Fd vapeninspektören Scott Ritters varning till alla NATO-politiker: Ryssland bluffar inte – backa undan!

Problemet för NATO är att man just nu positionerat sig på ett sätt som uppfyller det andra villkoret för en kärnvapenattack - ett direkt hot mot Rysslands existens.

-

ANALYS. Är USA, NATO och Europa nu i krig med Ryssland? Är det här kriget de har velat ha hela tiden? Vad kan vi förvänta oss om kriget går bortom retoriken? Clayton Morris (fd Fox News-ankare) på Redacted News intervjuar den tidigare vapeninspektören från FN och marinkårsofficeren Scott Ritter om den dramatiska vändningen i Ukrainakriget. Kärnvapenhot mellan Väst och Ryssland har nu hamnat på förhandlingsbordet.

Text: Kristoffer Hell

Bakgrunden är att NATO och dess medlemsländer sedan slutet på det Kalla Kriget drivit agendan som syftar till att försvaga och bryta sönder Ryssland. Under 1990-talet handlade det om att ekonomiskt kastrera Ryssland. År 2014 omdanades Ukraina till att bli Västs spjutspets riktad mot den Ryska Federationen. Det skedde när USA startade inbördeskriget med skotten på Maidan.

Västs agenda mot Ryssland var den verklighet Vladimir Putin klev in, när han blev President och NATO:s expansion är ingen nyhet. Krigsalliansen har alltid varit på expanderande fot. Bevisen på agendan återfinns i ett hav av policydokument inom den västliga tankesmedjesfären, liksom inom NATO självt.

NATO:s expansion. Källa: NATO.int
NATO:s expansion. Källa: NATO.int

Rysslands inmarsch i Ukraina i februari 2022 var alltså inte ett bevis på rysk aggression utan att helt enkelt NATO till slut lyckats tvinga in Ryssland i ett hörn där den ryska federationen hade valet att antingen gå under eller försöka överleva. Under processen har Väst därför konsekvent nobbat ryska förslag om förhandlingar om en ny gemensam europeisk säkerhetsordning.

Situationen idag enligt Scott Ritter – NATO och EU måste backa nu

Genom att under våren 2022 gå in i de ryssbefolkade provinserna i östra Ukraina och i dag där hålla en folkomröstning om medlemskap i den Ryska Federationen, har Moskva förändrat den strategiska situationen, säger Scott Ritter i videointervjun ovan med Clayton Morris.

Försök av NATO och USA att via Kiev i oktober eller därefter att “återta” landets tidigare provinser i öst, kan av Moskva betraktas som en attack av NATO på det ryska moderlandet.

Den militärtekniska balansen är 2022 dessutom till Moskvas fördel. Vapnen är nyare och vassare och Moskva har fler kärnvapen. Mot bakgrund av USA och NATO:s fortsatta vapenskrammel befinner sig världen hösten 2022 enligt Scott Ritter därför “1 sekund innan 12”.

Liknelsen är en referens till den “Doomsday Clock” – Ödestimmeklocka – som uppfanns av amerikanska intellektuella 1947 (The Bulletin of the Atomic Scientists), som ett sätt att under (det förra) Kalla Kriget symboliskt visa tillståndet mellan de två stormakterna.

Scott Ritters farhåga är att om NATO inte upphör med att låtsas som att krigshandlingarna i Ukraina inte utgör en direkt konfrontation med den Ryska Federationen, riskerar situationen att snabbt eskalera till ett krig där strategiska kärnvapen kommer till användning.

Det återhållsamhet Moskva hittills visat i Ukraina kommer inte att gälla efter den 27 september 2022: då Donetsk, Luhansk, Zaporizjzja och Cherson kommer att vara namnen på fyra ryska län, befolkade av ryssar. Det blir klart genom den folkomröstning som trotsat ukrainsk artilleribeskjutning när ukrainare tagit sig till vallokaler och valbussar, där de visat sin önskan att överge Kiev och Ukraina (ett av världens mest korrupta länder) för att leva under Moskvas stabilare paraply.

Den ryska kärnvapendoktrinen stipulerar två scenarier i vilket Moskva är fri att använda kärnvapen:

    1. Någon anfaller Ryssland med kärnvapen
    2. Någon vidtar andra åtgärder som utgör ett existensiellt hot mot Rysslands överlevnad

Problemet med det av USA ledda NATO är att man just nu alltså positionerat sig på ett sätt som uppfyller det andra villkoret – ett hot mot Rysslands existens.

NATO generalsekreterare Jens Stoltenberg måste stoppas

Scott Ritter anser att någon borde sätta en munkavel på NATO:s krigshetsande språkrör, norrmannen Jens Stoltenberg, som skriver ut checkar han inte har täckning för. Hans roll i NATO är symbolisk. Agendan sätts av andra. Så det bästa han kan göra för världen är att “knipa käft”.

Ett tecken på den återhållsamhet Ryssland hittills visat är frånvaron av ryskt stridsflyg i skyarna ovan Ukraina. Detta kan alltså komma att förändras, om Kiev fortsätter krigshandlingarna efter den 27 september 2022. Från att ha drivit en operation som i många avseenden kan beskrivas som en “förstärkt polisoperation”, kommer Moskva då att ha konsoliderat stridsvagnsarméer som i dagsläget kan rulla hela vägen in i Berlin, utan att NATO kan göra något åt det.

Scott Ritter bedömer det som att när Moskva uppfyllt sina krigsmål kommer Ukraina inte längre ha ett militärt försvar och landets president heta något annat än Zelensky, möjligen Viktor Medvedchuk.

Viktor Medvedchuk, ukrainsk advokat och politiker
Viktor Medvedchuk, ukrainsk advokat och politiker. Till vänster, som en fri man. Till höger, som fånge hos Kievs Zelenskyregim. Foton: Duma.gov.ru respektive Security Service of Ukraine (Ssu.gov.u). Licenser: CC BY 4.0

Text: Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”

Referenser

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

17 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
27 september 2022 kl 13:43

Det kan ligga något i artikeln: att hetsa Ryssland att trycka på knappen, utan att USA/NATO göra det samma. Tänk bara på omvärldsreaktionen när franska president Chirac genomförde en provsprängning (mitten av 90-talet) under jord och alla de sanktioner som följde som blev mycket kännbara för Frankrike. En sådan manöver från rysk sida skulle generera en omvårdsreaktion tusen gånger värre än sanktionerna mot Frankrike. Detta med tanke på att målet för NATO är att försvara Ryssland ekonomiskt och politiskt i syfte att komma över landets naturtillgångar. 

lars k
lars k
Gäst
Reply to  Erik Forsman
27 september 2022 kl 15:21

En totalt orealistisk jämförelse och den stökigaste “analys” jag har läst på länge. Kommentaren “målet för NATO är att försvara Ryssland ekonomiskt och politiskt i syfte att komma över landets naturtillgångar.” säger det mesta om resten av budskapet.

Erik Forsman
27 september 2022 kl 13:28

Det närmsta man kan komma är att jämföra kärnkraftsdoktrin för respektive part; för de flitige som har tid och ork att sätta sig in i detta. Ta det för var det är, då bägge källorna är västkontrollerade.

https://en.wikipedia.org/wiki/Doctrine_for_Joint_Nuclear_Operations
vs
https://csis-website-prod.s3.amazonaws.com/s3fs-public/publication/160504_Oliker_RussiasNuclearDoctrine_Web.pdf    

Två tillägg:

1.)   Det finns de som tvivlar på att det existerar kärnvapen överhuvudtaget; sprunget från studier av filmsekvenser av påstådda kärnexplosioner: gamla svartvita journalfilmer från 50-talet – det vi ser på TV tror vi på.    

2.)   Kärnvapen är ett inexakt vapen: alltså ett vapen där tanken inte är precision utan stor chockverkan över ett stort område under lång tid: att försätta motståndare i chock, snarare än med precision slå utvalda vitala delar – ju större precision desto minder kraft behövs.

Sammanfattningsvis verkar alltså kärnvapen och hotet om kärnvapen på ett psykologiskt plan och kan därför användas på olika sätt och ytterst för att avsluta krig. Det går alltså att hota om hur länge som helst, men det går liksom inte att eskalera bortom kärnvapen utan måste ses som punkten som avslutar meningsskiljaktigheterna. Avsikten är att påverka civilsamhället under lång tid framöver, inte den menige soldaten.
 

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
27 september 2022 kl 06:52

Mitt i prick, och det är därför Ryssland nu mobiliserar 300 000. För att säkra folkomröstningen. Sedan ligger bollen hos skurkarna i the square och washington. Blir det krig i den omfattning som dessa banditer redan startat i två omgångar, sedan 1914, så kommer det den här tredje gången att bli finito med dom. Ingen underrättelsetjänst på östra halvklotet kommer att spara på krutet för att leta upp dom och Inget tumult i världen kommer att försvinna förrän dessa, några få mobklaner, är neutraliserade

Martin f
Martin f
Gäst
26 september 2022 kl 23:21

Reiner Fuellmich snodde alla insamlade pengar ca 13 mille. Har gått under jorden.Alla skulle jobba utan lön var dealen innan.
https://www.bitchute.com/video/FbqPbA0HTs7w/

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Martin f
27 september 2022 kl 14:42

Han blev nog hotad och gavs inget val utom att gå under jorden?
Tidigare var han ju USA behjälplig med att stämma VW. Nu var han ju ett visst hot även mot USA antar jag även om dom antagligen är mer invadderade av ett korrupt rättsväsende än sina vasaller.
Det verkar som om det efter hand har dykt upp mer komprometterande detaljer. Vid någon punkt kanske jurister ansåg att saken kom i ett farligare läge för mäktiga affärsintressen. Medan vi inte har samma väderkorn.

Fredrik Eriksson
Reply to  Martin f
27 september 2022 kl 15:26

Påminner om den “svenska” frihetsrörelsen.
För mycket frihet skapar svängrum i den egna plånboken.

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
26 september 2022 kl 18:14

Mitt tips är att om inte detta skulle vara ett skådespel så skulle de inte våga hota Putin offentligt som de gör?

Fredrik Eriksson
Reply to  Martin Hoffman
27 september 2022 kl 15:25

Exakt!
Det är en kuliss ,teater och en liten gnutta verklighet.
För att lura människor att det är opinionsbildande sting-operation.
Detta är en globalt orkestrerad påverkanskampanj att införa ett globalt ID.
Med ekonomiskt övertygande metoder.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
26 september 2022 kl 17:47

Två timmar efter att NewsVoice publicerade artikeln “Fd vapeninspektören Scott Ritters varning till alla NATO-politiker: Ryssland bluffar inte – backa undan!” publicerade RT.com denna:” Moscow tells US to ‘back off’ with ‘aggressive’ course”
https://www.rt.com/russia/563549-ryabkov-aggressive-us-course/

Erik Forsman
26 september 2022 kl 15:42

Hur menar du? Skulle USA/NATO sätta in kärnvapen eller vadå? I så fall på det ryska territoriet som efter folkomröstningen alltså blir ryskt? Det skulle innebära det omvända nämligen ryska kärnvapen mot USA.

Det spelar nämligen igen roll om hela Ryssland ödeläggs först; ryska kärnvapen kommer i vart fall att falla över USA (ja NATO-länderna också, men det kan vi bortse ifrån). Ryssland förfogar nämligen över automatiserade system redo och klara utanför USA:s kust i tillägg till alla kärnvapenbestyckade ryska u-båtar. Realistiskt? Nej!
 

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
26 september 2022 kl 17:04

Menar du Hell eller Ritter? Artikeln baseras på Ritter. Han säger att den ryska kärnvapendoktrinen enligt punkt 2 är (eller är nära) uppfylld för att Ryssland ska kunna sätta in kärnvapen och då kan de bli mot Ukrainas arme eller NATO-förband i Ukrina, antar jag. Då handlar det sannolikt om små taktiska kärnvapen.

Personligen tror jag att Ryssland först angriper med en FOAB eller liknande som i sin destruktivitet ligger nära ett litet taktiskt kärnvapen. Enligt Ryssland är deras FOAB fyra gånger mer kraftfull än en amerikansk MOAB.

FOAB:
https://www.youtube.com/watch?v=L_iEXyqItDw

MOAB:
https://www.youtube.com/watch?v=oqvu_QE0zPE

Last edited 2 månader sedan by Torbjörn Sassersson red.
Fredrik Eriksson
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
26 september 2022 kl 18:34

Inte troligt!

Den Djupa Staten (dvs central-bankerna vill ogärna förstöra sin fina infra-struktur) dvs betong,stål,värme och vatten samt telefon-ledningar.

Det de kommer göra (enligt min åsikt) är något som kallas en termo-nukleär operation under vattnet.

Även kallad “Poseidon”. En radioaktiv drönare som inte går att försvara sig mot.
Samtidigt via nukleära-bomber nära kuster för att via svallvågen och den radioaktiva och heta röken förstöra mänskligt liv men bevara infrastrukturen, dvs 5G/6G, som kommer ingå i den kommande monetära infrastrukturen.

Svallvågen (40 meter) och den radioaktiva röken kommer att döda allt mänskligt liv.Eller en stor del.
Det radioaktiva vattnet kommer göra vattnet odrickbart och döda ännu mera flera människor under längre sikt.

Denna metod är den mest praktiska metod att eliminera mänskligt liv utan att åsamka förstörelse av den Djupa Statens kommunikationsmedel, dvs 5G och nu “Genesis” 6G (Nokia-Mars/April 2023) som alltså har premiär om några månader.
-Suprise, suprise!

https://www.euronews.com/next/2022/05/04/what-is-russia-s-poseidon-nuclear-drone-and-could-it-wipe-out-the-uk-in-a-radioactive-tsun.

comment image

comment image

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
26 september 2022 kl 20:11

Det är mer effektivt med biostridsmedel om man vill bevara infrastrukturen.

Fredrik Eriksson
Reply to  petergrfstrm
26 september 2022 kl 22:03

Tveksamt då bio-strids medel redan finns i vaccinen i form av Gp-120 (Patenterat Glyko-protein från Karolinska Universitetet).
De (eliten inom Big-Pharma, dvs Bildt-boys) behöver bara se till att 99% har vaccinerat sig så är saken biff.

Biostrids-medel är alltså en inadekvat lösning när de redan finns i sådan raffinerad form som hos vaccinen.

Enligt forskningen visar de enhälligt på att mänskligheten har ungefär 10 år kvar att leva.
Med ett maximalt satt “Bäst-Före-Datum” förstås.
Jag tror dock att utvecklingen går mycket fortare.
Detta är planlagt sedan 1973 via Rockefeller-styrda BCOL.
“Bar-Code-Of-Life”, att syntetisera allt levande och växtligt liv.
Finns alltså långtgående planer på att sakta krama ut befolkningen både vett,sans,luft och slutligen liv.

Ett annat sorts socialt “bio-strids-medel” är CSQR-SM.En framtida lösning för den nuvarande politiska adeln som kan stå utanför den gemena massan, eller (pöbeln) för att använda ett 1700-tals uttryck.

S-klassen=Behöver inte vaccineras eller ta boosters!
C-klassen=Behöver bara ta 2 vaccin!
R-klassen=Behöver bara ta 5 vaccin!
Q-klassen=Behöver bara ta 7 vaccin!

Warp-Speed=Att böja DNA med genetiska mått mätt.

Och då är vi igen tillbaka till 1973.
Vilka var inblandande, eller som Carl Norberg säker.
-Var är svenskjäveln?

https://www.abovetopsecret.com/forum/thread1314728/pg1

BlueshiftD
Blueshift
Reply to  petergrfstrm
26 september 2022 kl 22:54

Ja och det var det ryssarna fann längs gränsen i Donbass:amerikanska biolabb.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV