Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Väst ute på tunn is: Kissinger föreslår att Kiev fredsförhandlar med Moskva

publicerad 21 december 2022
- Kristoffer Hell
Putin, Kissinger mfl. Montage: K. Hell

ANALYS. En kampanj i globalisttidsskriften The Economist, tillsammans med en krönika av Henry Kissinger i The Spectator har väckt frågan om Väst är redo att låta Zelenskyregimen i Kiev förhandla om fred med Moskva. Väst står nämligen inför en nära förestående och förödande rysk offensiv i Ukraina. [1, 2, 3, 4]

Text: Kristoffer Hell

Enligt FN-inspektören och underrättelseofficeren Scott Ritter har Västs plötsliga intresse väckts av insikten att när den ryska armén väl börjar rulla i januari eller i februari 2023, riskerar hamnstaden Odessa att återgå till Moskva och Ukraina för evigt bli ett land utan stränder.[5]

Ukraina efter kriget 2022-2023. Illustration:K. Hell
Ukraina efter kriget 2022-2023. Illustration:K. Hell

I ett vidare perspektiv kan ett Odessa under Västs, USA:s och NATO:s kontroll vara värt priset att låta Moskva behålla Krimhalvön och de fyra oblasts, dvs län som i somras folkomröstade om att återgå till den Ryska Federationen. [5]

Artiklarna i The Economist var också intressanta av ett annat skäl: för första gången sedan Rysslands intervention mot Zelensky-regimens pågående folkmord i Donbass, har Västmedia, för en gångs skull, inte ljugit om verkligheten på slagfältet:

Ryssland håller på att vinna kriget – och Ukraina och Väst bli krossade respektive demaskerade bortom räddning.

Den fred Henry Kissinger, amerikansk säkerhetsrådgivare och utrikesminister 1969-1977, skissar på i sin krönika “How to avoid another World War” (“Hur undvika ännu ett världskrig”), passar som handen i handsken med vad Moskva redan uppnått i Ukraina vilket var de ursprungliga målet med interventionen: Ryssland behåller Krim och folkomröstningar avgör vilket land övriga län i öst tillfaller.

Resultatet av folkomröstningarna är redan känt. De genomfördes redan sommaren 2022, under ryskt beskydd och översyn samt med utländska observatörer på plats.

Det blev en jordskredsseger för att återvända till den Ryska Federationen. Resultatet var väntat. De som bor i den omstridda regionen är ryssar – inte ukrainare. [5]

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat

Fd amerikansk arméöverste: Höjdare i Väst och NATO vill inte ha detta krig mot Ryssland


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq