Den amerikanska politiska retoriken, lite annorlunda än den svenska

-

DEBATT. Jag roar mig med att ganska aktivt följa den amerikanska politiken och jämföra den med dess svenska mellanmjölksliknande motsvarighet. Man frapperas av hur mycket tuffare tilltalet är mellan de olika politiska företrädarna, eller vad sägs om det här färska citatet från senatorn John Kennedy (R).

Text: Jan Norberg | Artikeln har tidigare publicerats i Fri Kurir – Folkets Media | Bild: Capitol Hill, Washington. Foto: Andy Feliciotti. Licens: Unsplash.com

“President Biden has shown time and time again that he may not be qualified enough to run a hot dog stand, much less the greatest country on earth. It’s a serious problem, and the only way we’re going to fix it is by taking back the Senate and House majorities and getting somebody in the Oval Office who I’d trust to tie their shoes the right way.”

Man bör beakta att den republikanske senatorn vilken fäller detta omdöme inte själv är någon direkt ungdom, han fyller 70 i november. Att den amerikanska politiken i främst Senaten befolkas av människor vilka är lite åren komna skiljer sig definitivt från den svenska medelåldern i Riksdagen. I Sverige har ålderismens framfart medfört att Riksdagens genomsnittsålder är nästintill pubertal vid en jämförelse.

Amerikanska politiker är äldre men betydligt mer frispråkiga än sina yngre svenska motsvarigheter.

Sedan några år, främst efter Donald Trumps inträde som president, så har polariseringen i den amerikanska politiken skärpts högst väsentligt.

Om man tycker det är bra eller dåligt har delat upp den amerikanska befolkningen i två tydliga läger. Den smygande politiska korrektheten med vänsterförtecken som inte uppmärksammats så mycket i USA tidigare har nu tack vare en ökande polarisation tvingats ut på scenen till allmän beskådan.

I Sverige har vi, som det lagom-mellanmjölksland vi är, inte vågat exponera den vänsterdominerade PK-ismen trots att den egentligen funnits här avsevärt längre än i USA. Tydligheten i amerikanska politik är något vi saknar i Sverige, här låter vi vänsterns narrativ styra oss på olika sätt.

Mainstream media (MSM) har gjort sig beroende av politikers allmosor i form av olika skattefinansierade stödinsatser, de driver veritabla kampanjer mot de delar av medborgarna som har den enorma fräckheten att fritt uttrycka sina åsikter i strid med PK-narrativet. Hur de jagar vissa politiska företrädare med avvikande åsikter skall vi därför inte ens nämna.

I spåren av en tilltagande polarisation i USA så har de äldre medborgarna nu fått nog av att bli åldersdiskriminerade till förmån för finniga och smått pubertala ungdomar vilka bland annat befolkar de numera så illa beryktade teknikjättarna inom Big Tech-sektorn, ofta med säte på den amerikanska västkusten.

De äldre vilka därför aktivt motats ut till förmån för alla juniora men woke-styrda och blint lojala vänsternarrativföljande ungdomar, tycks nu ha fått nog av denna mycket stigmatiserande ålderism.

Den här artikeln visar tydligt att nu är de äldre på gång med rättsliga motåtgärder och bäva månde alla de woke-styrda Big Tech-jättar.

När får vi se de äldre svenskarna stiga fram och utmana den extremt trånga åsiktskorridoren?

Näthatsgranskaren Tomas Åberg, Expo, med flera har ju fritt och ostört kunnat bedriva en veritabel häxjakt på äldre människor vilka givit uttryck för sin grundlagsskyddade åsikts och yttrandefrihet. Skyddade av ett socialdemokratiskt totalt genomkorrupt rättsväsende åsidosätts dessa äldres rättssäkerhet genom en lång rad fällande domar av blasfemiliknande karaktär.

Få av dessa äldre vågar inte stå upp för sina grundlagsenliga rättigheter då de av socialdemokratiskt infiltrerade rättsvårdande myndigheter, allt ifrån polis, åklagare och domstolar är dömda på förhand med hänvisning till pk-ismens totala dominans.

Vi äldre måste fortsätta och ta vid det Lars G Nilsson, apotekare och professor emeritus påbörjade med sin bok om ålderism, innan han tragiskt omkom i en trafikolycka 2014.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.

15 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 april 2021 kl 10:10

De ansvariga inom inom Sveriges instituitioner har gett varandra ansvarsfrihet – i boken får de stå till ansvar!

Tjänstemannansvar, politikeransvar har systematiskt tagits bort. Massmedia kryper allt lägre för kräken som kränker.

Folket behöver engagera sig för att ondskan i systemet ska försvinna bort!

ALLA HAR ANSVAR FÖR SINA ORD OCH GÄRNINGAR!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
24 april 2021 kl 22:52

Tack Jan för ditt erbjudande om ett “fritt digitalt förhandsexemplar” !

Jag håller på att läsa Jans viktiga dokumentär och tycker att formen kräver att skildringens agerande personer, framträder med namn.

Relaterad tråd Tjänstemannaansvar – avskaffat av Palme
https://www.flashback.org/t2718120

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 maj 2021 kl 03:51

Hej igen Jan!

Jag har “provläst” din bok och ryser av igenkänning från mina föräldrars ålderdom.
Det svikna “samhällkontraktet” mot sjuka och gamla är ett tungt ämne som undviks tills vi själva drabbas och visst stämmer ”När Fan blir gammal blir han religiös”.

Jag minns när jag som 18 åring sökte vaktmästarjobbet att köra ut mat till olika vårdinrättnigar. Väl på intervju visade det sig att tjänsten även kombinerades med att piffa upp lik i bårhus för att därefter även hålla i visningar för närmast sörjande.

Vaktmästaren menade att döden var någonting stilla naturligt och att jag först borde titta på ett lik för att se hur fridfulla dessa var innan jag tackade nej till denna tjänst.
Vid förevisningen visade det sig vara en gammal kvinna som istället för frid nu med stirrande ögon och öppen mun verkade ha stelnat i sitt sista desperata rop på hjälp.
Kanske att vi alla som varit för tysta åskådare för länge inför maskineriet nu borde kritiseras mer berättigat än kritiken mot drottning Silvias försvar över sin far 2011.

– Det var ett maskineri, eller hur, så han var inte politiskt aktiv, han var inte soldat – och gick man emot då var man emot hela maskineriet.

https://sverigesradio.se/artikel/4276593

Hursomhelst en tung och ocencurerad bokdokumentär om hur det går till i Sverige.

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
21 april 2021 kl 17:23

Vi ska ära de gamla!

Och framför allt ska vi ära våra föräldrar:

“Hedra din fader och din moder, för att du må länge leva i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig.”

Vem i helvete är emot det?

Var och en har ansvar och kommer att få ta sitt ansvar.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
21 april 2021 kl 16:29

(Stefan Sauk: Apropå Palliativ vård…)

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
21 april 2021 kl 16:30
Harriet Larsson
21 april 2021 kl 16:06

Många av oss minns SVT:s serie från hemtjänsten i Vännes, som under en period fick hjälp av professor i geriatrik Yngve Gustavsson i Umeå.
Zoombie liknande patienter fick livet åter när de av-medicinerades. Här synliggör han avrättningarna av de gamla på landets äldreboenden när coronan trädde in.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4q9V1g/kritiken-mot-aldrevarden-de-aldre-medicineras-till-dods.
Områdeschefen har nu slutat i protest mot besparingar, som tog vid, när fotografen lämnade Vännäs. Högsta hönset, socialchefen håller med, men sen händer ingenting.
Försvarslösa gamla och nu små barn, senast i Filipstad, skall vara integrationsmedel och krockkuddar, för att den humanitära stormakten skall bestå. “Humanitär skyddsgrund” blir ett effektivt medel för att Löfven med V+Mp+C skall fortbestå.
“Herre förbarma Dig över oss…” men med vår Allahu Akbar ärkebiskop, är jag rädd att han inte hör vår bön.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 april 2021 kl 01:12

Hej Jan!

Om du vill slippa censur borde du kunna ge ut boken på eget förlag istället.

ex på sökning “bli din egen bokförläggare”
https://www.google.com/search?q=bli+din+egen+bokf%C3%B6rl%C3%A4ggare&oq=bli+din+egen+bokf%C3%B6rl%C3%A4ggare&aqs=chrome..69i57j33i160.12274j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

mvh Magnus

Kerstin Salen
21 april 2021 kl 11:05

Ålderism, ja det var ett nytt ord för mig, är det möjligtvis ett skällsord? Jag tror det är tänkt som med allt annat att vi har en bra balans och att alla åldrar har stor glädje och nytta av varandra på olika sätt.
Bor i Spanien och här känner jag inte av ålderism egentligen men, det finns några begynnande tendenser. I Sverige är åldrar mer segregerade och i den äldre generationen finns mycken ensamhet. Här blandar man åldrar och ingen har problem med luncher eller middagar där 70 åringar blandas med 30 och 40 åringar.Medelhavsstilen är mer inkluderande överlag.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
21 april 2021 kl 15:14

Absolut, Jan! Din bok är enormt viktig och MÅSTE nå ut till er alla!!!

Det handlar om ett rätt långsamt, oerhört grymt, överlagt mord på en av många äldre i Sverige. Jan beskriver i sin bok hur han försöker att avärja angreppen mot sin mor. Det är en skildring av ofattbar orättvisa, institutionellt mördande, psykopati och kamp mot fullständigt infiltrerade och morddrypande instituitioner och myndigheter – och onda MÄNNISKOR!.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
21 april 2021 kl 15:28

Förintelsen i tyska “vård”- instituitioner under nazi-tiden,
där svaga, handikappade och
gamla
mördades, ansåg många
av oss som något hörande
till förgångna barbariska
tider…

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
22 april 2021 kl 08:43

Boken är en ögonöppnare på väldigt många sätt. Vi får inblick i en institualiserad maktfullkomlighet, där gamla, svaga människor är utlämnade till godtycklig behandling. Jan försöker på alla sätt att se till att hans mamma ska få det bättre, men motarbetas systematiskt.

Här tydliggörs hur olika samhällsinstanser håller varandra bakom ryggen och där “kollegialitet” har långt högre prioritet än omtanke om de gamla och hur känslokyla och kärlekslöshet kan frodas i svenska instituitioner.

Trots dessa så tragiska klarlägganden av hur förfallet i Sverige manifesteras i “vården” av gamla och svaga, är Jans bok oerhört intressant och lättläst och vi får lära känna en mycket omtänksam och kärleksfull människas kamp för sin mor.

Jan kämpar som en Don Quijote mot maktens väderkvarnar i olika rättsinstanser och hans träffsäkra beskrivningar innehåller en hel del humor.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att denna bok kommer att nå ut till väldigt många människor och ruska om så mycket att det leder till att vi kan få en vård av våra svaga som bygger på kärlek, omtanke, respekt och där anhöriga har mycket mer att säga till om!

Giftfri, näringsrik, god och omväxlingsrik husmanskost borde vara en självklarhet för alla gamla!

Kemiska “läkemedel” måste reduceras till ett minimum och ersättas med integrativ medicin.

Vårdpersonal som behandlar de gamla illa ska inte få arbeta kvar! För länge sedan var det ett kall att arbeta inom vården. Det måste det bli igen med bättre löner och villkor!

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV