Dr Peter McCullough: Läkarstyrelsen kan avsluta min karriär men de kan inte tysta mig

publicerad 18 november 2022
- Gästskribent
Peter A. McCullough, MD, MPH
Peter A. McCullough, MD, MPH
Peter A. McCullough, MD, MPH

VACCININDUSTRIN. Dr Peter McCullough, en kardiolog, epidemiolog och ledande expert på behandling av Covid-19, säger på Defender Podcast att American Board of Internal Medicine hotar att delegitimera honom som läkare. Det kommer inte att leda till att han tystas. Konsekvensen av det är att han blir en starkare röst, säger McCullough. Suzanne Burdick har sammanställt Robert F. Kennedy Juniors videointervju. NewsVoice sammanfattar.

Källa: Suzanne Burdick, Ph.D., ”McCullough Tells RFK, Jr.: Board Investigation May End His Career — But It Won’t Silence Him” The Defender | Sammanfattning: NewsVoice, uppdaterad kl 18:08

American Board of Internal Medicine överväger att delegitimera dr Peter McCullough som är en av de mest publicerade kardiologerna i världen, med fler än 1000 publikationer och 660 citeringar i National Library of Medicine.

McCullough är en läkare som är kliniskt kvalificerad och kompetent obefläckad som nu kan fråntas sin läkarlegitimation av politiska skäl. Det framkommer i en intervju med Robert F. Kennedy, Jr., i ett avsnitt av The Defender Podcast.

I ett brev den 18 oktober informerade American Board of Internal Medicine Peter McCullough att hans ifrågasättande av Covid-19-vacciner för friska personer under 50 år och hans påståenden om att amerikaner har dött efter att ha fått ett Covid-19-vaccin, har utlöst en granskning av honom i styrelsens certifieringskommitté.

Enligt styrelsens kommitté har McCullough ”tillhandahållit falsk och felaktig information till allmänheten”. Kommitténs centrala klagan är att McCulloughs uttalanden är oetiska och skadade patientsäkerheten genom att ”skapa tvivel gällande effektiviteten av covid-19-vacciner”.

Kommittén rekommenderade styrelsen att återkalla McCulloughs certifieringar som ger honom rätten att utöva internmedicin och kardiologi och de gav honom tid till den 18 november att överklaga.

McCullough har lämnat in en omedelbar begäran om att styrelsen drar tillbaka sin anklagan.

”Det fanns inget som tydde på rättvisa regler för hantering av bevis”. Det var en ”otillräcklig rättsprocess” och ”jag bad om att få delta i mötet eller se en utskrift, men fick ingenting”, säger McCullough.

McCullough säger i intervjun att han har fakta på sin sida, till och med från den amerikanska smitsskyddsmyndigheten CDC:

”Så när jag vittnade under ed om att risken för dödsfall på grund av covid var försumbar får jag stöd av CDC och CDC:s egen uppskattning av dödlighetskvoterna”,

McCullough planerar att  stämma American Board of Internal Medicine för att styrelsen har hotat att återkalla hans licens.

Styrelsen påbörjade sin undersökning av McCullough i september 2021, när de gick ut med att förklara att McCullough spridit desinformation, men de glömde att definiera vad desinformation egentligen är. Termen desinformation är inte ens en medicinsk term.

”Desinformation har aldrig funnits i medicinska läroböcker. Det var aldrig på något av styrelseproven. Det är inte en medicinsk term. Det finns helt enkelt [istället] vetenskapliga data och så finns det tolkningssynpunkter.”

McCullough sa att styrelsen gått tillbaka och granskat uttalanden som McCullough gjorde när han vittnade inför senaten i Texas i mars 2021 och förklarade att han hade ”yttrat felaktig information”.

McCullough tror att det finns stora krafter som påverkar styrelsen.

”Jag tror inte att dessa styrelser agerar helt oberoende. Allt jag ser tyder på påverkan utifrån”.

Tucker Carlson intervjuar dr Peter McCullough om en global vaccinagenda

Oavsett resultatet av styrelsens utredning sa McCullough att styrelsen inte kommer att lyckas tysta honom.

”Så de avslutar min karriär. Vad är den uppenbara konsekvensen? Jag kommer att bli ännu mer synlig och få en starkare röst.”

Patienterna är de som skadas genom att straffa läkare för [påstådd] felinformation om covid, säger McCullough.

”Denna idé om desinformation eller den här idén att en läkare på något sätt kan få sin yttrandefrihet försämrad – är ett sådant hot mot patienterna eftersom det läkare naturligtvis kommer att göra är att inte säga någonting. Så det är patienterna som skadas.”

Robert F. Kennedy Jr. Photo: Own work. License: Wikimedia Commons,CC BY-SA 4.0
Robert F. Kennedy Jr. Photo: Own work. License: Wikimedia Commons,CC BY-SA 4.0

Kennedy och McCullough diskuterade även en ny kalifornisk lag som straffar läkare som sprider påstådd covid-19-desinformation.

”Privat har läkare i Kalifornien redan sagt till mig att de inte rör vid covid ens med en 10 fot lång stång (10-foot pole)”, sa McCullough. ”De kommer inte att riskera att förlora sina metoder och sina liv över detta.”

McCullough tror att styrelsens motivation att rikta in sig på honom är att ”skicka ett meddelande” till de andra cirka 300.000 läkarna: ”Hör här, det här är vad vi gjorde mot dr McCullough. Detta är en varning till alla andra som kommer att ifrågasätta regeringens narrativ”.

”Det är samma sak som de gjorde mot dr Andrew Wakefield, sa Kennedy och hänvisade till avlicensieringen av Wakefield efter att han anade en möjlig koppling mellan MMR-vaccinet och en gastrointestinal störning som hittades hos barn med autism.

Se videointervjun (rulla ner på länken)

Källa: Suzanne Burdick, Ph.D., ”McCullough Tells RFK, Jr.: Board Investigation May End His Career — But It Won’t Silence Him” The Defender


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq