Lasse Malmgren: Granskning av propagandan, Ukrainakriget, Covid-19 och klimatkrisen

publicerad 31 juli 2022
- av Lasse Malmgren
Lars Malmgren

OPINION & ANALYS. Att massmedia förmedlar bilder som inte speglar verkligheten, utan den bild som tjänar maktens syften är uppenbart. Låt mig bara ta tre exempel.

Text: Lasse Malmgren, kolla gärna på Spaning 30

Bakgrunden till kriget i Ukraina

Det är ett odiskutabelt faktum att ”Den djupa staten” i Västvärlden låg bakom det regimskifte som ägde rum i Ukraina 2014. Läckta telefonsamtal visar hur USA:s biträdande utrikesminister Victoria Nuland i detalj planerade vilka som skulle ingå i den nya regeringen. Där fanns bland annat nynazistiska krafter som var starkt negativt inställda till den stora ryska minoritet som bor i Ukraina.

I delar av landet vägrade etniskt ryska ukrainare godkänna den nyinsatta regeringen. I Krim som endast tillhört Ukraina under ett halvt sekel valde en stark majoritet att ingå i Den ryska federationen.

I de östra delarna ville befolkningen fortfarande tillhöra Ukraina, men krävde en större självständighet – bland annat rätten att få fortsätta tala ryska, som faktiskt 60 % av den samlade ukrainska befolkningen talade innan statskuppen 2014.

Den konflikt som uppstod internt i Ukraina försökte den nya regimen att lösa med våld, vilket alltså ledde till den väpnade konflikt som härjat i Ukraina under de 8 år som föregick Rysslands ”special operation”.

Att inte redovisa denna historiska bakgrund, ger en fullständigt felaktig bild av bakgrunden till det krig som nu pågår i Ukraina.

”Klimatkatastrofen”

Det finns ett stort antal forskare som ifrågasätter den alarmistiska bild som fullständigt onyanserat sprids i media. Ett exempel på detta är Patrick Moore, en av grundarna till Greenpeace, som påvisar att koldioxidhalten i atmosfären var på sin absolut lägsta nivå för ca 150 år sedan då industrialiseringen tog fart.

Inte under 4 500 000 000 år har alltså klotets atmosfär innehållit så lite CO², så den ökning som har skett under det sista århundradet har alltså, enligt honom, främst varit av godo.

CO² är ju en absolut nödvändig beståndsdel i den fotosyntes som gör att vi har biologiskt liv på jorden. Våra utsläpp av CO² har bidragit till en grönare värld! Hade koldioxidhalten fortsatt att sjunka, så hade på sikt jordens växtliv varit hotat.

Fossilutsläppens positiva effekter är något som aldrig redovisas av media – man redovisar det som en dödlig gas, istället för som en av livets nödvändiga byggstenar!

Diagram som styrker resonemanget redovisas i min videon nedan (Spaning 30).

Covid-19 -Sjukdomens bakgrund och konsekvenser

Nyligen hävdade SR, SVT och TV4 att Covid-19 troligen härstammar från matmarknaden i Wuhan. Detta är ett skrattretande påstående med tanke på att det under 20 år har genomförts forskning på coronaviruset som en viktig komponent i biologisk krigföring.

Vissa sekvenser av det som bygger upp viruset är t.o.m. patenterade och man kan inte patentera något som inte är skapat av människor.

Dessutom har media inte redovisat de många biverkningarna av vaccinen, eller det faktum att dödligheten har stigit bland de grupper som låtit vaccinera sig, medan man i de länder som undvikit vaccination har betydligt lägre dödlighet.

Haiti har lägst vaccinationsgrad i den västliga hemisfären och också lägst dödlighet i Covid-19.

Christine Anderson, ledamot av Europaparlamentet för Tyskland, har beskrivit vaccinen som det största brottet som någonsin begåtts mot mänskligheten. Trots dessa alarmerande rapporter och kritik har vi inte sett någon form av ifrågasättande rapportering i media. Ensidigheten är total.

Är propagandan endast av ondo?

För den självständigt tänkande människan är det uppenbart att massmedia i allmänhet, och dessvärre public service i synnerhet, förmedlar en allt annat än neutral bild av verkligheten.

Man kan bli irriterad, förbannad eller bara trött på att ständigt matas med denna propagandistiska ”nyhetsförmedling”, men kan också något gott komma ur detta? Det är ju trots allt genom att övervinna motstånd som vi utvecklas!

Hela evolutionen redovisar ständigt exempel på hur tillvarons besvärligheter har fått oss att övervinna hinder och utveckla nya förmågor. Hela vår tekniska utveckling har stammat ur det faktum att vi i den tempererade zonen har varit tvingade att utveckla vår förmåga att bygga hus och hitta lösningar för att överleva i områden där väderförhållanden under den kallare delen av året har varit utmanande.

Detta har utvecklat uppfinningsförmåga och intelligens.

Så när frågan uppstår – hur människan ska kunna utvecklas till att bli självständigt tänkande, så är svaret givet. Endast genom att kunna genomskåda lögner, propaganda och allsköns ologiska resonemang, kan man som individ hitta fram till sanningar – om än relativa sådana.

För ytterst tror jag att vi står för ett gigantiskt paradigmskifte i världen, där gamla ’sanningar’ kommer få stryka på foten för mer logiska synsätt. Den superrika elit som till så stor del styr världen, är när allt kommer omkring inte så rik. Deras rikedom bygger på nominella värden som endast är giltiga så länge vi accepterar själva penningsystemet som adekvat.

När vi i framtiden kommer att sakna faktiska värden som mat, energi och vatten, kan dessa ’skapade’ nominella värden väga lätt. Den svältande byter gärna tusenlappar mot bröd.

Dagens multimiljardärer har inte skapat sina tillgångar genom hårt och slitsamt arbete utan genom spekulation. Deras rent mänskliga tillgångar är en relativt utvecklad intelligens parad med ren girighet.

Ett nytt paradigm och en ny verklighetsuppfattning

Så det som nu verkar som en lögnaktig och förljugen värld, kan var början till att utveckla en ny livssyn. I naturen finns inte något som är meningslöst eller onyttigt. Allt som existerar är en del i den stora process om vi kallar evolutionen – en process som får oss att utvecklas och uppnå nya höjder av intelligens och humanism.

I fjärran kan vi ana konturerna av en ny världsbild och en ny syn på livet. Tillvaron slutar inte här och endast genom att inse vår tids lögner kan vi finna framtida sanningar.

Text: Lasse Malmgren, kolla gärna på Spaning 30


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jo, att allt som händer ingår i vår utveckling som art, är sant. Känns mest så meningslöst att behöva gå flera steg bakåt, när vi kommit så långt inom teknik och forskning. Men som du skriver, så har vi nog inte det. Kanske vi inte hunnit med i vår egen tekniska utveckling, därför kan en elit lura skiten ur den stora massan, som tappat sin förmåga att tänka logiskt och att känna varningar för felaktigheter.
  Då ingår den bittra läxan i vår utveckling, så klart. Den som ständigt blir lurad på sitt byte/mat, kommer inte klara sig. Samma nu, den som inte vågar tänka självständigt – utan att bara blint följer med strömmen, kommer få problem, minst sagt. Mat får alla (hos oss) men man kan bli lurad till att bli ett kollo – som blir till vinstmaskin för dem som säljer “grön” energi, blir vinstmaskin åt dem som tjänar på att någon använder vapnen de tillverkat mot en ekonomisk fiende, blir vinstmaskin åt dem som vill sälja mediciner åt dig genom hela livet – mot ett påhittat klimathot, påhittad fiende och påhittade sjukdomar.

  • En fin sammanfattning. Precis som vi måste vara vetenskapliga när vi bygger en bro eller tillverkar något tekniskt, där hållfasthet och funktion måste kontrolleras, å måste vi också vara logiska när vi bygger samhällen. Att låta privata intressen skapa pengar genom lån, är ju dömt att leda käpprätt åt pipsvängen. Det stor förfallet började då bankvärlden avreglerades …

   • Som detta att man kontrollerar inflationen med räntehöjningar. Varför ska bankerna få in mer ränta, för att folk ska få mindre pengar över till att handla för, så att efterfrågan sjunker och därmed priserna.
    Företagen som tillverkar vår mat, bygger våra hus m.fl. förlorar på detta också. Man kunde lika gärna ge pengar direkt till någon av dessa viktiga entreprenörer, för att få mindre pengar i plånboken, än att banken ska få in mer ränta.
    Nu är det bara energipriserna som kan få ned inflationen, om de sänks.
    Räntehöjning på eländet, sabbar bara ekonomin och utvecklingen.

 • Jo, att allt som händer ingår i vår utveckling som art, är sant. Känns mest så meningslöst att behöva gå flera steg bakåt, när vi kommit så långt inom teknik och forskning. Men som du skriver, så har vi nog inte det. Kanske vi inte hunnit med i vår egen tekniska utveckling, därför kan en elit lura skiten ur den stora massan, som tappat sin förmåga att tänka logiskt och att känna varningar för felaktigheter.
  Då ingår den bittra läxan i vår utveckling, så klart. Den som ständigt blir lurad på sitt byte/mat, kommer inte klara sig. Samma nu, den som inte vågar tänka självständigt – utan att bara blint följer med strömmen, kommer få problem, minst sagt. Mat får alla (hos oss) men man kan bli lurad till att bli ett kollo – som blir till vinstmaskin för dem som säljer “grön” energi, blir vinstmaskin åt dem som tjänar på att någon använder vapnen de tillverkat mot en ekonomisk fiende, blir vinstmaskin åt dem som vill sälja mediciner åt dig genom hela livet – mot ett påhittat klimathot, påhittad fiende och påhittade sjukdomar.

  • En fin sammanfattning. Precis som vi måste vara vetenskapliga när vi bygger en bro eller tillverkar något tekniskt, där hållfasthet och funktion måste kontrolleras, å måste vi också vara logiska när vi bygger samhällen. Att låta privata intressen skapa pengar genom lån, är ju dömt att leda käpprätt åt pipsvängen. Det stor förfallet började då bankvärlden avreglerades …

   • Som detta att man kontrollerar inflationen med räntehöjningar. Varför ska bankerna få in mer ränta, för att folk ska få mindre pengar över till att handla för, så att efterfrågan sjunker och därmed priserna.
    Företagen som tillverkar vår mat, bygger våra hus m.fl. förlorar på detta också. Man kunde lika gärna ge pengar direkt till någon av dessa viktiga entreprenörer, för att få mindre pengar i plånboken, än att banken ska få in mer ränta.
    Nu är det bara energipriserna som kan få ned inflationen, om de sänks.
    Räntehöjning på eländet, sabbar bara ekonomin och utvecklingen.

 • Lasse, mänskligheten uppnår inte nya höjder av någonting. Sådana koncept hämtas bara från jesuiternas utförsel av falska doktriner och New Age. Det av positivt paradigmskifte skedde runt 2014/2015 när det började bli allmänt känt att globen, glo-baal-ismen är det stora bedrägeriet. Det är elefanten i rummet – alla bedrägeriers moder. Det svider nog i hjärtat på Martinusianer och de som byggt sina liv kring utvecklingstänk, snurrande stenglobar och kommunism/humanism.

  Men så är det. “Flat earth” var ett bra tag det största på youtube och google, det toppade antal sökningar. Det var anledningen och inledningen till den censur vi ser idag. Många låtsas som om det inte hänt, och ordet “humanism” kommer att spridas. Så tokigt och barnsligt.

  • Jag kan uppskatta och förstå din materialistiska ståndpunkt – även om jag inte själv omfattas av den. Det finns nog fler materialister än idealister i vårt land. Men jag har svårt att se att det inte finns utveckling eller evolution i allt som sker. Jag har svårt att se hur en stenåldersman/kvinna skulle kunna platsa i den värld vi nu har eller kunna delta i den diskussion vi för. Och ännu värre blir det om man ska utgå ifrån en ´tro´ att allt liv har uppstått ur Big Bang, en jättelik explosion av någonting som ska ha funnits i en hyperkomprimerad punkt, för att senare expandera till det som är universum.
   Men var och och en blir salig på sin tro … och för egen del tror inte jag att det finns vare sig ‘marsianer’ eller ‘Martinusianer’.

   • Bäste Lasse, det där får du nog tänka till om ett varv till. Verkligheten är ju att Allt utvecklingstänk, såsom det du uttrycker, är inom just materialism. Alla varianter om att man “utvecklas” för att tiden går…

    Min utgångspunkt är den motsatta mot din, Martinusism och övrig New Age.

    Andlig – och detsamna då som är andlig förståelse. Dvs. att vi är här för att återvända tillbaka. Man pratar om “fallet” mm, upplysas, ut ur Samsara osv.

    Man hittar inget sådant som du, Martinusism och New Age står för inom andliga traditioner i historien, någonstans.

     • Nej, det är väl inte så vi förr alltid visste? Jag skrev om att “återvända. Från “ingenting” är ju just kopplat till ateism, kommunism, humanism, scienceism, big smäll bang-ism och New Age etc.

      Återvända, kultivera tillbaka till sin/Guds natur, hem, “uppåt”, det finns många ord om det från världens andliga insikter och traditioner. Det har varit samma förståelse, Sanning, uttryckt på olika sätt.

      Aldrig att man finner något som liknar dagebbs dösnack och New Age-doktriner om ascension, transformering, 5D, ljusarbeteri…” medvetandehöjning” och liknande.

      Det är en skam som många är mer eller mindre smittade av. Man ser det i retoriken av ord de använder. De är inte med på banan utan har succesivts snärjts in i “den agnade krokens nät”. Martinusianer är blande de värst bortkollrade.

      • OK, då förstår jag hur du tänker. Jag vill också se mig som en del av en kristen tradition men inser att du inte tycker det. Tack för dina synpunkter och svar!

 • Lasse, mänskligheten uppnår inte nya höjder av någonting. Sådana koncept hämtas bara från jesuiternas utförsel av falska doktriner och New Age. Det av positivt paradigmskifte skedde runt 2014/2015 när det började bli allmänt känt att globen, glo-baal-ismen är det stora bedrägeriet. Det är elefanten i rummet – alla bedrägeriers moder. Det svider nog i hjärtat på Martinusianer och de som byggt sina liv kring utvecklingstänk, snurrande stenglobar och kommunism/humanism.

  Men så är det. “Flat earth” var ett bra tag det största på youtube och google, det toppade antal sökningar. Det var anledningen och inledningen till den censur vi ser idag. Många låtsas som om det inte hänt, och ordet “humanism” kommer att spridas. Så tokigt och barnsligt.

  • Jag kan uppskatta och förstå din materialistiska ståndpunkt – även om jag inte själv omfattas av den. Det finns nog fler materialister än idealister i vårt land. Men jag har svårt att se att det inte finns utveckling eller evolution i allt som sker. Jag har svårt att se hur en stenåldersman/kvinna skulle kunna platsa i den värld vi nu har eller kunna delta i den diskussion vi för. Och ännu värre blir det om man ska utgå ifrån en ´tro´ att allt liv har uppstått ur Big Bang, en jättelik explosion av någonting som ska ha funnits i en hyperkomprimerad punkt, för att senare expandera till det som är universum.
   Men var och och en blir salig på sin tro … och för egen del tror inte jag att det finns vare sig ‘marsianer’ eller ‘Martinusianer’.

   • Bäste Lasse, det där får du nog tänka till om ett varv till. Verkligheten är ju att Allt utvecklingstänk, såsom det du uttrycker, är inom just materialism. Alla varianter om att man “utvecklas” för att tiden går…

    Min utgångspunkt är den motsatta mot din, Martinusism och övrig New Age.

    Andlig – och detsamna då som är andlig förståelse. Dvs. att vi är här för att återvända tillbaka. Man pratar om “fallet” mm, upplysas, ut ur Samsara osv.

    Man hittar inget sådant som du, Martinusism och New Age står för inom andliga traditioner i historien, någonstans.

     • Nej, det är väl inte så vi förr alltid visste? Jag skrev om att “återvända. Från “ingenting” är ju just kopplat till ateism, kommunism, humanism, scienceism, big smäll bang-ism och New Age etc.

      Återvända, kultivera tillbaka till sin/Guds natur, hem, “uppåt”, det finns många ord om det från världens andliga insikter och traditioner. Det har varit samma förståelse, Sanning, uttryckt på olika sätt.

      Aldrig att man finner något som liknar dagebbs dösnack och New Age-doktriner om ascension, transformering, 5D, ljusarbeteri…” medvetandehöjning” och liknande.

      Det är en skam som många är mer eller mindre smittade av. Man ser det i retoriken av ord de använder. De är inte med på banan utan har succesivts snärjts in i “den agnade krokens nät”. Martinusianer är blande de värst bortkollrade.

      • OK, då förstår jag hur du tänker. Jag vill också se mig som en del av en kristen tradition men inser att du inte tycker det. Tack för dina synpunkter och svar!

 • Bravo, Lasse mycket välskrivet och med en positiv accent. Enligt Propagandans fader är rädsla det enda som få människan att lyder. Enligt Neurofysiologisk forskning kan hjärna inte skrämmas hur länge som helst innan kreativiteten växer fram.

 • Problemet är att vi är för många.

  Alla vill höja sin levnads standard och politiker lovar runt.

  Vissa tjänar grova pengar och medelmåttiga politiker krämar inför dom. Big Pharma t.ex. varför ska vi leva till hundra undrar jag med krämpor och
  elände. Nej om naturen är så klok som den förhoppningsvis är så är människans tid på jorden kommit till sin slutstation.

  Herrarna kan gärna åka till Mars och stanna där.

  • Jag kan hålla med dig om att det ser mörkt ut … men det är bara som det ser ut – tro jag. Vi människor är jordens hjärnceller och de kulturer som uppstår kan ses som klotets medvetandeutveckling. Om vi – de högst utvecklade varelserna på klotet (med alla våra ofärdigheter) hade jordklotets mentalitet blivit invalidiserad. Men jordklotet kommer nog få ordentlig huvudvärk med åtföljande lidande och döda medvetandeceller (vi!) på sin väg att få styr på sitt tankeliv … 🙂

 • Bravo, Lasse mycket välskrivet och med en positiv accent. Enligt Propagandans fader är rädsla det enda som få människan att lyder. Enligt Neurofysiologisk forskning kan hjärna inte skrämmas hur länge som helst innan kreativiteten växer fram.

 • Ondskan blir allt tydligare i världen och det kretsar kring Den djupa staten som har ett av sina ansikten i WEF och som jag uppfattar det är WEF allt mer i fokus, i alternativ media men även vid demonstrationer, t.ex. i Nederländerna. Bra, folk behöver något mer konkret än det diffusa begreppet Den djupa staten för att vakna.

  Artikelförfattaren skriver om en evolution som en pågående process i naturen. Ja, så har det alltid varit och vi lever i en tid då kraven på mänsklighetens medvetenhet och medvetandeutveckling kanske aldrig har varit större. Den djupa staten kan då uppfattas som en katalysator, ondskan blir allt mer påtaglig och har en kanske katalyserande påverkan på evolutionen – “I naturen finns inte något som är meningslöst eller onyttigt”, står det i artikeln. Ja, livet, naturen, det är väl samma sak och finns det inte en inneboende intelligens med avsikter i allt som sker?

  • Det meningslösa är bara meningslöst utifrån tron att vi bara lever en gång och att döden är absolut. För den som ser livet och evolutionen som en ständigt pågående process finns det då inte något meningslöst – alla upplevelser fyller en funktion, har sitt berättigande.
   Evolution betyder ju utveckling och om det finns utveckling så måste det också finnas inveckling – inveckling i materien, att bli ett med materien och verkligen tro att man bara är materia. Men för många av oss är det uppenbart att vi inte ÄR en kropp utan HAR en kropp. Och då måste vi vara mer än en kropp – eller hur?!

 • Malmgren anser att vi kan tänkas stå inför ett paradigmskifte. Intressant att det även verkar vara så beträffande teorierna om livets uppkomst. MIT’s Jeremy England tycks ha haft sitt ‘heureka-moment’ och har funnit att liv skulle kunna vara följden av att ickelevande molekylära system när dom organiserar sig till en mer ordnad struktur kan avge energi mer effektivt. Dvs av alla slumpmässiga skeenden selekteras dom som genererar mest energi till omgivningen. Detta är sannolikt i full överensstämmelse med kända naturlagar men ingen tycks ha tänkt tanken förut.
  Han avser att testa teorin empiriskt i sin forskning.

  • Kanske kan var och en av oss få sitt ‘heureka-moment’ … Det finns en österländsk berättelse om att gudarna funderade på var de kunde gömma ‘nyckeln till livets gåta’. De kom fram till att det optimala stället var inom människan själv. Där skulle ingen leta.
   Nyckeln är alltså den osynliga delen inom oss – jaget. Materialisten kan då tänkas hävda att jaget är en skapelse av medvetandet – något som inte finns utan något som vi har konstruerat tankemässigt. Samtidigt kan samme materialist tro att det finns ‘mörk energi’ och ‘mörk materia’ som utgör större delen av universum.
   Materialismen kan vara sista delen av processen ‘inveckling’ som kommer att följas av processen utveckling – då vi kommer att förstå att vi är något mycket större än bara kropp. Det är trots allt idealister som Sokrates och Jesus som har skapat kulturepoker som haft en avgörande betydelse för vår utveckling här på jorden.

   • Men Lasse “jesus” är ingen historisk person. Studera gärna grundläggande astroteologi. Idag Vet vi vilka källorna är till Nya testamentet. Det är främst två sutror på sanskrit. ✔️

 • Varför vill USA ha krig i Ukraina? Det visar sig att storföretag från USA i smyg “köpt” upp ca 30% av den bästa odlingsjorden i Ukraina! Cargill, Monsanto och Dupont men även Bill Gates är stora “ägare” till land i Ukraina. Och givetvis är det bättre för dessa företag att Ukraina så snart som möjligt blir avfolkat så att de slipper protester! Så nu vet vi varifrån pengarna till Ukrainas upprustning kom ifrån, dock helt otillräcklig upprustning för att besegra Ryssland men nog för att hålla igång kriget ett tag så att nya bidrag och vapen kunde forslas in.

  • Krig har alltid varit en lönsam affär för de besuttna. Men de besuttna kommer bara att vara besuttna så länge vi tillåter dem och banker att skapa pengar via lån … 😉

 • Problemet är att vi är för många.

  Alla vill höja sin levnads standard och politiker lovar runt.

  Vissa tjänar grova pengar och medelmåttiga politiker krämar inför dom. Big Pharma t.ex. varför ska vi leva till hundra undrar jag med krämpor och
  elände. Nej om naturen är så klok som den förhoppningsvis är så är människans tid på jorden kommit till sin slutstation.

  Herrarna kan gärna åka till Mars och stanna där.

  • Jag kan hålla med dig om att det ser mörkt ut … men det är bara som det ser ut – tro jag. Vi människor är jordens hjärnceller och de kulturer som uppstår kan ses som klotets medvetandeutveckling. Om vi – de högst utvecklade varelserna på klotet (med alla våra ofärdigheter) hade jordklotets mentalitet blivit invalidiserad. Men jordklotet kommer nog få ordentlig huvudvärk med åtföljande lidande och döda medvetandeceller (vi!) på sin väg att få styr på sitt tankeliv … 🙂

 • SANNINGEN, är summan av alla delsanningar, integrerade över hela skapelsen, sedd utifrån densamma och utan preferens för någon del.

  Relativisten kan lika gärna ta gift. Den kommer alltid att ha fel.

  • Tack för en fantastisk definition! Den är klockren!! Om jag skulle drista mig att tillägga något, skulle det vara att summan av allt är Gud. En Gud som följaktligen önskar att alla ting och alla kontraster ska finnas. Och relativister har sin givna plats – även om de alltid kommer att ha fel!

 • Ondskan blir allt tydligare i världen och det kretsar kring Den djupa staten som har ett av sina ansikten i WEF och som jag uppfattar det är WEF allt mer i fokus, i alternativ media men även vid demonstrationer, t.ex. i Nederländerna. Bra, folk behöver något mer konkret än det diffusa begreppet Den djupa staten för att vakna.

  Artikelförfattaren skriver om en evolution som en pågående process i naturen. Ja, så har det alltid varit och vi lever i en tid då kraven på mänsklighetens medvetenhet och medvetandeutveckling kanske aldrig har varit större. Den djupa staten kan då uppfattas som en katalysator, ondskan blir allt mer påtaglig och har en kanske katalyserande påverkan på evolutionen – “I naturen finns inte något som är meningslöst eller onyttigt”, står det i artikeln. Ja, livet, naturen, det är väl samma sak och finns det inte en inneboende intelligens med avsikter i allt som sker?

  • Det meningslösa är bara meningslöst utifrån tron att vi bara lever en gång och att döden är absolut. För den som ser livet och evolutionen som en ständigt pågående process finns det då inte något meningslöst – alla upplevelser fyller en funktion, har sitt berättigande.
   Evolution betyder ju utveckling och om det finns utveckling så måste det också finnas inveckling – inveckling i materien, att bli ett med materien och verkligen tro att man bara är materia. Men för många av oss är det uppenbart att vi inte ÄR en kropp utan HAR en kropp. Och då måste vi vara mer än en kropp – eller hur?!

 • Malmgren anser att vi kan tänkas stå inför ett paradigmskifte. Intressant att det även verkar vara så beträffande teorierna om livets uppkomst. MIT’s Jeremy England tycks ha haft sitt ‘heureka-moment’ och har funnit att liv skulle kunna vara följden av att ickelevande molekylära system när dom organiserar sig till en mer ordnad struktur kan avge energi mer effektivt. Dvs av alla slumpmässiga skeenden selekteras dom som genererar mest energi till omgivningen. Detta är sannolikt i full överensstämmelse med kända naturlagar men ingen tycks ha tänkt tanken förut.
  Han avser att testa teorin empiriskt i sin forskning.

  • Kanske kan var och en av oss få sitt ‘heureka-moment’ … Det finns en österländsk berättelse om att gudarna funderade på var de kunde gömma ‘nyckeln till livets gåta’. De kom fram till att det optimala stället var inom människan själv. Där skulle ingen leta.
   Nyckeln är alltså den osynliga delen inom oss – jaget. Materialisten kan då tänkas hävda att jaget är en skapelse av medvetandet – något som inte finns utan något som vi har konstruerat tankemässigt. Samtidigt kan samme materialist tro att det finns ‘mörk energi’ och ‘mörk materia’ som utgör större delen av universum.
   Materialismen kan vara sista delen av processen ‘inveckling’ som kommer att följas av processen utveckling – då vi kommer att förstå att vi är något mycket större än bara kropp. Det är trots allt idealister som Sokrates och Jesus som har skapat kulturepoker som haft en avgörande betydelse för vår utveckling här på jorden.

   • Men Lasse “jesus” är ingen historisk person. Studera gärna grundläggande astroteologi. Idag Vet vi vilka källorna är till Nya testamentet. Det är främst två sutror på sanskrit. ✔️

 • Varför vill USA ha krig i Ukraina? Det visar sig att storföretag från USA i smyg “köpt” upp ca 30% av den bästa odlingsjorden i Ukraina! Cargill, Monsanto och Dupont men även Bill Gates är stora “ägare” till land i Ukraina. Och givetvis är det bättre för dessa företag att Ukraina så snart som möjligt blir avfolkat så att de slipper protester! Så nu vet vi varifrån pengarna till Ukrainas upprustning kom ifrån, dock helt otillräcklig upprustning för att besegra Ryssland men nog för att hålla igång kriget ett tag så att nya bidrag och vapen kunde forslas in.

  • Krig har alltid varit en lönsam affär för de besuttna. Men de besuttna kommer bara att vara besuttna så länge vi tillåter dem och banker att skapa pengar via lån … 😉

 • SANNINGEN, är summan av alla delsanningar, integrerade över hela skapelsen, sedd utifrån densamma och utan preferens för någon del.

  Relativisten kan lika gärna ta gift. Den kommer alltid att ha fel.

  • Tack för en fantastisk definition! Den är klockren!! Om jag skulle drista mig att tillägga något, skulle det vara att summan av allt är Gud. En Gud som följaktligen önskar att alla ting och alla kontraster ska finnas. Och relativister har sin givna plats – även om de alltid kommer att ha fel!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *