid akut uttalad hyponatremi (S-Na < 115, duration < 2 dygn) är mortaliteten mycket hög, runt 20 %. Akut uttalad hyponatremi orsakar hjärnödem som ger neurologiska symtom och i värsta fall död. Dessa patienter kräver akut korrigerande behandling."

https://www.internetmedicin.se/behandlingsoversikter/endokrinologi/hyponatremi/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
27 mars 2021 kl 00:27

Ja David, infrarött ljus från utevistelse är nog en viktig bristvara som triggar svampbildning.
Laser mot nagelsvamp: https://www.podiatrilab.se/laser-behandling/nagelsvamp-39556477

Jag menar att vi också måste ha vätskestatus med elektrolyter för en normal syra basbalans.
Katjoner som ger upphov till bas är huvudsakligen, Kalium, Kalcium, Magnesium och Natrium.
http://www.nyttgrepp.se/syra-bas_kalkylator.php

David Thiger
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
27 mars 2021 kl 10:09

Så enkelt är det inte. Solljus är visserligen A och O för vår sömnrytm och produktion av vitamin D mm. “Sungazing” (att se direkt in i solen under gryning och skymning) menar vissa ha särskilt positiva effekter (ögat är en “ingång till hjärnan”).

Men i NASAs forskning har man sett att du behöver betydligt högre intensitet på ljus i det mycket specifika frekvensomfånget 630-670 nm och 810-880 för att ge cellerna den energi de behöver för en exceptionell föryngring.

I artikeln i 2000-Talets Vetenskap finns en före- och efterbild från en studie som tydligt visar hur ansiktsrynkor dramatiskt minskar när du använder högdoserad energi från dessa frekvenser, och många andra otroliga resultat. Den energimängd kommer du aldrig upp i genom att sola, där bidrar UV ljuset snarare till att du kommer att få mer rynkor.

Inte ens de klassiska röda värmelamporna från 1900-talet kom i närheten av den energin som nu används i de NASA-utvecklade (och Ryska och Italienska tillverkare) LED-ljusen som används i rymdskyttlarna för snabbläkning samt av den amerikanska militären, för att snabbt läka skador på näthinnan som ofta uppkommer på grund av fiendens lasersikten.

https://www.2000tv.se/tidigare_nummer.php?issue=3&year=2020

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  David Thiger
27 mars 2021 kl 14:38

Förlåt David att jag var kort och kanske uppfattades som otrevlig plus oturen att min nedanstående komplettering insändes innan ditt senaste svar syndes.
Jag har god erfarenheter av ljusterapi på min mor med äldre bioptronlampa mot bensår och tvivlar inte på självläkning med IR- och laserljus men blir mörkrädd hur pensionärer tvingast vistas inomhus utan naturligt soljus.

Om bioptronlampan https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=bioptron

I nedanstående inlägg vill jag visa att inte ens sjukhusvårdade patienter
har normal elektrolytstatus och då blir det ju som att försöka starta bilen
utan elektrolyter i batteriet och då räcker det inte att andra insatser är bra.
(veterinärer fyller ju rutinmässigt på med elektrolyter i nacken på katter)

mvh Magnus

David Thiger
Gäst
26 mars 2021 kl 23:46

Det finns speciella hjälmar med LED-ljusbehandling för hjärnan och just nu pågår spännande forskning kring LED-ljusets effekt på kognitiv förmåga och demenssjukdomar som Parkinson och Alzheimer. På samma sätt som växter tar upp solljus och omvandlar detta till energi visar forskning att även mänskliga celler, eller rättare sagt mitokondrierna, kan använda energin från rött ljus i frekvensomfånget 630-670 nm samt infrarött ljus inom frekvensområdet 810-880 för att öka produktionen av ATP – cellernas bränslekälla för alla biologiska processer: regeneration, delning, proteinsyntes, avgiftning och metabolism. Rött och infrarött ljus har således potential att generera en positiv fysiologisk effekt på alla kroppens celler, oavsett var de sitter eller vilken funktion de är involverade i. Mer om detta i artikeln “Självläkning med IR- och laserljus” i 2000-Talets Vetenskap nr 3/2020.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
26 mars 2021 kl 19:46
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
26 mars 2021 kl 19:00

Jag hyllar gärna dig Ingemar och prenumerarade på 2000TV tills jag blev “anhörigförsörjare”.
Om någon vill läsa vidare om ph värdets betylse för hälsan så vill jag tipsa om Ingemars
artikel 2001: https://docplayer.se/3292878-2000-talets-vetenskap.html#show_full_text

Kurt Sandviks har överlåtit sin firma men kunskapen finns kvar om ph värdets betydelse.
https://www.phbalans.com/kunskapsbank/ph-skalan/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
24 mars 2021 kl 00:19

Hans!
Jag tror att det är många med mig som uppskattar dina kloka inlägg och hoppas att du ändrar dig och fortsätter tillföra debatten som Jan Norberg.

Häng inte upp dig på att även du ibland drabbas av att ett inlägg gallras.
Vi kan alla hjälpa Torbjörn med att länka till relaterat med källhänvisningar som stöd åt ett inlägg.

mvh Magnus

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
23 mars 2021 kl 18:32
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
23 mars 2021 kl 08:25

Jag är inte särskilt orolig över någonting men det här är en sjukdom som faktiskt skrämmer. Försöker tillföra till knoppen de nyttigheter jag känner till samtidigt som jag undviker kända onyttigheter. Injicerade neurotoxiner skyr jag som pesten.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 mars 2021 kl 12:34

Jag är inte rädd för att få sjukdomen men däremot tycker jag den är skrämmande i sig. En långsam dödsprocess där du först är medveten om de bitar av dig som försvinner innan du går in i ett vegetativt ingenting.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 mars 2021 kl 23:09

Läste protokollet Ingemar länkade till och jag följer redan de flesta punkterna. Så nu är det bara att hålla sig borta från de injektioner som riskerar sabba det man byggt upp.

Sen spelar nog alla gamla som nya “vaccinationer” inte en helt obetydlig roll i många neurodegenerativa sjukdomar.

Janne
Janne
Gäst
23 mars 2021 kl 07:05

En faktor, av många, är aluminium. Drick aldrig ur aluminiumburkar, koka aldrig i kärl av aluminum! Köp drycker i glasflaskor (bara om inte annat finns i plastflaskor). Men det finns enligt min erfarenhet med klienter i många fall en psykosomatisk orsak som inte kan uteslutas. Nämligen att det finns något i ens liv som man till varje pris vill glömma. Som man åtminstone omedvetet skäms eller har skuldkänslor för.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
23 mars 2021 kl 00:54

Roligt med läkare som vågar forska och hjälpa med framsteg som inte är patenterbara!

Biopat Ulf brånell brukade lägga stor vikt i att kroppen försöker använda alla ändamålsenliga medel som står till buds för att försvara homeostas, avvikelser som feltolkats som orsak. Det låter ju vettigt att plack kan vara just kroppens skydd när svamp hotar hjärnan…

Länk om rotfyllningar med mögel i https://www.tf.nu/nyhet/mogel-i-rotfyllningar/

Överkappning istället för riskabel rotfyllning? https://www.tandlakartidningen.se/arkivet/nyhet/overkappning-battre-och-billigare-an-rotfyllning/

Roger P
Roger P
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
23 mars 2021 kl 22:14

Intressant film om rotfyllningar, förklaringar och lite rolig/allvarlig i sammanhanget med. Såg den för 2 år sen. Enkelt, dra ut skiten…. För de som har möjlighet att se den:
https://www.imdb.com/title/tt7851798/

Jan Norberg
Reply to  Roger P
23 mars 2021 kl 23:28

Roger, är fel ute om den app där filmen finns bara för apple?

Roger P
Roger P
Gäst
Reply to  Jan Norberg
24 mars 2021 kl 00:33

Har inte äpplet men verkar finnas på Itunes att hyra och Vimeo för en 50 lapp?

Dokumentären verkar ha rört om grytan riktigt ordentligt sen jag såg den för två år sen, då som alternativt media.

Netflix har tagit ner den, var väl för kontroversiell mot gängse vetenskap?
https://www.theguardian.com/media/2019/feb/27/netflix-root-cause-pulled-root-canals-cancer

Sök på tuben för mer info om liknande diskussioner och trailer.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Roger P
24 mars 2021 kl 01:42

Här kan man se en 12 minuters teaser av filmen.
https://www.youtube.com/watch?v=3s41QXReJ_4

Jan Norberg
23 mars 2021 kl 00:49

Bravo Ingemar!!

En fantastisk video och med en bok i vardande om min gamla mamma som jag håller på att skriva så önskar jag att jag hade vetat detta för lite drygt 10 år sedan.

Hon fick det tveksamma nöjet att framleva sina sista år med en Alzheimer diagnos/kronisk ischemi som tyvärr i början behandlades med just de bromsmediciner ni pratar om.

Detta med hur man behandlar Alzheimer inom skolmedicinen är ytterligare ett bevis för att vi själva alltid skall söka alternativa behandlingsformer.

En ödmjuk fråga är om behandlingsprotokollet enbart används för Alzheimer diagnos?

Det finns ju en rad olika demens sjukdomar.

Ingemar Ljungqvist
Reply to  Jan Norberg
23 mars 2021 kl 16:14

Protokollet kan du använda mot all demens, men det är också bra för hälsan överlag. Här är punkterna lite enklare: http://almanova.eu/hva-alle-bor-vite-36-punkter-mot-demens/