Stephen Brawer: Svenska beslutsfattare har en irrationell tro på NATO, G7 och EU

"Demoniseringen av Ryssland och Putin och Kina och Xi Jinping är inget annat än en tydlig återspegling av en vägran från en "aristokratisk politisk elit" att tillåta någon rapportering som inte passar in i deras narrativ om hur de vill uppfatta världshändelser."

publicerad 19 juni 2023
Stephen Brawer. Foto: Shanghai Eye
Stephen Brawer. Foto: Shanghai Eye

De svenska beslutsfattarnas ständiga irrationella inställning att hysteriskt insistera på att Sverige ska gå med i NATO och att upprätthålla ett ensidigt perspektiv till förmån för G7 och EU måste förändras förr snarare än senare.

Demoniseringen av Ryssland och Putin och Kina och Xi Jinping är inget annat än en tydlig återspegling av en vägran från en “aristokratisk politisk elit” att tillåta någon rapportering som inte passar in i deras narrativ om hur de vill uppfatta världshändelser.

Sanningen är att över 150 länder över hela världen frivilligt går med på att samarbeta med Kina inom ramen för Belt and Road-initiativet. Detta är en global inriktning för utveckling och modernisering av infrastruktur, vattenprojekt, avancerade tåg- och vägtransporter samt elförsörjning.

Detta är något som det gamla dollarbaserade systemet, inklusive Världsbanken, IMF (Internationella valutafonden) och G7, har misslyckats med att ge utvecklingsländerna under mer än 75-80 år, sedan slutet av andra världskriget.

Fakta: Gruppen av sju (G7) är ett mellanstatligt politiskt forum som består av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA; dessutom är Europeiska unionen (EU) en “icke uppräknad medlem”.

Den stora majoriteten av världens befolkning kommer inte längre att följa dessa misslyckade nykoloniala makter.

BRICS (Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika) får allt fler förfrågningar om medlemskap från Saudiarabien, Iran och många ledande nationer i Afrika och Sydamerika.

I själva verket rapporteras det att upp till 80 länder är intresserade av att gå med i BRICS. Dock inkommer inte en enda förfrågan från G7 eller de västeuropeiska EU-medlemmarna. De gamla kalla krigarna är återigen i full gång med att skapa konflikt och konfrontation.

Min intervju med RIAC (Russian International Affairs Council), är en del av mitt arbete som ordförande för Belt and Road-Institutet i Sverige för att främja en annan väg, en väg som främjar samarbete och dialog.

Det ligger i Sveriges intresse att ändra riktning 180 grader och ansluta sig till BRI, detta gäller även majoriteten av mänskligheten.

Jag hoppas att denna intervju och publiceringen av den i Sverige kan bidra till att inspirera andra svenska medborgare att ansluta sig till denna kamp för förnuft och göra slut på den irrationalism som hotar allas våra liv.

Se intervjun nedan eller läs en fullständig utskrift på RIAC.

Text: Stephen Brawer


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • För den som behöver en koncentrerad historielektion så finns utmärkta “The Angloamerican war on Russia” på youtube-kanalen “Tales of the American Empire”. Rekommenderas.

 • USA och dumma EU hade ingen aning att Iran började utveckla alternativt system till SWIFT efter att man kastade ut Iran från systemet. Efter att man gjorde samma sak med Ryssland, trodde dessa idioter att det skulle ta flertal år innan BRICKS och andra samarbetsländer skulle lyckas införa ett alternativt system.
  Nyheter nedan är från förra veckan som inga medier rapporterat om eftersom det uppenbarligen saknar betydelse.
  “The secretary general of the Asian Clearing Union (ACU) says Iran’s financial messaging system SEPAM will replace SWIFT, a dollar-based international system, in trade exchanges between ACU members beginning next month,”
  https://www.zerohedge.com/economics/asian-central-banks-adopt-irans-swift-alternative-de-dollarization-accelerates
  https://www.forbes.com/sites/dominicdudley/2023/05/26/iran-urges-asian-partners-to-drop-the-dollar-from-bilateral-trade/?sh=1a68edfc20dc
  Janet Yellen erkände för första gången att dollar som valutareserv minska sakta men säkert men det är bara början!
  https://www.youtube.com/watch?v=aHqiv6qLoro
  20 länder står i kö just nu för att bli medlem i BRICKS och önskat snabba på processen. Iran, Saudi Arabien och Belarus blir nog medlemmar inom ett par månader och därefter Mexiko, Egyptian, Venezuela, Argentina, Irak, Syrien …………………

  Det är dessa nyheter som fått Stockholm börsen att visa rött. USA Nasdaq är stängt idag. Gissar att det blir värre nedgång imorgon. Mark my words! Om 1 år kommer dollar och euro vara värt hundskit!

 • Under århundraden har Väst (USA, UK) i synnerhet den sist nämnde, levt med devisen – söndra-härska men nu har den nått vägs ände. En hel värld reser sig unisont emot utsugarna och ser ett ypperligt tillfälle till att öppna en ny värld som inspirerar länderna till både industriell och ekonomisk framgång. Vid mötet i St. Petersburg samlades 130 länder och 17 000 deltagare för att tala om ett ekonomisk och infrastrukturellt samarbete. Inget av Västländerna var närvarande! Väst har gått en ekonomisk och kulturell kräftgång de senaste 55 åren och är bankrutt. Det finns ingen återvändo, såvida de inte byter fot och ansluter sig till BRICS-samarbetet? Skulle oligarkerna i Väst göra det? Nej! Självfallet inte för det skulle betyda slutet för de finansfamiljer som ökat sin makt för var generation? Det är hög tid att kasta dessa parasiter på historiens sophög – en gång för alltid!

  • Frankrike visade intresse redan för att bli BRICKS medlem, förra månaden tror jag det var men fick direkt veta att det inte kommer att hända. Tysklands utrikesminister resten till Brazilian förra veckan för att prata ekonomi och samarbete. Både presidenten och Brazilians utrikesministern valde att inte träffa och prata med henne!

  • Den farligaste människan på Jorden just nu heter Victoria “F*** Europe” Nuland, en byråkrat i USA State Department. Hon planerar en kärnvapenattack som hon vill skylla på Ryssland.

   • En försvarsutredning som gjordes 2017 ansåg det osannolikt att Sverige
    drabbas. Den som gjordes i år, menar att det kan ej uteslutas? Vi har
    undvikit att bli inblandade i krig i över 200 år och helt plötsligt är
    det “sannolikt” att vi numer kan bli indragna i ett? Den nuvarande
    svenska regeringen utgör idag den största faran för svenska folket. Vi
    kallar det för demokrati att vi får rösta vart fjärde år? Däremellan har
    vi inget att säga till om, utan riksdagen tar beslut som går över
    huvudet på folket? Johan Person höjer rösten och säger att, “vi måste
    anamma euron omedelbart? Det var inte så länge sedan vi hade en
    folkomröstning där vi sa Nej till den? Varför får vi inte folkomrösta om
    Nato? Vi har en inkompetent regering som äventyrar vårt land och
    lösningen är att säga Nej till Nato.

    Har någon funderat på var nästa “Ukraina” kommer att förläggas? Exakt! i
    Skandinavien och så långt ifrån Bryssel som möjligt. Nato-länder kommer
    att vara mer än villiga att förse oss med alla tänkbara vapen. Har vi
    ingen konflikt med Ryssland så kan vi vara säkra på att USA och England
    skapar en sådan på de nordliga breddgraderna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *