Senatsrapport: SARS CoV-2 härstammar från ett biolab i Wuhan i Kina

publicerad 9 november 2022
- Kersti Wistrand
Dr John Campbell (eget verk) och en rapport från Senaten som hävdar att SARS CoV-2 härstammar från ett laboratorium i Wuhan, Kina.

ANALYS. I oktober 2022 släppte amerikanska Senatens hälsokommitté en interimrapport som visar att SARS CoV-2 högst troligt är en forskningsrelaterad incident vilken ägde rum i Wuhan Institute of Virology hösten 2019.  Ph. D. John Campbell presenterar rapporten i sin youtubekanal.

Text: Kersti Wistrand

Ph.D. John Campbell började sin bana som sjuksköterska inom akutvården, byggde på med några examina i biologi, health science och forskning och har undervisat sjuksköterskor under 27 år. Han har skrivit undervisningslitteratur och producerat undervisningsvideos sedan 1991 vilket gjort honom väl känd i Storbritannien och övriga världen.

Under de senaste två åren har dr Campbell drivit en kanal på Youtube där han vänder sig till speciellt läkare och sjuksköterskor och ger sammanställningar och genomgångar av vetenskapliga artiklar och statistik kring Covid-19. Kanalen har miljontals följare. [1] Under senare tid har han tagit upp avslöjande fakta bakom pandemin, fått två varningar och hotats med nedstängning av kanalen från youtubes ägare som har finansiella intressen i covidvaccinen.

I en video från 31 oktober 2022 presenterar dr Campbell en vetenskaplig interim rapport från amerikanska Senatens hälsokommitté. [2]

ArcanumSkolan 2024

Rapporten slår fast att det är högst troligt att SARS CoV-2, som resulterade i covid-pandemin, är ett resultat av en forskningsrelaterad incident som ägt rum i laboratoriet i Wuhan Institute of Virology.

Wuhan Institute of Virology (WIV)

WIV grundades 1956 som Wuhan Microbiology Laboratory under the Chinese Academy of Sciences. Så småningom utvecklades det till att inneha Kinas första biosafety. Detta byggdes 2014 i samarbete med bl.a. Frankrike labb till en kostnad av 44 miljoner US $.

I januari 2018 fick det etiketten BSL-4 level laboratorium, den absolut högsta säkerhetsnivån. Detta p g av att institutet sysslar med luftspridda aerosoler som kan ge ödesdigra sjukdomar och utplåna stora delar av världens befolkning.

De undersökte världens farligaste virus som t.ex. SARS, influensa H5N1, japansk encephalitis och dengue-febern samt nya virusformer mot vilka ännu inte finns något vaccin eller annan tillgänglig behandling. [3]

Tidigare har National Bio-safety Laboratory samarbetat med internationella vetenskapsmän i skapandet av chimeric coronavirus. Ett chimeravirus är ett virus som innehåller genetiskt material som härstammar från två eller flera skilda virus. [4]

En del forskare [5] anser att dessa experiment faller under gain-of-functionforskningen, en medicinsk forskning där man genetiskt förändrar en organism på ett sätt som kan påverka genproduktens biologiska funktion. Denna forskning görs i syfte att föregå eventuella naturliga virusmutationer och få fram ett vaccin i tid.

WIV har starka band till Galveston National Laboratory vid University of Texas samt tidigare även Kanadas National Microbiology Laboratory. [3].

Anthony Fauci har starka band till Wuhan laboratoriet. [6]

Dr Campbells genomgång av USA:s Senatrapport

Vi måste veta alla fakta för att nästa gång något sådant här inträffar kunna vara bättre förberedda, anser både senatrapportens företrädare samt dr John Campbell. Nästa virus skulle kunna döda halva jordens befolkning.

Vi måste lära oss av SARS CoV-19 för att förhindra detta. Kina vägrar att släppa ytterligare information.

Videons innehåll är i korthet följande:

Epicentret för SARS CoV-19 har visat sig ligga i Wuhan Institute of virology och inte i Huanan Seefood Market på andra sidan floden och en halv mil bort, vilket den kinesiska regeringen valt att gå ut med.

Utbrottet kan ha startat i mitten av oktober 2019 eller ännu tidigare. I december 2019 var viruset redan spritt i laboratoriet från person till person.

Den amerikanska rapporten analyserar flera hypoteser som orsak till utbrottet bl.a. naturlig zoonotic influensa, där olika djur fungerat som mellanvärdar.

Ursprunget till SARS CoV-2 är högst sannolikt ett laboratorium – inte en matmarknad

Ingen mellanvärd har dock kunnat identifierats, inte ens fladdermöss. Det mest likvärdiga viruset har befunnit sig över tusen miles bort i Yunnan –norra Laos och utesluter att djur kunnat ta sig så långt utan att en mängd smittohärdar har uppstått längs vägen. Inte en enda smittohärd har kunnat finnas. Inte ens djur har befunnits smittade.

Dr Campbell går igenom tidigare utbrott av djurrelaterade influensor i Kina och visar på en betydande skillnad. Dessa tidigare influensor -fem till antalet- har varit geografiskt spridda över hela landet genom t.ex. fåglar och utbrotten har därför dykt upp parallellt lite här och var i landet, medan SARS CoV-17 har ett enda epicentrum: Wuhan.

I dessa tidigare influensor har viruset muterat under en lång period hos värddjuret innan det kunde smitta människor. Inget sådant har kunnat påvisas i samband med SARS CoV-19.

Den kinesiska regeringen har meddelat att viruset kommer från djurmarknaden, men allt tyder snarare på att det blivit fört dit av någon som arbetat på Wuhan-labbet och själv varit infekterad. Marknaden skulle därför kunna vara ett sekundärt och betydligt mindre epicentrum.

Smittan spred sig i cirklar med utgångspunkt från Wuhan och det geografiska området blev större och större. WHO ansåg emellertid att alla medborgare kunde använda flyget som vanligt och därmed spred sig covid-19 i världen.

Viruset var fixt och färdigt, undergick inte någon transformation på väldigt lång tid och spreds från människa till människa, vilket även tyder på labbtillverkning. Om det kommit från ett djur skulle vi ha förväntat oss massor av olika mutationer på kort tid. Alfa och delta etc kom långt senare.

Farliga experiment med nya virusformer vid amerikanska biolaboratorier

NewsVoice har i en tidigare artikel påtalat farorna med förlupna virus från amerikanska biolaboratorier.

Dr John Campbell tar i en nyligen upplagd video (nedan) upp ett varnande exempel på en sådan livsfarlig Gain-of-Function-forskning som just nu äger rum i ett laboratorium i Boston, USA. Där har man framställt ett nytt coronavirus som dödar 80 % av försöksmössen.

Gain of Function-forskning är att leka med livsfarliga virus som kan slippa loss. Forskarna i Boston har i det här fallet utgått från det ursprungliga Wuhanviruset och tagit bort spikeproteinet på det och istället satt dit spikes från det nya omikronviruset. Denna nya variant är 80 % dödlig för möss.

Denna forskning visar att det inte endast är spikproteinet som är dödligt utan även det som finns i virusets inre, men till vilket pris? Vad händer om det slipper loss? Dr Campbell ger en varningens röst till regeringar och berörda myndigheter att omedelbart stoppa gain-of-function-forskning.

Text: Kersti Wistrand

Referenser

  1. Dr John Campbell på YouTube
  2. Senate.gov: An Analysis of the Origins of the COVID19 Pandemic, Interim Report
  3. Wikipedia: Wuhan Institute of Virology
  4. Wikipedia: Chimera (virus)
  5. Robertson, Lori (1 juli 2021). “The Wuhan Lab and the Gain-of-Function Disagreement”. Annenberg Public Policy Center. Retrieved 26 January 2022.
  6. Robert F. Kennedy Jr:s bästsäljande bok ”The real Anthony Fauci” (2022), Skyhoarse Publishing

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq