Jacob Nordangård: FN ska styra över oss alla i den nya multipolära världen

"Vi överlåter åt FN att stänga ner vårt samhälle"

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 maj 2023
- NewsVoice redaktion
António Guterres och Jacob Nordangård
António Guterres och Jacob Nordangård.

Jacob Nordangård skrev boken ”Den digitala världshjärnan” om hur AI och teknologier blir centrala faktorer i en ny multipolär värld efter att USA klivit ner som supermakt. Förenta Nationerna ska få en central styrande roll, enligt en tidigare amerikansk säkerhetsrådgivare.

 

Zbigniew Brzezinski var en tidigare säkerhetsrådgivare åt president Jimmy Carter som på 1990-talet som skrev boken The Grand Chessboard. Han ansåg att USA som unipolär stat kommer att tvingas träda tillbaka, men att USA:s roll i världen är att förbereda för den nya världsordning som ska ta över efter USA:s imperialistiska era, berättar Nordangård.

Den nya världen kommer att bli en multipolär värld där Förenta Nationerna ska få en central roll, enligt Brzezinski. Inom FN skapas redan nu en slags ”nödlägesplattform” som ska användas som ett globalt redskap för att hantera olika länders befolkningar vid diverse nödlägen.

Brzezinski har varit hjärnan av mycket av den utrikespolitik som USA fört. Han hade en mycket viktig roll till att öppna upp Kina för handel med Väst, säger Jacob Nordangård under en intervju på SwebbTV.

“Att USA har haft ett så stort intresse i Ukraina beror på att det är en central del av den stora landmassan Eurasien. Ukraina är ett så kallat ”hjärtland” beskriver Nordangård. Det förra stora paradigmskiftet var efter andra världskriget. USA tog då över rollen som världsledare efter England. Den stora handelsvalutan blev dollar i stället för pund.” – SwebbTV

Jacob Nordangård säger att nu har vi ett krig och samtidigt genomförs stora förändringar av världsordningen och den så kallade ”nödlägesplattformen” skapas. Denna överstatliga plattform ska införa reformer som alla länder måste åtlyda där man bakar ihop klimatet med pandemier för att kunna ”förutspå” nya pandemier pga det förändrade klimatet.

En pandemin är endast ett sätt för hur den nya nödlägesplattformen kan utlösas, säger Nordangård, och fortsätter med att beskriva hur en nätverksstyrning exekveras där nyckelpersoner inom särskilda områden från olika länder samlas för att få instruktioner om hur de ska agera om och när en ny pandemi (eller annan katastrof), inträffar.

Det sätts ihop diverse styrdokument så att ingen stat ska kunna agera självständigt. Högsta beslutande makt för att dra igång en sådan styrd händelseutveckling är FN:s generalsekreterare, som för närvarande är António Guterres.

Relaterat och källa

Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Annons: Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • FN – en världsregering! Det var D. Rockefellers dröm sedan han var med att bilda FN (1945) och Bilderberg (1954). Det var den egentliga orsaken till att Bilderberg-möten var hemliga fram till 90 talet. Några år före sin död sa Rockefeller att de aldrig kunnat gå så här långt om dessa möten varit offentliga. Det var på de här “hemliga mötena” som de beslöt om massinvandringen från länder som stod på en helt annan industriell, kulturell och ekonomisk nivå som övriga västländer. I Sverige beslöt 1965 Palme (Wallenberg) om att bygga en stor mängd bostäder, det s.k. miljonprogrammet d.v.s färdigställa 1 miljon bostäder under 10 år. År 1975 klubbade sossarna (Palme) om att landet skulle ha “mångkultur”? Praktiskt taget hela miljonprogrammet var då genomfört och områden som, Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Kista, Husby, Akalla, Hallonbergen för att nämna några orter i västra Stockholm var då bebodda. I södra Sthlm pågick samma utveckling, men även i andra storstäder som Göteborg och Malmö.

  Fanns det ett behov 1965 av att bygga 100 000 bostäder varje år, i 10 år framöver? Givetvis inte! Bilderbergs (Wallenbergs) plan var att förvandla landet till kontrollerbart samhälle och det var där “mångkultur” blir vapnet mot det homogena svenska samhället. Ett land som “stretar åt olika håll” är lätt att handskas med och har vi dessutom politiker som sitter i Wallenbergs knä är det bäddat för en – världsregering, ledd av FN.

 • Vilken värdelöst och felaktigt artikel!! FN, som mänsklighetens mest korrupta organisation är uppbyggd för en unipolär världsordning och kan inte inte styra en multipolär värld vi är på väg in, i en rasande fart!!
  Artikeln skulle nog stämma någorlunda med verkligheten om det vore 2021 dock!

 • När Guterres fick redogjort för sig hur farlig trådlös teknik var, av världens främsta forskare på ämnet. Och när han sedan inte lyfte ett finger, så förstod man ju vilken spelare han var.

  Psykopater, massmördare, diktatorer och annat pack. Inte en enda person att se upp till, respektera, eller ens tycka är OK i dessa kretsar. Våra övriga makttagare lallar med. Men folket kommer de ju aldrig gå hem hos. Visst kan man lura många, men hur många?

 • Kriget i Ukraina är vågskålen som avgör vilken väg vi ska gå? Väst (FN, EU, WEF, Nato) är helt övertygade att det kommer bli “deras väg” som vinner? Den andra vägen har tornat upp sig som mer än en jämbördig motståndare till Väst – BRICS-länderna. Ekonomiskt är de betydligt starkare än Väst och dessutom har de en mer tilltalande politik som ger mer utrymme för enskilda länder. Väst politik som bygger på en regering – FN, stupar på att den inneboende naturliga kreativa förmågan, som finns hos var och en av oss upphör då vi blir oförmögna att forma vår egen framtid? Eller som Klaus Schwab säger, “you own nothing, and you will be happy.” Ja, hur bygger vi en framtid med dessa förutsättningar?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *