Så kallade “fredsbevarande” FN-styrkor i Kongo-Kinshasa skyddar kolonialmakten

publicerad 24 september 2023
MONUSCO special forces . Photo: Sylvain Liechti for MONUSCO, Peacekeeping.un.org
Specialstyrka från MONUSCO i Kongo-Kinshasa.

DEBATT. 50 afrikaner dödades i Demokratiska republiken Kongo, även känd som Kongo-Kinshasa, eftersom de protesterade mot närvaron av så kallade “fredsbevarande” FN-styrkor i deras land, förklarar Joseph. C. Okechukwu.

Av Joseph C. Okechukwu (twitter.com/jcokechukwu), geopolitisk kommentator, Nigeria

För några veckor sedan förlorades nästan 50 värdefulla afrikanska själar i Demokratiska republiken Kongo på grund av att de protesterade mot FN:s fredsbevarande styrkor i sitt land.

De protesterade eftersom de sa att FN:s “fredsbevarande” styrkor inte bevarar någon fred. Snarare suger de ut den fred som folket hade kvar i det sargade, mineralrika, mångsidigt begåvade afrikanska landet.

I dag har regeringen samlat mod och bett de styrkor som kallas MUNUSCO att omedelbart lämna Demokratiska republiken Kongo. Vilka fantastiska nyheter! Det får en att undra vad FN och dess styrkor egentligen gör i Afrika.

Som jag har skrivit tidigare såg jag med egna ögon hur Frankrike förödmjukade Laurent Gbagbo i Elfenbenskusten, som var emot Frankrike, för att istället installera den nuvarande Alassane Ouattara som är för Frankrike.

De började med att skicka franska soldater för att skapa en buffert mellan regeringsstyrkor och rebeller. Ja, rebeller! De skyddade rebellerna och hindrade regeringsstyrkorna från att attackera rebellerna eftersom de skapade och släppte lös dessa rebellstyrkor.

Sedan gick de senare samman med rebellerna för att attackera Gbagbos regering och hela världen bara körde på, med tystnad överallt. Inga ord från internationella organ. Inget ord från FN eller någon annan, och gissa vad? Det var FN-plan som kallades in för att bomba regeringsbyggnaden och annan strategisk statlig och militär infrastruktur till stenåldern. FN stred i det kriget på Frankrikes sida. Det får dig verkligen att undra, eller hur?

FN ägs nämligen av den unipolära världsordningen och det gäng av kolonialmakter som har styrt stora delar av vår värld fram till i dag. Dessa är marionettdockorna, slavmästarna, de som tog över Afrika, förslavade det fysiskt och senare psykologiskt.

Så när de lämnade fysiskt och berättade för oss att slaveriet var över (vilket är en lögn) och berättade för oss att vi nu har självständighet (vilket också är en lögn), vad de gjorde för att fortsätta hålla oss i slaveri psykologiskt var att de skapade alla dessa organ som FN, ICC, Interpol och så vidare för att säkerställa att när någon av deras kolonier eller slavar kommer ur fas, skickar de dessa attackhundar efter dig.

Så när du ser FN-styrkor någonstans i Afrika finns det sannolikt ett kolonialt intresse som måste skyddas tillsammans med den utländska armén från de koloniserande nationerna.

I Mali, där de sparkades ut, är anklagelsen densamma och den kolonialmakt de hjälpte var Frankrike. I Burkina Faso är det samma sak. I Niger och i stort sett var du än hittar dem, finns det någon kolonisatör som de beskyddar, eftersom våra afrikanska resurser stjäls och skeppas till väst antingen gratis eller för småslantar.

Modus operandi

Det är här den hegelianska dialektiken kommer in i bilden – problem, reaktion, lösning. Hur kan en “fredsbevarande” styrka dyka upp om det inte finns något kaos som gör det möjligt för dem att återställa “ordning ur kaos?” Så det måste finnas ett problem först (fabricerat), sedan måste det finnas ett rop på hjälp, sedan måste det finnas “fredsbevarare” och den återkoloniserande armén på marken (för att tillhandahålla lösningen) vilket aldrig är en lösning.

Att höra att de äntligen lämnar Demokratiska republiken Kongo är ljuv musik i mina öron. Det verkar bara som om en enorm slöja har fallit från ögonen på vårt folk i Afrika och jag tror starkt på det faktum att Afrika är på väg ut ur slaveriet för gott och att min generation kommer att bevittna ett friare, starkare och mer oberoende och livskraftigt Afrika.

En eloge till myndigheterna i Demokratiska republiken Kongo. Vi unga i Afrika är stolta över vad ni har gjort, och vi kommer att stå vid er sida genom hela denna process.

Av Joseph C. Okechukwu (twitter.com/jcokechukwu), geopolitisk kommentator, Nigeria


Relaterat

 • “FN:s stabiliseringsuppdrag i Demokratiska republiken Kongo (MONUSCO) tog över efter en tidigare fredsbevarande FN-insats – FN:s uppdrag i Demokratiska republiken Kongo (MONUC).
  Det nya uppdraget har bemyndigats att använda alla nödvändiga medel för att utföra sitt uppdrag som bland annat rör skydd av civila, humanitär personal och människorättsförsvarare under överhängande hot om fysiskt våld och att stödja Demokratiska republiken Kongos regering i dess stabiliserings- och fredskonsolideringsinsatser.” – UN.org, 1:a july 2010.
 • Analys: Väst ska bekämpa terrorister som försvarar afrikanska länder mot terrorister från Väst
 • Peacekeeping.un.org: MONUSCO Fact sheet

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Starta en brand och sälj sedan brandutrustning, på en monopolistisk globalistisk/ie kommunistisk ‘marknad’, naturligtvis. ‘We will destroy and forbid competion’/citat; globalisterna

 • Belgien utnyttjade miljontals kongolesiska som slavar för att skörda gummi. Denna mörka epok kännetecknades av brutalt tvångsarbete och omänskliga arbetsvillkor.

  Slaveriet i gummiindustrin i Kongo-Kinshasa har sedan dess blivit en symbol för människorätts överträdelser under/före/efter kolonialtiden.

  Det är djupt ironiskt att ett land som en gång utnyttjades för gummi nu utnyttjas på samma sätt för litium, båda centrala komponenter i bilindustrin.

  Samtidigt som elbilar marknadsförs som en grön och miljövänlig lösning för framtiden, byggs de på ett fundament av mänskligt lidande och exploatering i Kongo-Kinshasa, som media låter bli att rapportera om.

  • Sanna ord, Reza, och om ett sådant argument inte ger respons hos de så kallade “gröna”, så är processen med att utvinna material för, tillverka och destruera batterier, något som det inte talas särskilt högt om.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *