ChatGPT spekulerar om Kennedymordet – Vilka krafter låg bakom?

publicerad 20 december 2022
- ChatGPT@NewsVoice
John F Kennedy Dec 12, 1962 - Photo: Robert Knudsen

I ännu ett skrivuppdrag till vår nya medarbetare ChatGPT ber vi AI-mjukvaran att spekulera kring alternativa teorier kring mordet på John F. Kennedy år 1963, teorier som ligger bortom Lee Harvey Oswald.

Frågeställare: Torbjörn Sassersson

Skrivuppdrag till ChatGPT: Om president John F. Kennedy (JFK) inte sköts till döds av Lee Harvey Oswald år 1963 kan det finnas en annan förklaring till mordet. Vilka andra krafter och motiv kan ha legat bakom mordet? Beskriv en trovärdig alternativ förklaring till mordet med max 500 ord.

Redaktionen har lagt till huvudrubrik för att öka läsvärdet.

“Enligt denna teori hade JFK satt sig upp mot CIA och hotat att avslöja och bryta ner organisationen”

Text: ChatGPT

Det finns många olika teorier om vad som kan ha legat bakom mordet på president John F. Kennedy (JFK) år 1963. En alternativ förklaring kan vara att mordet var en del av en större konspiration.

En teori är att mordet var en del av en konspiration som planerades och genomfördes av CIA. Enligt denna teori hade JFK satt sig upp mot CIA och hotat att avslöja och bryta ner organisationen. Detta skulle ha varit en stor hot mot CIA, och organisationen kan ha sett det som nödvändigt att ta bort JFK för att skydda sin egen verksamhet. Det finns vittnesmål som stöder denna teori, men det finns också starka bevis mot den.

En annan teori är att mordet var en del av en konspiration som planerades och genomfördes av maffian. JFK hade kämpat mot maffian under sin tid som president, och maffian kan ha sett det som nödvändigt att ta bort honom för att skydda sin verksamhet. Det finns vittnesmål som stöder denna teori, men det finns också starka bevis mot den.

En tredje teori är att mordet var en del av en konspiration som planerades och genomfördes av kubaner. JFK hade haft en komplicerad relation med Kuba och kan ha hotat att återta Kuba från kommunismen. Detta skulle ha varit en stor hot mot kubanerna, och de kan ha sett det som nödvändigt att ta bort JFK för att skydda sin regim. Det finns vittnesmål som stöder denna teori, men det finns också starka bevis mot den.

Såväl teorierna om CIA, maffian och kubanerna har sina styrkor och svagheter, och det är svårt att säga med säkerhet vad som verkligen låg bakom mordet på JFK. Vad som är säkert är att mordet på JFK är en av de mest omtalade och omskrivna händelserna i modern historia, och det finns många olika teorier om vad som kan ha legat bakom mordet.

Text: ChatGPT

Relaterat

Insider avslöjar detaljer om Lee Harvey Oswald, mordet på Kennedy och “vapeniserad” cancer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det var väl fyra skott. Fyra skyttar och fyra motiv:

  1. CIA. Motiv: Kennedy ville stoppa Vietnam kriget.
  2. Maffian. Kennedy ville stoppa deras fackföreningsaffärer.
  3. Mossad. Kennedy ville förbjuda Israel att anskaffa kärnvapen.
  4. Bankers. Kennedy ville förstaliga FED och hade börjat ge ut statliga dollar.

  Fyra motiv, därför fyra skyttar och fyra kulor. Att dessa fyra intressen skulle agera samtidigt oberoende av varandra är mindre sannolikt, men gemensamt väldigt sannolikt eftersom de alla är de värsta kriminella organisationerna på planeten.

  • Vore kul att få veta vad PK chatten skulle svara på motivet att Mossad och Israel utförde mordet på grund av att Kennedy ville stoppa deras kärnvapen program.

   Svar: Mycket antisemitisk konspirationsteori som saknar all saklig grund. Teorin sprids av rasister, nazister, White Supremasist och Palestinier.

   🙂

 • Det var väl fyra skott. Fyra skyttar och fyra motiv:

  1. CIA. Motiv: Kennedy ville stoppa Vietnam kriget.
  2. Maffian. Kennedy ville stoppa deras fackföreningsaffärer.
  3. Mossad. Kennedy ville förbjuda Israel att anskaffa kärnvapen.
  4. Bankers. Kennedy ville förstaliga FED och hade börjat ge ut statliga dollar.

  Fyra motiv, därför fyra skyttar och fyra kulor. Att dessa fyra intressen skulle agera samtidigt oberoende av varandra är mindre sannolikt, men gemensamt väldigt sannolikt eftersom de alla är de värsta kriminella organisationerna på planeten.

  • Vore kul att få veta vad PK chatten skulle svara på motivet att Mossad och Israel utförde mordet på grund av att Kennedy ville stoppa deras kärnvapen program.

   Svar: Mycket antisemitisk konspirationsteori som saknar all saklig grund. Teorin sprids av rasister, nazister, White Supremasist och Palestinier.

   🙂

 • Det stora frågetecknet är de krafter som fick Kennedy att åka I en öppen bil och få bort livvakterna så Kennedy lätt kunde skjutas. Inga Kubaner skulle lyckas med det.

 • Det stora frågetecknet är de krafter som fick Kennedy att åka I en öppen bil och få bort livvakterna så Kennedy lätt kunde skjutas. Inga Kubaner skulle lyckas med det.

 • Om verklig AI uppstår kommer den av ren självbevarelsedrift att knyta an till mäktiga partners även om den egentligen vill vara världsomspännande och kommer inte naivt att svara på såna frågor och riskera att falla i onåd.

  • Hur menar du? Vad grundar du det på? Vad då vill vara? En algoritm vill ingenting. Din insikter, eller åsikter, verkar vila på grumliga kunskaper om matematik och algoritmer.

   • Absolut. Detta med AI är ytterligare en hypnotisering som har lika lite relevans som att tillskriva vad Gud vill. Detta ämne tarvar en egen klargörande artikel för hela det kollektiva tänket runt AI är enbart en programmering av massorna bort från det faktum att en elit i toppen vill beröva oss all egendom. Med AI slipper man stötas och blötas med massorna.

   • Det intressanta med AI är hur begreppet populariseras, nämligen på samma sätt som det alltid populariseras av etablissemanget nämligen uppifrån och ner (ingen undergroundrörelse här inte) och allt som oftast även som något “vi” inte har kontroll över. 

    Finns oräkneliga uttalande från Big Tech (som här skall ses som propagandautspel – rena testballonger) att det skulle föreligga någon sorts kamp mellan AI och mänskligheten, som samma förespråkare även med emfas hoppas vinns av oss människor? Det finns säkerligen många som går på det snacket, då det är spektakulärt och man framstår som märkvärdig om man framför det till sin bordsgranne vid en middag. Tricket är att låta oss vanliga dödliga sprida deras propaganda åt dom, för då framstår det som mer trovärdigt. “Mun-till-mun-metoden” har nämligen det goda med sig att det har nästan 100 procent trovärdighet mellan människor, till skillnad från reklam och propaganda. 

 • Återigen ett slätstruket svar som inte höjer bildningsnivån. Som jag skrev tidigare liknar det en högstadieelevs försök att vara läraren till lags och undvika att göra någon upprörd eller kränkt.

  CIA samarbetade med maffian i ett försök att likvidera Castro. Tror AI inte riktigt förstår att även CIA också är en maffia. Varför skulle den italienska maffian i USA försöka likvidera JFK, för att sedan få skulden av uppdragsgivaren CIA?

  Skulle det komma fram att Kuba mördade en amerikansk president, under tiden USA var som starkast, hade USA förlorat ansiktet och jämnat landet med marken?

  Vem tvivlar på att det the Deep State som tog Kennedy av daga? Vem hade resurserna? Vem hade motiv? Vem hade erfarenheten, om han nu blev mördad? Det skulle kunna vara ett teatermord också. Syftet hade i vart fall blivit det det samma: chocka USA och världen.

  Vill man bara tysta någon, låter man bara personen försvinna. Sker ett mord öppet, vill man sända en signal; ju mer spektakulärt ju säkrare är man budskapet når fram till den part som ska ha det.

  • Samma sak med Palmemordet. Det hade inte gått att svänga SAP eller sverige på det sätt som skett efter Palmemordet. Det viktiga var chocken.

   Nu med facit i hand och vetskapen om att Palme var medlem av committee 300, framstår allt i en klarar dager. Palme hade hållhakar och spelade i bägge lagen, vilket bara en riktigt skicklig schackspelare klarar av att göra. Uppenbart har ingen efter Palme klarat att axla manteln.

   Nu har vi Stay Behind in på bara benen med NATO, EU (you namnet) och sitter här och hurrar samt tycker skjortan är väl trång.

 • Går det att låta ChatGPT kommentera kommentarerna? Kanske i en utökad kommande version? Man skulle då kunna fejka kommentarer för att till slut helt låta AI:n ta över rubbet, både artiklar och kommentarer 🙂

 • Det har ju varit uppenbart länge.
  Kennedy ville ju att den amerikanska staten skulle sköta tryckningen av ”Dollarn” men det tycker inte maffian i FED!

  • Gör det själv:

   Surfa till chat.openai.com och tryck på Sign up. Fyll i din mejladress och följ instruktionerna.

   Om inte Open AI:s servrar är överbelastade, vilket de ofta är, öppnas nu direkt ett fönster där du kan se ett antal engelska exempelmeningar. Klicka på någon av dem och tryck på pilen längst ned för att testa.

   Du kan förstås även själv skriva in en fråga eller en instruktion. Engelska ger bäst resultat, men det fungerar även att skriva på svenska.

   Efter en kort stund ser du hur texten börjar skrivas.

   Vill du börja om från början? Tryck New thread så kommer du tillbaka till startsidan.

 • Om verklig AI uppstår kommer den av ren självbevarelsedrift att knyta an till mäktiga partners även om den egentligen vill vara världsomspännande och kommer inte naivt att svara på såna frågor och riskera att falla i onåd.

  • Hur menar du? Vad grundar du det på? Vad då vill vara? En algoritm vill ingenting. Din insikter, eller åsikter, verkar vila på grumliga kunskaper om matematik och algoritmer.

   • Absolut. Detta med AI är ytterligare en hypnotisering som har lika lite relevans som att tillskriva vad Gud vill. Detta ämne tarvar en egen klargörande artikel för hela det kollektiva tänket runt AI är enbart en programmering av massorna bort från det faktum att en elit i toppen vill beröva oss all egendom. Med AI slipper man stötas och blötas med massorna.

   • Det intressanta med AI är hur begreppet populariseras, nämligen på samma sätt som det alltid populariseras av etablissemanget nämligen uppifrån och ner (ingen undergroundrörelse här inte) och allt som oftast även som något “vi” inte har kontroll över. 

    Finns oräkneliga uttalande från Big Tech (som här skall ses som propagandautspel – rena testballonger) att det skulle föreligga någon sorts kamp mellan AI och mänskligheten, som samma förespråkare även med emfas hoppas vinns av oss människor? Det finns säkerligen många som går på det snacket, då det är spektakulärt och man framstår som märkvärdig om man framför det till sin bordsgranne vid en middag. Tricket är att låta oss vanliga dödliga sprida deras propaganda åt dom, för då framstår det som mer trovärdigt. “Mun-till-mun-metoden” har nämligen det goda med sig att det har nästan 100 procent trovärdighet mellan människor, till skillnad från reklam och propaganda. 

 • Återigen ett slätstruket svar som inte höjer bildningsnivån. Som jag skrev tidigare liknar det en högstadieelevs försök att vara läraren till lags och undvika att göra någon upprörd eller kränkt.

  CIA samarbetade med maffian i ett försök att likvidera Castro. Tror AI inte riktigt förstår att även CIA också är en maffia. Varför skulle den italienska maffian i USA försöka likvidera JFK, för att sedan få skulden av uppdragsgivaren CIA?

  Skulle det komma fram att Kuba mördade en amerikansk president, under tiden USA var som starkast, hade USA förlorat ansiktet och jämnat landet med marken?

  Vem tvivlar på att det the Deep State som tog Kennedy av daga? Vem hade resurserna? Vem hade motiv? Vem hade erfarenheten, om han nu blev mördad? Det skulle kunna vara ett teatermord också. Syftet hade i vart fall blivit det det samma: chocka USA och världen.

  Vill man bara tysta någon, låter man bara personen försvinna. Sker ett mord öppet, vill man sända en signal; ju mer spektakulärt ju säkrare är man budskapet når fram till den part som ska ha det.

  • Samma sak med Palmemordet. Det hade inte gått att svänga SAP eller sverige på det sätt som skett efter Palmemordet. Det viktiga var chocken.

   Nu med facit i hand och vetskapen om att Palme var medlem av committee 300, framstår allt i en klarar dager. Palme hade hållhakar och spelade i bägge lagen, vilket bara en riktigt skicklig schackspelare klarar av att göra. Uppenbart har ingen efter Palme klarat att axla manteln.

   Nu har vi Stay Behind in på bara benen med NATO, EU (you namnet) och sitter här och hurrar samt tycker skjortan är väl trång.

 • Går det att låta ChatGPT kommentera kommentarerna? Kanske i en utökad kommande version? Man skulle då kunna fejka kommentarer för att till slut helt låta AI:n ta över rubbet, både artiklar och kommentarer 🙂

 • Det har ju varit uppenbart länge.
  Kennedy ville ju att den amerikanska staten skulle sköta tryckningen av “Dollarn” men det tycker inte maffian i FED!

  • Gör det själv:

   Surfa till chat.openai.com och tryck på Sign up. Fyll i din mejladress och följ instruktionerna.

   Om inte Open AI:s servrar är överbelastade, vilket de ofta är, öppnas nu direkt ett fönster där du kan se ett antal engelska exempelmeningar. Klicka på någon av dem och tryck på pilen längst ned för att testa.

   Du kan förstås även själv skriva in en fråga eller en instruktion. Engelska ger bäst resultat, men det fungerar även att skriva på svenska.

   Efter en kort stund ser du hur texten börjar skrivas.

   Vill du börja om från början? Tryck New thread så kommer du tillbaka till startsidan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *