Beverly Rubik pratar om trådlös strålning och covid – Energimedicin

publicerad 25 december 2021
- Aga Wilson
Aga Wilson and Beverly Rubik. Photos: own work and press photo

COVID & TRÅDLÖST. Beverly Rubik med en Ph.D. i biofysik är expert på energimedicin och elektrosmog. Hon märkte att vissa symptom från trådlös strålning liknar covid-symptom. Många av de mest utvecklade trådlösa 5G-områdena är också de mest infekterade av covid.

Intervju av Aga Wilson, Aga Wilson Show | Transkript på engelska

Beverly Rubik är en ledande vetenskapskvinna och forskare som är internationellt känd för sitt banbrytande arbete inom vetenskap och medicin. Hon är ordförande och grundare av Institute for Frontier Science och internationellt känd för sin forskning om biofältet, området för levande system.

Beverly är också professor vid Energy Medicine University och fakultetsmedlem vid College of Integrative Medicine and Health Sciences, Saybrook University.

Rubik fick 2015 priset Integrity in Science av Weston A. Price Foundation och 2009 fick hon Alyce and Elmer Green Award for Innovation in Science.

Text av Torbjörn Sassersson

Transkript

[AW] Hej och välkommen till dagens Free Voice Show. Jag är mycket hedrad över att ha Beverly Rubik här idag, doktor Beverly Rubik. Vi kommer att tala om COVID och trådlös strålning. Det är alltså en mycket intressant session i dag. Välkommen, Beverly. Jag låter dig presentera dig själv.

[BR] Tack så mycket, Aga. Det är ett nöje att vara här. Jag vill bara berätta lite om min bakgrund. Jag disputerade vid University of California Berkeley – för några decennier sedan. Under de senaste 25 åren har jag drivit mitt eget ideella laboratorium, “Institute for Frontier Science” i San Francisco Bay-området i Kalifornien. Jag har varit involverad i grundforskning om det mänskliga energifältet, samt klinisk forskning om energimedicin.

På senare tid har jag fördjupat mig i problemet med elektroförorening, särskilt trådlös kommunikationsstrålning och dess spridning under årens lopp, och hur det påverkar vår hälsa. När COVID kom ut kunde jag inte låta bli att lägga märke till vissa likheter mellan en del av min forskning om blodet och några av symtomen på COVID och började undersöka COVID. Egentligen var det relativt nya artiklar som kom ut under hela 2020 och som vi tittade på. Vad är denna nya sjukdom? Vilka är symtomen? Hur kommer det sig? Sedan såg jag ett samband mellan detta och vår reaktion på trådlös kommunikationsstrålning, som jag började undersöka i en mycket detaljerad forskningsöversikt.

[AW] Ja, så det är superintressant. Som du nämnde har du nyligen publicerat en studie. Den handlar främst om kopplingarna mellan COVID-19 och trådlös strålning, inklusive 5G. Så låt oss gräva djupt i detta. Vilka är resultaten? Vad kom du fram till?

[BR] Ja, för det första noterade vi att COVID-19 förmodligen började i Wuhan, Kina, som var en av Kinas modellstäder, där 5G har byggts ut helt och hållet, och hade satts igång i slutet av oktober 2019. Det var bara ett par månader efter det som vi förstår att COVID-19 upptäcktes. Sedan efter det spred det sig i världen – till områden som Sydkorea, norra Italien och New York City, Silicon Valley i södra Kalifornien och till Seattle-området. Dessa är alla områden där 5G redan delvis hade genomförts.

När jag såg detta började jag klia mig i huvudet och undrade och sedan tittade jag på studier som jag gjorde om 4G för flera år sedan 2014. Jag gjorde en studie för att undersöka effekterna på blodet i mikroskopet av människor som exponerats till en smartphone. Det var mycket korta exponeringar. Folk kom in utan att ha använt sin mobiltelefon på flera timmar. Sedan tog jag ett baslinjeblodprov och sedan utsatte jag dem för en smartphone i en ryggsäck, som de bar i bara 45 minuter. Telefonen var påslagen som om den var redo för att ta emot ett samtal eller ett sms, men den tog inte emot något.

De blev exponerade och jag såg förändringar i blodet hos nio av tio personer, med klibbiga röda blodkroppar som bildade klumpar och strängar. Vi kallar dem rouleaux, vilket är det franska ordet för rullar. I princip är det rullar av röda blodkroppar, som vi vet inte kan färdas genom de minsta mikrokapillärerna i kroppen, kan inte leverera syre och kan inte avlägsna avfall. Det hindrar faktiskt blodcirkulationen i alla organ. Detta var resultatet efter exponering till en smartphone som bars i en ryggsäck.

Sedan gjorde jag ytterligare 45 minuter av deras exponering, när de håller i telefonen, arbetar med den, och har två korta telefonsamtal på fem minuter vardera. Några typiska beteenden som du kan hitta: Säg att du sitter på en flygplats och väntar på ditt plan. Återigen tittade jag på blodet, och det blev värre. Jag såg också echinocyter, spetsiga röda blodkroppar, som inte heller kan färdas särskilt bra i de minsta mikrokapillärerna. När jag började läsa i litteraturen om COVID, upptäckte jag att några av dessa blodförändringar hade hittats hos patienter med särskilt svår sjukdom. Det var echinocyter i rouleaux, samma blodmorfologi, vilket jag vet också begränsar den perifera cirkulationen.

Ett av COVID:s kännetecken var naturligtvis hypoxi. Att bli andfådd verkar bero på att syre inte levereras genom kroppen. Sedan såg vi människor som sattes i respiratorer runt om i världen, som inte blev bättre. Så på något vis att leverera syre på detta sätt till lungorna, gjorde inte att de kom tillbaka. Så många människor dog. Vad var det egentligen som hände? Det kan vara så att hypoxi berodde på förändringar i blodet.

Återigen kan blodet inte transportera syre så lätt, när det störs av antingen trådlös kommunikationsstrålning eller eventuellt spikprotein, som verkar ha liknande effekter på de röda blodkropparna i kroppen, enligt litteraturen. Så jag började då utforska allt annat som kan ha varit på gång och som tyder på en likhet. Naturligtvis förekom cytokinstormar i allvarliga fall. Den hyperimmuna aktivering som sågs i avancerade fall: de svåra fallen av COVID-19.

Immunstörningar är definitivt en av effekterna av trådlös kommunikationsstrålning. Ibland är immunförsvaret underaktivt eller immunförsvaret är undertryckt, i vilket fall ett virus kan invadera dig hela vägen till autoimmunitet och hyperimmuna reaktioner av det slaget, som är ganska likartade med vad som rapporterats i litteraturen med COVID-19. Cytokinstormen, den överdrivna immuniteten, kan verkligen vara livsfarlig, eftersom organ angrips och blir dysfunktionella.

Så det är två saker. Jag hittade faktiskt sex överlappningar, ska jag säga, i patologin hos COVID-19 och exponering för trådlös kommunikationsstrålning. Men vi kanske ska sluta och diskutera dessa, innan jag diskuterar alla sex.

[AW] Ja, absolut. Jag tror att vi kan göra det.

[BR] Så det verkade som om blodet i sig självt och hypoxi som skulle vara ett resultat av minskad cirkulation, skulle kunna förklara en del av problemen med COVID, som inte kunde avhjälpas enbart genom ventilation. Det var förbryllande, eftersom många läkare undrade, jag menar, om någon har andningssvårigheter ger man patienten syrgas. Men om de röda blodkropparna inte kan transportera syret till hjärnan och andra organ, känner sig människor andfådda, även när syre pumpas in i deras lungor.

Om blodet inte transporterar det, finns det ett problem. Problemet kan vara att blodet angrips av viruset, eller förändringar i blodet, som jag såg i mikroskopet, med exponering bara av 4G, kortvarig exponering. 5G innebär naturligtvis fler frekvenser. Det handlar också om spridning av 4G. Vi behöver 4G, och vi behöver fler antenner, som levererar 4G för att ge 5G en grund. 5G omfattar alltså många fler band. Vi börjar med de små banden på 8 gigahertz [GHz] och så vidare, upp till ett 20-tal och hela vägen upp till cirka 85 GHz.

Naturligtvis har inte allt detta genomförts, kanske i Kina, men inte vid den tidpunkt då COVID blev en pandemi i världen. Jag tror att det fanns en partiell lansering här och där. Det är häpnadsväckande att titta på en karta över utbyggnaden av 4G och 5G i hela världen och hur tydligt det sammanfaller med de områden där COVID-pandemin först började. Det finns en tydlig överlappning av dessa områden i världen. Man kliar sig i huvudet och frågar sig om det är ett slumpmässigt sammanträffande. Jag tror inte det.

Och här är en annan sak. Vi har talat oändligt mycket om detta virus och nu vaccinet i nästan två år. Men även på CDC:s webbplats: USA:s nationella folkhälsomyndighet, och inom epidemiologin, är det välkänt att det inte finns någon enskild orsak till en sjukdom, särskilt i samband med en pandemi. Det står mycket tydligt på CDC:s webbplats att det finns tre faktorer som är inblandade i sjukdomar. Den ena är en agens som ett virus. En annan är värdens hälsa, till exempel hur starkt immunförsvaret är. Och den tredje är miljön.

Vilka är miljöfaktorerna som kan ha bidragit till det? Vad som är mycket märkligt är att vi inte har haft en vetenskaplig diskussion om det relativa samspelet mellan dessa faktorer i denna pandemi. Det har varit virus, virus, virus och ingen diskussion. Och det officiella ordet kommer från organisationer, som till exempel CDC och Världshälsoorganisationen, WHO, och eventuellt några andra organisationer i varje land. Men ingen känslighet för att föra en vetenskaplig diskussion om vilka orsakerna egentligen är och vad vi kan göra för att avlägsna dessa bidragande faktorer och hjälpa till att begränsa denna pandemi så snabbt som möjligt.

Så jag finner det ytterst förbryllande, varför det inte skedde. Än i dag är alla diskussioner om eventuella förhållanden mellan miljöfaktorer att betraktas som okonventionellt, om inte rent av censurerat. Jag fann det extremt svårt att ladda upp min första artikel till en så kallad förtrycksserver. När det gäller COVID-19 fanns det en hel del av dessa servrar för förhandsutskrifter, som är platser där man kan lägga en icke-refererad och icke granskad artikel snabbt, eftersom världen drabbats av en pandemi. Alla ville börja läsa dessa artiklar redan innan de har granskats av fackmän och publicerats officiellt.

Naturligtvis gick jag till servrar för förtryck och laddade upp, och min artikel avvisades på grund av titeln. Och jag var förbryllad. De läste den inte ens. Dessutom var det inte någon expertgranskning. Detta handlade om en plats att lägga upp dina artiklar på, så att människor kan starta diskussioner, börja tänka på det och börja tänka kritiskt på det. Jag fick avslag från fyra servrar för förhandsutskrifter, till min stora förvåning. Låt mig säga att jag har publicerat cirka 90 vetenskapliga artiklar i mitt liv. Jag har aldrig sett något liknande.

Sedan fick vi ett avslag från en tidskrift, återigen baserat på titeln. Slutligen hittade vi en tidskrift som var villig att granska den, och de tog fram ett extraordinärt antal granskare. Vi hade omkring 12 fackgranskare som granskade vårt dokument i tre omgångar av kollegial granskning, kan jag tillägga, vilket tog flera månader. Jag oroade mig för förseningarna eftersom jag tänkte, när vi får det här gjort, kan denna pandemi, mycket väl vara över, och detta papper är inte ens viktigt. Men pandemin är naturligtvis inte över än, och det är viktigt, och 5G har inte rullats ut fullt ut.

Men 12 sakkunniggranskare och tre omgångar av sakkunniggranskning, och vi skrev den större delen av cirka 70 sidors motargument, för en artikel som är ungefär 21 sidor lång. Återigen, en oöverträffad mängd arbete. En extraordinär expertgranskningsprocess som jag aldrig har sett i mitt liv. Men jag är faktiskt tacksam för det, eftersom det gjorde dokumentet starkare. Vi hade många överläggningar fram och tillbaka på olika punkter, om formuleringen, och i slutändan är jag mycket nöjd med det här dokumentet. Jag tycker att den är mycket stram.

Jag är särskilt tacksam mot tidskriften och alla dessa granskare för deras fantastiska insikter. Det fanns bara en av 12 sakkunniga granskare, som sa att det inte finns något samband mellan trådlös kommunikationsstrålning och viruset. Jag tyckte att det var kortsiktigt.  Istället för det faktum att 11 av 12 har tittat noga på våra uppgifter, och arbetade med oss och sa att det finns något här, och låt oss gå in på det. Så det är bakgrunden till detta dokument. Jag måste säga att jag inte är ensam om detta.

Jag är medlem av “Doctors for COVID Ethics”, som är en grupp av internationella läkare, som kämpar med de olika problemen av att behandla patienterna på lämpligt sätt, särskilt med tidig COVID, och publicera sina egna vetenskapliga artiklar. Nästan alla har vi lidit av extraordinära svårigheter. Personer har avsatts från sina befattningar, eller censureras från tidskrifter, avskedats från sina arbeten och så vidare. Det har funnits en utomordentlig ovetenskaplig strategi till det hela och censuren är helt enkelt obefogad. Jag har aldrig i mitt liv sett en tidpunkt, då vi inte har fått ha ett kritiskt tänkande och debattera om de faktorer som kan ha bidragit till denna pågående pandemi, så att vi kan lösa problemet så snart som möjligt och rädda liv.

[AW] Ja, precis. Det är definitivt något som människor upplever över hela världen, läkare och vetenskapsmän. Ju mer vi pratar med människor, desto mer inser vi att det finns så många där ute och vi är så tacksamma för alla ni som gör detta fantastiska arbete. Men för att återgå till din studie och sambandet mellan de två. Jag menar, det finns naturligtvis olika åsikter där ute. Den ena är att viruset inte existerar och att det är just 5G som faktiskt framkallar detta hos människor. Vissa säger att det finns, och när de existerar tillsammans händer det saker och ting.  Hur ser du på allt det här med viruset? Och hur kommer den trådlösa strålningen in i detta?

[BR] För det första tror jag att virus existerar. Jag arbetade i laboratorier med virus. Jag är ingen virusförnekare. Jag skulle säga att det finns bevis för SARS-CoV-2, eller vad du nu vill kalla det, för att något virus är en agens i COVID-19. Och även om den inte är renad och hålls i ett provrör för alla att

se, vilket jag vet är ett av argumenten mot det. Det finns många saker inom vetenskapen som inte har isolerats, och vi anser fortfarande att de är begrepp, eftersom de stämmer överens med ett stort antal uppgifter. Jag skulle säga att vi hade SARS-CoV-1. Vi vet att det finns influensa som passerar genom andningskanaler men kan påverka många organ, så allt är förenligt med detta. Det kan vara så, att du inte kan isolera det från cellerna, eftersom det är för instabilt. Det stör mig inte eftersom det finns många begrepp inom vetenskapen, till exempel partikelfysik. Du kan inte isolera dessa partiklar oberoende av ett system.

Än sen då? Gluonerna i kvantteorin spelar en roll och de passar in i den stora bilden och olika teorier och så vidare. Vi accepterar dem som det aktuella kunskapsläget. Vetenskapen är inte en sluten bok, utan utvecklas hela tiden. För närvarande tror jag att det finns ett virus som en av orsakerna till COVID-19. Jag känner människor som tycker annorlunda om det, och jag respekterar deras åsikter, men jag anser verkligen att bevisen är starka.

Till exempel får man hög feber med COVID. Jag har aldrig sett hög feber komma från, låt oss säga exponering för 4G eller 5G. Det är många symtom som överlappar men den höga febern, vilket är ett av kännetecknen för COVID-infektionen som praktiskt taget alla får, är inte något jag har sett som en reaktion på 4G/5G. Det verkar som om det finns en aktiv infektion till en viral agens.

[AW] Okej, hur påverkar det trådlösa viruset? Eller finns det… för när du säger att trådlös strålning skadar oss och vi kan få vissa symtom, är det bara den trådlösa strålningen i sig självt, eller är det i kombination med viruset?

[BR] Låt mig säga att jag inte har arbetat med viruset i sig. Jag granskar bara litteraturen om COVID och om trådlösa system. Jag har naturligtvis arbetat med trådlös exponering, och hälsoeffekter, men jag har inte gjort några av de viktiga experiment som jag skulle vilja se bli utförda, för att se en direkt interaktion. Jag föreslog till exempel en studie på humaniserade möss. Möss som genetiskt modifierats för att få vissa mänskliga egenskaper, där de kan smittas med SARS-CoV-2. Vi kan utsätta dem för 5G-frekvenser eller 4G- och 5G-frekvenser, och leta efter effekter på själva sjukdomen. Det finns experiment som kan göras för att verkligen undersöka saken djupare.

Allt jag kan säga är att hälsoeffekterna av 5G och även 4G (det vill säga 4:e och 5:e generationens trådlösa kommunikationsstrålning), ger upphov till vissa av samma symptom som COVID-19. Detta innebär att om du är sjuk skulle vi förvänta oss att 5G/4G förvärrar dina symtom och gör att du mår sämre. Jag tänker även särskilt på lång COVID. De människor som verkar ha symptom som fortsätter och fortsätter. Jag tittade på symptomen för lång COVID och det finns många likheter med hälsoeffekter av trådlös kommunikationsstrålning, som vi inte kan förneka. Vad är det egentligen som händer här?

Under denna pandemi var människor ofta instängda. De kommunicerade med hjälp av mer trådlös kommunikation. Fler trådlösa routrar var i full gång med att koppla ihop dem, kanske genom system som zoom och andra kommunikationssystem, för att prata med människor. De hade faktiskt en större exponering, som också kan ha förvärrat deras sjukdom och det är ett faktum, möjligen baserat på mina resultat. Men förutom effekterna på blodet och immunförsvaret, finns det några andra anmärkningsvärda effekter som jag vill nämna.

Den ena är kalciumets roll, eftersom trådlös strålning påverkar kalciumrörligheten i cellerna. Detta virus och många andra virus fungerar också för att påverka kalciumutflödet från cellerna. Detta är alltså ytterligare en stark indikation. Viruset verkar kräva kalcium för att kunna komma in i cellen, mobiliseras i termer av att reproducera sig själv och lämna cellen för att kunna infektera andra celler. Trådlös strålning stör inflöde och utflöde av kalcium i cellerna. Detta är ett helt kapitel som verkligen borde undersökas mer ingående, tycker jag. Martin Pauls arbete, som utforskade att trådlöst spelade roll i störning av kalcium i cellerna, är en annan viktig sak. Vi har ett antal överlappningar i COVID-19:s fysiologi och exponering för trådlös teknik, som jag tror inte kan ignoreras. De bör undersökas mer ingående i djurmodeller. I vårt dokument föreslår vi experiment för att göra detta.

[AW] Ja, tack. Absolut. Jag undrade också eftersom just nu, är det så mycket fokus på COVID. När människor till exempel blir sjuka av strålning, för det första nämns det inte i de vanliga medierna. Jag tror inte att läkarna ens känner till något sådant. Hur kan människor veta att de har blivit exponerade och att de är sjuka? Hur kan de ta reda på det? Jag menar, det måste vara mycket svårt.

[BR] Det finns dessa PCR-tester och även andra antikroppstester för COVID. Jag måste säga att vi måste vara oroliga eftersom antalet iterationer [upprepningar] som gjorts med PCR-testet är ofta så många att de kan hitta vad som helst, och det är problematiskt. De måste använda ett litet antal iterationer, och jag känner inte till den siffran på rak arm. Men de som är verksamma inom detta område bör vara väl medvetna om att de ofta tittar på falska positiva resultat, genom att öka antalet iterationer. Så det är ett problem som jag har. Antalet fall kan vara överdrivet stort och vi vet verkligen inte.

[AW] Om man blir sjuk av strålning, finns det ett sätt att veta det? När man går till en doktor, kommer han förmodligen inte att säga att man har blivit utsatt för EMF-strålning och att man behöver göra det ena eller det andra för att bota sig själv.

[BR] Ja, det är ett problem. Jag ser många människor som inte vet att de lider av överdriven exponering för trådlös strålning. Ofta har de symptom som huvudvärk. De har hjärtklappning och oregelbundna hjärtslag. De har dåligt minne och koncentrationssvårigheter. Det finns en rad symtom som vi kallar för elektroöverkänslighet som till och med resulterar i förmaksflimmer av hjärtarytmier, som är allvarliga och kräver medicinering eller till och med operation. Människor måste göra en inventering av sin exponering till trådlös strålning.

Mitt förslag är att de skaffar en handmätare och börja mäta den. Börja leta efter källor i omgivningen. Till exempel de sladdlösa telefoner som ofta sitter på skrivbordet nära datorn. Det är en av de största källorna till exponering för trådlös strålning. Var placerar du din trådlösa router, om du använder en sådan? Du kan byta till kablar. Det är lustigt hur världen har gått över till trådlöst när trådbunden faktiskt är stabilare och snabbare när det gäller internet. På något sätt hamnade vi på ett spår där vi lärde oss att trådlös teknik är det bästa sättet att göra det på. Visst kan du springa runt i huset med din surfplatta eller din dator och koppla upp dig mot internet och det är bekvämt.

De flesta av oss sitter vid en stationär dator för att arbeta på internet. Vi behöver inte allt detta trådlösa, vi kan vara uppkopplade med kabel. Jag hjälper människor genom att kontrollera miljöer, i deras hemkontor etcetera, för överskottsstrålning och försöker minska den genom att återföra dem till trådbundet, när det är möjligt och ta bort källor som DECT-telefoner. Dessa trådlösa telefoner sitter ofta bara på ditt skrivbord, men de används inte riktigt. Men de strålar hela tiden.

Vi vet verkligen inte vad vi gör med den typen av strålning som kommer in i våra system. Vi är försökskaniner för de långsiktiga effekterna av denna strålning. Men jag vet att det kan orsaka symtom, som till exempel hjärtklappning, oregelbundna hjärtslag som kan leda till behov av operation eller få en pacemaker i hjärtat. Det är inte bra. Vi bör minska vår exponering till trådlöst så mycket som möjligt.

[AW] Ja. Jag hade [namn] i min show tidigare, och vi pratade mycket om det. Det är alltså mycket viktigt eftersom människor inte riktigt kan hitta den informationen så lätt, om man bara tittar på vanlig media. Finns det något sätt att avgifta sig från strålning om man blir sjuk? Finns det något sätt att läka? Har du några bra tips?

[BR] Jag tror att det finns människor som blir elektroöverkänsliga, och de har genomgått en del avgiftningsprocedurer. Men det är svårt att säga. Det verkar som om det finns ett visst antal personer som är mer känsliga för strålning. Andra genomgår kemisk avgiftning eftersom ofta hör dessa känsligheter ihop. Ibland kan exponering till kemikalier eller för mycket exponering till trådlöst, göra en person elektroöverkänslig. Så återigen, det gäller att ta bort källorna till trådlös strålning i din närmiljö, till exempel ditt hemkontor, ditt sovrum, platser där du tillbringar mycket tid. Det vore mycket klokt att städa upp i din miljö och se om du kan vända på det. Dessa symtom är inte trevliga.

Jag vet att det finns ett växande antal personer med elektroöverkänslighet, som ibland kallas för elektrosensitivitet. Ändå är läkarna inte medvetna om det. De går till läkare som ger dem recept att medicinera och bara dölja symptomen, i stället för att gå till källan för att hjälpa dem att återhämta sig. Det är problematiskt. De måste börja ta bort källorna från sin närmaste omgivning för att minska sin exponering. Ibland minskar symtomen. Men inte alltid.

[AW] Ja, det är vad jag har hört. Det finns faktiskt människor som blir mycket sjuka. Till och med när jag pratade med den svenska strålningsinstitutionen, säger de att de har många som rapporterar om detta. Återigen är det inte något vi hör om i media, och det är inte något som det talas om någon annanstans, utom i de mer mediala kanalerna som denna. Vad tror du är lösningen på allt detta? Detta sker mycket snabbt. Vi uppgraderar överallt. Jag tror att många är oroliga. Finns det något sätt att stoppa detta? Vad ser du som en lösning på allt detta i framtiden?

[BR] Det verkar som om alla vill ha 5G. Det handlar mer om kommunikation från maskin till maskin… Det kommer att ge oss kanske tio gånger snabbare internet. Det låter som en bra sak. Det finns definitivt exponeringsfrågor som påverkar vår hälsa, till och med bortom COVID, som vi säger, med elektrokänslighet. Möjligen kommer fler människor att bli elektroöverkänsliga till den trådlösa strålningen när de utökar antalet band. Men det finns mycket vi kan göra i vår närmiljö för att, så att säga, städa upp från trådlös strålning.

Vi kan återvända till att använda kabel. Det är tillgängligt. Det finns trådbundna modem som du kan installera. Det är förresten mycket stabilare att arbeta uppkopplad med kabel än vad det är med trådlöst. Själv är jag nästan helt uppkopplad utanför mobiltelefonen. Jag har mycket bra internet. Det är mycket snabbt. Jag är säker på att det finns i de flesta städer. Så varför återgår vi inte till trådbundet? Det borde vara vårt mantra: “Vi vill ha trådbundet när det är möjligt.” Använd trådlöst som en sista utväg när du är ute på fältet. Men de flesta människor sitter vid en stationär dator. De vill ha ett stabilt internet av god kvalitet, som inte fluktuerar, och det är vad kabel levererar.

Jag får många intervjuer av den här typen. Eftersom jag har kabel, bryts inte mitt internet hela tiden som trådlöst internet kan göra. Så det är ett problem som människor med trådlöst nätverk måste ta itu med. Vårt mantra bör vara att gå tillbaka till kabel när det är möjligt. Vi kan förebygga en del av elektroöverkänsligheten om vi inte överexponerar oss. De personer som jag har intervjuat och som lider av symtom från trådlöst är ofta personer som spenderar flera timmar per dag på sin mobiltelefon, eller har suttit bredvid ett trådlöst modem eller en trådlös router. Så småningom tog det ut sin rätt och började ge dem symtom. Jag tror att om vi börjar ta bort dessa källor och använder dem på ett förnuftigt sätt, är det bästa sättet att arbeta.

Jag tror att vi alla vill ha 5G. Det kommer att ge oss vissa förbättringar. Jag är inte säker på att självkörande bilar är något som vi alla vill ha. Men det ger oss snabbare internet. Det kommer att ge oss fler möjligheter mellan vissa av våra enheter, men vi vill ha det på ett säkert sätt. Jag vet inte hur bra det är att ha sakernas internet. Allt som är kopplat till internet låter mer som en övervakningsoperation av teknokratin, än vad det är användbart för en genomsnittlig person. Vi bör välja och vraka med omsorg, eftersom det är vår närmaste omgivning som gör oss mest utsatta.

Om du skulle ta en handmätare och börja mäta 4G, det finns ännu ingen mätare för 5G, för att hålla i handen. Men om du börjar mäta 4G i din miljö, ser du att de flesta av dina källor är lokala. Det är din egen router, dina egna surfplattor och din egen mobiltelefon, din smarta mätare, som kan finnas i ditt hus eller din lägenhet. Det är något som du kan ändra på. Ja, vi bör vara oroliga för 5G-antennerna, som placeras precis utanför våra hem. Men det finns mycket vi kan göra för att elektromagnetiskt arbeta i en ren miljö i våra hem och på våra kontor. Låt oss göra det när det är möjligt, för att minska vår exponering för att hålla oss friska.

[AW] Ja, det är absolut nödvändigt och ett mycket bra råd. Jag tänker också på helheten. När vi talar om telekombolagen… Jag förstår att vi sätter upp många satelliter, för att täcka varje del av denna jord. Så i princip kommer det i framtiden inte att finnas någon plats, där man kan vara utan 5G-exponering. Finns det något vi kan göra för att ändra eller stoppa detta eller för att skydda oss från just den världen?

[BR] Ja, det har förekommit en hel del aktivism i världen över denna fråga. Jag kan säga vad som händer i USA. Jag har sett lokalsamhällen försöka införa förordningar som skulle kontrollera spridningen av 5G-antenner och basstationer. Sedan kom delstaten Kalifornien med en lag som upphäver dessa mer begränsande förordningar, och säger att vi behöver 5G, och att vi måste vara med på det snabba spåret. Det är så det är. Varje delstat här har sina egna lagar och så vidare. Men i stort sett verkar det som om 5G kommer att införas, och vad ska vi göra åt det?

Vi vill göra det trådbundet så mycket som möjligt. Vi skulle kunna ha fiberoptik som för in det i hemmet, och det kommer att vara helt kopplat och säkert. Den levererar frekvenserna i en ljusstråle, som inte är skadlig och som omsluts av fiber och en kabel. Vi skulle kunna ta med det in i hemmet. Vi kan välja att ha kabel i våra hem. Det är lite besvärligt, men varför inte? Och sedan kan vi få 5G. Jag ser inte hur vi skulle kunna få självkörande bilar. Det finns vissa saker som helt enkelt inte skulle fungera. Men vi skulle kunna göra mycket med kablar för att införa 5G.

Jag uppmuntrar människor att också använda en trådbunden mus och ett trådbundet tangentbord, i stället för de vanliga trådlösa enheter som också behöver batterier ofta. På så sätt slipper du exponeringen av dina vitala organ, eftersom du hanterar musen och tangentbordet och det är helt nära. Håll dig till kablar närhelst det är möjligt i din närmaste omgivning. Du har stor kontroll över vad du kan göra för att minska din exponering, eftersom exponering från trådlös strålning är kumulativ.

Vi måste se det som röntgenstrålar. Ni vet när vi går in för röntgenundersökningar hos tandläkare, lägger de ofta på ett slags skydd för att blockera din sköldkörtel och dina lungor, så att de skyddas från röntgenstrålarna. Vi borde tänka på det sättet. Hur kan vi skydda oss från trådlösa 5G-frekvenser och 4G? Vi bör tänka på att minska trådlös exponering. Använd kablar när det är möjligt, även kabel till din mobiltelefon. Det är fullt möjligt att arbeta med en mobiltelefon i närheten av en dator med kabel. Det finns mycket vi kan göra för oss själva för att minska vår exponering och hålla oss friska. Men jag ser att 5G kommer att införas.

Jag ser en kapplöpning mellan till exempel USA och Kina, som försöker göra detta snabbare. Det påminner mig om det gamla kalla kriget mellan det forna Sovjetunionen och USA, där vi kämpade för att vara framträdande i vår rymdresa. Nu verkar det vara vem som ska göra 5G först och större och starkare. Vi ser det mellan de olika länderna. Jag tror att det kommer att ske, och det är en tidsfråga. Många människor har varit aktivister och försökt stoppa det, utan någon möjlighet att göra något åt saken, tyvärr. Det verkar som om vi måste välja kablar och använda dem klokt i vår egen miljö.

[AW] Ja, tack för det, och jag håller med. Jag tror att det viktiga i framtiden för oss är att välja regering och ansvariga personer, som bryr sig om vår hälsa tillräckligt mycket, för att vi ska kunna börja använda teknik och andra och säkrare sätt, förstås. Det är något som vi förhoppningsvis alla kan förändra och var en del av förändringen, och sätta press på telekombolagen och våra egna regeringar. De gör just nu inte riktigt vad de borde göra, tror jag, eftersom detta samtal inte ens kan äga rum på de mest offentliga eller vanligaste kanalerna. Så det är definitivt en mycket viktig del av det. Var kan folk hitta ditt arbete, mer om dig och vad du gör för närvarande?

[BR] Jag har ett par webbplatser. Den ena är brubik.com. Bara mitt för- och efternamn: B-R-U-B-I-K.com. Den andra är för mitt ideella laboratorium: frontiersciences.org.

[AW] Tack. Vi kommer också att lägga in länkar till allt detta, och din studie, för jag tyckte verkligen om att läsa den. Den är mycket viktig, så vi kommer att lägga till den också. Jag vill bara avsluta med något positivt. Jag vill fråga dig vad som inspirerar dig att göra det här arbetet, oavsett hur många mothugg du får med censur och allting?

[BR] Jag är en förespråkare av det som jag kallar “frontier science”. Det är namnet på mitt institut. Så jag tittar på vetenskap i framkant, som kan göra skillnad för vår hälsa. Och det måste jag säga, när jag tittade på 5G-frekvenserna, var min omedelbara oro, hälsa och välbefinnande. Bandbredderna är enorma. Vi slänger inte ut 4G eller 3G. Vi lägger till. Vi terraformar jorden till en plats där det kan ifrågasättas, om det är säkert för livet på den här planeten. Vi håller på att terraforma den. Man måste fråga sig varför de styrande flyttar till ett så stort antal bandbredder och frekvenser. Ja, det innehåller mer information. Detta kommer att ge oss sakernas internet.

Det finns mycket övervakning på den här planeten, som många av oss inte skulle föredra, tror jag. Men å andra sidan, vad kan vi göra för att stoppa det? Det verkar mycket svårt. I stället måste vi noggrant försöka skydda vår hälsa. Jag ville göra människor medvetna om att denna pandemi, som naturligtvis fortfarande finns kvar hos oss efter ett par år nästan, kan eventuellt förvärras av dessa frekvenser. Saker och ting blir inte mycket bättre. Det verkar som om vi går igenom perioder där pandemin återigen tar fart.

Vi har förstås den här 5G-utbyggnaden framför oss. Vad är det egentligen för förhållande? Vi bör titta noga på detta. Vi bör överväga rollen av dessa frekvenser och all hälsa och sjukdom, eftersom de inte är hälsosamma. Detta är inte naturliga frekvenser. Vi förändrar jordens miljö tillsammans med dem, vilket oroar mig mycket och andra som också är biofysiker. Vi måste vara mycket oroliga innan vi börjar genomföra dessa saker på bred front i hela världen, i det fria och i våra hem och på våra kontor. Men vi kan åtminstone ha kontroll över vad som finns i våra hem och på våra kontor. Låt oss lära oss om detta, vara beväpnade och vara mycket försiktiga med trådlösa nätverk i framtiden.

[AW] Tack. Tack, Beverly, för att du är med oss i dag. Tack för att du håller detta samtal öppet och transparent, eftersom jag tror att det verkligen är nödvändigt i dessa tider. För oss alla, även för läkare och forskare, måste vi verkligen respektera varandras arbete.  Vi kommer aldrig att få fram sanningen om vi inte kallar på alla våra tankar och samlar våra hjärnor och försöker förstå saker och ting. Det är fantastiskt att det finns människor som dig där ute, som går emot huvudberättelsen och verkligen arbetar för vår planet. Tack för det. Jag hoppas att du fortsätter att göra bra studier, och att du kommer tillbaka och berättar mer om dina resultat.

[BR] Tack så mycket. Det har varit ett nöje, Aga.

Subscribe to Receive NewsVoice' Latest News and Interviews
Loading

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Kuslig läsning. Jag märkte tydligt att jag blev mycket sämre om jag höll på med mobilen, när jag hade Covid.

 • Kuslig läsning. Jag märkte tydligt att jag blev mycket sämre om jag höll på med mobilen, när jag hade Covid.

 • Mona Nilsson har ibland hållit sig till ett specialområde men nu verkar ni alla satsa på att bredda spekulationerna så att det inte blir ngt vettigt kvar.
  Såna som Aga och Beverly kan säkert sälja böcker om flummiga ideer och kryddar dom med sån anti-Kina propaganda kan dom kanske även få draghjälp av Cia.
  Jag misstänker för övrigt att Cia och deras kolleger i väst redan står bakom temat ni har nappat på.
  Jag har läst om hur HIV skapades oavsiktligt genom vaccinexperiment men myndigheterna har lyckats totalförvirra den debatten för att slippa skandal.
  Ni bidrar nu till förvirringen kring deras senaste experiment.

  • Det handlar inte om 5G” Instämmer

   Maktpolitik förekommer kring Covid det är vi eniga om men det förekommer enligt min mening även anti-Kina maktpolitik beträffande 5G för att sabotera samarbete.

 • Mona Nilsson har ibland hållit sig till ett specialområde men nu verkar ni alla satsa på att bredda spekulationerna så att det inte blir ngt vettigt kvar.
  Såna som Aga och Beverly kan säkert sälja böcker om flummiga ideer och kryddar dom med sån anti-Kina propaganda kan dom kanske även få draghjälp av Cia.
  Jag misstänker för övrigt att Cia och deras kolleger i väst redan står bakom temat ni har nappat på.
  Jag har läst om hur HIV skapades oavsiktligt genom vaccinexperiment men myndigheterna har lyckats totalförvirra den debatten för att slippa skandal.
  Ni bidrar nu till förvirringen kring deras senaste experiment.

  • Det handlar inte om 5G” Instämmer

   Maktpolitik förekommer kring Covid det är vi eniga om men det förekommer enligt min mening även anti-Kina maktpolitik beträffande 5G för att sabotera samarbete.

 • Tack Aga för en mycket intressant intervju med Beverly Rubik och transcript av densamma. Detta är den chockerande sanningen om risker med strålningen från 4G och 5G med mera. Det är de dominerande mediernas, ansvariga myndigheternas och telekombolagens ansvar att de allra flesta människor inte fått kännedom om den chockerande sanningen. https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2021/07/06/den-chockerande-sanningen-om-risker-med-stralning-fran-basstationer-for-5g-4g-3g/

 • Tack Aga för en mycket intressant intervju med Beverly Rubik och transcript av densamma. Detta är den chockerande sanningen om risker med strålningen från 4G och 5G med mera. Det är de dominerande mediernas, ansvariga myndigheternas och telekombolagens ansvar att de allra flesta människor inte fått kännedom om den chockerande sanningen. https://www.stralskyddsstiftelsen.se/2021/07/06/den-chockerande-sanningen-om-risker-med-stralning-fran-basstationer-for-5g-4g-3g/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *