Hannah Pollack Sarneckis FOI-rapport om “grön fascism” är ett konspirationsbygge

FOI:s rapport - konsten att skapa sina egna fiender

-

OPINION. Hannah Pollack Sarnecki på FOI författade 2021 en rapport med titeln: “Fascismens gröna rötter”. I den buntas ett brett spektrum av samhällsrörelser samman, från vaccinskeptiker till nya nätmedier. De misstänkliggörs som samhällsfaror, men rapportens forcerade teser om vanligt folk stämmer inte med verkligheten. Sarnecki ser fiender istället för välinformerade människor.

Text: Extern skribent | #valet2022

Fascismens gröna rötter av Hanna Pollack Sarnecki för FOI
Fascismens gröna rötter av Hanna Pollack Sarnecki för FOI

FOI:s rapport sammanfattar ganska bra det vi i en demokrati kalla för opposition, vilket varje demokrati förutsätter – främst då mot till exempel globalisering och smygande vaccintvång, med andra ord, folklig resning. Här nämns också några attentat som tillskrivs “grön fascism” som av Ted Kaczynski, en student på ett elituniversitet, men det man inte nämner i rapporten är att han också var ett offer för CIA:s illegala MK Ultra-program.

I rapporten nämns också så kallade “centrala plattformar som ingår i rörelsen”. Här nämns nättidningen NewsVoice som en plattform, när det egentigen handlar om en vanlig nyhetstidning med utgivningsbevis. Ordet plattform kan och har använts i alla möjliga och omöjliga sammanhang inte minst inom IT-teknologi så det är lite oklart vad som avses. NewsVoice innehåller över 10 000 artiklar om de mest skilda ting, ämnen av 100-tals författare.

Om rapporten på FOI: Pandemin god grogrund för gröna fascistiska idéer

Hannah Pollack Sarnecki är dock missnöjd med innehållet och hon är sannolitk välkommen in med en replik, om det håller tidningens krav på kvalitet. Problemet är att författaren också måste klara av att underkasta sig en efterföljande debatt, men det är tveksamt om Hannah Pollack Sarnecki skulle klara en dialog med vanligt folk.

Här särskilt belyses NewsVoices “esoteriska läror handlar ofta om känsla och intuition”. NewsVoice har inte speciellt många av dessa artiklar. Det är emellertid tveksamt om känslor och intuition tillsammans med esoteriska läror kan anses vara så pass suspekt att Hannah Pollack Sarnecki på Totalförsvarets forskningsinstitut måste granska dessa.

Dessa artiklar vänder sig till en mindre krets av initierade personer. Vilka är dessa? Intresset för esoteriska läror är rätt så skralt här i västerlandet så rapporten skjuter myggor med kanoner.

Rapporten kretsar sammanfattningsvis kring hur påstådda delar av den så kallade fascistiska och nationalsocialistiska rörelserna historiskt och idag närmat sig frågor om miljö, natur, klimat och ekologi och allt mynnar ut i något man benämner som fascismens gröna rötter eller grön fascism samt konspirationsteorier, kris och kollaps. Starka ord.

Man ska vara försiktig med ord. FOI-rapporten är faktiskt ett ganska fantastiskt konspirationsbygge. Man häpnar. De flesta har nog aldrig hört talas om grön fascism, innan de läste Sarneckis rapport.

Både fascism, och för den delen nationalsocialism, kan betraktas som extrema vänsterrörelser. Fascism innebär att staten, tillsammans med industrin (näringslivet, icke statliga bolag), bestämmer vad som ska producera åt nationen. Det betyder att fascism är en nationalekonomisk term. Nationalsocialismen, är nästan samma sak, men med en germansk folkgemenskap som har en rasbiologisk prägel medels antisemitism.

Här blandas högt och lågt och hur kan extremvänstern vara högerextrem på samma gång? Eller hur kan vänster vara höger? Det blir lätt så när man tittar i en spegel. Vill i allmänhet FOI, och i synnerhet Hannah Pollack Sarnecki, bli bekant med grön fascism ligger Miljöpartiet närmare till hands att granska som också har egna plattformar för sin extrema propaganda. Enklast är väl att FOI vänder sig direkt till den socialdemokratiska regeringen, där man nog bäst har koll på extrema vänsterfrågor.

Vem är Hannah Pollack Sarnecki?

Droppen som kom att urholka stenen och som definitivt fick mig att tröttna på Hannah Pollack Sarneckis alla turer var när hon och två personer fotade och observerade manifestationen #Talaomdet tillägnad vaccinskadade den 30:e april i Observatorielunden i Stockholm.

Läs mer: Martin Stensö om Hannah Pollack Sarneckis närvaro på manifestationen för vaccinskadade

Hannah är kriminalprofessor Jerzy Sarneckis dotter. Jerzy som ägnat hela sin karriär med att mörka allt som har med invandrarnas problem med bland annat brottsligheten i ett halvt sekel med sitt mantra “socioeconomic factors”  där allt är samhällets fel, eller för att spetsa till det, allt är svenskarnas fel. Det är svenskarnas rasism som är felet och Hannah är väl inne på samma spår här, att all kritik av maktens utspel är farligt. Den fria åsiktsbildningen och fri debatt är farliga saker.

Jerzy Sarnecki han har väl aldrig jobbat för att lösa några samhällsproblem eller ens brott, som den kriminolog han är utan vill bara upprätthålla invandringen och bibehålla Sverige som en mångkultur, kosta vad det kosta vill. Jerzy Sarnecki har uppgett att han arbetar för att “Sverige ska ha en generös flyktingpolitik, även om det medför stora påfrestningar”. Detta är samma totalitära tankegods som alla kulturmarxister omhuldar.

News55: Jerzy Sarnecki i stor intervju: “Näthatare är inga lyckliga människor”

Ska jag säga någonting om henne så ser vi här återigen det som framkommer i allt fler granskningar nämligen att andra generationens invandrares brottslighet kan vara eller riskera att bli systemhotande. I detta fall rör det sig om misstänkt olaglig åsiktsregistrering som enligt 2 kap 3 § regeringsformen sedan 1975 är förbjuden enligt grundlagen.

Påkommen med fingrarna i syltburken och med byxorna nere hävdar FOI att de inte alls var där (på manifestationen #Talaomdet) för att kartlägga oliktänkande utan och att det är ”FOI-relatetade personer” som gör detta på sin fritid. ”FOI-relatetade personer” kan nog aldrig betraktas som privatpersoner (ordet ”privat” nämns inte) utan dom är närvarande just som representerar i rollen som tjänstemän.

I detta fall kan vi nog med fog hävda att brottsligheten bottnar just i socioekonomiska faktorer då gåsleversocialister och manschettproletärer också är en socioekonomisk faktor vilket familjen Sarnecki här måste representera när de lägger ut sin lyxvilla på fashionabla Lidingö till försäljning för 29 miljoner kronor.

Här finner vi också roten till vurmandet för massinvandring då de negativa aspekterna av massinvandring knappast drabbar familjen på Lidingö, men om det skulle göra det skulle nog familjen gråta ut i media som det stora offret då nu “antisemitismen” även nått Lidingö.

Text: Extern skribent

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

12 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
18 maj 2022 kl 16:23

Detta liknar mer ett missbruk; inte ett missbruk som tunga missbrukare representerar, utan det där mer subtila vardagsknaprandet av piller Svensson gör allt för att dölja men som samtidigt gör före arbete, familj osv.

Känner några kvinnor som knaprat i bra många år och erkänner missbruk under perioder de är fria, men så faller de tillbaka kommer miljoner ursäkter och bortförklaringar. Samma sak här med dessa representanter för mångkultur, globalisering samt detta tröttsamma nersvartning av all folkligt motstånd.

Rapporten famlar i brist på någon substansielt och greppar desperat efter grön farchism. Vad har grönt med samhällskritik att göra över huvudtaget? Den så kallade gröna omställningen är ett extremt destruktiv samhällsförstörelse signerat globalisterna och deras lakejer. Rapporten påminner som missbrukare som kommer just med miljoner bortförklaringar och ren lögner för att klamra sig fast vid makten, då makten blivit till en beroendeframkallande drog man man hela tiden måste dölja att så är fallet.

Jossan
Jossan
Gäst
17 maj 2022 kl 18:44

Så lägger jag dit ännu en pinne på min redan gigantiska hög av samhällshat. Jag undrar vad de grundar sig i…
Totalt tappade idioter..

R Olin
R Olin
Gäst
16 maj 2022 kl 22:45

Jag har träffat en av Jerzy Sarneckis elever. Avgudade honom. Ansåg förstås att det är synd om förövare. De har olik tidsuppfattning så de kan inte sitta inlåsta länge om de bryter mot lagen. Jag frågade vart empatin finns för alla brottsoffer som får livstidsstraff i form av handikapp som håller dem inomhus då det ej längre finns lag och ordning på våre gator. Fågelholk och ingen-hemma i blicken.

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  R Olin
17 maj 2022 kl 01:00

Menar förstås att eleven avgudade läraren och att den köpte propagandan med hull och hår. Det blir lätt så när unga investerar tid, pengar, och framtida försörjningsutsikter: de slutar tänka själva för de har varken tid eller råd med sådan lyx om de vill överleva i dagens samhälle.

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
16 maj 2022 kl 19:48

VICTORIA, AUSTRALIA prohibits people from growing their own food.

VICTORIA, AUSTRALIA: Premier Dan Andrews is passing a bill that prohibits people from growing their own food.

The Agriculture Legislation Amendment Bill 2022 has had its second reading in parliament. Biosecurity is stated as the reason for changes.

New Zealand Government sending letters to unvaxxed people – telling them that if they are not vaxed by the 1st June 2022, or they will face $15,000 fine or 6 months in prison

Den absolut största gröna fascismen kommer från stater och kollektivistiska håll som vänsterns kulturmarxism och globalismens kommunitarism med alla corps.

Från förbud på vedeldning – till klimatscammen – över förbud på kärnkraft och fobi för olja och gas och en obsession för el så reglerar de bort hela sektorer och kraschar ekonomier globalt och satsar svindlande summor på helt orealistiska projekt som aldrig kan fungera då allting är politiserat och efter sig lämnar de en öken utan liv som parasiter gör.

Detta är den enda GRÖNA FASCISMEN vi behöver bekymra oss om!
comment image

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Mopping Up
16 maj 2022 kl 22:54

Konkurans om vem som skall ha patent på “Grön fascism” vad verkar.

https://www.goodreads.com/book/show/48892183-the-green-reich

Men man får väl se det positiva i saken? Vare sig människor svälter ihjäl, Australiens gröna fascism. Eller om de fryser ihäl för det inte finns el, eller om den är så dyr så man inte har råd. Våran nuvarande “gröna fascism”. I vilket fall så slipper ju individen dö av “covid 19……

Undrar om gemene man kommer reagera när de förbjuder oss att andas? Eller beskattar våra andetag?

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
Reply to  Josef Persson
17 maj 2022 kl 11:49

Tack för repliken Josef! Bra bok!

Den gröna fascismen är ju EU:s officiella policy och prioritet framöver.
(måste ju vara ett mycket intressant forskningsområde för Sarnecki…)

“Europeiska gröna given (European Green Deal)

Den europeiska gröna given är ett initiativ av Europeiska kommissionen för att göra Europeiska unionen klimatneutralt till 2050. Den europeiska gröna given är ett prioriterat område för kommissionen von der Leyen”

comment image

https://tse3.mm.bing.net/th?id=OIP.X-eTTHip5Tl8ZNAXxQOHoAHaD2

Yrvaken
Yrvaken
Gäst
Reply to  Mopping Up
23 maj 2022 kl 10:21

Som vanligt är det alltid total projicering från dessa människor. De anklagar alltid andra för vad de själva sysslar med.

Erik Forsman
Reply to  Mopping Up
17 maj 2022 kl 07:39

Snygg litterär kanon där.

zacharias
zacharias
Gäst
16 maj 2022 kl 18:33

Den mörka makteliten slåss för sin överlevnad. De hoppas kunna skapa så mycket oreda i samhället att WW3 blir verklighet och att man därmed kan eliminera alla “obehagliga element” ur detta livet.
De är sällsynt oinformerade eller möjligen panikslagna.
De tycks inte känna till den mest fundamentala av alla principer i universum nämligen “universum kommer alltid med en faktura på dina avsikter”.
Eller så vill de inte se den. Vid ett möte med den mörka makten för länge sedan påpekade de “ni kan lita på en sak – ni kan inte lita på oss”. Vi ser detta överallt och i synnerhet i hur regeringen agerade i NATO-frågan.
Så att denna FOI-medlem som inte sysslar med forskning utan försök till mental kontroll, har gjort bort sig ordentligt, det är mer än uppenbart.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
16 maj 2022 kl 18:19

Hannah Pollack Sarnecki har nog kommit lite fel här i livet. Pappa Professor Jerzy Sarnecki kanske har ryckt i ratten och förorsakat dikeskörning…?

Jag hoppas på bättring för Hannah. 

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
16 maj 2022 kl 18:07

Ja Ted Kaczynski är ingen bra illustration av en verklig terrorist men däremot ett exempel på en psyop för att avskräcka teknisk expertis från att prata bredvid mun om viss teknologi.
Det finns vittnen på att hans manifest skrevs av en sf-författare anställd av myndigheterna och det finns tvivel på att hans dåd verkligen inträffade.
Det är verkligen avsett att avskräcka men inte från att utveckla och bruka teknologin utan bara att hjälpa oligarkin att hemlighålla den även när det väcker anstöt.
Hon borde i stället fokusera på hur mäktiga ekonomiska intressen bakom täckmantel av miljöprojekt utövar sina orgier i imperialistisk exploatering.

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV