Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

8 roliga saker att göra i Lund

publicerad 3 april 2023
- Underhållning @NewsVoice
Roliga saker att göra i Lund. Foto: Darusz Sankowski Licens: Unsplash
Roliga saker att göra i Lund

Lund har så mycket mer att erbjuda än ett bra uteliv för studenter och många restauranger som har fått goda lovord och recensioner. Denna stad är värt ett besök oavsett om man letar efter mer naturnära upplevelser, fridfulla promenader eller en mer chill dag där man kan fördriva tiden med att gå på museum, dricka kaffe och även unna sig ett gott glas vin på kvällen.

Staden Lund har en väldigt gedigen historia och det finns därför också väldigt goda möjligheter att lära sig mer om staden och även Lunds betydelse för Sveriges historia generellt. För att få den allra bästa upplevelsen och för att man ska kunna hinna med allting på listan är det alltid en fördel att boka in saker i förväg och ha en plan.

Dessutom måste man leta efter ett passande boende för sin vistelse, där man kan läsa mer och jämföra olika alternativ. Besök hemsida för att få en bra överblick och för att man ska kunna vara utvilad när man är på besök i Lund. Nedan listar vi 8 roliga saker som man kan fördriva tiden med i Lund:

1. Äventyrsbadet Högevall

En aktivitet som man kan utföra både om man besöker Lund med vänner, bekanta eller sina barn är en dag på Högevalls äventyrsbad. Här finns någonting för alla som gillar att plaska runt och en hel del moment som garanterat kommer att locka till en hel del skratt. Även fast det inte alltid behövs att man bokar biljetter i förväg, är det trots allt en stor fördel för att helt enkelt säkerställa att de inte tar slut.

2. Saluhallen i Lund

För många är maten en stor anledning till att man bokar in en vistelse till just Lund. Staden kan också skryta med en väldigt gedigen och innehållsrik Saluhall, där man hittar delikatesser och råvaror från jordens alla hörn. Om man vill åt en riktigt kulinarisk matupplevelse och även ha möjligheten att smaka på flera olika smårätter är ett besök till Lunds Saluhall ett måste.

3. Science Center

Vattenhallen Science Center är en mycket rolig aktivitet och som är väldigt lärorikt för alla, oavsett ålder och intressen. Här kan man lära sig mer om forskning, vetenskap och även hitta en fascination för ett helt nytt område. Det anordnas regelbundna föreläsningar och biljettpriset är väldigt lågt, för att alla oavsett budget ska ha råd att spendera en dag på Science Center.

4. Domkyrkan i Lund

Lunds Domkyrka räknas som en av Sveriges äldsta och har en väldigt fascinerande historia som knyter samman Sveriges och Lunds historia perfekt. Kyrkan är nästintill 1 000 år gammal och har också en väldigt central plats i staden. Utanför anordnas regelbundna marknader och att bara betrakta byggnaden är värt ett besök i säg.

5. Livets Museum

Ett annat väldigt roligt museum som är värt att besöka om man ska spendera några dagar i Lund är Livets Museum. Här kan man lära sig mer om hur kroppen fungerar och är därför också en utmärkt aktivitet om man reser hit med barn. Kroppens funktioner är någonting som man kanske inte alltid uppskattar och att besöka Livets Museum ger än nytt perspektiv och gör att man verkligen uppskattar kroppen som den är.

6. Vinprovning Grand Hotel

Om man reser till Lund tillsammans med sin partner eller väninnor kommer en vinprovning säkerligen uppskattas av samtliga i sällskapet. Förutom att det är väldigt stillsamt och trevligt, har man även möjlighet att lära sig mer om denna uppskattade dryck och vilka typer av viner som passar olika maträtter bäst. Det finns flera olika paket som man kan boka in sig på, där man då också har möjlighet att skräddarsy aktiviteten så den passar sällskapet perfekt.

7. Novas shoppingcenter

Förutom ovan nämnda aktiviteter är Lund också en fantastisk shoppingstad. Förutom mindre pittoreska butiker, kan man också besöka Nova och är ett mycket stort köpcenter med mängder av olika varumärken att välja mellan.

8. Häckeberga Slott

Om man letar efter en mer naturnära upplevelse är ett besök till Häckeberga Slott ett måste. Slottet ligger lite utanför Lund och därmed krävs det bil för att kunna ta sig hit. Njut sedan av denna vackra byggnad och fantastiska omgivning, där man också kan promenera runt i skogen och välja en passande vandringsled. För många är en aktiv livsstil en stor prioritering och därför kan man passa på att upptäcka mer av detta vackra område!


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq