Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

NATO-mötet i Vilnius 11-12 juli: Fd transkomikern Zelenskys ödestimme

publicerad 9 juli 2023
- Kristoffer Hell
Volodymyr Zelensky, 3 juni 2023. Foto: Alex Stratienko för Wall Street Journal
Volodymyr Zelensky, 3 juni 2023.

Pressen på Ukrainas nominelle ledare Volodomyr Zelensky kan just nu svårligen överskattas. Nästa vecka infaller NATO-mötet i Vilnius – en dryg månad efter Kievs sedan länge förannonserade “offensiv” magplaskat och fronten mot Ryssland allt mer liknar en automatiserad demonteringsanläggning för krigsmateriel från NATO.

Ukraina förlorade kriget mot Ryssland redan våren 2022. Att Zelensky fortfarande titulerar sig för president beror på NATO:s och Väst massiva politiska, finansiella och militära stöd till hans regim.

Hur länge vill och kan Väst stödja Ukrainas till synes dödsdömda plan på att “återta” landsdelar som inte bara uppfattas som tillhörande Ryssland av Moskva, utan också av människor som bor där – vilka i fem folkomröstningar klart och tydligt förklarat det: Krim 2014 och Kherson, Zaporosjye [Zaporozhye], Donetsk och Lugansk 2022.

Tidigare i veckan varnade Zelensky i en video på Twitter att Moskva förberedde en sprängning av kärnkraftsverket i Zaporosjye, Europas största. Utspelet följdes av en flygande inspektion av FN:s kärnvapeninspektörer som förkastade det dramatiska utspelet.

Något motiv till varför den Ryska Federationen skulle vilja spränga sitt eget kärnkraftverk gavs inte. Zaporosjye bektrats som ryskt av Moskva, som också kontrollerar regionen och anläggningen.

Önskade Zelenskyregimen iscensätta en falsk-flagg attack i hopp om att NATO stannar i konflikten – eller allra helst dras in i den helt och hållet med resultatet att Västs proxykrig mot Moskva övergår till ett fullskalekrig direkt mellan NATO och den Ryska Federationen?

Vad händer om Väst lägger ned krigsprojektet mot Ryssland och fred plötsligt bryter ut? Att kartor i Väst behöver ritas om är uppenbart. Förmodligen kommer många personer inom svensk systemmedia att behöva psykiatrisk vård, efter att deras själv- och världsbild kollapsat.

Vad händer med Volodomyr Zelensky – skådespelaren som blev “president” och galjonsfigur för folkmord både på ryssar, i vad som fordom var östra Ukraina och i dag är delar av den Ryska Federationen, liksom ukrainare, som i hans namn tvångsrekryterats för att malas ned i krigets köttkvarn – och som översett förlusten av Ukrainas halva befolkning (över tjugo miljoner) och en fjärdedel av landets territorium?

Vad händer med det av USA ledda Väst? Kan Washington acceptera att Västs globalistiska transhumanistiska experiment fallerat och att världen återgår till att vara multipolär?

Stödet för Ryssland i världen verkar bara växa ju längre NATO:s proxykrig mot den Ryska Federationen drar ut i tiden.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq