Birgitta Sparf: Moderaterna för socialisternas lögner vidare

-

OPINION. Så här sa finansminister Elisabeth Svantesson (M) i SVT Agenda i söndags, när hon närmast forcerat förklarade hur mycket olika bidrag kommer att höjas:

“Många av våra system skrivs upp med prisbasbelopp, det vill säga inflation. Vilket stärker de som har det allra tuffast just nu. Så en garantipensionär kommer från och med nu, den här månaden, att få ungefär 850 kronor mer, bara då på grund av uppskrivning. Plus då 1000 kronor mer i månaden då garantipensionerna höjts!”

Svantesson framhåller höjningen av garantipensionerna som något bra och något att vara stolt över. Trots att M med stödpartier var helt emot den. Hon rider alltså på socialisternas seger. Vilket inte ser snyggt ut.

Denna höjning var socialdemokraternas seger, med stöd av C, V och MP. Och höjningen har hela tiden presenterats genom rena lögner om att S-regeringen har satsat på ”pensionärerna”. Vilket inte minst kommunisten Dadgostar hela tiden har påstått.

Dessa skamlösa lögner om en satsning på pensionärerna har gått hem i stugorna, eftersom folk i gemen inte vet att garantipension inte är en inarbetad pensionsförmån, till skillnad från inkomstpension och tilläggspension som man måste ha arbetat för att få.

Tvärtom så är garantipensionen ett renodlat statligt bidrag för dem som inte arbetat alls, eller arbetat i mycket liten omfattning. Men genom att bedrägligt kalla bidraget för ”pension”, så går lögnen hem.

Att Svantesson nu sitter i Agenda och förefaller stolt över att denna ”garantipension” höjdes i augusti 2022 med 1000 kronor, och att den nu skrivs upp enligt prisbasbeloppet med ytterligare cirka 850 kronor, är anmärkningsvärt.

Det är även stora skillnader i hur mycket de inarbetade pensionerna höjs i år, jämfört med bidraget ”garantipension”. Från Pensionsmyndigheten:

”Inkomstpensionen och tilläggspensionen följer inkomstutvecklingen i samhället. För 2023 betyder det att din inkomstpension och tilläggspension ökar med 3 procent.

Garantipensionen följer prisutvecklingen i samhället och räknas om med förändringen av prisbasbeloppet. För 2023 betyder det att din garantipension ökar med upp till 8,7 procent”.

Med 3 procents höjning till oss som arbetat, och 8,7 procent till de som inte gjort det, blir detta rent absurt.

För övrigt anser jag att Nike Nylander i utfrågningen, alltså debatten mot Svantesson, framförde SVT:s vänsteråsikter på ett stringent och balanserat sätt. Och jag är nu inte ironisk, jag tycker att Nylander vann den debatten. Trots att jag självfallet inte håller med henne.

Text: Birgitta Sparf | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

9 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Frida Lind
Frida Lind
Gäst
19 januari 2023 kl 00:23

S, SD, M, L, KD, C, V samt Miljömupparna är bara olika underavdelningar av en och samma bedrägliga apparat. Där den för tillfället regerande underavdelningen sätter sin lilla prägel på en och samma grundläggande agenda. Spelar ingen roll om man är bidragspensionär eller lurad f.d. skatteslav eftersom vi har blivit totalt blåsta hela bunten och kommer i framtiden att bli än mer blåsta än så. Alla dessa bedragare tänker implementera Agenda 2030 där bidrag hit eller skattesats dit bara är små kosmetiska petitesser på vägen till vårt framtida helvete.

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
18 januari 2023 kl 19:52

Känns numera som om alla politiker, oavsett parti, vet om att systemet har stora brister. Men de (bort)förklarar, alternativt ursäktar, det bara med olika floskler. Och det gäller inte bara pensioner. Det gäller energi, vård och utbildning också. Det är korrupt. Politikerna har ingen särskild makt, de gör bara vad de känner att de “måste” göra, för att behålla sin lukrativa födkrok. Och jag hoppas också att hela spelet avslöjas – snart!

södergren
södergren
Gäst
Reply to  Conny Freij Larson
19 januari 2023 kl 09:16

Det behövs inte kännas så, det är så och regissörerna är i Davos f.n. Vem som äger teatern är kanske känd i några kretsar.
Lyssnar man till John Kerry vid Davos så tycks han redan ana slutet. Allt dessa lågfrekventa (rädda) personer säger är mest dubbelspråk eller speglingar.
Göbbels: beskyll kontrahenten för det du själv gör/gjort.

Mats Jangdal
Gäst
18 januari 2023 kl 16:09

Garantipensionen är även en moralisk kompenastion från staten till oss som har arbetat och betalat till systemet men lurats av detsamma för att det är riggat för att enbart gynna löneanställda fackligt anslutna medborgare.
Jag har skrivit om det tidigare här på NV.

Positivatanten
Positivatanten
Gäst
18 januari 2023 kl 14:21

När jag och mina närmaste, som är pigga pensionärer gick igenom pensionsbeskeden, såg vi direkt att det är de som aldrig arbetat och inte betalat en krona i skatt som är favoriserade. Systemet är riggat av S och fullföljs av M för att överföra intjänad pension från hederligt arbete med höga skatter under minst 40 år, till lågutbildade och analfabeter som utnyttjar systemet som våra “godhetsapostlar” till politiker skapat i syfte att köpa röster.

Det systemet håller på att kollapsa, men de “folkvalda” vill inte se det utan fortsätter mot avgrunden. Men pengarna kommer ta slut! Kommer de då upphöra med utbetalningarna av pensioner till oss svenskar och ge allt till de som inte intjänat dem? Hur många fattigpensionärer ska behöva frysa eller svälta ihjäl innan folkflertalet vaknar?

Jag är dessbättre övertygad om att vändningen kommer, kanske förr än vi anar. Titta gärna på denna positiva sierskas förutsägelser på videon Predictions on USA January to July 2023 på: https://youtu.be/4LZp4ldrXXE. Den verkar nedtagen från Youtube men kan nås via https://peterkrabbe.wordpress.com omkring 30 kommentarer ner i kommentarsfältet. I väntan på globalisternas fall kan vi åtminstone glädjas åt hennes förutsägelser oavsett hur och när fallet sker. Om bara en bråkdel av detta inträffar i år jublar jag :-). Så håll humöret uppe för sanningen kommer avslöja lögnerna.

JohnnyD
Johnny
18 januari 2023 kl 13:45

Tycker att staten borde betala lika mycket i pension till alla från 65 år. De som vill ha högre pension kan spara själva. Staten erbjuder i övrigt lika sjukvård, utbildning, vägar, vatten, avlopp, de som betalat mer skatt får inte bättre sjukvård, utbildning, vägar, mm.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
18 januari 2023 kl 10:14

Vad gör horder av “bidragstagare” när utplundrade skatter inte trillar in i statskassan eller rättare sagt ner i det SVARTA HÅLET?
Varför tar POLITIKER för givet att de alltid kan LEKA med ANDRAS pengar?

lars k
lars k
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
19 januari 2023 kl 14:50

Svaret på den sistnämnda frågan är ganska uppenbart: För att de under lång tid har kunnat så göra utan att ha behövt stå till svars för det.

Okristna som de är vägrar de tro att räkenskapens dag nalkas.
Vår Herres kvarn mal långsamt men fint, och varenda en av dem kommer få sin rättmätiga belöning. Det är ett säkert ord.
Var tacksam för att du inte är en av dem!!!

Krister.
Krister.
Gäst
18 januari 2023 kl 07:35

Min pension sänktes med 175 kr/månad.

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV