Förvaltningsrätten kunde inte besluta om jätteböter för Max Winter – Fördel för frihetsrörelsen och mötesfriheten

-

JURIDIK. Max Winter, en av grundarna av Frihetsrörelsen, hade en muntlig förhandling idag i Förvaltningsrätten om en jätteböter som han ålagts att betala. Han försvarade sig själv med framgång. Förvaltningsrätten kunde inte ta beslut utan bad att få återkomma eftersom Winter var påläst.

Text och video: Torbjörn Sassersson

NewsVoice var på plats idag när Max Winter skulle in för att förhandla två bötesbelopp på sammanlagt 60,000 kr som Länsstyrelsen kräver honom på. Vi intervjuade honom före och efter förhandlingarna.

Max Winter hävdade under förhandlingarna att EU-rätten och den svenska grundlagen övertrumfar Pandemilagen gällande mötesfrihet och eftersom han inte fått ett godkännande från polisen att arrangera frihetsmarscherna kan han inte heller klassas som en arrangör.

Detta innebär att fallet blir ett EU-rättsmål, enligt Winter.

Om Max Winter trots allt förlorar kommer han att försöka lyfta frågan till Kammarrätten. Om Winter förlorar i alla instanser kommer samhället kliva upp på en helt ny nivå av kontroll över människors friheter att mötas och yttra sig. Alla drabbas, inte bara frihetsrörelsen. Sverige blir en polisstat.

Relaterat

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

6 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Teresa Kristensson
Teresa Kristensson
Gäst
10 mars 2022 kl 12:50

Tyvärr, så går det till. Han gjorde stror skada för Sverige och kommer troligen att göra där också!!!!Det skulle vara så farligt virus, folk tvingades vaccinera sig, nu pratar man inte längre om det!!!!!

Ringet B
Ringet B
Gäst
9 mars 2022 kl 21:29

Var är det isolerade Viruset eller godkända testmetoder ?

Erik Forsman
9 mars 2022 kl 10:23

Smart argumentation. En fördel med en herrelös opposition är just att ingen ledare kan ställas till svars. Lyder vi ingen ledare och ingår vi inte i någon grupp, utan var och en informerar sig om omvärldsläget och sluter upp spontant. Vad ska makten göra?

Utdöms böter får vi i slutändan skramla ihop slantarna.

Last edited 10 månader sedan by Erik Forsman
Erik Forsman
9 mars 2022 kl 09:32

Förvaltningsrätten fattar inga ögonblickliga beslut speciellt inte om rätten kallar till just muntlig förhandling vilket är ganska ovanligt, utan i regel tas beslut enbart på papper, så att säga. Har själv fått möjlighet till just muntliga förhandlingar i förvaltningsrätten. När målet är tillräckligt utrett går en av domstolens jurister igenom allt och förbereder ett förslag till dom. En domare och tre nämndemän tar del av allt som juristen har förberett. Ganska många mål avgörs dock utan nämndemän. Så talet om att förvaltningsrätten kunde inte ta beslut utan bad att få återkomma betyder inte automatiskt att detta talar för den klagans fördel, men hoppas så klart. 

1298
1298
Gäst
8 mars 2022 kl 19:27

Smart; man kan inte vara arrangör för något som inte får finnas, för det kräver en arrangör.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  1298
9 mars 2022 kl 08:17

Vem arrangerade det man frihetligt manifesterade emot?

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV