Senatsrapport: SARS CoV-2 härstammar från ett biolab i Wuhan i Kina

-

ANALYS. I oktober 2022 släppte amerikanska Senatens hälsokommitté en interimrapport som visar att SARS CoV-2 högst troligt är en forskningsrelaterad incident vilken ägde rum i Wuhan Institute of Virology hösten 2019.  Ph. D. John Campbell presenterar rapporten i sin youtubekanal.

Text: Kersti Wistrand

Ph.D. John Campbell började sin bana som sjuksköterska inom akutvården, byggde på med några examina i biologi, health science och forskning och har undervisat sjuksköterskor under 27 år. Han har skrivit undervisningslitteratur och producerat undervisningsvideos sedan 1991 vilket gjort honom väl känd i Storbritannien och övriga världen.

Under de senaste två åren har dr Campbell drivit en kanal på Youtube där han vänder sig till speciellt läkare och sjuksköterskor och ger sammanställningar och genomgångar av vetenskapliga artiklar och statistik kring Covid-19. Kanalen har miljontals följare. [1] Under senare tid har han tagit upp avslöjande fakta bakom pandemin, fått två varningar och hotats med nedstängning av kanalen från youtubes ägare som har finansiella intressen i covidvaccinen.

I en video från 31 oktober 2022 presenterar dr Campbell en vetenskaplig interim rapport från amerikanska Senatens hälsokommitté. [2]

Rapporten slår fast att det är högst troligt att SARS CoV-2, som resulterade i covid-pandemin, är ett resultat av en forskningsrelaterad incident som ägt rum i laboratoriet i Wuhan Institute of Virology.

Wuhan Institute of Virology (WIV)

WIV grundades 1956 som Wuhan Microbiology Laboratory under the Chinese Academy of Sciences. Så småningom utvecklades det till att inneha Kinas första biosafety. Detta byggdes 2014 i samarbete med bl.a. Frankrike labb till en kostnad av 44 miljoner US $.

I januari 2018 fick det etiketten BSL-4 level laboratorium, den absolut högsta säkerhetsnivån. Detta p g av att institutet sysslar med luftspridda aerosoler som kan ge ödesdigra sjukdomar och utplåna stora delar av världens befolkning.

De undersökte världens farligaste virus som t.ex. SARS, influensa H5N1, japansk encephalitis och dengue-febern samt nya virusformer mot vilka ännu inte finns något vaccin eller annan tillgänglig behandling. [3]

Tidigare har National Bio-safety Laboratory samarbetat med internationella vetenskapsmän i skapandet av chimeric coronavirus. Ett chimeravirus är ett virus som innehåller genetiskt material som härstammar från två eller flera skilda virus. [4]

En del forskare [5] anser att dessa experiment faller under gain-of-functionforskningen, en medicinsk forskning där man genetiskt förändrar en organism på ett sätt som kan påverka genproduktens biologiska funktion. Denna forskning görs i syfte att föregå eventuella naturliga virusmutationer och få fram ett vaccin i tid.

WIV har starka band till Galveston National Laboratory vid University of Texas samt tidigare även Kanadas National Microbiology Laboratory. [3].

Anthony Fauci har starka band till Wuhan laboratoriet. [6]

Dr Campbells genomgång av USA:s Senatrapport

Vi måste veta alla fakta för att nästa gång något sådant här inträffar kunna vara bättre förberedda, anser både senatrapportens företrädare samt dr John Campbell. Nästa virus skulle kunna döda halva jordens befolkning.

Vi måste lära oss av SARS CoV-19 för att förhindra detta. Kina vägrar att släppa ytterligare information.

Videons innehåll är i korthet följande:

Epicentret för SARS CoV-19 har visat sig ligga i Wuhan Institute of virology och inte i Huanan Seefood Market på andra sidan floden och en halv mil bort, vilket den kinesiska regeringen valt att gå ut med.

Utbrottet kan ha startat i mitten av oktober 2019 eller ännu tidigare. I december 2019 var viruset redan spritt i laboratoriet från person till person.

Den amerikanska rapporten analyserar flera hypoteser som orsak till utbrottet bl.a. naturlig zoonotic influensa, där olika djur fungerat som mellanvärdar.

Ursprunget till SARS CoV-2 är högst sannolikt ett laboratorium – inte en matmarknad

Ingen mellanvärd har dock kunnat identifierats, inte ens fladdermöss. Det mest likvärdiga viruset har befunnit sig över tusen miles bort i Yunnan –norra Laos och utesluter att djur kunnat ta sig så långt utan att en mängd smittohärdar har uppstått längs vägen. Inte en enda smittohärd har kunnat finnas. Inte ens djur har befunnits smittade.

Dr Campbell går igenom tidigare utbrott av djurrelaterade influensor i Kina och visar på en betydande skillnad. Dessa tidigare influensor -fem till antalet- har varit geografiskt spridda över hela landet genom t.ex. fåglar och utbrotten har därför dykt upp parallellt lite här och var i landet, medan SARS CoV-17 har ett enda epicentrum: Wuhan.

I dessa tidigare influensor har viruset muterat under en lång period hos värddjuret innan det kunde smitta människor. Inget sådant har kunnat påvisas i samband med SARS CoV-19.

Den kinesiska regeringen har meddelat att viruset kommer från djurmarknaden, men allt tyder snarare på att det blivit fört dit av någon som arbetat på Wuhan-labbet och själv varit infekterad. Marknaden skulle därför kunna vara ett sekundärt och betydligt mindre epicentrum.

Smittan spred sig i cirklar med utgångspunkt från Wuhan och det geografiska området blev större och större. WHO ansåg emellertid att alla medborgare kunde använda flyget som vanligt och därmed spred sig covid-19 i världen.

Viruset var fixt och färdigt, undergick inte någon transformation på väldigt lång tid och spreds från människa till människa, vilket även tyder på labbtillverkning. Om det kommit från ett djur skulle vi ha förväntat oss massor av olika mutationer på kort tid. Alfa och delta etc kom långt senare.

Farliga experiment med nya virusformer vid amerikanska biolaboratorier

NewsVoice har i en tidigare artikel påtalat farorna med förlupna virus från amerikanska biolaboratorier.

Dr John Campbell tar i en nyligen upplagd video (nedan) upp ett varnande exempel på en sådan livsfarlig Gain-of-Function-forskning som just nu äger rum i ett laboratorium i Boston, USA. Där har man framställt ett nytt coronavirus som dödar 80 % av försöksmössen.

Gain of Function-forskning är att leka med livsfarliga virus som kan slippa loss. Forskarna i Boston har i det här fallet utgått från det ursprungliga Wuhanviruset och tagit bort spikeproteinet på det och istället satt dit spikes från det nya omikronviruset. Denna nya variant är 80 % dödlig för möss.

Denna forskning visar att det inte endast är spikproteinet som är dödligt utan även det som finns i virusets inre, men till vilket pris? Vad händer om det slipper loss? Dr Campbell ger en varningens röst till regeringar och berörda myndigheter att omedelbart stoppa gain-of-function-forskning.

Text: Kersti Wistrand

Referenser

  1. Dr John Campbell på YouTube
  2. Senate.gov: An Analysis of the Origins of the COVID19 Pandemic, Interim Report
  3. Wikipedia: Wuhan Institute of Virology
  4. Wikipedia: Chimera (virus)
  5. Robertson, Lori (1 juli 2021). “The Wuhan Lab and the Gain-of-Function Disagreement”. Annenberg Public Policy Center. Retrieved 26 January 2022.
  6. Robert F. Kennedy Jr:s bästsäljande bok ”The real Anthony Fauci” (2022), Skyhoarse Publishing
Kersti Wistrand
Kersti Wistrand
Kersti Wistrand, psykolog och adjunkt i bl a religion och historia, styrelseledamot i föreningen Humanism & Kunskap.

13 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kajsa K
Kajsa K
Gäst
10 november 2022 kl 00:24

Detta är bara skrämselpropaganda och fantiserande kring virus som inte finns. Inget att fästa sig vid.”Nästa virus skulle kunna döda halva jordens befolkning.” Vilket skämt.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Kajsa K
12 november 2022 kl 11:34

@Kajsa jag såg att våra kommentarer försvann men låt mig då fatta mig kortare:
Om virus inte finns Vad är då smittkoppor och hur sprids det?

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
Reply to  petergrfstrm
12 november 2022 kl 13:20

Smittkoppor kallar man en sjukdom som man påstår sprids via “virus”. Då virus uppenbarligen inte finns så kan de inte vara orsaken. Vad som orsakar smittkoppor är alltså något annat.
“Om virus inte finns Vad är då smittkoppor och hur sprids det?” Menar du att det enda som kan orsaka “smittkoppor” är påhittade smittsamma “virus” som bara existerar i människor fantasi och inte i verkligheten?
Se den här: https://odysee.com/@katie.su:7/thetruthaboutsmallpox:9
Och den här:https://www.bitchute.com/video/tEeH5eFY4SpM/

Ladulås
Ladulås
Gäst
9 november 2022 kl 22:30

Det här har vi vetat i snart två år. Bra att det är bekräftat, förstås, men sanningen är oerhört mycket allvarligare än så. USA har många fler laboratorier, där de tar fram giftiga virus. Obama förbjöd sådan forskning inom USA, men Trump tog bort det förbudet, så nu ångar man där på, med nya varianter att förgifta mänskligheten med.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
Reply to  Ladulås
10 november 2022 kl 11:31

Nu vränger du fakta.
Trump aviserade under valkampanjen att en mängd virusforskning federalt finansierad skulle stoppas. Alltså skrev Obama på ett direktiv om att bl a skicka virusstammarna för ett med Kina gemensamt forskningsprojekt till partner-lab i Kina (Wuhan) tillsammans med 300 milj dollar. När papperet undertecknades hade Faucci redan skickat pengar och virusstammar.

Till saken hör att Covid startade på TVÅ PLATSER samtidigt. Dels i staden Ohm (Iran) där Iranska politiska eliten bor, och dels i Wuhan.

Alla ni läsare fattar, eller hur?

Jan Rosback
Jan Rosback
Gäst
9 november 2022 kl 21:44

Kanske borde diskussionen riktas in pa att labb i Wuhan ar de storsta producenterna av syntetiskt heroin aka fentanyl. Worldwide. Smoke and mirrors.

Tomas peterson
Tomas peterson
Gäst
9 november 2022 kl 19:24

https://biblia.com/bible/esv/2-peter/2/1

Falska profeter som han kan få det tufft ?

Ladulås
Ladulås
Gäst
Reply to  Tomas peterson
9 november 2022 kl 22:23

Vem/vilka syftar du på?

Tomas peterson
Tomas peterson
Gäst
Reply to  Ladulås
10 november 2022 kl 04:46
SteveP
SteveP
Gäst
9 november 2022 kl 12:33

Vad är Boston labbets försvar att de gör Gain of Function-forskning?
Deras officiella utsago då.

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
9 november 2022 kl 05:47

Det spikprotein bärande viruset spreds i USA redan sommaren 2019. Då trodde man att det var smaksättning till e-cigaretter som orsakade det.
Sedan måste det vara medvetet spritt pga bla Kill Gates som försa sig om just detta.
Tidigare planerade smittor har kunnat begränsas och inte blivit global. Nu spreds det globalt innan det larmades. Allt för att planen skulle gå i hamn.
Dessutom är det precis som Robert Malone säger, att det är spikproteinet som är giftet.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
9 november 2022 kl 05:46

1 gain of “function” handlar inte om något annat än att göra en specifik mikrob mer gainable att kunna förgifta en annan organism maximalt, absolut inget annat 2 whuan..njää tror inte det är någon begynnelse, var tar resonemanget runt fort dedrick vägen..3 “amerikanska senaten..rapport..”, måtte någon skämta. I princip hela kongressen e ju så korrupt att det osar svavel. Precis som västvärldens övriga “parlament”, där de annulerat lagstiftningen mot korruption o antitrust.

Vi ska aldrig glömma vad de förgiftningsförsökt i västvärlden/i princip hela världen, mot Människor. Med “parlamentens” “goda” minnen

Fredrik
Fredrik
Gäst
Reply to  jonnyjonson
9 november 2022 kl 19:24

Har för mig att när USA förbjöd forskning av gain-of-function så flyttade Fauci forskningen till Kina, Wuhan

Kersti Wistrand
Kersti Wistrand
Kersti Wistrand, psykolog och adjunkt i bl a religion och historia, styrelseledamot i föreningen Humanism & Kunskap.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV