Teknisk valsamverkan kan stoppa Nyans och återställa folkets makt via direktdemokrati

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 17 augusti 2022
- Jan Norberg
Jan Norberg (selfie) och Hans Jensevik (foto: Dagens Goda Samhälle)

OPINION. Småpartierna inser inte konsekvensen av inre splittring. Det gynnar islampartiet Nyans som sänker röstetalen för de 8 etablerade partierna. Det här kan vi ändra på genom teknisk valsamverkan. Det gäller att ta sig in i Riksdagen och väl där kan vi börja agera för en återställning av folkets makt via direktdemokrati.

Kakabaveh-effekten i kubik

Amineh Kakabaveh har med önskvärd tydlighet satt fingret på ett tidigare inte uppmärksammat problem i vår bristfälliga demokrati. Vi var nog många som med vämjelse kunde sitta på läktaren och se på när en utländsk makt, i detta fall en väpnad gren av det kurdiska motståndet mot Turkiet visade sin makt.

Vi kunde alla se hur ett enda mandat i riksdagen pressade en minoritetsregering (sossarna) till en uppgörelse som kostade svenska skattebetalare flera miljarder. Hur är detta ens möjligt?

Det 175:e mandatets betydelse

Vi kallar det för det ”gyllne 175 mandatet” för att åskådliggöra minoritetsregeringars ständiga gissel. När alla riksdagspartier under många år lärt sig den politiska trianguleringens häxkonster till fulländning, då kommer Amineh Kakabaveh in och visar oss alla hur sårbar vår grundlag Regeringsformen är i sin nuvarande utformning.

På sätt och vis var det bra att Kakabaveh gjorde det så övertydligt klart att vår grundlag behöver skyddas mot denna form av utpressning. Engångshändelse kanske ni är några som tänker. Tänk om det händer igen?

Den oproportionella betydelse som Kakabaveh skickligt utnyttjade uppmärksammades med största sannolikhet av Erdogan i Turkiet.

Islampartiet Nyans aktiverades därmed på allvar för att kunna överta Kakabavehs roll i den svenska Riksdagspolitiken. Sverige ligger vidöppet för ett maktövertagande från främmande makt!

Tänk om valet 2022 blir en exakt repris av det 2018 med den enda ändringen att Nyans kommer in i riksdagen på bekostnad av de åtta övriga partierna, Sossarna antas förlora 200 000 röster till Nyans och 11 mandat. Då blir det som i bilden ovan!

Partiledaren Mikail Yüksel har noggrant studerat den svenska författningen och självklart insett att med en fri massinvandring så ökar andelen väljare varje dag. Dessa väljare har helt andra preferenser än de äktsvenska och kristna värderingar som vi burit med oss många hundra år.

Detta öppnar för att Nyans tar sig in i riksdagen då de på aggregerad nivå runt om i Sverige har en väljarbas som minst svarar mot vad till exempel KD och V tillsammans kan mobilisera.

Erdogan avvaktar sitt slutliga ställningstagande i NATO-frågan

Det är därför inte längre ett hypotetiskt problem som vi med vår tillbakalutade, så typiskt svenska hållning kan acceptera. Vi måste göra något radikalt för att stoppa Erdogan från inflytande över vår Riksdag.

Erdogans hållning till Sveriges NATO-ansökan är bara en försmak av vad som komma skall inom svensk politik. Med Nyans som härförare kan Erdogan luta sig tillbaka och invänta resultatet av vårt svenska val nu inom kort.

Kommer Nyans in över 4 % spärren så kommer vi att få se det 175:e mandatets verkliga betydelse. Det är inte för inte som Nyans bedriver svensk valrörelse i Turkiet!

Valet i september handlar om matematik – stoppa Nyans

Hans Jensevik har gått ifrån att studera problemet till att försöka göra något åt situationen, han bildade Nix to the Six som ett försök att samla politiskt intresserade till en teknisk valsamverkan under detta paraply.

Att vi nu i elfte timmen äntligen inser bristerna i vår svenska författning får inte lamslå oss svenskar så att vi låter det socialdemokratiska maktmissbruket fortsätta i val efter val.

Kommer inte Nyans in det här valet så kan vi, med den ohejdade massinvandringen, vara helt övertygade att partiet kommer in vid nästa val år 2026 om nu en ny regering överlever så länge. Vilket inte är troligt.

300.000 röster förändrar det svenska politiska landskapet totalt

Det finns nog ganska många som inser riskerna med dagens situation, men alla dessa småpartier kan/vill inte inse konsekvensen av inre splittring.

Detta gynnar i praktiken partiet Nyans som på grund av denna inre splittring dels kommer att sänka röstetalen för de 8 etablerade partierna, men därmed också kan öka betydelsen av sina egna röster avlagda i någon av dessa utländska enklaver runt om i Sverige.

Det här kan vi ändra på om vi alla inser vad som pågår men framför allt vad som kommer att hända framöver om vi inte samlar oss i en teknisk valsamverkan. Det gäller att ta sig in i Riksdagen och väl där kan vi börja agera för en återställning av folkets makt via direktdemokrati.

Nix to the Six spottar i nävarna och kommer sannolikt att återkomma i lite ny skepnad efter valet. Tillsammans borde vi kunna mobilisera de cirka 300.000 röster som nu är ribban att ta sig över.

Allt handlar om att stoppa islamiseringen som är på väg att etablera sig i Sverige.

Diagrammen ovan kommer vi att gå igenom under fredagens samtal (19 aug) hos Swexit TV så ratta över till Youtube så kommer vi att försöka förklara hur allt detta hänger ihop.

Väl mött på fredag hos Swexit TV och på lördag hos Svenska Bok och Mediemässan.

Text: Jan Norberg samt Hans Erixon och Hans Jensevik

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Den svenske väljaren måste befria sig ifrån känslan av ”tvånget” att rösta på socialister.
  Men hur och varför?

 • Bästa Jan, Hans J, Hans E,
  Tack för uppväckande och skrämmande information inför århundradets viktigaste val. Varken våra folkvalda politiker eller vi väljare förstår vilka valtekniska konsekvenser den okontrollerade invandringen kommer att få för vårt land. Jag och min hustru befinner oss sedan Jan 2021 i Melbourne AUS. Vi vill båda medverka till att era ide’er kan bli förverkligade, helst efter årets val, genom att lägga våra röster på Nix To The Six. Vi har fått våra röstkort. Kan vi få tag i era valsedlar på Svenska Konsulatet/Kyrkan i Melbourne? Är ambassad/konsulat/kyrkpersonal narrativsupporters?Om ja, hur får vi era valsedlar? Tiden är knapp, postgången här nere är si och så. Mejla gärna!
  Kan vi göra något för NTTS-rörelsen här nere?
  Lycka till,
  ‍❤️‍

 • Missa inte denna artikel från 2020:
  Iranier varnar Sverige: Stoppa islamiseringen eller förlora ert land

  NewsVoice har varit i kontakt med iranier som varnar Sverige för islamiseringen. Iran förföll på bara några få decennier ner i ett svart hål av islamsk religiös fanatism, våld mot kvinnor och avrättningar av otrogna. Sverige tar steg i samma riktning. Regeringen ser ingenting komma på denna livsfarliga väg, menar flera iranier.

  Ytterligare iranier som NewsVoice mött vill helst inte diskutera situationen i Iran. De vill enbart ha ett lugnt liv i Sverige, men nu ser de med fasa på hur den svenska regeringen islamiserar landet med rekordfart.

  https://newsvoice.se/2020/11/iranier-varnar-sverige-stoppa-islamiseringen/

 • Åtta klövern spelar i samma lag. Det finns ingen opposition. Nyans kommer att följa strömmen. Samverkan mellan småpartierna,,,tjaa. Lätt att göra en pudel när man fördubblar sin inkomst som riksdagsledamot.
  Knapptryckarna känns som dom som fortast kan bli en riktig opposition.

 • Våra 8 partier i Sveriges Riksdag är problemet. Det är väl för farao inte Nyans som har stängt av kärnkraften infört Reduktionplikt, gett bort Gratis el till amerikanska oligarker, skickat Sida pengar och öppnat gränserna på vid gavel för kreti och pleti? Totalt fel fokus. Beträffande finansiering av främmande makt så räcker det ju bara att kolla på våra WEFare, Bilderbergsre, Triatliarare och Romklubbare. Där har du hela 8 Klövern.
  Totalt fel Fokus

 • Nyans kommer in i Sveriges s k Riksdag med min 11 max 20 mandat.
  En ganska lättvindig utrensning av korrupta svenska “riksdagspolitiker”.

  • Samuel, instämmer att Nyans, ibland de nya uppstickarpartierna, har de enskilt största förutsättningarna att på egen hand ta sig in i Riksdagen.

   De har god finansiering från främmande makt, de har en stor och ständigt växande väljarbas och sist men inte minst så har de stora möjligheter att tilltvinga sig makt och inflytande hos de andra partierna.

   Möjligen kommer SD att vägra förhandla med Nyans men de övriga och då främst S kommer att fördjupa samarbetet med Nyans. Glöm aldrig att S redan för många år sedan ingick en överenskommelse med Muslimska Brödraskapet som gav muslimerna inflytande och makt. S bedriver redan nu ett intimt samarbete med MB.

   Slutsatsen blir att valet i september blir en kamp mellan SD och Erdogan.

   • jag har slutat hoppas på sd de har blivit lika pk som alla andra ja g citerar rebecka fallenqvist är vi moderater eller SD mvh eric

      • Om du frågar mig så vet jag uppriktigt sagt inte vilka man skall rösta på.

       Frågan kokar ned till om man skall rösta med hjärnan eller hjärtat.

       Man blir ambivalent av de två olika alternativen.

       Endera röstar man på SD med förhoppningen att det skall hindra Nyans från att komma över 4 % spärren till Riksdagen.

       Eller så röstar man på något av all de s.k. uppstickarpartierna vilka tyvärr inte inser fördelen av att gå samman i en valteknisk samverkan för att tillsammans komma över 4 % spärren.

       Det som tilltalar mig personligen är i vilken utsträckning de nya partierna vill tillämpa mer direkt demokrati, dvs att låta medborgarna rösta om olika frågor i någon form av omröstningsförfarande, endera på nätet eller i form av vanligt folkomröstningsförfarande (som i Schweiz).

       Opinionsundersökningarna indikerar att inget av alla dessa uppstickarpartier kommer in över 4 % spärren, då blir en röst på dessa kontraproduktiva och bidrar till att Nyans ökar sina chanser att komma över 4 % spärren.

       Muslimer som tillsammans har en mycket stor väljarbas kommer givetvis att rösta på Nyans.

       Alltmedan de svenska olika uppstickarpartierna inte kan gå samman i valteknisk samverkan så minskar chanserna att få bort S, Mp, V och C som ett regeringsalternativ.

       Svårt val m a o.

      • Kommer det kanske att gå så långt inför “Nyansskräcken ” att de andra partierna behöver rusa till för socialisternas undsättning och räddning? Om inte i valet så senare.

      • Mig skulle det inte förvåna om oxå de s.k. borgerliga partierna (M,KD,L) vill byta ut sitt beroende av SD mot ett samarbete med Nyans.

       Vad som helst för att försöka hålla SD utanför makten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *