Debatt: Klarar du MSB:s sju dagar utan el på grund av “koldioxidkrisen”?

publicerad 19 september 2023
MSB: Klarar du ett sju dagar långt strömavbrott? Foton och grafik: MSB.se
MSB: Klarar du ett sju dagar långt strömavbrott?

När du spolar efter dig hörs inte det vanliga ljudet av en spoltank som fylls på. Toalettens vattentryck är i andra änden beroende av elektricitet till vattentornets pumpsystem. Skurhinken bli din nya toa. Utomhus är det fem minusgrader. Det blir snart kallt inomhus. Du börjar bli nervös. Kräver nödsituationen mer än ett stort lager dasspapper?

Ungefär så inleder MSB sin senaste kampanj som heter “Sju dagar” om hur du ska klara dig åtminstone en vecka under ett nationellt omfattande strömavbrott på grund av en “klimatkris”. Berättarrösten pratar om ett utslaget elnät som kan pågå under flera veckor.

Scenariot är både skrämmande och utbildande. Felets är människans som släpper ut för mycket koldioxid, enligt gällande tankeparadigm som säljs in hårt av massmedia, politiker och klimatrockstjärnan Rockström.

Mobiltelefonerandet fungerar bara så länge mobilerna är laddade och masterna har kvar batterikraft. Matbutikerna är stängda eftersom kassasystemen inte fungerar. Bränslestationerna är även de stängda som en konsekvens av att pumparna drivs av el. Bankomaterna slutar fungera. De drivs också av el, likaså kortläsarna.

Du köper en kanelbulle på ett café med hjälp av Swish. Det var i sista stund, nu har mobilbatteriet laddat ur och imorgon håller cafét stängt.

Sedan äter du sakta din bulle innan du borstar tänderna med så lite vatten som möjligt och lägger dig i kojan du byggt under vardagsrumsbordet.

Scenariot rullar vidare. Dag fyra är din sista konservburk tom. Dricksvattnet du hade i en hink är också slut. Du måste hämta vatten i en sjö eller på kommunens vattenställe.

Vera har flera dunkar hemma. Du kanske vill låna en? Dricksvattnet är ändå hårt ransonerat. Och kanske kan du hjälpa henne att bära hem en extra dunk?

Scenariot slutar efter sju dagar med att elen kommer tillbaka. Därefter leds du vidare till en hjälpsida som visar hur du bygger ihop ditt eget krispaket. Här ingår kontanter och tejp för att försluta alla fönsterspringor så att du kan bevara värmen i din kalla lägenhet, eller ditt vardagsrum i villan, där du tältar.

I tältet kan du lyssna på krisradioprogram på P4 med din vevradio medan du äter pasta som du lagat med ett stormkök. Inledningsvis säger en berättarröst att vi måste vänja oss vid dessa strömavbrott eftersom klimatet är så dåligt. Det här är bara början, antyder MSB.

Kommentera gärna MSB-övningen och koldioxiden som klimatförstörare och elavbrytare. Fråga dig också om du skulle klara ett elavbrott i tre veckor.

Relaterat: En global cyberpandemi kommer – Värre än Covid-19

Sammanställning: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • „CO2 is 0.04% of the atmosphere and human beings are responsible for 3% of that 0.04%. It’s like saying: ‚There’s a granule of sugar on the Harbour Bridge. Clean the bridge, it’s dirty.’“
  from a discussion in Aussyland.

 • Bara ett tips, mannen som uppfann detta med “miljö” heter Rothschild i efternamn.

  Världens rikaste person, så rik att ingen riktigt vet hur rik han är, och naturligtvis hela tiden tänker på nya sätt att bli ännu rikare på.

  För övrigt samma person som står bakom och finansierar en viss Greta.

 • MSB är bara en propagandamyndighet som ska se till att fösa in oss i fållan av klimatneurotiker och lydiga undersåtar, samtidigt som våra inkompetenta politiker och tjänstemän befrias från allt ansvar!

 • Menlösa Samhällets Beredskap!

  Man lägger ner all vettig elproduktion, gör allt beroende av el. Och så skyller man på dig.

  Man vill ha fred, så därför muckar man gräl med det kanske resursstarkaste kärnvapenbärande landet på jorden.

  Man dikar ut hela Sverige, förgiftar vattnet och till och med pumpar ut metaller i det för skoj skull. Ja vad skulle militären göra om de inte fick pumpa ut artilleri i våra sjöar, och sprida PFAS ämnen vid brandövningar. För att vid de största bränderna sedan gå på semester. Och så är det viktigt att du har dunkar hemma…..

  Man vill förbjuda vedspisar, kräver omvänd förbränning och rökgasfläktar och styrdon för moderna vedpannor. Uppmanar alla köpa värmepumpar, och gör elen så dyr så folk sitter hemma och fryser.

  Så berättar man hur du kan bygga koja under bordet….. Vad ska du göra där? Sitta och frysa i mörkret hela dagen?

  Själv klarar jag mig utmärkt på vatten i i alla fall 3 veckor (vattenfasta). Har mat för en månad i alla fall. Ved till värme och matlagning ungefär två år. Närmaste sjö 50 meter, och drygt 500 meter till en fin källa som rinner hela vintern.

  Och utan tortyren från mobilnäten skulle jag må rätt utmärkt tror jag. El-ländigt att tvätta bara. Och man kunde ju inte sitta här och gnälla på våra kära myndigheter. Tänk så hemskt……

  Man fick gå ut och jaga och fiska för att få mat. Så länge inte våra myndigheter utrotat grisarna så räcker väl några stycken för att hålla en vid liv i ett år.

  Varför inte införa en veckas grundläggande överlevnadsträning och naturkunskap för alla Svenska gymnasielever? MSB är ju ett skämt. Utan el skulle människor inte ens komma in och ut ur många moderna byggnader med kodsystem, ID, scannrar osv.

 • I dessa krisers dagar kan man se den teknik som används för att skapa massformation. Kort kan man nog säga att man skapar en tankesituation med brist på jämförande data. Därför kan man styra ungdomen lättast, eftersom brist på divergerande data lätt skapas i de ungas sinnen och därmed EN identitet.
  Därför kan man kanske också tänka sig varför människans snittålder sällan går över de 70 åren, när visdomen verkligen börjar träda in på scenen. Se till att kroppen slits ned med plandemier, kemikalier och brister av olika slag och en åldersmaxgräns skapas. Detta för att sinnets bibliotek aldrig får bli för omfattande för att störa den agendasatta ordningen.

 • Om nu MSB är så oroat för vattenförsörjningen kan ju påminnas om att vatten kan pumpas med vindkraft och jämnt flöde skapas med vattentorn. Samt pipelines från högre liggande sjöar till lägre liggande landskap.

 • Om det nu är en fördel med alla dessa krisvarningar, är att de som skapar dessa kriser visar sig på en öppen scen.
  När räkenskapens dag kommer vet vi vart just räkningen skall skickas.

 • Mobiler fungerar så länge masterna har kvar batterikraft. Matbutikerna är stängda. Bränslestationerna är även de stängda. Bankomaterna slutat fungera. Det finns knappt rent vatten kvar,

  MEN kaféer är öppna och använder dyrbara el, vete och smör till att baka jävla kanelbulle!! 🙂

   • Svaren är att – DET RÅDER INGEN KLIMATKRIS – skapad av människan.

    Däremot skapar människan själv en samling kriser av ingenting. Det finns inget farligare för mänskligheten än mänskligheten själv.

    Vi skall inte blanda ihop den förstörelse och dödlighet som FN, WHO, WEF, IMF, Big Pharma, vapenidustriella komplexet etc själv bygger upp, med naturliga variationer i klimatet. Kan WHO ändra definitionen av “epedemi”, så att en handfull förkylda individer utgör en epedemi (om WHO tycker så), så borde lika enkelt definitionen av (formeln för) hur “klimat” kalkyleras ändras. Viktigast till att kalkylperioden sätts till SEXTIO (60) år (i st f tidigare 30). Då försvinner det mesta av klimatbedragarnas manipulationsutrymme!

    • CO2-kris är att det är ALLDELES FÖR LÅG CO2-NIVÅ I ATMOSFÄREN. Mänskligheten måste bygga CO2-producerande fabriker för att nå åtminstone 0,08% och helst 0,12%. Växthusodlarna kör med åtskilliga hela %!

   • En bekant glömde en påse med Pågens kanelbullar i bilen och hitta dem drygt ett år senare. Tydligen såg de OK ut och var fullt ätbara.

    Själv äter jag inte kanelbullar, men vill man preppa så och inte är rädd för en halv kemikaliefabrik….

   • Torbjörn,
    Angående Swish, är det faktiskt så att Swish är bland få system som kan funka vid en sådan situation.
    Bankerna måste ha ett par energireservsystem för huvud/stor datorerna där även Swish körs.

    Swish är svenskt och oberoende av internationella banksystem och är nog räddaren i nöden för Sverige, så länge internet och BankID funkar förstås!

    Det som för mig är helt obegripligt är av vilken anledning har ansvaret för personlig identifiering lämnats till bankerna(BankID).
    Det är så mycket annat än bankärenden det används till och det absolut säkraste, bästa och rätta platsen för det är hos Skattemyndigheten som PersonID eller annat namn i den stilen!

 • Är så oerhört trött på denna klimathysteri, folk är rent ut sagt korkade som tror på detta och inte bemödar sig med att tänka själv och lyssna på de seriösa forskarna. Det avgjort största hotet mot jorden är människan och inget annat, därefter kommer politiker och byråkrater tillsammans med de extrema miljömupparna.

  • Det är en fantastisk affärsidé! Det finns inget i denna uppdiktade och påtvingade agenda man inte tjänar pengar på, och det på allmänhetens bekostnad.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *