Nya Riks avslöjar: Talman Andreas Norlén i härva med mediestöd

När Andreas Norlén är klar med sin politiska gärning har hans släkt lyft över 100 miljoner från staten

10
Andreas Norlén. Pressfoto: Regeringen
Andreas Norlén. Pressfoto: Regeringen

MEDIA & GRANSKNING. Länstidningen Östergötland (LÖ) fick redaktionsstöd av Myndigheten för press, radio och TV, men pengarna gick inte bara till LÖ utan gick vidare till mamman för Sveriges Rikes talman i Riksdagen.

I december 2020 framkom det att Länstidningen Östergötland (LÖ) fick redaktionsstöd av Myndigheten för press, radio och tv (MPRT). Utdelningen var något blygsam och omfattade bara 605,254 kronor. För att få del av stödet har LÖ uppgett att de hade redaktionella kostnader på 1,867,947 kronor för helåret 2019 där kostnaderna för hela utgivningen låg på 5,832,695 kronor.

Handläggare i detta fall var en inhyrd konsult vid namn Hilda Wall Gullstrand från bemanningsföretaget Randstad. Vad hon säkert inte var medveten om i sin handläggning var att pengarna inte bara hamnade hos en tidning i Östergötland utan gick vidare till mamman för Sveriges Rikes talman i Riksdagen.

Detta är historien om Andreas Norlén och hans mamma. Detta är journalistik som systemmedia aldrig kommer att skriva om. Långt över 60 miljoner kronor i presstöd har de fått sen han kom in i riksdagen. Sånt skvallrar man nämligen inte om.

Vaggades in i bidragsbranschen för dagstidningar

Andreas Norlén är det enda barnet från Gunilla och Urban Norlén och växte upp i Ödeshög. Hans mor verkar ha varit den drivande företagaren i den lilla familjen och startade flertalet tidningsverksamheter som i dag drivs från Motala. Andreas blev snabbt intresserad av familjens verksamhet när han växte upp och startade redan 1993 sitt eget lilla företag, Andreas Norlén AB.

Från denna tid höll familjen mest på med gratistidningar, något som de fortsatte med fram till 2007 när verksamheten såldes. I samband med detta gick de över till den mer lukrativa tidningsbranschen som lever på presstöd från staten. Detta sker alltså nästan samtidigt som Andreas kommer i riksdagen.

I slutet av 2005 köpte familjen via bolaget Kurirengruppen i Sverige AB tidningen LÖ och fortsatte senare under 2010 med förvärvet av Länstidningen Värmlandsbygden (LV), men något ägarintresse från Andreas sida har aldrig funnits registrerat med riksdagen.

I riksdagens deklaration ”Ledamöternas åtaganden och ekonomiska intressen”, listar Andreas inga ägarintressen alls. Han medger dock att han sitter i styrelsen för att alla bolag som inbringar enorma mängder statsbidrag varje år. Källa riksdagen. Skärmdump Nya Riks.

Samtidigt som Kurirengruppen i Sverige AB förvärvade LÖ från Centerpartiet 2005 och började leva på bidrag istället för annonsörer jobbade Andreas heltid för gruppen. Han var ansvarig utgivare och genomförde det redaktionella arbetet med runt tio anställda.

Riksdagsinträdet ställer till problem för Norlén

I oktober 2006 påbörjade dock Andreas Norlén sitt arbete i riksdagen och kunde därför inte längre vara fullt delaktigt i familjens företag.

Hela detta framstår säkert som helt normalt men det finns ett litet problem i denna solskenshistoria. Andreas Norlén AB är nämligen samma företag som Kurirengruppen i Sverige AB och Andreas är troligtvis den som är verklig huvudman för allt. Företaget Andreas Norlén AB bytte helt enkelt namn år 2000 och tog samtidigt över alla familjens verksamheter som moderbolag.

I denna veva eller i samband med inträdet i riksdagen förefaller det som att hans mamma Gunilla Norlén går in som operativ chefsbulvan för sonen. För den som inte känner till hela historia framstår det kanske i dag som att Gunilla Norlén äger Kurirengruppen i Sverige AB när hon kanske i själva verket bara är bulvan för sitt enda barn, Andreas. Detta samtidigt som han sitter i riksdagen där en grupp av runt tio kollegor indirekt ger honom mångmiljonbelopp i form av presstöd varje år.

Läs resten av artikeln i Nya Riks


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelJeff Berwick: Fri opinionsbildning om “The Covaids Manifesto”…
Nästa artikelM. Adams: Hyperinflation och kollaps väntar USA
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.
Prenumerera
Notify of
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
11 maj 2021 kl 22:32

Sverige är totalt genomkorrumperat.
Norle’n hade dessutom den skandalöst dåliga smaken att godkänna en nolla till socialist som STATSMINISTER!!!
Vad säger svenska folket om REINFELDT’s ca 20.000.000:kr i avhysningsbonus 2018?
Svensken tycker visst att socialisterna i Sverige fortfarande har åstadkommit det bästa SKATTESYSTEMET som finns?
Gud bevare SVERIGE.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
11 maj 2021 kl 23:41

Andreas Norlén har bra kontakter med biståndshandläggare må man säga.
En sökning på Andreas Norlén och frimurare möts av “bortagna” sidor.
Ett undantag är en Nordfront artikel som ännu fungerar, dock ej källartiklar.

Sveriges riksdag infiltrerad av frimurare
https://www.nordfront.se/sveriges-riksdag-infiltrerat-av-frimurare.smr

Riksdagen har år 2000 diskuterar problemet med Illegitima riddarordnar
https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/motion/illegitima-riddarordnar_GO02K299

Relaterad “kvarglömd” kritisk artikel om denne kreative Andreas Norlén.

Nya talmannen – en konservativ bråkmakare
https://www.expressen.se/nyheter/torbjorn-nilsson/nya-talmannen-en-konservativ-brakmakare-/

Last edited 1 månad sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
12 maj 2021 kl 04:01

två av de borttagna källartiklarna i mitt tidigare inlägg finns arkiverade

13 JULI, 2019 REDAKTIONEN

FRIMURARNA I SVERIGES RIKSDAG

https://web.archive.org/web/20191111153559/https://civilkurage.org/2019/07/13/frimurarna-i-sveriges-riksdag/

13 AUGUSTI, 2018 REDAKTIONEN

GÖRAN SKYTTE OCH AFTONBLADET AVSLÖJAR FRIMURARNA 1985

https://web.archive.org/web/20200415061126/https://civilkurage.org/2018/08/13/goran-skytte-och-aftonbladet-avslojar-frimurarna-1985/

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
12 maj 2021 kl 15:40

Ordnar med tystnads- och lydnadsplikt utgör det finmaskiga nät som styr “makthavare”.

Men de är i själva verket inga makthavare. Tvärtom!

Var och en som frånsvärjer sig sin egen vilja och sitt eget omdöme i utbyte mot ett gräddfilsliv är ett maktlöst instrument i händerna på någon annans vilja. Därför är det fel att benämna en som sålt sin individualitet “makthavare”, för en sådan individ har ingen EGEN makt. 

En mer passande benämning är en lyxprostituerad.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
16 maj 2021 kl 00:31

Hej Hans!

Frågan är om frimurare som maktlöst instrument i händerna på någon annans vilja kan väljas till Talmansämbetet, den högsta post en person kan väljas till i Sverige. I rang kommer talmannen efter statschefen, efter kungen, men före statsministern. Att talmannen leder riksdagens arbete innebär att han eller hon har det yttersta ansvaret för hur riksdagsarbetet planeras och bedrivs. Därtill leder talmannen kammarens sammanträden och är riksdagens främsta representant.

https://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/talmannen/talmannens-uppdrag/

Är frimuraren Andreas Norlén svenska folkets ärliga/lojala talman?
Det är vår demokratis talman som har ansvar för riksdagen och och därmed den utvalda decimerade riksdag som nu helt rättsvidrigt “röstade fram pandemilagen”. Ansvarige Andreas Norlén bryter både mot svensk rättspositivistisk traditionen, samt egna ideal.

Utdrag ur tidigare bifogad expressen artikel

“Flera år sysselsatte sig riksdagens tillträdande talman åt en doktorsavhandling i juridik om paragraf 36 i avtalslagen, den som föreskriver att om ett villkor i ett avtal är att betrakta som oskäligt så ska också avtalet i sig kunna ignoreras.”

“I avhandlingen bröt Norlén mot den rättspositivistiska traditionen i Sverige, den som fäster sig vid de exakta formuleringarna i ett dokument, och hävdade att man i bedömningen av vad som är skäligt i stället borde se till moralen. Till dygder som rättrådighet, ärlighet, omsorgsfullhet, lojalitet.” 

Last edited 1 månad sedan by Magnus Lindgren
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
26 maj 2021 kl 09:56

Hej, Magnus! 

Jag är helt överens med dig om att ämbetet som talman i vår svenska riksdag innebär en enormt inflytelserik position.

Men varje individ som frånsäger sig sin egen vilja genom att svära lydnad och trohet i en hemlig orden har inte någon EGEN makt, utan är ett maktutövnings-instrument i händerna på en annans vilja. I boken Krigets Konst Sun Tzu får vi kunskap om en sådan styrelseform.

Här redogör Walter Veith (efter 30 minuter) för den kadaverdisciplin som beskrivs i Krigets Konst Sun Tzu:

https://www.youtube.com/watch?v=PxDPAoDlxKo&t=3013s

Den som har svurit in sig i en sådan organisation kan uppnå mycket mycket mäktiga positioner och leva ett liv i materiellt överflöd och världslig njutning, men har sålt sin själ.

Särskilt intressant i ovanstående föredrag (efter 52 minuter) är bruket av olika kategorier av spioner.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Hans Dahl
26 maj 2021 kl 12:00

– Ja, om dom ska vara med på toppen i ett hemligt sällskap då måste dom också sätta sitt liv på spel och sälja sin själ – såsom de högsta ledarna i Frimurarna.

Stanley Kubrick studerade hemliga sällskap och fascinerades av dem, säger Nicole Kidman. “Stanley berättade för mig att världen styrs av pedofiler”, sa hon. “Han studerade hemliga sällskap under hela sitt liv, han fascinerades av dem, han sa att eliten och de hemliga sällskapen är fulla av män som har en förkärlek för pedofili. “Medlemmarna i de hemliga sällskapen känner till varandras mörka hemligheter och det finns ingen återvändo för någon av dem, för detta är ett livslångt medlemskap. Även om någon ångrar sig och vill kliva ur sällskapet så kan han inte göra det, för hans kamrater kommer att plocka ner honom. Medlemmarna är kvar i denna organisation tills döden, där deras uppgift är att styra världen mot undergång. Det är så som Stanley förklarade det för mig, säger Nicole Kidman.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
17 maj 2021 kl 01:23

relaterat till:

Talmannen Andreas Norlén i härva med mediestöd
När Andreas Norlén är klar med sin politiska gärning har hans släkt lyft över 100 miljoner från staten

Svenska politiker och myndigheter har tagit corona­pandemin till intäkt för att göda svenska miljardärer på ett sätt som saknar motstycke i västvärlden, rapporterar Financial Times. Bara i Ryssland har oligarkerna gynnats mer under 2020

https://www.friatider.se/sverige-goder-sina-oligarker-nast-mest-i-varlden

Regeringen bör snarast lägga fram ett förslag i riksdagen om att utvidga bidragsbrottslagen så att den även omfattar statliga stöd till företag. Det föreslår socialförsäkringsutskottet.

https://www.friatider.se/foretagare-ska-kunna-domas-bidragsbrott

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
17 maj 2021 kl 01:40

Bidrag trots talmans lön på 180 000 SEK/månad (1 jan 2021 – 30 jun 2021)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_riksdags_talman

utdrag ur: Talmannen Andreas Norlén i härva med mediestöd
När Andreas Norlén är klar med sin politiska gärning har hans släkt lyft över 100 miljoner från staten

talman.JPG
Last edited 1 månad sedan by Magnus Lindgren
Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
25 maj 2021 kl 22:07

Svenska folket verkar inte särskilt upprört.
Hur skall man förstå det?