Polisen har svaga resurser att störa Tusenmannamarschen – Kan komma 2000 personer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com
Demonstrationer 1 maj 2020, Berlin. Foto: imengine.public.mhm.infomaker.io
Demonstrationer 1 maj 2020, Berlin. Foto: imengine.public.mhm.infomaker.io

NOTERAT. Imorgon ska två händelser utspela sig på Medborgarplatsen i Stockholm. Dels ska demonstrationen Tusenmannamarschen genomföras och dels kommer eventet dra en stor publik som inte deltar aktivt på marschen. Nu har polisen stora problem med att upprätta coronarestriktionerna utan att samtidigt kränka människors rättighet att vistas på en offentlig plats.

Syftet med Tusenmannamarschen, initierad av Filip Sjöström, är att värna om vår naturliga rörelsefrihet och de mänskliga rättigheterna som inte upphört att gälla trots coronarestriktionerna. Marschen ifrågasätter även den ovetenskaplighet om corona som färgat den politiska debatten och nyhetsförmedlingen inom massmedierna. Slutligen visar eventet lojalitet för människor i andra länder som har fullskalig lockdown.

Du får inte delta i Tusenmannamarschen, men du får gå dit och titta på den

Eftersom coronarestriktionerna inte gör gällande att människor inte får besöka medborgarnas plats i Stockholm är det fritt fram att gå dit under förutsättning att man håller fysisk distans. Detta gör det problematiskt för polisen som kommer att ha svårt att avgöra om en person är en deltagare i en “förbjuden” manifestation eller om det bara är en förbipasserande nyfiken person som inte deltar på eventet eller i marschen.

Läs mer: Blir Tusenmannamarschen 6 mars 2021 laglig? Det beror på varför du står på en offentlig plats

Marcus Oscarsson - Foto: 123florida, CC BY 4.0
Marcus Oscarsson – Foto: 123florida, CC BY 4.0

TV-profilen och expertyckaren Marcus Oscarsson har tagit kraftigt avstånd från marschen. Oscarsson skriver på Facebook:

Det är skrämmande att det finns folk som inte tror på att viruset leder till sjukdom och som vill samlas i tusentals trots att det är olagligt. Anser du det så klicka/gilla här.

Vad NewsVoice erfar har inte arrangören Filip Sjöström påstått att han inte tror på att viruset leder till sjukdom. Han påstår däremot att mycket runt hypen Covid-19 inte är baserade på fakta och vetenskap.

NewsVoice kommer att rapportera från händelseutvecklingen. Vi kommer att särskilt följa upp hur människor beter sig, hur polisen sköter sitt arbete och hur politiker och massmedier väljer att beskriva dagen. NewsVoice kommer att rapportera direkt via NewsVoice Telegram-kanal: t.me/newsvoicepublic

Tusenmannamarschen kommunicerar via Telegram-kanalen: t.me/forfrihetochsanning (en app för dator och smartphone).

Deltagare i marschen kommer att samlas från kl 13-14 på Medborgarplatsen. Därefter ska själva marschen starta kl 15 med en ej till 100% fastställd slutdestination.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Utan despotens hantlangare är han maktlös. Polisen som person, vilken etik har denne i vandringen mot odjurets märke?

 • Nej då Brandy36, det är bara Marcus Oscarsson betalda moral som är i så dåligt skick.

  Det har faktiskt hänt att proffstyckaren Marcus Oscarsson råkat avslöja sin egen analys.

  Marcus Oskarsson om vår Svenska förintelse.

  “– Min analys av detta är att man har skickat de äldre i döden.”

  https://www.2000tv.se/artiklar/?id=1046

 • Till Victor Lindstedt!

  Hej Victor och tack för din länk till CDC, den hade jag inte läst. Nu, jag vill inte skryta, men jag har faktisk högre medicinsk utbildning än Bill Gates. Skämt åsido, Billyboy har ingen medicinsk utbildning alls, och jag läste faktisk basmedicin med en mycket bra lärare från Lunds universitet en gång i tiden. Därmed inte sagt att jag är någon typ av expert, men i alla fall.

  Nu kan ju naturligtvis Dr Andrew Kaufman i länken jag skicka ljuga, det kan vi inte utesluta.
  Men jag finner hans resonemang fullt logiskt. Kina ville inte tillåta utredning av virusets ursprung eftersom man nu erkänt att man aldrig isolerade viruset SARS-CoV-2.

  CDC samlade alltså in snor (vetenskapligt korrekt term) från en patient med lunginflammation den 20 januari, eller var det 22? Finns fler saker som inte stämmer i “studien”. Man PCR testade patienten och sa att hen hade Covid19. Testernas förträfflighet behöver vi inte tjata om här, det har andra redan gjort.

  Man isolerade alltså ur detta snor det virus man kallar SARS-CoV-2 genom en lång och avancerad procedur man gärna skryter om, men som här faktisk är rätt ovidkommande.

  För att bestämma att detta virus alltså var det nya SARS-CoV-2 viruset, så jämförde man alltså det med gensekvenser från de gensekvenser som Kina publicerat. Om man tittar på tidslinjen för Covidiotin på wikipedia så kan man se att detta kritiserats även här.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_COVID-19_pandemic_in_January_2020

  ” The testing kit used three small genetic sequences instead of two used by Germany. The test kits were found to be defective because the third sequence, or “probe,” gave inconclusive results”. Överallt hittar man sådana här små betänkligheter.

  Vad Kaufman alltså säger är att original koderna för viruset är problemet eftersom de 4 första studierna hade så stora brister. Minns inte procenten, men du kan se själv.

  För att se att viruset man isolerat faktiskt ger sjukdomen skulle man alltså behöva “smitta” någon med viruset och se att de utvecklar sjukdomen. Det gjorde i alla fall inte CDC i länken du skicka. Möjligtvis har man nu gjort det?

  Man måste ju också särskilja SARS-CoV-2 från alla andra coronavirus som kan ge samma
  sjukdomsbild. Om en människa och en chimpans är mer lika än de olika koderna man kan säkerställa med det genetiska material av coronavirusen man jämför så blir det ju lite långsökt.

  Man har en sjuk person helt klart.
  Man har isolerat ett virus från personen.
  Viruset är likt det virus man kallar SARS-CoV-2, det har man bestämt genom gensekvensiering.
  Det ursprungliga SARS-CoV-2 viruset isolerades aldrig ursprungligen enligt vissa.
  Men det ursprungliga (icke isolerade) viruset skulle alltså ha unika gener jämfört med andra
  coronavirus. Man har alltså hittat nya gensekvenser från “något”. Om de sen är nya vet man ju inte. De kanske har funnits där hela tiden, men ingen har tittat efter.

  Vet inte om jag med mina begränsade medicinska kunskaper lyckades föra fram resonemanget? Men för att särskilja ett virus från ett annat behöver man kanske vara lite mer specifik? Att man har isolerat det man brukar referera till som ett virus är helt klart.
  Men vilket? Och vänligen bevisa att det är det som gör människor sjuka. Man förbjöd mycket riktigt obduktion. När man väl gjorde det i Sverige hitta man inga virus i vävnaden, eller om man kalla det “inga tecken på inflammation” eller liknande?

  Avslutningsvis så till Anders Johansson. Vi får väl alla bara skruva upp våran retorik lika mycket tillbaks. För närvarande verkar väl att vaccinera sig vara det mest oansvariga en människa kan göra.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vardpersonal-bor-vaccineras-i-lagom-takt

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/vardpersonal-sjukskriven-sig-efter-covid-vaccin-forvantade-biverkningar

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/halften-drabbade-av-biverkningar

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/30-procent-sjukskrevs-i-mariestad-efter-vaccinering

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/100-tal-vardpersonal-sjuka-efter-vaccinering-regionen-stoppar

  En av huvudforskarna från Pfizer varnade ju för biverkningen att mRNA vaccinerna skulle attackera egen vävnad, bla i livmoderkakan. Well surprise, surprise!

  https://www.naturalnews.com/2021-03-05-34-cases-miscarriage-and-stillbirth-reported-after-experimental-vaccines.html

  Och ibland är väl karman lite mer direkt…..

  https://www.naturalnews.com/2021-03-05-doctor-mocked-coronavirus-vaccine-refusers-dies-jabbed.html

  Vet inte om covidiotin kan bli mycket tydligare än nu?

  Tyvärr vill väl inte alla titta efter. Tänk om vi i Januari 2020 bara fortsatt som vanligt. Men tagit de 700+ miljarderna från EUs coronapaket, alla cash från verkningslösa ansiktsmasker,
  miljoner i giftig handsprit, och istället för att varenda jävel satt och räkna alla dödsfall, med, av, tillsammans med, eller uppenbarligen inte av corona men vi skriver det i alla fall. Om alla dessa människor gjort något vettigt istället.

  Tänk om vi lagt de pengarna på de svårast sjuka. Vaccin pengarna, skadeståndspengarna!
  Man kunde gett var gamlingarna några miljoner var. De hade blivit så lyckliga att SARS-CoV-2, isolerat eller inte, hade hoppat ur kroppen på dem.

  Men då hade stackars Jeff Pezos och Billyboy blivigt fattigare, och det vore ju synd….

 • OnT. Polisen har selektiva resurser beroende på vad staten tycker är viktigt att slå ned på. Titta på de resurser polisen mobiliserade mot NMR:s demonstration i Göteborg kontra när de påstår sig inte våga lämna bilen ute i förortsgettona. Men det är lättare att låta NMR smaka batong än vad det är att slå skiten ur vanliga protesterande medborgare ett drygt år innan valet.

 • Bäste Victor Lindstedt!

  Menar du att Polisen skall uppviglas till brott mot de mänskliga rättigheterna?

  Artikel 19
  Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

  Artikel 20
  1. Var och en har rätt till frihet i fråga om fredliga möten och sammanslutningar.
  2. Ingen får tvingas att tillhöra en sammanslutning.

  Artikel 21
  1. Var och en har rätt att delta i sitt lands styre, direkt eller genom fritt valda ombud.
  2. Var och en har rätt till lika tillträde till offentlig tjänst i sitt land.
  3. Folkets vilja skall utgöra grundvalen för statsmakternas myndighet. Folkviljan skall uttryckas i periodiska och verkliga val, som skall genomföras med tillämpning av allmän och
  lika rösträtt och hemlig röstning eller ett likvärdigt fritt röstförfarande.

  https://www.regeringen.se/contentassets/d6d5653029e14e338a4b86f5f4b34c6b/fns-konventioner-om-manskliga-rattigheter

  • Det handlar om den programmering där lydiga medlemmar ur hjorden ska tillrättavisa de olydiga och på så vis göra hjorden självreglerande.

   Metodiken framgår t.ex. av den här hjärntvättsartikeln ur The Guardian där artikelförfattaren försöker implementera tanken hos de vaccinerade att det är/blir de ovaccinerade som kommer vara orsaken till de fortsatta restriktioner makten redan bestämt.

   “It is only a matter of time before we turn on the unvaccinated…

   Rational people will ask why they should continue to accept restrictions on their freedoms because of ignorant delusions. Employers will demand to know what possible argument there is against allowing the owners of pubs, airlines, restaurants, hotels or holiday homes to demand proof of protection when immunity passports might save their business. To make it personal, how would you feel come the autumn if someone you love contracted cancer and the NHS delayed treatment because it had to look after needlessly ill Covid patients?”
   https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/feb/27/it-is-only-a-matter-of-time-before-we-turn-on-the-unvaccinated

   Den här retoriken kommer skruvas upp i kombination med saker som vaccinpass m.m. samtidigt som staten fortsätter med sitt skitsnack om påstådd “frivillighet”.

 • Hej Newsvoice!
  Jag undrar vilka dom ovetenskapliga metoderna är som nämns i texten?

  Och det kommer nog inte bli svårt för polisen att se till att restriktionerna följs.
  Jag gissar på att lappar om Pl: 24 redan tryckts upp och avspärrningar redan planerats och finns nära till hands.

  • God morgon. Vi får se. Vi ska rapportera så du får facit senare idag.

   Jag förstår i övrigt inte din fråga: “Jag undrar vilka dom ovetenskapliga metoderna är som nämns i texten?”

   Syftar du på artikeln vi skrivit eller något annat?

  • Jo Victor Lindstedt , jag kan glädja dig med att det inte bara visade sig vara svårt för polisen att se till att restriktionerna följdes , därtill helt omöjligt. Vi var nog tusen man på plats och vi höll , på gammalt hederligt manér , inte ens komfortzons avstånd till varandra. De gjorde några tama försök att upplösa våran grundlagsskyddade rätt att samlas , men som sagt , det visade sig helt omöjligt.

   Och löpelden om bluffen sprider sig snabbare och snabbare. Snart finns det väl bara en handfull pandemitroende extremister kvar.

 • Enligt wikipedia så har kajal Marcus “också verkat som opolitisk tjänsteman vid Regeringskansliet”. Vad troligt att han är “opolitisk”?

  Borde inte Marcus istället tycka att det är skrämmande att “tro” att det finns ett virus även fast SARS-CoV-2 aldrig isolerats?
  https://www.youtube.com/watch?v=06hFyHaivHc

  Därmed inte sagt att det inte kan finnas ett virus som leder till sjukdom. Och ingen har väl sagt att människor inte är sjuka?

  Själv tror jag dock det virus som kan kallas socialdemokrati är mycket farligare än ett eventuellt SARS-CoV-2 virus. Sen hur man bäst skall bekämpa den pandemin kan väl diskuteras. Men det viruset suger ju ut allt liv ur samhällskroppen på ett mycket obehagligt vis för att berika sig självt. Tyvärr verkar inget fungerande vaccin finnas, men vissa människor verkar naturligt immuna turligt nog.

  • Hej Josef!
   Intressanta funderingar du har!
   Kommer lämna den ideologiska delen och bara berätta för dig att man har isolerat SARS-COV-2 på flera olika håll i världen, många gånger faktiskt.
   Vi kan ta CDC (Center for Disease Control and prevention) hade redan lyckats att isolera virus och skapa en tillräckligt stor cell kultur för att kunna skicka till andra forskningsanläggningar.

   Mvh Victor

   Source: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/lab/grows-virus-cell-culture.html
   Source_2: https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/6/20-0516_article

   • Hej Victor!
    Virus betraktas inte som egentliga organismer eftersom de saknar cellulär organisation och inte kan föröka sig utanför en levande cell. Virus saknar därför egen ämnesomsättning och brukar inte betraktas som levande så som anges i din första länk.

    Jag tycker att det är ovetenskapligt att peka ut ett “virus” som Kaufman mfl inte ens godtar korrekt isolerat, men ignorera 5g hots-pots i wuhan?

    När det gäller 5g tekniken räcker det inte ens att forskare isolerat källan och publicerat kontrollerade studier som ser och varnar för cellskador mm.

    https://www.epochtimes.se/Ar-5G-i-kombination-med-viruset-orsak-till-de-plotsliga-dodsfallen-i-Wuhan

    • Hej Magnus!
     Vad kul att få ett svar från någon som försöker sätta sig in och faktiskt läser material jag länkat till!

     Du har helt rätt i vad definitionen av ett virus är, dock så missförstår du vad en “cell culture” är. Det är en “cell culture” som man odlar och inte själva viruset.
     Enkelt uttryckt: Efter man har isolerat själva viruset planteras det i en bra “host” som man sedan kultiverar för att öka mängden infekterat material.

     Jag tror att vi sätter olika värde i tyngden och legitimetet av exempelvis Kaufman.

     Inget ont i att han som psykiatriker uttalar sig och sätter sig in i ett ämne utanför sitt fält, jag tycker dock att han är väldigt populistisk och har ofta sämre argument och stöd i fakta än andra utbildade personer med flerårig erfarenhet av mikrobiologi och dyl

     Huruvida 5g är involverad i någon form har jag inte tagit ställning till.
     Dock är det ända konkreta som tillfredsställer mitt sinne är att man bygger bara ut 5g i väldigt tätbefolkade områden och därför blir det hotspots som korrelerar med covid utbrott.

     Ta Hand om Dig!
     Mvh
     Victor Lindstedt

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *