Mattias Fredricson och Britta Björkholm kan inte besvara “shapirofrågor” om covidinjektionerna

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 februari 2022
- Torbjörn Sassersson
Mattias Fredricson (Socialstyrelsen), Britta Björkholm (Folkhälsomyndigheten) och Per Shapiro (Folkets Radio). Foton: Folkhälsomyndigheten

COVIDSKANDALEN. Per Shapiro har återigen lyckats formulera relevanta frågor som myndighetspersoner inte kan besvara. Mattias Fredricson på Socialstyrelsen och Britta Björkholm på Folkhälsomyndigheten undviker frågor om det påstådda behovet av vacciner för barn och hur myndigheterna egentligen definierar en ovaccinerad person.

Per Shapiros första fråga lyder:

“När det gäller vaccination av barn och ungdomar så har Läkemedelsverket hittills mottagit drygt 250 rapporter om misstänkta allvarliga biverkningar i åldrarn 10 till 19, varav fem dödsfall. I övrigt är det frågan om livshotande tillstånd, sjukhusinläggningar, invalidisering. Vi vet också från tidigare studier att det bara är 1-10% av alla biverkningar som rapporteras in.

Min fråga till dig [Britta Björkholm], alltså, mig veterligen så har ju ingen, inga barn eller ungdomar dött av Covid-19, som inte haft underliggande sjukdom, vore det inte med facit i hand ansvarsfullt idag att rekommendera vaccin enbart till riskgrupper i de här åldrarna?”

Britta Björkholm:

“Vi rekommenderar ju vaccin till riskgrupper, ja, i de lägre åldrarna är det ju så och sedan från 12 år och uppåt rekommenderar vi alla att vaccinera sig.

Biverkningarna har jag inte någon detaljerad kunskap om eftersom de går till Läkemedelsverket, men i vår bedömning så har vi ju sett att det finns fortfarande, även om riskerna är små, så finns det barn som drabbas av svårare sjukdom av Covid-19, så att det är motiverat att rekommendera vaccination från 12 år och uppåt, och för yngre barn, för de barn som har andra underliggande sjukdomar som gör att de har en högre risk.”

Per Shapiro:

“Socialstyrelsen då, för några veckor sedan tog jag upp att Folkhälsomyndighetens statistik i vissa fall är missvisande för att man flyttar över vaccinerade patienter till en slaskgrupp som man kallar ovaccinerade beroende på hur lång tid det har gått efter injektionen och sedan dess har jag upptäckt ännu fler konstigheter i er statistik.

Ni tillämpar en slags 60-dagars regel så att om jag idag läggs in på sjukhus så kan datumet för det senaste positiva testet gälla som insjuknandedag om det har gått mindre än 60 dagar, så då klassas jag som en covidpatient i er statistik.

Om jag var ovaccinerad vid det testtillfället, det är lite krångligt det här, då kommer ni alltså att registrera mig som en ovaccinerad patient trots att jag mycket väl kan ha vaccinerat mig under de här 60 dagarna.

Så det jag undrar, alltså återigen så är det ett utfall som talar till de vaccinerades fördel, så att det ser sämre ut för de så kallat ovaccinerade, vem är det på din myndighet som har beslutat om de här konstiga räknesätten och hur påverkar det den sammantagna bilden?”

Mattias Fredricson:

“Jag tänker att Socialstyrelsens arbete med att ta fram statistik är en ganska komplex process som innefattar att vi hämtar statistik från olika databaser, och så vidare, och vi har på vår hemsida ganska mycket information om hur det där går till och hur det sammanställs, och så vidare, så att jag får hänvisa till hemsidan och vår presstjänst om du vill ha närmare information om just de där frågorna, för de är väldigt detaljerade kring vår statistik.”

Per Shapiro:

“Min fråga är, vem är det som har beslutat om det här konstiga räknesättet?”

Mattias Fredricson:

“Du får vända dig till vår presstjänst så kommer de att hjälpa dig”.

Per Shapiro:

“Presstjänst? Men du är ju här!”.

Mattias Fredricson:

“Du får vända dig till vår presstjänst så kommer de att hjälpa dig med det”.

Presskonferensens moderator:

“Det låter som om du får vända dig till presstjänsten”.

Mattias Fredricson och Britta Björkholm kan inte svara professionellt

Fredricson och Björkholm kan kan alltså varken lämna besked om hur räknesätten kommit till, vem som har tagit besluten eller konsekvenserna av de underliga kalkylerna. De kan inte heller argumentera vetenskapligt eller förklara varför det är rimligt att covidvaccinera barn som tycks skadas mer av vaccinerna än den påstådda nyttan med injektionerna.

Läs mer: Britta Björkholm på FHM kan inte förklara varför vaccinerade räknas som ovaccinerade – Magnetism mot ovaccinerad status

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Pressträff om covid-19, 17 februari [Web Archive] [FHM, feb 2022]
Tid: kl. 14.00

Medverkande
Britta Björkholm, avdelningschef, Folkhälsomyndigheten (på plats)
Mattias Fredricson, enhetschef, Socialstyrelsen (på plats)
Svante Werger, särskild rådgivare, Myndigheten MSB (digitalt)

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nu kan man också tydligt se hur MSM i en mängd olika artiklar försöker normalisera hjärtproblem hos såväl barn, ungdomar som vuxna. Men dessa problem kan ju absolut inte härledas till “vaccinet” som är “säkert och effektivt”.

 • Själv jobbar jag inom vården träffar flera med biverkningar en del väldigt allvarliga.

  De kommer göra anmälan samla data fr läkare som erkänner att det är vaccinet. Och uttalande. Ibland får de inte hjälp får slåss på egen arena för rätten att överleva! Ses som nästan besvärliga patienter så känner de sig.

  Skandal.

  Det som förvånar mig är att ingen tar fulla ansvaret.

  Alla skyller över frågan till någon annan person el myndighet. För mig är det helt självklart att när det pågår någon virus så ska alla myndigheterna samarbeta. Vad är de rädda för o vem har skrämt dem?

 • Duktig kille som jobbar själv med integritet. Allt fler journalister måste ta ställning om de vill fortsätta jobba för makten och sprida lögner, mörka sanningar, etc eller arbeta för folket genom att sprida sanningar och låta alla tala fritt.

  • Han höll sig ändå inom ramarna av den största lögnen,det var ju inte så att han kallade covid19 teatern för vad det är, en bluff, och begärde bevis på att den existerar.

   Frågorna fick ÄNDÅ inte visas för svensk boskap på TV,förlåt för svenska folket.

  • Om det nu verkligen är så illa att en journalist helt sonika har uteslutits från presskonferensen – ger det då inte intrycket att de journalister som får vara med i så fall spelar med?

   I det sammanhanget vill jag påminna om när journalisterna Ingemar Ljungqvist, från hälsotidningen AlmaNova, och Torbjörn Sassersson, från NewsVoice, handgripligen stoppades från att delta på Världscancerdagen 2020, trots att pressackreditering hade utlovats mer än en vecka före eventet.

   Här kan vi läsa om det:
   https://newsvoice.se/2020/02/varldscancerdagen-journalister-avvisade/

  • svt/sr är en av de institutioner som kommer att läggas ned när tiden kommer, de har nu def diskat sig som nyhetsförmedlare. Censur kan inte bli tydligare. De som driver äkta altmedier har en ljus framtid i sikte

 • Likhögarna, för Pfizers och de andras gifter, börjar torna upp sig världen över. Ändå fortsätter dessa två läkare att pracka på friska ungdomar dessa experimentella s.k. ‘vacciner’, med fullständigt ny och oprövad teknik, samt med omfattande men dolt forskningsfusk. Har de ingen skam i kroppen.

  Man inser nu hur lätt det var för nazister och kommunister att få med sig läkare på sina illdåd. Båda dessa chefer, på Socialstyrelsens “Nationella Riktlinjer” respektive Folkhälsomyndigheten, vet att att deras underhuggare ljuger och trixar med statistiken – antagligen också på direkt order från dem. Att skylla ifrån sig och hänvisa till underhuggare fungerar inte, när man är chef för en verksamhet. Detta fick många läkare och andra erfara i Nürnberg-rättegångarna.

  Kommunistländers läkare, som deltagit i regimernas medicinska experiment på fångar, har hittills klarat sig. Sovjets läkare rannsakades aldrig. I Kina – det land och den regim som Kanadas premiärminister Trudeau beundrar mest* – fortsätter massmorden i fängelserna och fångars organ stjäls där i en industriell skala.

  Politiker och höga tjänstemän spelar villigt med och bryr sig inte om de som skadas och dödas av vaxzinerna. Men några som bryr sig är de börsinvesterare världen över, som lurats ta vaxzinerna – de är rasande. Trots mångmiljardvinster i Moderna på vaxzinet har dess aktie sjunkit 70% på Wall Street, enligt börsanalytikern Edward Dowd. Till och med jätteföretaget Pfizers – med mångdubbelt större vinster än Moderna på sitt vaxzin – aktier har gått ned 16%.**

  Sanningen sprider sig och det går fort nu. Mattias Fredricson och Britta Björkholm göre klokt i att vända helt om. Nemesis närmar sig…

  */ https://youtu.be/eqnmfNiaM-Y

  **/ https://www.infowars.com/posts/explosive-interview-wall-street-whistleblower-exposes-fraudulent-data-as-big-pharma-stock-tanks/

  Intervju hos Steve Bannon: https://pharmaceuticalfraud.com/2022-02-02-edward-dowd-blackrock-global-debt-bubble-peak.html#

 • Härligt att Shapiro överhuvudtaget kommer till att få fråga dessa av politiker valda ledande tjänstemän. Tänkvärt är också att dom dagarna långa har möjlighet att planera svaren på frågor som dessa, men inte kommer till några övertygande svar, för dom är väl valda till tjänsten för sin kompetens, inte för att dom är politiskt korrekta.

 • Hannah Pollack-Sarnecki på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) ger här sin syn på människor som är kritiska till vacciner och som förordar alternativa medicinska behandlingar:
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/foi-forskaren-om-lastbilsprotesten-freedom-convoy-sweden

  Det är intressant med de bilder som är inklippta i hennes tal till TV-tittarna. 
  – Är det represesentativa bilder på oss som är kritiska till den industri- och monopolstyrda sjukvårdspolitiken och till vaccinpass – eller är det kvalificerad manipulation?

  Det är för övrigt intressant att en forskare på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) använder sig av ordet “hälsoentreprenörer” som benämning på kritiker till den vaccinagenda som råder i de POLITISKT KORREKTA kretsarna. 
  – Är det en lämplig term för en forskare som ska sträva efter objektivitet?

  • Den s.k. “forskaren” är ju Jerzy Sarneckis dotter och det är väl också en kvalitetsmarkör på hennes forskning. Han är ju känd för att gå vilse i fablernas värld och nötterna brukar inte hamna så långt från trädet.

   • Kriminologiprofessorn Jerzy Sarneck är en: “Forskare som ofta anlitas som expert i frågor som rör kriminalitet. Undervisar på flera universitet, högskolor och polisutbildningar. Har bland annat forskat om ungdomsbrottslighet, kriminella nätverk, brottskarriärer och åtgärder mot brott.” (min kursivering)

    – Citatet är hämtat från denna länk, som visar den med blomsterkrona prydde brottsbekämparen :
    https://sverigesradio.se/avsnitt/921584

    Finns det kanske en tendens i vårt land att viktiga befattningar för vårt lands ledning och säkerhet tenderar att gå i arv i släkten?

    • Det är många barn till de etablerade i etablissemanget som redan i späd ålder blir välbetalda “experter” eller får andra rätt höga positioner avlönade med skattemedel. Men hey, vi är ju så rika och vem fan bryr sig om kompetens.

     • Förstår din ironi runt svenska folkets ‘rikedomar’,, i själva verket är det soros låne’pengar’ ‘politikerna’ spenderar; soros har ju själv sagt att Sverige ska skuldsättas (Vaken.se), dvs fysiska tillgångar (skog, mineral, vattenkraft etcetc ska lämnas i pant. Men allt detta vet vi, det sker i land efter land och har pågått i 150år, finansiellt strukturerat sedan 1913 när falskmyntar’organisationen ‘fed’ bildades på irder v ruttschld o ruckelfellrn,, de två ‘släkterna’ har stulit 90% av jordens tillgångar

      • När bubblan väl spricker så är det väldigt många som “will own nothing”, men jag tror inte de lär bli så “happy”.

 • Sånt här skulle kunnat vara någonting att ställa sig frågande till.

  Dubbelvaccinerade Eje dog i covid: ”Pappa trodde att han skulle klara sig” https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/dottern-efter-dubbelvaccinerade-ejes-bortgang
  Frågan här är ju om det verkligen var covid som dödade honom eller om det kanske var det experimentella “vaccinet”. Svårt att veta eftersom ingen tycks ställa denna fråga varken i artikeln eller någon annanstans. Men de bedömer, hoppas och tror att nyttan överväger riskerna med “vaccinet” och det känns väldigt betryggande.

 • Tack, Per Shapiro, för ditt mod att våga ställa de frågor som inte många andra så kallade journalister verkar vara villiga att ställa.

 • Deras absurt haltande svar i den här karikerade varianten av en s.k “presskonferens” visar vilket tillrättalagt skådespel dessa verkligen är. Det handlar ju inte om att svara på frågor eftersom de inte ens är vana vid att få sådana utan det här är bara en kanal för att pumpa ut myndighetspropaganda. Britta som med nervösa tics fumlade med orden och Mattias vinylskivan med hack i var inte något som direkt ingav förtroende. Man måste vara riktigt naivt godtrogen om man litar på såna här opålitliga människor.

 • Ryggradslösa fega parasiter; välutbildade men totalt okunniga eller medvetna och korrumperade: ska såna verkligen avlönas med våra skattepengar?

  • De kan nog fråga om så livsavgörande frågor som, “vad åt du till lunch, har du målat om dina köksluckor”.

 • Vem betalar dig/er för detta, Britta Björnholm?
  Avsäger du dig ansvaret som ovetande i detta ärende? Varför då finansiera dig som står utan fakta?

  Detta är mitt svar då jag inte finner ord i denna stund!

  Till dig och övriga som påstått innehaft fakta, och förstört mänskligheten genom duperad rädsla!

  Ni som varit med och satt världen med påstod C19 i brand. Ni som satt företag i konkurs och u-länders brist av förnödenheter till folkets död.

  Girigheten är en vinst i dubbel bemärkelse för dom som sitter på makten/kapitalet

  Ni underhuggare får bära hundhuvudet, köpta som ni är! Lägg nu korten på bordet, och framträd med namnen på världshistoriens psykopater/egon.

  Då kommer ett nytt blad att skrivas, och i denna stund det stora avslöjandet av vilka som tvingat oss att skriva det historieböckerna tidigare förkunnat.
  Det får räcka nu! Alla måste gå ihop för en bättre värld där krig och svält tillhör dom som tvingat oss till detta. Sanningen är uppvaknandet över detta vi tvingats leva under även denna gång. PCR=Pandemin.

  https://www.youtube.com/watch?v=1lmuhv2w3no&t=3s

 • Jag måste kolla upp vad ordet “Kompentens” verkligen betyder i svenska ordböker och lexikon.
  Jag måste ha uppfattat den fel i skolan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *