Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

CIA:s draksådd under flera decennier gjorde ukrainakriget oundvikligt

publicerad 20 juli 2023
- Jan Westh
Victoria Nuland och en explosion i Khmelnytsky (Ukraina) 13 maj 2023. Montage: NewsVoice
Victoria Nuland och en explosion i Khmelnytsky (Ukraina) 13 maj 2023. Montage: NewsVoice.

HISTORIA. När Stalin dog 1953 och Eisenhower tillträdde som president i USA lades samma år planerna upp för att bemäktiga sig Krim med Ukraina som språngbräda.

Följden blev att CIA fick order om att prioritera infiltrations och propaganda-verksamheten i de västra delarna av Ukraina där starka  antisovjetiska och anti-ryska stämningar levde kvar sedan kriget och sedan Holodomor-folkmordet 1932-33, och där den ukrainske nazistledaren Stepan Bandera, som var verksam under andra världskriget, förhärligades.

Den undersökande journalisten Wayne Madsen har i artiklar ibland annat i Strategic Culture Foundation, redogjort för sammanfattningen av de 3800 documenten som CIA frisläppte år 2016.

Dokumenten beskriver spionage och avancerad påverkansaktivitet för att stötta nazistiska grupper i Ukraina. Detaljerade bevis ges för att CIA sedan 1953 bedrivit två stora program med avsikt att destabilisera Ukraina. Man stödde också en politik med anknytning till Banderas utövande av sitt extrema våldskapital.

USA kom hela tiden att kraftfullt stötta det nazistiska-projektet i västra Ukraina ekonomiskt. Från 1992 till nu med 5 miljarden USD. EU kom även att efter år 2004 bidra med några hundra miljoner euro.

Den långsiktiga planen var hela tiden att förbereda en statskupp och genomföra ett odemokratiskt maktövertagande i Ukraina. Varför? Var verkligen Ukraina så värdefullt så det motiverade att 1500 miljarder plus ett stort antal människoliv offrades i projektet? Ja, Ukraina som ett nazistiskt brohuvud var oerhört viktigt för USA med någon form av förintande, erövrande, pulriserande av Ryssland som mål. USA:s och NATO:s mångåriga dröm var ju som bekant; ”How to destroy Russia”.

Ett topphemligt CIA-dokument daterat 1953 beskriver syftet med Project Aerodynamic som gick ut på att utnyttja den etablerade antiryska ukrainska motståndsrörelsen för att genomföra projektet. CIA kom att arrangera luftlandsättningar av kommunikationsutrustning samt vapen och ammunition till den hemliga CIA-armén med inriktning på terror.

På Manhattan fanns ett mediaföretag som sörjde för framställning och distribution av antikommunistiskt propaganda, material som skulle smugglas in i Ukraina.

Aerodynamic omvandlades på 1980-talet till Qrdynamic med tillgång till CIA:s experter på politik och psykologi för dold verksamhet i Sovjet.

George Soros var gärna med och finansierade omstörtande verksamhet i Östblocket.

Organisationen sponsrade även gärna journalister som var samarbetsvilliga. Sådana journalister fanns och finns tydligen runtom i Europa, bland annat i Sverige. Mycket av den verksamheten har under senare år tagits över av NED, som är ett amerikanskt statsfinansierat företag med uppdrag att utföra omstörtande verksamhet i länder världen över.

Washingtons europashef, Viktoria Nuland, såg till, som jag nyss berättat, att fem miljarder dollar kom denna verksamhet till del. EU ville också vara med och visa att man hängde med i svängarna. Därför tillsköt man under åren 2004 till 2013, 496 miljoner euro till vad som då kallades ”frontgrupper”. Det var alltså nazistiska grupper däribland den beryktade gruppen, ”Högra Sektorn”, som fronderade mot den demokratiskt valda regimen.

Här bör man lägga märke till att tio år innan den av USA genomförda nazistiska statskuppen i Kiev hade EU bestämt sig för att stötta denna destruktionslinje som enbart kunde leda fram till ett Ukrainskt blodbad.

Det gällde bara att få Ryssland att beväpna sig för att starta den militaristiska hatvåg som man avsåg att skölja över Ryssland.

Man bör också lägga märke till att de Ukrainska nazisterna inte hade uppvisat något program för en uppbyggnad av landet efter ett eventuellt maktövertagande. Den enda och bärande idén i deras agerande var ett besinningslöst hat mot allt ryskt.

Det kan också vara idé att observera att nazism inte är detsamma som nationalsocialism. Det finns väsentliga skillnader.

Alla tillgängliga källor visar klart att det var USA:s agerande under många år som ledde fram den situation av krig och kaos som nu råder i Ukraina.

Det förhindrade inte att västmakterna ganska snabbt kom att lägga skulden för krigsutbrottet på den stat, Ryssland, som energiskt kämpat för att undvika ett krig till förmån för avspänning.

Detta påminner alltför väl om situationen inför Andra Världskriget, där USA under sex år vidtagit alla åtgärder för att få till stånd ett stort europeiskt krig med avsikt att krossa Tyskland.

Så snart det stora kriget brutit ut lade man snabbt skulden för krigsutbrottet på Adolf Hitler som hela tiden försökt undvika ett storkrig vilket endast USA hade att vinna på. Du har väl inte glömt president Roosevelts telegram till sin Londonambassadör Joseph Kennedy den 11 september 1939. Kennedy hade påvisat att Tyskland var berett på stora eftergifter för att undvika ett krig. Roosevelts kraftfulla svar blev att: ”inga tyska fredsinitiativ får beaktas”.

Efter det var man beredd att kraftfullt lägga skulden för det stora kriget på Tyskland.  Så när man nu lägger hela skulden för Ukraina-kriget på Ryssland, har man en lögntradition att bygga på.

En stor del av det material som används i artikeln är hämtat från Hans Myrebros mycket viktiga bok, ”De skapade ett blodigt 1900-tal, del 1 och 2” som finns på HistorisktKorrekt.se.

Text: Jan Westh


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq